Stránky

pátek 26. dubna 2013

Helena Rubinstein Lash Queen a proč je blbost kupovat řasenku co 2 měsíce

Rozhodla jsem se vám dnes napsat o své nejoblíbenější řasence. Jak již název napovídá, je to překvapivě Lash Queen od Heleny Rubinstein v odstínu 01 wild black. V Česku se dá koupit v parfumerii Sephora za asi 800 Kč a trochu levněji v e-shopech, na parfums.cz jsem ji pořídila minulý týden za 699 Kč. Pokud preferujete kamenné prodejny, nezoufejte, Sephora mívá často slevové akce a třeba zrovna tady se dá jeden slevový kupón platný do 14.5.2013 stáhnout. :)



Ale zpět k řasence. Mám od přírody černé řasy a ač mají barvu opravdu krásnou, jsou bohužel tvrdé a úplně rovné. Maluji si je už nějakých 15 let a do loňského jara se mi s žádnou řasenkou (a ani s kleštěním) nepovedlo je natočit na déle než na 5 minut. A pak nastal ten den, kdy jsem si na netu naslepo koupila Lash Queen. Řasy jsou už po jedné vrstvě nádherně zahuštěné a natočené a o třetinu delší, nekecám. Chtěla jsem to vyfotit, ale vůbec mi to nešlo - jak to sakra ty holky na ostatních blozích dělají, že si tak hezky vyfotí oko? Mně z toho lezly jen samé příšernosti, a tak jsem se rozhodla vás raději neděsit. A vydrží celý den, večer  řasy vypadají úplně stejně jako minutu po namalování a kolem očí nemám černé mazance, jak se mi to u levnějších řasenek bohužel běžně stávalo.

Čas od času se mě někdo ptá, kam chodím "na řasy" - nikam, přátelé. Nevím, proč bych si měla za drahý peníz lepit na své drahocenné bulvy nějaký plast kdoví odkud chemickým lepidlem, když můžu téhož efektu dosáhnout kvalitní kosmetikou.



Onehdá se jedna má známá podivovala, jak můžu dát za řasenku tolik peněz. Tak jsem se jí zeptala, na kolik ji měsíčně vyjdou její umělé řasy. Odvětila že asi na 800 Kč a řasenku na ně stejně používá taky (ale jen za dvě kila!!!). Helena mi na rozdíl od drogerijních a avonooriflejmích řasenek vydrží při každodenním používání půl roku, a to ji fakt nešetřím. Přitom obsah má uvedený stejný. Takže buď vysychá pomaleji, nebo někdo pěkně kecá. :) Každopádně sečteno a podtrženo, do svých řas nevrážím přemrštěné peníze a za tu cenu bych už snad spokojenější být ani nemohla.

Proč není pravda, že se mají řasenky po 2 měsících vyhodit




Určitě jste o tom už taky slyšeli. I zastánkyně plastu v oku proti mně tento argumet použila - že prý není zdravé řasenku používat déle než 2 měsíce, protože zlé bakterie a citlivé oko a hrozba zánětu a kdoví čeho ještě. A tak jsem se podívala na svou Helču, abych zjistila, co je na tom pravdy. Na kosmetických výrobcích se nachází takový podivný symbol, co vypadá jako čtvereček zkřížený s Pacmanem a u něj je číslo a za ním M. No a říká nám, do kolika měsíců od otevření se má spotřebovat. Na Lash Queen (i na drogerijních řasenkách) je číslo 6 - to znamená, že výrobce si bere na triko, že se vám během 6 měsíců od otevření při používání nic zlého vinou výrobku nestane. Aha! Ale jelikož by se mu samozřejmě líbilo, kdyby si toho od něj lidé nakoupili víc, vyšle do světa pomocí marketingu tuhle pověru a třeba na to někdo skočí. Takže se nebojte skleněného oka a neplýtvejte zbytečně penězi a nevytvářejte další odpad. :)

Máte zkušenosti s nějakou "lepší" řasenkou? Myslíte, že se vyplatí investovat do dražší dekorativky?

9 komentářů:

  1. kartáček tedy nic moc, ale jestli je tak dobrá jak říkáš, tak to ji taky potřebuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že nevypadá nijak extra? Ale přitom fakt je, nechápu to. :) Výsledným efektem k ní má docela blízko Wonder Lash od Oriflame, tu jsem měla předtím. Ale došla mi za 2 měsíce a ke konci mi z řas opadávala a rozmatlávala se. Helena zřejmě pomaleji vysychá.

      Vymazat
  2. Já rozhodně nekupuji řasenku každé 2 měsíce, to je blbost! 6 měsíců je minimální doba, já ale některé řasenky používám i rok, bez problémů. Z drahých jsem měla snad už každou značku, ale stejně se vždy vrátím k Oriflame nebo k Maybelline :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Oriflame jsem právě měla tu Wonder Lash a ta malovala skvěle, ale do 2 měsíců bylo po ní - jak dlouho vydržela Tobě? No a od Maybelline jsem si nedávno koupila tu Blackest Black, že si ji nechám u rodičů, ale řasy mi nenatočila vůbec, ve více vrstvách je lepila k sobě a k večeru jsem měla kolem očí černé šmouhy. U té HR mi prostě přijde, že má nejlepší poměr cena/výkon.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem moc spokojená s řasenkami od Bourjois - vydrží velmi dobře malovat právě tak těch šest měsíců, líbí se mi jejich design i kartáčky. Měla jsem již hodně druhů a se všemi jsem byla spokojená. Jsou to pro mě nejlepší řasenky v poměru cena/výkon. Pověře o dvou až tříměsíčním používání řasenky a jejím nutném následném vyhození také nevěřím :). A právě že ve výsledku i na těch dražších, co vydrží a máme je ověřené, ušetříme. Na tu Lash queen jsi mě ale nalákala!

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, ale obávám se, že Helču miluju až za hrob a v dohledné době nejsem na jinou řasenku schopná ani pomyslet. :D

      Vymazat
    2. Hm, tak je rozhodnuto, až vyhodím nějakou řasenku, koupím si Helču :). Abych byla krásná na svatbu, no ne?

      Vymazat
  5. Ahoj, no tak Helcu si davam na wishlist :) ono asi na tom nieco bude, ked tato znacka ako prva vyrobila mascaru v tube, tak mam k nej nejak vacsiu doveru, proste vedia v tom chodit ;) Ja mam inak oblubene mascary Clinique, tam sa mi este nestalo, ze by som bola sklamana.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)