Stránky

úterý 7. ledna 2014

Na drogérku dobrý. Dokonce dost

Hrozně dlouho jsem hledala matnou rtěnku v odstínu mých rtů, jen o trošku výraznější. Prostě takovou tu, co ji nanesete na balzám a vypadáte přirozeně dobře a vaše okolí může jen hádat, jestli jste, nebo nejste namalované.



Hledání trvalo přesně 4 roky, 7 měsíců, 22 dní a 3 hodiny. No dobře, kecám, nevím, ale bylo to dlouho. Překvapivě jsem cíl své strastiplné pouti vedoucí přes 2 kontinenty, několik ostrovů, mnoho zemí a ještě víc více či méně protivných prodavaček ve více či méně luxusních parfumeriích, duty free shopech a drogeriích, našla v Brně v DM drogerii v pasáži Letmo hned vedle smradlavého stánku s kebabem.


Jo, je to ta provařená matná Rimmelka. Po drahných zklamáních s všemožně opěvovanou drogerijní dekorativkou (klik) jsem po ní sáhla v čirém zoufalství a nedělala si sebemenší naděje. Maximálně na téma na hnusný článek. Ani odstín jsem nějak pečlivě nevybírala. Ostatně - taky vám ty testry v drogeriích přijdou eklovní? Btw. v brněnské drogerii Rossmann v Králově poli pravidelně vídám jednu prodavačku, jak se těmi testery maluje. Mňam.


Mno ale zpátky ke rtěnce. Ač nemá moc hezký obal a na první pohled na mě moc vábně nepůsobí, je objektivně dobrá. Odstín mi sedne dokonale a několik hodin na rtech vydrží hezká. Pro mě je ale lepší použít pod ní balzám. Jinak mám pocit pnutí a vysušených rtů. Sice je to jen pocit, rty nesuší, ale jsem raději bez něj.



Pokud se vám povede strefit se do odstínu, myslím, že budete spokojené. Na highend nemá, ale poměr cena/výkon je skvělý. Problém vidím leda ve výběru vhodné barvy - světlo v drogériích u stojanů s dekorativkou je zlo a patlat po sobě ty testry... Sice jsem proti žloutenkám očkovaná, ale nač pokoušet dávicí reflex...

Máte už rtěnku v "té své" barvě? A jak jste spokojené?

27 komentářů:

  1. Kate nemam, mela jsem na ni nejake slevy do DM, ale nelibily se mi odstiny:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mně v tom jejich blbým světle taky a nakonec to dopadlo dobře.

      Vymazat
  2. Tohle dokonce ani není Kate, je to klasická Rimmel řada bez modelíny :) Mám tuhle rtěnku a hrozně ji miluju, je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha. Takže tam ještě ke všemu mají bordel v popiscích. Ten regál jsem si vyfotila a píšou tam, že je to Kejt. :D Díky za připomínku, opravím to.

      Vymazat
    2. Jj, jinak z téhle řady můžu ještě doporučit odstín One of a kind, která mi přijde naprosto dokonalá na zimu, ale na netu jsem nenašla uspokojivý swatch. Kdyžtak někdy prubni, až budeš mít cestu okolo drogerky a překousneš ty testry ;) (Fakt jsou dost eklovní, i když v Rossmannech, kde hlídkuje přísný a otravný hlídač, se mi nezdají tak hnusný.)

      Vymazat
  3. Ehm, občas mám pocit, že se tam prodavačky nemalují jen testery, nedávno jsem měla veliký problém najít tam nepoužitou rtěnku. Nakonec jsem si neodnesla žádnou... :-/
    Jinak jednu rtěnku od Rimmelu taky mám, jsem s ní moc spokojená, akorát nechápu, jak je možné, že když mi odstín parádně sedne k obličeji, dělá mi strašně žluté zuby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdo ví, kdo se tam s tím chodí malovat. Už kvůli tomuhle chodím raději do parfumerie, na tohle nemám nervy. Jinak s těma barvama je někdy kříž - teplé odstíny vytahujou žluté tóny. A málokdo má sněhobílé zuby. Studený odstín té samé barvy jsi zkoušela?

      Vymazat
    2. Studený odstín by mi neslušel, já jsem teplý typ se vším všudy - zlatavá pleť, vlasy trochu až do zrz, pihy a bohužel i nažloutlé zuby. Je zvláštní, že velice podobný odstín od jiné značky mi ty žluté zuby nedělá. A to mám pocit, že ta rimmelka mi celkově barevně sedne víc. Fakt to nechápu :)

      Vymazat
  4. Takhle náhodou jsem kdysi našla svůj odstín u Max Factor. Žádnou rtěnku od Rimmelu jsem ještě nezkoušela, kdysi jsem obhlížela ty od Kate, ale přišlo mně, že nějak divně smrdí, ale to možná bylo testerama :) Takhle vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. To je přesně ona, moje snad dokonce první rtěnka, kterou jsem si koupila sama. (Napadá mě, že už ji mám nějak dlouho, ale pořád je stejná, tak co... :)) Jinak jakože vážně jo. Tuhle jo.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám červenú od Kate a je super, hydratuje a nemám z nej suché pery, aj výdrž je v pohode, ale v porovnani napr. s Chanel ktorá vyzerá celý deň super je Kate šunt:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom nejsme ve při. :) Ale ten odstín jsem našla až tady. Asi s ní napochoduju do parfumérky a bude.

      Vymazat
  7. Buď ráda, že to ta matná Kate není. Je děsná. Vysušuje, zalézá do vrásek a divně chutná:D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je ta prodavačka teda prase. Uáááá
    Jo takovou rtěnku taky hledám, ale přijde mi, že vždycky když si ji zkouším na ruce, vypadá bezvadně a až si ji dám na pusu, vidím všechno to špatné :/ Asi jsem hnidopich nebo nevím))))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle je klasika od Rimmelu. Mám jí stále při ruce a nedám na ní dopustit. Má strašně krásný odstín a je hodně přirozená :) Miluju jí.

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  10. Dneska jsem zrovna v tom Rossmanu byla pro tu novou rtěnku od Dermacolu (mají jí za 100,- mimochodem) a víc jak půlka testerů byla úplně nová, nepoužitá! Paní prodavačka měla asi volno :D. Fakt jsem si to užila :))

    OdpovědětVymazat
  11. Tiez sa mi pri testeroch zvykne aktivovat davivy reflex..a najhorsie je, ked nemozno najst ani nepouzity 'normalny' kus..meh :/

    OdpovědětVymazat
  12. Mezi Kate rtěnkami jsem si vybrala pro mě jen jeden zajímavý odstín. 107 z řady matte. To, co by mě zajímalo z řady klasické by Kate (ne těch matných) v našich drogerkách patrně vůbec není.

    OdpovědětVymazat
  13. Tuhle mam uz delsi dobu a je uzasna a kamaradka jak ji na me videla tak chtela taky :) Doporucuji ;)

    OdpovědětVymazat
  14. testery sú radšej pre mňa tabu a tiež sa snažím nájsť rúž ktorý len jemne nadvihne a zvýrazni farbu mojich pier, bohužiaľ stále neúspešne :)
    http://caramaryl.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. Mám tuhle rtěnku asi ve 3 odstínech, ale nějak ji nemám moc ráda :/

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)