Stránky

úterý 2. července 2013

Gelové/pěnové/tekuté stíny, aneb jak na mastné oko

Tento článek bude o mých očních stínech, které nemají suchou konzistenci. Jsou to dvakrát Maybelline Color Tattoo v odstínech On and on bronze a Mauve crush, Dermacol Moon Touch a stíny Lambre z Ladyboxu.



Protože mám hnědé oči, nemůžu si, co se barev týká, moc vyskakovat. Podle mě hnědým očím sluší hnědé, tělové, růžové, černé a neutrální stíny, ale víc ani ťuk. Ještě možná zlaté. V černých a zlatých vypadám blbě, a tak nosím převážně hnědé, i když se mi moc nelíbí. Ale sluší mi. :)

Tady vidíte stíny na ruce bez použití podkladové báze, která jejich výdrž a barevnost paradoxně zhoršuje, alespoň u mě. Úplně nahoře je Dermacol, pak Maybelline, následuje Lambre a uzavírá opět Maybelline.


 A jdeme recenzovat jednotlivé kousky.

Maybelline Color Tattoo, On and on bronze

Základní barva tohoto stínu je studená středně hnědá a má bronzový odlesk, který tu až tvrdou barvu hezky odlehčuje. Nejlépe se mi aplikuje prstem, štětcem je to zbytečná piplačka. Na oku hezky sedí a až do večera drží jako přibité. S podkladovou bází se mi slily do očního záhybu a večer jsem byla škaredě flekatá, takže jsem si vůbec nepomohla. :) Myslím, že tohle je stín, který je absolutně neutrální a bude slušet všem. Odličování může být trochu oříšek - odličovače očního makeupu s ním moc nepořídily, zdolala ho až červená micelárka od Biodermy. Stínům dávám 4 body z 5, protože s nimi nic moc jiného než obyčejný monostín nevymyslíte a to je trochu nuda. Ale pokud ráno nestíháte, nebo se vám nechce nic vymýšlet, jsou ideální - za minutku máte hezký a upravený vzhled, který vydrží celý den.

Maybelline Color Tattoo, Mauve crush

Tenhle stín má vlastnosti nachlup stejné jako jeho bronzový kolega, což je skvělé. Slyšela jsem, že se od sebe barevné varianty color tattoos liší ve výdrži. Ale v těchto dvou případech tomu tak není. Základní barva je stříbrná/světle fialovomodrá a má takový olejový výrazný odlesk. Při použití na celé víčko vypadá v tenké vrstvě decentně, v tlustší je už spíše na večer. Líbí se mi taky nanesený jen v tenké lince. 4 body z 5.


Dermacol Moon touch

Tento stín jsem koupila na e-shopu Dermacolu, což byla chyba. Kdybych si ho totiž byla bývala vyzkoušela v drogerii, společnou domácnost by se mnou nikdy nesdílel. Jak vidíte, pigmentace je mrzká a obsahuje hromadu obrovských a ultralesklých třpytek, blech. Rozhodla jsem se mu dát přese všechno šanci a děkuji nechci. Nedrží ani s bází, ani bez a ty třpytky se hrozně blbě odličují. I když si myslíte, že už jste se jich zbavili, ranní pohled na polštář vás utvrdí o opaku. Nemluvě o partnerovi. Neměla jsem sílu mu o tom říct, a tak doufám, že s těma třpytkama na čele na tom důležitém jednání fakt zazáří... 0 bodů, propadák, vyhazuju.

Lambre

Tyhle stíny mají podle soudruhů z Ladyboxu béžovou barvu. No jasně. A já jsem nejhezčí holka z Brna, haha. Jsou skoro stejně tmavé jako bronzové Color Tattoo, ale mají teplý podtón. Lesknou se taky dobronzova a vypadají hezky. Aplikátor je přesný a padne hezky do ruky. Bohužel mi ale na oku nevydrží celý den a slévají se. S bází je to ještě horší. Dávám tedy 2 body ze 3, škoda. Značka je mi ale sympatická a asi si od nich ještě něco pořídím.

Jak to máte s očními stíny vy? Preferujete pěnové nebo kompaktní, či dokonce pigmenty? Hezký den. :)

13 komentářů:

  1. Skvěle napsané, pobavila jsem se :) Já preferuju spíše klasické stíny, ale po Color Tattoo už dlouho pokukuju. Nejvíc mně z těch tvých zaujaly ty od Dermacolu, taková barva by se mně hodila, ale tvoje kritika je přesvědčivá, třpytky nechci, stačí, že máme všechno od kočičích chlupů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si ty Moon touch koupila právě kvůli té barvě a na ruce vidíš, jak je to s ní ve skutečnosti. A to jsem jí nanesla celkem tlustou vrstvu. Však si ho vyzkoušej v drogerii na ruku a uvidíš. Stejně tak s tím color tattoo, mně se to nejdřív zdálo moc tmavé, ale není.

      Vymazat
  2. Mám rada presne ten bronzový Color Tattoo, napriek tomu, že som si myslela, že mi nepôjde k pleti. A čo prosím ťa vymýšľaš? K hnedým očiam ide všetko! To skôr ja so zelenými mám problém. Chudák chlap, to sa museli kolegovia diviť, ako sa kvôli nim vyfintil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobře, tak k hnědým očím v mrtvolně bílé tváři - stačí? :P S fialovýma, modrýma nebo zelenýma stínama vypadám jak po smrti. A všechny tyhle barvy bych k zeleným očím klidně dala, tak nemrč! :D

      A o třpytkách doma naštěstí nepadlo ani slovo - byly vidět jen na denním světle, takže si toho v koupelně nevšiml a kolegové měli asi dost taktu. Ale přišel s nima ještě večer, děs.

      Vymazat
  3. :DD njn, každý chce to čo nemá :D

    OdpovědětVymazat
  4. Dermacol mám ráda,ale tohle se jim nepovedlo...Je to přesně tak,jak píšeš,zkoušela jsem je na ruku v DM.Škoda.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak já zastávám ten názor, že naopak hnědé oči snesou téměř jakoukoli barvu.:) Přes světlé, zlatavé, béžové, růžové, oranžové, červené, fialové, zelenkavé, hnědé, bronzové, tmavé, černé a další:D..asi dost záleží na tónu hnědé, ale třeba u modrých očí člověk s růžovou vypadá jak kdyby půl dne probrečel a se zelenou, jako kdyby ho prozvracel:D..jinak pěkná recenze, color tattoo mám moc ráda a od l'ambre nic nemám, ale láká mě.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesouhlasím. S výraznýma stínama vypadám jako mrtvá nevěsta Tima Burtona. :) A nechtěj, abych ti to dokazovala. :D

      Vymazat
  6. Ty modré CT mám :)
    a taky si myslím, že s hnědou si naopak můžeš vyskakovat :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám zelené oči a držím se převážně šedých, stříbrných, černých, růžových či zelených odstínů. Ale i zlatá a hnědá jdou :). A co se značek týče, tak: jakékoli od Bourjois, L´oréal Infaillible, Clinique, to jsou moji favorité. A dávám přednost slisovaným stínům, tedy kompaktním. Vyčerpávající info zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/08/stiny.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele jděte si s těma zelenýma očima machrovat někam jinam, LASKAVĚ, jo? :D Co bych za ně dala. :)

      Vymazat
  8. S těmi hnědými stíny pro hnědé oči moc nesouhlasím, aby oči vynikly, barva stínů by měla kontrastovat s očima, ne být stejná jako oči. :) Modrá barva je podle mě k hnědým očím ideální.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)