Stránky

úterý 13. srpna 2013

Antiwishlist TAG

Tenhle tag už má dobu své největší slávy dávno za sebou. Neb ho ale oživila Moora, doufám, že ještě tag out není, protože jsem ho chtěla psát už dřív a teď jsem se rozhodla, že to prostě musí ven. :)

source

1. Made in China - nezlobte se na mě, ale věci vyrobené v Číně si opravdu kupovat nebudu. Nejen že většinou nejsou moc kvalitní, ale hlavně nehodlám podporovat nedemokratický režim a zneužívání levné pracovní síly. Vím, že by to byla debata na delší lokte a že kdybych to všechno chtěla řešit do důsledku, budu se muset odstěhovat na strom, ale pro své svědomí se snažím dělat alespoň to minimum v podobě zrušení PRC nákupů.

2. Elf, Mua, Catrice, Essence, Basic, Miss Sporty... Vím, že se tento bod víceméně kryje s tím předchozím, ale štve mě to natolik, že mi nestačí vyjádřit se k tomu jednou. :) Tyhle a jim podobné značky jsou pro mě úplně k ničemu. 90 % z toho je srandomakeup vhodný tak akorát pro školačky, které se učí vzít rtěnku do ruky. Zbylých 10 % (a to jsem ještě asi hodně přestřelila) je snad jakž takž použitelných, některé výjimečné produkty jsou pro mě i skutečně dobré, ale zase jsou to skoro vždycky Číňani. V současné době mám doma jen Essence better than gel nails top coat pro rychlé schnutí, který je vyrobený ve Velké Británii. Takže něco se tam skutečně při veliké snaze najít dá, ale to už je pro mě stokrát jednodušší nakouknout do dražšího stojanu, za úmorně dlouhé hledání už mi něco takového fakt nestojí. Pardon. :)

3. Tenisky na klínu a na podpatku. Wtf?

source
4. Letní kozačky. Nejlíp háčkované. Oxymóron ve stejném duchu jako předchozí bod. A obojí je strašně hnusné.

source
5. Fler.cz. Vím, že tam jsou i šikovní prodejci s hezkým zbožím, ale kdykoliv ty stránky otevřu a vidím ten balast rukodělného pekelného tvořeníčka, který tvoří většinu obsahu, chce se mi řvát. Tolik zničeného materiálu, práce vniveč a zmařeného času!

source
 6. Peplum cokoliv. Podle mě v tom nositelka vypadá jako muchomůrka.

source
7. Kradení fotek z webu. To je opravdu takový problém přidat odkaz na místo, odkud obrázek pochází? Pochybuju, že všechny bloggerky, hlavně ty s nižší návštěvností, mají své obrázky řádně zakoupené ve fotobance.

source
8. Starbucks sucks. Nechápu, co někoho vede k tomu, aby tam dobrovolně pil z obřího kýble předraženou hnědou přeslazenou hmotu. Byla jsem tam poprvé a naposledy před rokem v Londýně, protože začalo bez varování strašně pršet. Strávila jsem tam půlhodinku toužebným sledováním vchodu do Selfridges a modlila se, ať ten déšť už trochu poleví. Kávě rozumím, absolvovala jsem i pětidenní baristický kurz a to, co prodává Starsucks je urážka. Kdyby tomu aspoň říkali jinak, ale takhle? Fuj.

9. Yankee candles - jo, asi to voní hezky. Ale i kdyby mi to někdo daroval, pravděpodobně mi to bude ležet v komoře, dokud se to nezkazí, nebo dokud bych to neposlala dál.

10. Fleur de Santé a Yves Rocher - prostě obskurní.

11. LR, krAvon, Oriflame, Mary Kay, Amway - fungují na předpokladu, že člověka ke koupi nejlépe přesvědčí známý, který má osobní pozitivní zkušenost. V sociologii se takovému člověku říká "významný druhý". Ne náhodou Moora v souvislosti s Mary Kay poznamenala něco o Jehovistech - konverze k novým náboženským hnutím probíhá podobně. :) Já k výběru něčeho tak banálního jako kosmetiky významného druhého nepotřebuju. Nebo jo, potřebuju, ale nejsme v osmdesátkách, aby konverzace musela probíhat oboustranně a offline. :) Pokud se u mě některá z těchto značek objeví, nanejvýš pravděpodobně se jedná o dar.

12. Umělé řasy, solárko, napletené vlasy, gelové nehty... Nechci mít na sobě nic umělého. U ostatních to neřeším, ale přijde mi fakt divná představa, že si po rukou a očních bulvách lepím plast, na hlavu si motám vlasy nějaké jiné ženské a chodím se opékat do skleněné rakve.

A podobně bych mohla pokračovat donekonečna. Ale radši toho nechám, jsem cholerik a začíná se mi vařit krev. :)

Na závěr si pusťte písničku Nemám ráda od Čoko voko, bohužel mi sem nejde vložit.

Co nemáte rádi vy?



26 komentářů:

  1. Shodneme se v tech botech. Jinak Essence apod mam rada. Ve Starbucks jsem jeste nebyla,ale rada bych zkusila. A priznavam,do solarka chodim:D

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však si dělej, co chceš. :) Sto lidí, sto chutí. Hezký den. :)

      Vymazat
  2. Ten lemur je boží :) Já se skoro ve všem shoduju s tebou i s Moorou, takže už moc dalšího nevymyslím, možná Instagram a seriály :) Fler mám celkem ráda, prohlížím jen své oblíbené prodejce, takže ty hrůzy většinou minu. Ale moje prvotní nadšení už taky opadlo, hlavně jsem byla z několika nákupu dost rozpačitá. Levné dekorativce už se snažím spíš vyhýbat, i když moje momentálně nejoblíbejší trio je sada na obočí od Elfu a řasenka+oční linky od Miss Sporty, nikdy jsem nebyla spokojenější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju ke spokojenosti. Já se elfu bojím - kamarádce po jedné řasence vypadala asi polovina řas. Od Miss Sporty jsem jednu dobu měla pár věcí ráda, ale co přesunuli většinu výroby pro náš trh do prcu, prdím na ně. Třeba byl hrozně fajn matovací transparentní pudr a dělal se v Itálii. Ale kdeže loňské sněhy jsou. Tak jsem přešla na Dermacol, couž.

      Vymazat
  3. ty boty jsou naprosto pekelný... s flerem souhlasím, něco pěkného se tam dá sehnat, občas tam nakupuju nějaké věci mamce. a od Yankee jsem přišla na chuť voskům do aroma lamp, jinak jsou ty svíčky dost drahé, ale vosk mi drží už tři měsíce a pořád krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já holt na ty bytové voňky nejsem cílovka, nejradši mám, když je mi bydlo cítit čistotou a čerstvě vypraným prádlem. :)

      Vymazat
  4. Já zase nerada kosmetiku vyrobenou v Polsku. Můj muž byl oriflejm lejdy, ale jenom pro sebe, páč se děsně potí a jediný, co mu fungovalo, bylo jakýsi antiperspirodežo právě z oriflejmu, dokud ovšem nevplula na scénu rexona maximum protekt. Jo a co chci vlastně říct - když se objednávalo antipo, tak si paní objednala i dekorativku. Kterákoliv byla made in Poland - katastrofa!! Ale když byla ze Švédka, nebyl problém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz odpověď Margaretce níže. Z Polska se sem vozí i dobré věci - holky si třeba hodně chválí Inglot a Ziaju. Akorát to chce víc zkoušet. Stejně tak s jídlem. Ale Čínu nesnáším ještě o chlup víc za to, co provádí dělníkům a přírodě, Poláci jsou holt "jen" chudáci.

      Vymazat
  5. super článok,s niečím súhlasím úplne,ako napríklad číslo 3,4,10 a 12,s niečím súhlasím menej,s niečim nesúhlasím vôbec a to sa mi na týchto článkoch páči :)) každému sa páči niečo iné a pri tomto tagu je to super vidieť :) inak to s peplum vecami ma pobavilo,to s muchotrávkouby ma nikdy nenapadlo :DD

    OdpovědětVymazat
  6. A ja mam rada Cokovoko :D. Jinak antiwishlist tag ma mozna nejvetsi slavu za sebou, ale je porad zabavny. Dik za tenisky na klinku, tahle debilita me stve uz dost dlouho a tusim, ze ji jeste nikdo nezminil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnus, že? A co teprv ty kozajdy - marně jsem se snažila najít fotku špičatých na nízké jehle, blech!

      Vymazat
    2. Ty kozajdy ani nestojí za řeč :D. U nich to naštěstí pochopilo dost lidí, ale ty tenisky ty prostě nikdo nezmiňuje, tak jsem si říkala, že jsem možná divná. A nejsem. Uff :D.

      Vymazat
  7. V podstate sa zhodneme, Starsucks pobavil :D ale Yankee candles milujem, mám svoje obľúbené vône ako Lavender Vanilla, to musí byť :)) Inak súhlas s komentom vyššie - Poľsko je Čína Európy, keď vidím niekde označenie PL, tak sa mi nožík vo vrecku otvára, brrrrr. A idem si pohľadať ten song, nepoznááám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to klikatelný odkaz. :) Proti Polsku jako takovému nic nemám, ale proti šmejdům jo a z Polska nám jich sem bohužel jede trochu víc. Ale tak my taky nezavážíme Evropu zrovna kvalitním jídlem, tak co. :) A i v Polsku se najdou fajn věci, jen to chce víc přebírat.

      Vymazat
    2. Jee, no ja som slepúch :) Samozrejme, aj v Poľsku sa nájdu perly, ako Inglot, alebo veľmi chválená je Bielenda... len proste po tých všetkých škandáloch má veľa ľudí voči PL averziu. Je to smutné. Ale napr. do Krakowa by som šla na výlet hneď :)

      Vymazat
  8. Bod o kradnutí fotiek sa mi zdá veľmi úsmevný, keďže ty sama porušuješ autorské právo minimálne pri fotke tých muchotrávok... Pri ostatných s najväčšou pravdepodobnosťou tiež, ale po pôvode tých fotiek sa mi nechce pátrať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, pod fotkou je uvedený zdroj...

      Vymazat
    2. Ehm, z naturfoto.cz:

      "Bezplatné použití fotografií na internetu je možné za předpokladu že:
      - účel použití je nekomerční
      - ze stránky s použitou fotografií směřuje zpětný odkaz na zdroj www.naturfoto.cz
      - fotografie jsou prezentovány v nepozměněném stavu (včetně velikosti a komprese)"

      Žiadny odkaz na naturfoto.cz nevidím a všetky tie odkazy sú smiešne, malo by sa odkazovať na autora fotografie a nie na fotku... Ako asi niekto z odkazu "http://www.fler.cz/files/u12567/batika_detail.jpg" zistí, kto je autorom?

      Vymazat
    3. Díky za připomínky. Mou povinností není uvádět autora, ale zdroj, což dělám. Vtipné je, že obrázek s muchomůrkama není umístěný na webu naturfoto, ale priroda.cz, kde oni sami citují. Formátování jsem nezměnila a na fotce je "vodotisk". Takže jak bys radila v této situaci postupovat? :) To se jako fakt ptám a neryju. :)

      Vymazat
    4. No, pokiaľ ja viem, má sa uvádzať autor, ten má autorské právo, aj keď právo používať jeho fotky dá niekomu inému. Zdroj sa uvádza pri texte, ale môžem sa mýliť.

      Ale zas toľko do autorského práva zachádzať nechcem, nerozumiem sa mu, stačí len trochu nepísaných pravidiel na nete. Vezmi si, že by niekto vzal tvoju fotku a dal zdroj v štýle "http://1.bp.blogspot.com/-UsUR1ZgkiIc/UgTYufbYODI/AAAAAAAAA-Q/7RRF4G9zKYg/s400/obr%25C3%25A1zek+3+%25281%2529.JPG". Myslím, že by si dala prednosť zdroju vo forme "http://50shadesofanna.blogspot.cz/"

      Vymazat
    5. Pokud bych citovala obrázek do tištěného textu, musela bych se přidržet nějaké citační normy, ve kterých se uvádí i autor, pokud je to možné. Pokud ale píšu do elektronického média, stačí dát link na zdroj. Kdyby někdo použil mou fotku, úplně mi bude stačit, když k ní umístí odkaz, kde ji vzal, takže bude jasné, že ji nevydává za svou. Naopak pouze odkaz na web, kde se obrázek někde nachází, je špatně. Ptala jsem se na to profi bloggera a dvou copywriterů. Ostatně když se podíváš na větší blogy, dělají to taky tak, viz třeba Módní peklo http://www.modnipeklo.cz/2011/10/mimibizar/

      Každopádně děkuju za podnětné komentáře, nikdy není na škodu si takovéhle věci pořádně prostudovat.

      Hezký den! :)

      Vymazat
  9. Hezky ses rozvášnila :-), co na to říct? Souhlas, nemám co dodat, prostě souhlasím - ten lemur je boží, lemury ale určitě můžu :-). S tím flerem je to bohužel pravda, já dlouho váhala jestli vstoupit jako autor do těhle vod,jestli to nebude devalvující, ale já už mám své oblíbence a ostatní jde mimo mě, ale když občas okem zavadím, tak mi obočí vystřelí :-))...Kdykoliv vidím kozačky v létě (teda ty krajkové jsou fakt strašné, brr) tak myslím na to, že bych nechtěla být u toho až je slečna bude vyzouvat :-D, tenisky na klínku - no comment...:)

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle tagy si vždycky ráda přečtu:) Militantnost co se týče věcí z Číny neodsuzuju, spíše obdivuju (protože mé oblečení má často tuhle nálepku, když se mi v obchodě líbí, neřeším to, protože si nedělám iluze, že Made in India nebo Bagladéš bude lepší), háčkované kozačky taky nechápu. Za to peplum se mi moc líbí (pokud má správné proporce) a na Fleru jsem si nechávala dělat hezké věci (manžetové knoflíčky a drobnosti do bytu). Sturbucks mánii nerozumím absolutně - jak se blogerky fotí s kelímky... vždyť to není káva. A navíc je to zbytečně drahé (výjimku jsem ochotna udělat v zahraničí, kde poměr cena/výkon není tak hrozný, mají chutné muffiny a jejich Tchai latté mi moc chutná). Veronika

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tohle jsem si s chuti přečetla:-)
    S vetsinou se shodnu:-)
    Hackovane kozacky jsem do ted naštěstí nevěděla, ze existuji, tak v tomhle jsem si bohuzel u tebe prošla osvětou:D

    Jinak na fleru se mi moc moc líbí jeden náramek a porad doufám, ze mi ho nekdo podstrci k narozkam nebo tak:D

    OdpovědětVymazat
  12. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)