Stránky

úterý 20. května 2014

Fotoromán 3

Koukám, že je to už skoro měsíc, co jsem vás oblažila naposledy chaotickou směskou podivných snímků, které se mi čas od času nahromadí ve foťáku. Snad vás to ještě bude bavit. :) Dneska to bude hlavně cestovací a žrací a nebude chybět ani nějaké to trolleni. Tak jedem!

Moje oblíbená alternativa Starsucksu. Vcelku obstojné cappuccino připravené rychlostí blesku, které mi pomáhá překonat strastiplnou cestu do práce a proměnit se z blábolající zombie v milou a hodnou pančelku (pracovní coming out!).
Pomáhat a chránit a stát při tom na zákazu.

A málem tím zrušit několik linek emhádé. Neb ty troleje mají omezený dosah, žeano.

Může skorotřicátnice nosit takový obleček? I když vypadá mladší? :)

Tahle čičina na mě občas číhá, když jdu z práce. Hned sebou plácne na zem, nejdřív chce mazlit a pak po mně seká. Ludra. :)

Ale já na ni vyzraju. V knihkupectví v Tate Modern v Londýně jsem si koupila tuhle ťuťuňuňu knižečku.

A v Tate ještě chvíli zůstaneme. Měli tam fascinující výstavu, která mimo jiné zahrnovala fenomén Arte Povera čili chudé umění. Tenhle exponát je židle proměněná v 3D korálkový skvost. Lol.

Tohle je taky umění a ne vyústění klimatizace.

Když obalíte motor v modrých třpytkách je to... ? Správně, UMĚNÍ.

Mno a když o stěnu opřete několik dvoumetrových svazků proutí a před to postavíte kostku včelího vosku na nožičkách, tak jste nejen umělci, ale taky buřiči, anžto ta alegorie sváru světa bohatých a chudých je z toho víc než patrná. Sem se jako dočetla na popisku a nemám sílu vysvětlovat, proč to tak jakože má být. :D

Ale abysme jim nekřivdili, většina stálé expozice je moc pěkná a obsahuje i světoznámé profláklé kousky. Třebas tady Pabla.

A vystavovali i Matissovy hambaté vystřihovánky, juj!

A copak je tohle, děti, hm? Správně, šejkspírův glóbus, kde na dvoře před představením prodává párky kluk ze Slovenska s akné a s nejkrásnějším cockney akcentem, jaký jsem kdy slyšela.

The Globe zevnitř. Při představení se fotit nemohlo, tak aspoň tak. Dávali zrovna Tita. A řeknu vám, pokud vás budou při koupi lístků varovat, že je představení brutální, tak tomu ku*va věřte. Během první poloviny 2 divačky omdlely, no a co se dělo v té druhé, to už radši nevím, neb jsem zbaběle prchla. Pokud byste tam na to někdo chtěli jít, nebudu spoilovat. Jen vám řeknu, že teď už vím, jaké asi je, přihlížet popravě. Ble.

Tohle je asi jediná klasická "touristy" fotka, kterou jsem udělala.

Ňuuu veverka v Hyde Parku. A v pozadí hnusný holub.

A takhle se tam prosím papá roastbeef. Bylo to výborné. Vždycky se musím smát, když Češi pomlouvají anglickou kuchyni.

Chicken burger. Taky moc dobrý.

Samozřejmě jsem v Londýně trochu nastydla, tak jsem si pak doma v Krně hned vyrobila silný hovězí vývar.

A jako vzpomínku na Anglii jsem musela upéct muffiny, které zmizely nadzvukovou rychlostí.

A to je pro dnešek asi tak všechno. Co vy? Cestujete? Baštíte? Kocháte se uměním? :)

25 komentářů:

  1. Ten motor, no nene... :D Ale pěkně jsem se hodila do cestovacího módu, za týden vyrážím do teplých krajů a při pohledu na ty báječně vypadající bašty už se mi sbíhají sliny a přemýšlím, co nového ochutnám já. Jinak bohužel se řadím k pomlouvačům anglické kuchyně - ačkoliv je to nejlepší země na světě, ještě jsem se tam nenajedla dobře, kromě rodiny, u které jsem bydlela během jazykového kurzu - paní byla ze Švédska:-) A největší humáč? Fish&Chips :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky brzy razím na jih. No a s tím jídlem... Holt sis měla objednat něco dobrého. U nás ve většině hospod mají taky dost hnusný věci a přesto nebudu nadávat na českou kuchyni, že. :)

      Vymazat
  2. Ta kočka mi připomíná kočku u nás v ulici. No, to bude asi tím, že na fotce vypadají skoro všechny černé kočky stejně. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle se jmenuje Eliška, jak jsem dnes zjistila. :)

      Vymazat
  3. Krásný fotky, v Tate jsem taky byla, ale už je to strašně dlouho. A to divadlo mě teda dostalo :) Taky plánuju cesty, spíš teda na jih, a nemůžu se dočkat!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a fish and chips taky nesnáším, strašně to smrdí! Jinak mi v Británii chutnalo, zejména ale čínská kuchyně :D

      Vymazat
    2. Mno tak jako... Já bych si fish and chips třeba nedala, když vím, že je to sladkovodní ryba v trojobalu, ze které kape omastek na všechny strany. A její ekvivalent v české kuchyni (nebo v tom, co se tu prodává) by se zajisté dal jednoduše sehnat. Katův šleh, flamendr, smažák, kuře s broskví...

      Vymazat
  4. Hlavní je to UMJENÍ, žejo :). Krásné umělecké kousky jsi vybrala. A z těch fotek jídla jsem dostala hlad a chuť na kafe. Pojmenování kočičky "ludra" je velmi přesné a tu moudrou knihu bych asi taky potřebovala. A kdekoli a kdykoli jsem v Británii či Irsku jedla, vždy mi tam velmi chutnalo, také nechápu předsudky vůči jejich kuchyni. Čestnou výjimku tvoří svačiny a večeře připravované naší "host family" na školním výletě před deseti lety, to byl čirý hnus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj. Stačí si v hospodách neobjednávat hnusy a je to.

      Vymazat
  5. Ta číča je jak naše, seká asi, že blbě mazlíš ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona si chce hrát a vytahuje u toho drápky, sviňka svinutá.

      Vymazat
  6. Jééé ty učíš? Nechceš se o tom rozepsat víc?
    Jinak Kofi v Brně, já to hledala a nenašla :-D jsem blbě odbočila a byla jsem ztracená kdovíkde, tak jsem nakonec dojela až do nějakýho Instersparu a tam jsem si dala hnuscoffee, zkoukla jsem šaliny a pokračovala v cestě :-D

    A jídlo v UK je takový jaký si vybereš :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co by tě zajímalo? Jinak Kofi je na České a občas i na Hlavním nádraží - propříště. :)

      Vymazat
    2. No nevím, co učíš a ták =o) to se dneska u mladejch lidí moc nevidí totiž...

      Vymazat
    3. Podle některých svých studentů jsem už jednou nohou v hrobě. :) Jestli tě to fakt zajímá, pošli mi mail a já ti to klíďo napíšu. Obávám se, že na článek to není a nechci čtenáře moc nudit. :)

      Vymazat
  7. K tomu oblečku a poznámce ohledně věku. Ehm, jsem na tom podobně:), takže asi nejsem ta pravá, ale radím: Rozhodně nosit! Proč nenosit? Máme si oblíct šatové zástěry a píct doma buchty, bo co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvl, šatová zástěra, jakou měla žena za pultem! To by byla dekadence! :D

      Vymazat
  8. Super post! Tohleto "umění" mě taky fakt baví :D

    OdpovědětVymazat
  9. Hehe, zítra taky razím se svými žáky do Londýna:)

    OdpovědětVymazat
  10. Londýn je má láska! A to The Globe mě pobavilo, zrovna dneska jsem o něm mluvila o češtině při výkladu Shakespeara :-D, a najednou ho u tebe vidím na fotce. Ani jsem nemusela číst popisek!
    Podobný obleček klidně nos! Já věk a oblečení nějak neřeším a podobnou sukni, jako na obrázku, mám doma. A to mi pomalu táhne na kristova léta :-D!

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělé fotky, moc mě to baví :o))

    OdpovědětVymazat
  12. Fotoromán skvělej Ananásku, však když pomáhaj a chráněj tak si můžou stát kde chců, že - aj na kolejích klíďo....no víme, že...!-) už to jejich heslo je jaksi out of order...strašně mě bavily fotky toho chudýho umění, jsem nevěděla, že je to chudý i na myšlenku !-))), kurnik roastbíf bych si dala, ten fakt vyjímečně nepomlouvám a k tomu bych si přečetla ten úchvatný kočičí manuál :-)))....jó, pančelko, já ráno kafe též, byť pančelka nejsem,ale holt kafe domácí páč u nás po cestě nic do ruky nejni a mám to do roboty pět minut....:-D Pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat
  13. Jéééé, taky pančelka! A co učíš, smím-li se zeptat? :) Tipla bych to na češtinu (případně jiný jazyk). Možná angličtina, vzhledem k dalším fotkám.

    OdpovědětVymazat
  14. KOFI z Červínkovi ?:) na Skácelově, ti policajti byli fakt vtipní :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)