Stránky

neděle 18. května 2014

Nová vůně od Guerlaina - hot or not?

Pardon za úchylný nadpis. Ale vzpomněla jsem si na podobně nazvanou rubriku kdysi v bravíčku (smála jsem se mu dřív, než to bylo cool) a nemohla jsem odolat.


Taky si občas nalakujete nehty i zevnitř? Trapas.

Vůně se jmenuje Limon Verde a je z řady Aqua Allegoria, která se pravidelně rozšiřuje o nové kousky. Tuším že každoročně, ale ruku do ohně bych za to nedala. Zeptejte se kdyžtak Moory, to je expertka na Guerlain na slovo vzatá.

Složení vůně je podle arome.cz asi takovéto:

HLAVA: limetka
SRDCE: tón Caipirinha (druh brazilského národního koktejlu), zelený tropický tón, fík
ZÁKLAD: fazole tonka

Dnes mám nějakou hipsterskou náladu.

Po internetu se už od ledna linuly zvěsti, že má nová Aqua Allegoria vonět jako mojito. A tak jsem se vydala ji do Sephory očíhnout, bře limetkovo-mátová vůně by měla být krásně studená a svěží a zároveň nebude připomínat masově oblíbené svěženky, kterých jsem přečichaná a už je nemůžu ani cítit.

Nebudu vás už dál napínat. Zamilovala jsem se na první počuch. :) Vůně je ze začátku hodně citrusová, až trochu nahořklá (to já ráda). Možná v ní cítím i náznaky něčeho zemitějšího, něco mezi zeleným čajem a vzduchem uprostřed lesa těsně po vydatném letním dešti. Takhle nějak jsem si představovala, že bude vonět dámský Guerlain Vetiver. Citrusy ale rychle ustoupí do pozadí a vytvoří místo pro skutečně téměř věrný dojem Caipirinhy. Cítím z ní příjemnou sladkost a krémovitost kokosového mléka. Samozřejmě bez těkavého alkoholového závanu. Takže se nedá nahradit poléváním se koktejly. :D



Za mě je to nádherná vůně, kterou používám už měsíc v kuse a nemůžu se jí nabažit. Důkazem budiž i to, že jsem si ji koupila v Sephoře a nečekala jsem, až ji naskladní eshopy. Dívala jsem se, že se už dá sehnat na Elňiňo, ale trochu mi tam nesedí množství. Píšou, že vůně má 100 ml, ale Aqua Allegorie se prodávají v lahvičkách po 75 nebo 125 ml. Ta moje má teda aspoň klasických 75.

Každopádně vůně je to skvělá, i když si dokážu živě představit, že obdivovatelky klasických vůní a všemožné moory ji budou považovat za ústupek mainstreamu a zas tak moc je nenadchne. Očichejte si ji sami a uvidíte.

Já na ní oceňuji i to, že na mně vydrží od plného rozvinutí po cca 30 minutách ve stejné podobě až do večera. Jak miluju Chanel, tak o jejich parfémech tohle bohužel říct nemůžu, ač jsou dražší.

Co vy? Očichávali jste už Limon Verde? A líbí? Jaká je vaše oblíbená vůně?

21 komentářů:

  1. Tyjo, z tvýho popisu jsem získala pocit, že jí musim mít! :-D...mě svěženky teda baví, ale tohle by se mi určitě taky líbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tahle je právě taková sofistikovanější. Hezké očichávání přeju. :)

      Vymazat
  2. Pěkně jsi mě nalákala. Musím ji okusit a uvidíme :). Vypadá, že by mohla být moc fajn na léto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na léto mi přijde ok, ale možná ne úplně do těch největších pařáků. Však zkus. :)

      Vymazat
  3. Ja som povodne nejako netuzila ju ovoniavat s tym ze to asi bude nejaka dalsia citronova vona ale si ma nalakala:D Snad sa mi nezapaci, teraz ked som sa rozhodla pre Mandarine Basilic po 2 rocnom vahani :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Citrusy jsou tam jen na začátku, tak neváhej. :)

      Vymazat
    2. Mne citrusy nevadia, inak by som nechcela M.B., skor nemam rada vone typu Oui od Lancome, toho som sa obavala:D Aaa tak som to dneska ovonala aaa naozaj je fakt pekna, pacila sa mi :D

      Vymazat
  4. Jo, očichávala jsem ji! A teď ji chci taky! Ale už mám Karla, tak se musím krotit... a Karlík mi naštěstí voní ještě o kousíček víc. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Výborně. Už potřebuju dvě vůně od Hermése, dvě od Bvlgari, jednoho Muglera a teď abych šla prozkoumat i tuhle. Co budu dělat, až ji budu potřebovat taky, to nevím... :D

    OdpovědětVymazat
  6. ne ne nééééé :D tak ti pěkně děkuji za nalákání :D

    OdpovědětVymazat
  7. Žjóva, to vypadá slibně, určitě vyzkouším...zrovna hledám nějakou svěží vůni, ale originální, kterou nemá každá druhá kamarádka....zdá se, že tohle by mohla být trefa do černého. Díkec! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem koukala na to 100ml balení a viděla ho tady http://www.heinemann-dutyfree.com/frankfurt_en/guerlain/aqua-allegoria/guerlain-aqua-allegoria-limon-verde-eau-de-toilette-spray-100-ml-100ml.html.Jinak doma mám 125 mandarine basilic a viděla jsem 75,ale 100 ještě ne..Ale tuhle určitě očichám,když jí tak chválíš:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je asi nějaké duty free balení. Možná. Jsem zdechlá jim psát dotaz. :)

      Vymazat
  9. Guerlain je i můj oblíbenec. Od loňského srpna mám L'Instant, navoním se před sedmou ráno a voním až do večera. To zatím žádná jiná vůně nezopakovala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky krásná vůně. Mám v plánu si ji pořídit, až mě přejde ta nakupovací kocovina.

      Vymazat
  10. mne sa od Guerlain paci Idylle, mam doma vzorku a velice si ju opatrujem, lebo ked ju miniem, tak asi budem mat nutkanie kupit si cely flakon :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)