Stránky

úterý 6. května 2014

Hada labo – to prostě musíte mít

V dnešním článku vám chci po dlouhé době ukázat další skvělou vychytávku z Asie, konkrétně z Japonska. Pokud vám její název zní povědomě, je to možná kvůli tomu, že už o ní dříve psala Lucie, od které ji shodou okolností mám taky.

Takže co za zázrak vlastně tahle nenápadná pidilahvička ukrývá?


Je to taková čirá vazká a hodně tekutá vodička, která se používá pro zvýšení hydratace pleti. Obsahuje z větší části v poslední době čím dál tím více oblíbený hyaluron.




Na pleť se dá nanášet dvěma způsoby. Buď z něj můžete udělat krátkou tříminutovou masku, jak ji popisuje Lucie ve svém článku, nebo si jej do obličeje normálně vmasírujete. Přiznám se, že na nějaké maskování a následné čarování s mokrýma kusama látky jsem moc líná. Ale potom, co jsem Hada labo pečlivě ozkoušela, Lucii beze zbytku věřím, že maska funguje bezchybně.



Já jej aplikuji ráno a večer na očištěnou a tonizovanou pleť před použitím krémů a případných sér. Stačí ho pár kapek, které si nanesu na čisté dlaně a pak jej vmačkávám do obličeje přesně jako paní ve videu. Po chvíli to začne lepit a když pomine i lepení a fackuju se nasucho, vím, že aplikace proběhla a zdárně dospěla ke svému konci. Pleť je hned po nanesení viditelně zářivější, hydratovaná a jakoby čerstvější. Tenhle efekt pozoruju už od prvního použití a jsem z něj vždycky jak u vytržení.

Opravdu jej stačí použít jen pár kapek. Ze začátku jsem se několikrát pokusila o „vylepšení“ a na obličej si toho nalila zbytečně moc. Jenomže pleť to stejně nevstřebala a výsledkem bylo vedle skvělé hydratace i to, že jsem se leskla jako psí náušnice.



Další blahodárný efekt, který na mě tahle vodička má, je neméně skvělý. A všimla jsem si ho, aniž bych ho očekávala. Výrazně urychluje regeneraci a hojení pleti. Všelijaké škrábance a zarudnutí po jakýchkoliv obličejových neplechách mi za použití Hada labo mizí o poznání dříve. Na podzim mi na bradě po jedné hnusné černé tečce dokonce zůstalo něco, co vypadalo jako jizva po neštovicích a už to vypadalo, že to se mnou zůstane. Ale po 3 dnech používání téhle kouzelné věcičky jsem každé ráno užasle sledovala, jak se jizva zmenšuje, až zmizela úplně. Wow.

Hada labo mám doma zhruba od srpna a bohužel se nejsem schopná dokopat k pravidelnému používání. Napoprvé mi to vydrželo zhruba měsíc, po kterém jsem měla pleť jako z časopisu. Takže jsem v používání polevila, načež skvělé výsledky zmizely taktéž. Teď si na vodičce fičím znova nějaké 3 týdny a velmi si libuji.

Dostupnost a cena


No a teď to to nejlepší a nejhorší na konec. S dostupností je to horší, neb se kupuje přes ebay. Našla jsem ho třeba u tohoto prodejce a asi bych se toho podle hodnocení nebála. Nebo zkuste napsat Lucii, kde kupovala ona. Evidentně jí to funguje. Já budu časem nakupovat taky, ale s mým tempem spotřeby to vidím až tak na podzim.

No a ta cena... Vidíte to v tom ebay vyhledávači taky, žejo? Vždyť je to skoro za hubičku. Za cenu do stovky máte 30 ml, což vám při poctivém dennodenním používání vystačí na cca 4 měsíce až půl roku. Nedá mi to v tuhle chvíli nerýpnout si do na blozích provařené hyaluronové Baley, u které za 15 ml platíte přes kilo. Pche, nikdy! Hada labo foreva!


Jak to máte s hyaluronovými přípravky vy?

45 komentářů:

  1. No teda :-o ... Už si trůní v mém asijském wishlistu na e-bay :-) ...a vzhledem k ceně asi brzy poputuje ke mě...Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej vědět, kdes nakupovala a jak to šlo. :)

      Vymazat
  2. Wow, to zní super, budu na to muset mrknout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když teda bělící efekt v kosmetice nemusím a stejně tak nemám ráda, pokud výsledky jsou jen dočasné = dokud používám daný přípravek...

      Vymazat
    2. Bělicí je jen jedna řada. A hydratace se holt nedá dodat jen jednou měsíčně. I když by se mi to líbilo. :)

      Vymazat
    3. No já to spíš myslela tak, že pokud celkově zlepšuje kvalitu pleti a ta se pak vrátí do (špatného) normálu, když se přípravek nepoužívá a používá se místo něj něco jiného, tak to mi vadí. Jasné, že se musí hydratovat furt, já jen zkrátka nejsem ráda závislá na jednom produktu jedné značky, obzvlášť takhle blbě dostupném. :(

      Jinak v diskuzích psali nějaké Američanky - k té 3minutové masce - že japonské lotion = americký hydratační toner.

      Za to jsem si pak ale přečetla ten Lucčin článek a zaujala mě knížka od paní Chizu Saeki. Asi si ji objednám. :)

      Vymazat
    4. Chizu Saeki a pár dalších japanofilů tvrdí, že japonské lotion nemá západní ekvivalent, i když se to s tonerem často zaměňuje. Nicméně ta maska se dá dělat v zásadě s čímkoliv, co hydratuje (můj favorit je 98% aloe gel)

      Vymazat
  3. Zatím to nemám nijak, ale předpokládám, že tak za měsíc se zamiluju. Dík, už jej mám objednané a zaplacené!

    P.S.: Nešlo by nastavit, aby se odkazy rozklikávaly v novém okně? Mrk mrk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě šlo. Jak se to dělá? :D

      Vymazat
    2. Když budeš příště přidávat odkaz, zaškrtni dole "otevřít v novém okně". Bude si to pamatovat i pro další posty :)

      Vymazat
  4. Díky za tip, tak jsem už taky objednala...hyaluronové sérum od Baley mám a jsem s ním spokojená, tak budu i s Hada Labo :)

    OdpovědětVymazat
  5. tak nevím. jsem doma měla tu bělící verzi a nic to se mnou nedělalo. je pravda, že jsem to používala strašně málo, třeba jenom dvakrát týdně... ale fakt jsem si nevšimla žádných výsledků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to těžko soudit, když jsi ho nepoužívala, jak se používat má. :)

      Vymazat
    2. no... a tak já ho třeba používala i dva týdny v kuse a nic. tak jsem to pak omezila, jen když se mi chtělo... a taky nic. takže v podstatě jsem tak nějak nechápala rozdíl a i když jsem po něm opravdu hodně toužila, tak nové větší balení asi nepotřebuji. prostě zbytečnost. (podle mě)

      Vymazat
    3. Tak třeba používáš ostatní kosmetiku tak dokonalou, že už není co vylepšovat. :)

      Vymazat
  6. Mám cosi hyaluronovýho od Nobilis Tilia a je to k ničemu, vysušuje mi to hubu. Já vlastně obecně moc kosmetice nevěřím, ale miluju ji i s vědomím toho, že vlastně prd dělá a když něco, tak jen na chvilku a je to jen taková hra.

    Tak, dnes si jdu koupit růžovou vodu, když ji doporučuješ i Ty. Tak jsem zvědavá. I kdyby to byla jen taková (jinak nefunkční) radost, tak se na ni těším.
    Ale jak děcko, fakt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? A není to to sérum, co ho teď chválila Moora? To mám taky na nákupním seznamu.

      Snad tě růžovka zaujme. Přinejhorším se dá i vypít, teď o tom nedávno psala Lucie Van Koten. :)

      Vymazat
  7. Objednávám! A sakra, jak jsem se snažila ten článek nerozkliknout, už podle toho, že je to z Asie, mi to bylo jasný:D

    OdpovědětVymazat
  8. Jak píšeš v nadpise, to prostě musím mít! :) Nikdy jsem na ebay nic neobjednávala, ale kvůli tomuhle zázraku snad udělám výjimku! Takže díky za skvělý tip, moje pleť už se na něj celá třese:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si myslím, že to teraz budeme musieť mať všetky!!!:))

      Vymazat
    2. Tak doufám, že budete všetky taky tak spokojené a nepůjdete mě pak kopnout do zadku. :D

      Vymazat
  9. :-)))) ked som ho od toho predajcu rano kupovala bolo tam 1 sold a 4 available, teraz je to 5/0 :-))) podla mna ten cinan vobec nechape preco mu ti europania ten krem rozobrali za par hodin....:-))))))

    OdpovědětVymazat
  10. Na jakou pleť je přípravek určen. Mám pleť smíšenou s mastící se T-zónou, tak se bojím, aby mi to neudělalo ještě lesklejší pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, neudělá. Na smíšenou ti bude vyhovovat bílá hydratační řada nebo modrá rozjasňující (ta má navíc obsah vitamínu C, který urychluje obnovování pleti, takže jestli trpíš i na pupínky a podobně, šla bych spíš do ní).

      Vymazat
    2. Miky, popisuješ úplně přesně mou pleť a ta modrá rozjasňujicí řada mi dělá moc dobře. Nesmíš to ale přehnat s množstvím. To ale sama uvidíš. :)

      Vymazat
  11. Že je to prostě Must have? :-) Já jsem z něj pořád hrozně unešená a nějak si bez něj už nedokážu ranní a večerní rutinu představit...

    Teď mi teda dochází, a když vidím ten nájezd na ebay podle komentářů výš, asi budu objednávat, až zase všichni prodejci doskladní... :-) I když tentokrát jdu asi rovnou do velkého balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky příště koupím velké balení. A to toho modrého, fakt to úžasně regeneruje. A vůbec, ty se v nich vyznáš, nechceš napsat článek o různých druzích Hada labo? Prosím prosím... :)

      Vymazat
    2. To zní jako fajn nápad, mrknu na to... A jsem moc ráda, že jsem se Ti trefila do chuti a pleti :-)

      Vymazat
    3. Když se podívám na ebay, tak je ten odkaz aukce. Velké balení stojí kolem 3 stovek. A u jiných prodejců mám strach, že to bude fake.

      Vymazat
    4. Pokud má prodejce hodně dobrých hodnocení, myslím, že není důvod se obávat.

      Vymazat
  12. Super věc, asi jí potřebuju =o)

    OdpovědětVymazat
  13. a nějaký poznatek ohledně akné?f :) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rychleji se to hojí, ale já to používám v kombinaci s další péčí podle Chizu. Jestli Tě to zajímá blíž, seznam jarní péče je tady: http://semisweetwonderland.blogspot.cz/2014/02/jarni-chizu.html.

      Konkrétní výrobky jsou to, co používám já, můžeš použít cokoliv jiného, co odpovídá základnímu popisu. Na akné to pomáhá dost rychle, zvlášť pokud zařadíš 2x - 3x týdně peeling (míchá se s mycím gelem půl napůl a dělá se ráno) a ideálně alespoň jednou denně lotion mask.

      Vymazat
    2. Luci, krásně ses tu toho ujala, super! :)

      Já ještě odpovím za sebe. S akné nemám problém, co jsem z péče vyřadila přírodu (oleje, přírodní krémy apod) a přešla jsem na lékárenskou chemku. Přírodní mi zůstalo už jen tonikum. A Hada labo jsem k chemii zařadila po asi měsíci a pleť se nezačala ucpávat. Naopak je rozzářenější a hydratovanější. Prostě to jen vylepšuje. Všechno. :)

      Vymazat
    3. díky za odpovědí, je fakt vidět, jak máme každá jinou pleť a na každou platí něco jiného :) já z drogerky přešla na lékárenskou a teď z lékárenské na přírodní :D je to lepší, ale pořád na akné dost trpím. Tak jsem teď objednala tohle, snad se mi to nezhorší :)

      Vymazat
  14. Wow, tohle je opravdu must have. Která verze by byla pro extra suchou a citlivou pleť? :)

    OdpovědětVymazat
  15. To jsem neměla vidět....mám tu potřebu taky:D
    Simushka in Wonderland

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to vypadá skvěle!! Akorát co jsem koukala na Ebay, tak mi to nabízí hlavně nějaké bělící Hada Labo krémy (modré). Nebo pak tu hydrataci, ale ve spreji (bílá lahvička).. Tak nevím, bělící nechci, takže asi ten sprej? :P

    OdpovědětVymazat
  17. rovno som si to objednala, tak snad to bude fajn(o;

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)