Stránky

úterý 25. června 2013

Oční krémy proti vráskám LaRoche Posay versus Bioderma

Ač jsem schytala duhový tag od Papayi, venku to na duhu zatím moc nevypadá a v tom šíleném světle mi všechny fotky vycházejí hrozně depresivně. Počkám s ním tedy, až naprší a uschne (hahaha) a posvítím si zatím na jiné téma.

Jelikož mám pomalu třicítku na krku, rozhodla jsem se používat oční krémy proti vráskám. Nějaké už mi tam i raší - kontury víček pomalu povolují a kůže na nose a pod očima začíná být taková nepružná a zvrásněná - fuj. :) Je mi jasné, že 100% mi nepomůže nic, ale správnou péčí se toho dá udělat dost.

Během posledního roku jsem zlikvidovala 2 oční krémy proti vráskám - La Roche Posay Redermic, který se prodává za cca 600 Kč a Bioderma Sensibio oční gel za asi 350 Kč. Krémy jsem používala vždy v kuse měsíc ráno a večer a pak je prostřídala, abych měla představu o účincích a srovnání. Vidíte, že už je po nich. :) Jak to dopadlo?


La Roche Posay Redermic



Ve složení je na 5. místě vitamín C a na krému je to znát. Má nažloutlou barvu a zasychá dorůžova, což pro někoho může být problém. Kvůli vysoké koncentraci kyseliny askorbové se také moc nedoporučuje alergičkám - kvůli možné dráždivosti. Mně ale naštěstí nic špatného neudělal. Dobrého ale bohužel také ne. Vrásky samozřejmě nezmizely, to jsem ani nečekala, ale na očním okolí už chvíli po aplikaci nebylo vůbec žádné použití krému znát. Prostě jako bych si tam nic nedala, žádná hydratace, zjemnění, prostě nic. Ani v dlouhodobém horizontu se nezměnilo nic. Zkusila jsem ho na 2 týdny vysadit a být úplně bez očního krému a nezaznamenala jsem jediný rozdíl. Takže za mě tento krém představuje vyhozené peníze a ne zrovna malé.

Bioderma Sensibio oční gel



Tak tenhle krém, nebo spíš gel, je o něčem úplně jiném. Oční okolí krásně hydratuje, zjemňuje, vyhlazuje a vypíná už po prvním použití. Kůže je po něm na dotek hrozně příjemná, taková sametová. A jemné vrásky po něm zmizí. No dobře, nezmizí, ale nejsou vidět, kvůli té hydrataci. Pro mě nemá chybu a teď mě omluvte, jdu si ho koupit znova. :)

Sečteno a podtrženo, z tohoto souboje vychází jako absolutní vítěz Bioderma, která je paradoxně levnější. Dřív jsem měla značku La Roche hrozně ráda a měla jsem od nich i 10 produktů najednou. Ale pomalu ji u mě vytlačuje právě Bioderma. Začalo to zhruba před dvěma lety, kdy jsem si na zkoušku koupila jejich hydratační sérum a od té doby si z lékárny La Roche už domů moc nenosím.

Jak jste na tom s lékárenskou kosmetikou vy? 

5 komentářů:

  1. Tento od La Roche ee, oveľa lepší je Substiane http://www.laroche-posay.fr/produits-soins/substiane/substiane-yeux-p4844.aspx. Biodermu som nemala. Teraz mám Avalon Organics s Cčkom, je veľmi príjemný, zatiaľ spokojnosť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tipy, píšu si. Ale nevím, jestli zvládnu být Biodermě nevěrná, fakt nemá chybu. Však zkus. :)

      Vymazat
  2. Ahoj, ráda bych Tě pozvala na svůj blog, kde začínám minirubriku o cestování. Jelikož budou prázdniny (snad i s počasím), tak třeba u mě najdeš tip kam se vydat a snad i nějakou radu, kde jinde nenajdeš a doufám, že se Ti u mě bude líbit :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mrknu. Taky jsem už nějaký ten kout světa prolezla, třeba k tomu budu i mít co říct. :)

      Vymazat
  3. Pre mňa jeBioderma tiež skvelá:)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)