Stránky

středa 25. listopadu 2015

Mac, TheBalm a Shiseido aka kdo se po kom opičí

I stalo se jednoho dne, že jsem zatoužila (zase) po nové rtěnce. Představovala jsem si to tak, že bude matná nebo mírně lesklá tělová (čili ňůd, ať su in) a jen o trochu tmavší než moje rty. Pro denní upravený vzhled. A protože jsem měla rozhazovačnou, koupila jsem hned 2, které jsou si na první pohled velmi podobné. A co na ně říkám?

Jak vidíte, Mac jsem nezvládla před focením neohlodat. A co.
Až když jsem rtěnky dala k sobě, došlo mi, jak podobné obaly mají. Takže první záporný bod pro TheBalm - opičení se je bakané.


Mac Cherish Satin na mých rtech vypadá překvapivě tmavě. Neaplikuje se mi moc komfortně, protože ve styku se rty překvapivě rychle povolí a ulpí jí na nich poměrně hodně, aby vzápětí bleskurychle zaschla a udělala efekt mejkapu nanášeného zednickou lžící. Takže se s ní musí opatrně, precizně a rychle. Což když jste ohráblo, jde dost blbě...

Líp se mi s ní pracuje se štětečkem. Výdrž je bohužel malá - ze rtů sleze do hodiny, aniž bych se dotkla jídla nebo pití. Navíc se vytrácí nerovnoměrně. A když mám náhodou sem tam na rtech šupinku, zvýrazní ji to tak, že vypadám jako leprák. Takže kaufu docela lituju.


TheBalm Mai Billsbepaid má úplně jiné vlastnosti. Při prvním použití jsem se až lekla, jestli nemám nějaký vadný kousek. Rtěnka je tvrdá a musí se na ni ze začátku hodně přitlačit. Pak se ale začne rozpouštět a na rtech vytvoří jednolitý sametový barevný film, který i mírně hydratuje. A drží jako přikovaný.

Z vlastností jsem nadšená, o něco méně ale z odstínu. Jestli je na mě Mac o chlup tmavší, než bych si představovala, TheBalm je světlejší než barva mých rtů. A když ji nanesu v pořádně vrstvě, tak mám rty jako takové ty peroxidové nakulmované paní se zálibou v černých stínech, solárku a zvířecích vzorech. Fňuk.


No a tak jsem to vymyslela. TheBalm používám jako podklad pro Mac a výsledek je obstojný. Ovšem když si sečtu, kolik jsem za obě rtěnky dala, zas tak úžasné to vlastně není.


K rtěnkám jsem ještě chtěla konturku. Sáhla jsem po Shiseido smoothing lip pencil v odstínu hazel a nelituju. Má přesně tu barvu, co jsem chtěla, aby měly ty rtěnky (ha, ha) a funguje skvěle. Tam, kam ji nanesete, drží, jak má a funguje dobře i jako podklad. Někdy ji použiju jen tak samotnou na vyplnění rtů a přejedu balzámem a jdu - drží to líp jak většina mých rtěnek a vypadá to moc hezky - přirozeně a upraveně.

Swatches a popisky udělané tužkou Shiseido.

Jaké máte rády rtěnky? A co nosíte na rtech přes den?

6 komentářů:

  1. Ta Shiseidka vyzera dobre! Ja mam taku podobnu konturku od Clarins a nanasam ju na cele rty. Alebo ma este prijemne prekvapila sedo-hneda limitkova rtenka od Alverde. V stojane sa tvarila ako nic moc, ale celkom ju teraz pouzivam (ale pozor, je suchsia, takze jedine s primerom alebo balzamom..)

    OdpovědětVymazat
  2. To je přesně můj problém s nahými rtěnkami, buď jsou divné vlastnostmi nebo barvou (případně obojím). Jinak rtěnkuji někdy přes den, někdy ani na večer ne, dost to záleží na okolnostech... :)

    OdpovědětVymazat
  3. najít vyhovující tělovou rtěnku odstínem je docela oříšek ... jsem si naivně myslela, že stačí trošku teplejší béžová barva a bude to v cajku a hlavně nositelné ke všemu ... hm, tak ne :D ... buď vypadám jako mrtvola nebo jako stará babka, takže jsem se na to vyprdla a nosím raději barvy, i když občas se mi zasteskne, ne že ne ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když já jsem mrtvolně bledá a tohle už pro mě jsou barvy. :D kamarádčina broskvová nude rtěnka na mě vypadá jako křiklavá korálová.

      Vymazat
  4. presne takéto nude odtiene mám rada :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)