Stránky

pondělí 10. března 2014

Spása slzavého údolí s protivráskovým přesahem

Jelikož už nejsem nejmladší a za svůj život kosmetické maniačky jsem leccos vyzkoušela, mění se postupně i můj postoj k novinkám a novým věcem obecně. Dřív jsem byla z každé inovace a další značky na trhu odvařená a neměla jsem pokoj, dokud jsem všechno neozkoušela, nebo do toho aspoň u někoho nestrčila čumák.

Jenže jsem asi vyrostla nebo co. Takže když se (tuším) loni v létě začala objevovat v drogeriích a supermarketech značka Mixa, nechalo mě to naprosto chladnou. Prostě další základní pečujicí drogérková průměrná kosmetika, které jsem už vyzkoušela tuny. Nuda. A dál jsem to nezkoumala. Vlastně ani teď nevím, co všechno se dá od Mixy koupit (a je mi to jedno).

Source
Celý obličej jsem spokojeně dlouhá léta odličovala klasicky červenou biodermí micelárkou a neměla jsem proti ní křivého slova. Dokud mě na podzim nezačala pálit a řezat v očích. Začalo to nenápadně - oči mě po odlíčení jen lehce pnuly, což jsem přičítala únavě. Ovšem když jsem se po ránu budila celá opuchlá a s nadměrným množstvím ospalků, rozhodla jsem se změnit odličovač. Problémy rázem pominuly jako mávnutím kouzelného proutku.

Vybrala jsem si dvojfázový odličovač, protože mastnota si - jak známo - poradí víceméně s čímkoliv, včetně voděodolného makeupu. Tedy alespoň teoreticky. A Mixa naštěstí funguje dobře i v praxi. O tom, jak moc jsem spokojená, zajisté svědčí i fakt, že si brzy půjdu pro 3. balení.

Po letech na micelárce jsem i po tak dlouhé době naprosto unešená z toho, že mi na odlíčení obou očí v pohodě stačí jen jeden tampónek. A to se maluju docela výrazně včetně černých linek. Pro dočištění použiju stejně ještě jeden, ale na slabší líčení bych si opravdu vystačila i jen s tím jedním. V očích nepálí ani trochu a po ranních otocích a záplavě ospalků není ani stopy. Po odlíčení je žádoucí ještě se opláchnout vodou, stejně jako po micelární vodě.

Dříve mě při nedostatečné hydrataci trápily drobné vrásky okolo očí a na nose. Stačilo se jen trochu méně napít nebo ráno málo namazat a večer byly tam. Od té doby, co jsem vysadila micelárku a přešla na mastnou Mixu, tam žádné vrásky nemám. Takže povídačky o mírně vysušujících účincích micelárních vod asi trochu pravdivé budou. Nicméně pokud vám nedělají neplechu jako mně, plošně bych je nezatracovala. Naopak jestliže máte pocit, že je vaše oční okolí přecitlivělé a zbytečně suché, zkuste Mixu.

Čím odličujete oči? Jaké ještě znáte dobré dvoufázové odličovače? A co Mixa - stojí od ní ještě něco za vyzkoušení?

21 komentářů:

  1. Já na ni taky nedám dopustit, mám taky asi třetí balení a jsem moc spokojena. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušela jsem od Mixy ty jejich krémy a ne, pro citlivou pleť teda nejsou.. Takže jsem už neměla zkoušet odličovač, ale když mě na něj tak lákáš.. Mám nejraději dvoufázák od Green Line, je poměrně levný a vydrží dlouho, je hodně mastný a to já potřebuju. Není špatný ani Garnier. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Green Line jsem měla kdysi ze Senzaboxu a poslala jsem ho dál neotevřený. Tkž bych ho mohla někdy v budoucnu znova zkusit. Říkáš teda, že máš citlivou pleť a neštípe? :)

      Vymazat
  3. Dvoufázový odličovač je docela dobrý od Yves Rocher s chrpou. Mě Mixa nezaujala až do takové míry, že jsem byla ochotna totálně ignorovat jejich stojan a neobtěžovala se zjišťovat jejich podrobnou nabídku. Palec nahoru pro mě, peněženka skáče radostí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně stejně to mám s YR - nikdy jsem neměla potřebu vlézt do jejich krámu. Ale o tom chrpovém tentononcu jsem toho slyšela už tolik, že se tam možná někdy odhodlám.

      Vymazat
    2. Holky já do tý chrpy snad půjdu :-)

      Vymazat
    3. Holky, chrpu vřele doporučuji!!!
      Já jsem nyní provedla změnu a zkusila jsem koupit nový Garnier, jak vyživuje řasy a za mě teda pecka! Tyhle dva určitě doporučím. Biodermu růžovku už na oči moc nedávám...
      Jinak jsem si koupila Mixu krém na citlivou pleť, ale tu paseku, kterou mi nadělal na obličeji, bych vážně nikomu nepřála:(

      Vymazat
    4. Ananasko, jestlipak ses už odhodlala k návštěvě YR? :-) Mě tam občas nutí chodit jejich slevové kupony, které mi jakožto registrované zákaznici chodí každý měsíc poštou, ale trochu divně jsem se tam cítila vždycky, celé ty roky, co tam chodím. Mají divné prodavačky, si nemůžu pomoct.
      Hele, já ten odličovák zrovna minulý měsíc dostala zdarma k nákupu, mám ho nový neotevřený a klidně Ti ho pošlu. Mám ho moc ráda, spotřebovala jsem už xy kusů, ale teď zrovna mám a nepotřebuju ho.

      Vymazat
  4. Velmi dobry odlicovac, aj ja som z neho nadsena. Od Mixy som vyskusala este telove mlieko, tiez spokojnost a moja sestra neda dopustit na ich anti-redness CC krem. Chystam sa vyskusat este krem na ruky a pletovu vodu.

    OdpovědětVymazat
  5. Mixa mě taky nijak zásadně nezaujala. Mám od nich jakýsi krém z Ladyboxu a v podstatě je to taková nouzovka, když se potřebuju něčím namazat a nic jiného není po ruce.
    Jinak já jsem odličovací lenoch, takže u mě vedou ubrousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jaké ubrousky používáš? Vyzkoušela jsem jich už hodně, ale žádné mě neodlíčily dobře. Vypadala jsem jako Joker.

      Vymazat
    2. Mam stejnou zkušenost!
      Ubrousky fajn na cesty, ale nikdy neodlici pořádně oči, zůstane mi trocha rasenky a tužka těsně nad rasama. Prostě si myslim, ze to chce tekuty preparát, aby zatekl všude :-)

      Vymazat
  6. Ahoooj,

    tak já se líčím velmi výrazně každej den a odličuju se ve vaně gelem od Bourjois (na doporučení Labradoory jsem vyzkoušela gel z Lidlu a překvapil mi, takže ho střídám s Bourjois)... VŽDY se odličuju gelem, jelikož představa suchého obličeje a nanesení odličovadla se mi krajně hnusí!
    Poté pokračuju dvoufázákem od Bourjois, kterej mi vyhovuje množství/cena... Nivea není špatná, ale je jí málo...
    Dvoufázáku vypotřebuju vždy dva tamponky a nakonec pleť dočistím jedním tamponkem micelárky či pleťové vody.
    Micelárka Sébium a pleťovka úžasná od Karla Hadka hřebíčková (snědla bych jí)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem byla vůči Mixe skeptická, celkově jsem ji neřešila, ale když jsem vyzkoušela tento odličovák, tak jsem byla přímo unešená! Jeden z nejlepších v cenové kategorii. A teď mám od Maybelline - Cils Demasq a stojí asi o polovinu méně a je stejně suprový :) a to mi jiné dvoufázové odličovače jinak neseděly
    - Elma

    OdpovědětVymazat
  8. Dvoufázovým odličovačům moc nevěřím, ale pokud je toto tak super, tak mu možná dám šanci :-).

    OdpovědětVymazat
  9. dvoufázový jsem měla od Lorealu a byl skvělý, doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  10. Dvoufázový odličováky zbožnuju, ostatně ničím jiným tak dobře a šetrně neodlíčím voděod.líčení na očícha jelikož nosím kontakt. čočky, tak si navíc vybírám takové, které tomu neškodí. Vyzkoušela jsem jich už nespočet, a za mě teda všema deseti doporučuju dvoufázový s chrpou od YR, fakt perfektně odlíčí, neštípe, vyhovuje i moji kamarádce s extrémně citlivou pletí a očima, tak jestli se obchodům YR vyhýbáš, tak minimálně kvůli tomuto odličováku tam stojí za to zajít a v akcích je cenově přijatelný:) Stejně tak perfektní je dvoufázovej od L'oreal, bohužel jestli se nepletu tak ho teď prodavají za cenu téměř 200,-, tenkrát když ho zaváděli na trh, tak stál něco přes stovku., takže vyčkávám, až bude v drogérce v akci a určitě se k němu vrátím, přijde mi srovnatelný s YR. O maličko méně mi vyhovuje nový dvoufázový od Garnieru, který momentálně testuju, oči neštípou, zdá se mi šetrný, ale bohužel už maličko hůře odličuje oproti Loreal nebo YR, ale myslím, že za tu cenu je to pořád fajn produkt. Testuju i od Ziaja, stál cca 70,-, což za tu cenu super, ač ho řadím na poslední místo z těch všech, tak ale neštípe, odlíčí, i když to stojí delší úsílí. Nezdá se mi úplně tak špatný, ale určitě ho znovu nekoupím. Jednu dobu jsem se odličovala i dvoufázovým od Ryoru, ale už nikdy více, ten vážně štípal a oči jsem s ním dřela a trvalo mi chvílí, než jsem pochopila, že to chce změnu a tenkrát jsem objevila YR s chrpou a Ryor letěl do koše :D
    Jinak díky za recenzi na Mixu, asi ji dám šanci ;) tuhle značku pořád míjím, nikdy mě nelákalo nic od ní vyzkoušet, kromě tohoto dvoufázáku, nad kterým přemýšlím už delší dobu:)
    Klára

    OdpovědětVymazat
  11. Coze?? Tiez mam take problemy s ocami, ako si popisala, ale vobec ma nenapadlo, ze by to mohlo byt z micelarky od Biodermy...hmmm...zeby som ju skusila na par dni vysadit??

    Chudnutie 24/7

    OdpovědětVymazat
  12. Měla jsem jí taky a hned jak vypatlám stávající zásoby, tak si jí zase koupím, protože je to asi nejlepší dvoufázový odličovač, který jsem kdy měla... :)

    OdpovědětVymazat
  13. Mici, zase som niečo prespala, nevšimla som si tento príspevok... tak ja ju teda skúsim, Sensibio už mi fakt ide s tým sušením na nervy.

    OdpovědětVymazat
  14. Taky používám Mixu. Občas vyzkouším něco jiného a potom se stejně zase vrátím k ní :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)