Stránky

pondělí 12. května 2014

Konečně pořádná drogérková rtěnka, která se u nás nedá sehnat + jedna další minirecenze

Tuhle rtěnku jsem si koupila před cca 2 měsíci v Budapešti. Je to alverďácká limitka Softly Rose a už se nedá sehnat. Jestli se chcete naštvat, čtěte dál. Protože je fakt skvělá, už se nedá sehnat nikde a u nás se pro jistotu neprodávala vůbec. Ale já vám ji prostě ukázat musím, pardon. :)

Taky vám otevřené a vyšroubované rtěnky připomínají
všelicos, nebo jsem jen já takový dobytek?

Tohle je, milé dámy a případní pánové, jedíná drogerijní rtěnka, která mi bez zvláštního čachrování, vydrží na rtech klidně i 8 hodin v kuse a přežije jídlo, pití a hrozně blbě se odličuje. Je matná a nevysušuje. Nanáším ji ve středně silné vrstvě na rty bez jakéhokoliv podkladu a nechávám ji cca půl hodiny "zaschnout". Nejím, nepiju, neoblizuju se (ani sama, ani s nikým dalším), neškrábu se, nešklebím...

Bezprostředně po nanesení.

Když to zvládnu, rtěnka si během této doby "sedne" a drží jak přibitá. Můžu přes ní přidat další vrstvu balzámu nebo lesku a i pak drží, nikde se neobtiskává a je celý den pořád stejně hezká. Žádné rýhy, zvýrazněné šupinky, hryzance, prostě nic.

Po oné půlhodince. Takhle pak vypadá celý den.

No a teď mi jako vysvětlete, proč se to k nám nevozí? Argument menším odbytištěm a trhem neuspěje. Maďarů je ještě o 2 miliony míň než Čechů. A přitom mají v drogeriích skoro od všeho mnohem větší výběr. To jste třeba věděli, že Max Factor má kromě svých "seriózních" stojanů ještě celou další kolekci bláznivě barevné dekorativky? Pche.

Swatch na ruce, neasi. Musela jsem ho pak drhnout lihem.

Fakt by mě zajímalo, jestli jsme na vině my, coby spotřebitelé, že se spokojíme s málem, nebo jestli to dělají nákupčí, kterým se s tím nechce vybírat a jedou v zajetých kolejích, nebo jestli jsme něco provedli kosmetickým božstvům a spočívá na nás nějaké kletba či embargo... Jakou máte teorii vy? :)

Mythos hydratační pleťový krém


Mno a tady máte tu slíbenou minirecenzi. Jak záhy pochopíte, na samostatný článek to není.


Krém jsem dodělala už před nějakou dobou a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli si ho znova koupit. Je bio, neucpává póry a dělá, co má.


Lehce hydratuje a mírně zavání po čočce. Není to ale nijak strašné a za chvíli to zmizí. Což je zhruba vše, co jsem vám o něm schopná říct. :) Pokud jste majitelkou smíšené až mastné pleti a hledáte lehký neucpávací hydratační krém, klidně si ho kupte. Já se asi poohlédnu jinde, protože si nedám pokoj, dokud se z něčeho neosypu, jak na sebe musím patlat neustále něco nového.

Tak co? Dočetli jste to až do konce? Proč si myslíte, že se toho u nás v drogeriích prodává méně? A vadí vám to?

42 komentářů:

  1. Vadí mi to, děsně! (Ale to je asi taky tak všechno, co s tím udělám).
    Rtěnka vypadá skvěle, takže k tomu můžu říct asi už jen jedno - Vrrr!
    Snad s podobnou formulí udělají další limitku a ta bude i u nás. (Zbožné přání...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dablvrrr. Kdybych tušila, jak je skvělá, nakoupila jsem víc odstínů a udělala nějakou rozdávačku. Chjo.

      Vymazat
  2. Ta rtěnka má krásný odstín, s Alverde žádnou zkušenost nemám, škoda, že se nedá sehnat u nás rtěnka :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  3. Vadí, vadí, sakra jo..
    A fakt to nechápu.. Dokažu pochopit, že kupní sílou se nemůžeme rovnat třeba Německu, ale jak je možné, že jsou dostupné různé limitky na Slovensku a v Maďarsku a tady ne?
    A navíc rtěnka co drží, je přírodní a za super cenu. Já chci taky!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na rozdíl od Maďarů jsme popelnice Evropy. A zjevně to neplatí jen o jídle. :/

      Vymazat
  4. Jednou jsem napsala DM, proč máme u nás daleko menší sortiment, než v jiných zemích. Dostalo se mi odpovědi, že prý je v našich drogériích množství cenově dostupné přírodní kosmetiky, takže nevidí důvod, proč prodávat další značku.. by mě zajímalo, kterej chytrolín mi odpovídal! Asi nemusím zdůrazňovat, jak na zahraniční drogerie žárlím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jim taky napíšu. A do kopie dám nějakého obchodního ředitele. :D Asi je třeba se víc ozývat.

      Vymazat
    2. Asi to opravdu chce.. Na druhou stranu se mi ale nedávno doneslo (nevím, co je na tom pravdy), že bysme fakt nějaký limitky Alverde taky měli dostávat, ale kdy a jak to opravdu nevím..

      Vymazat
    3. Nějaká tu teď byla - Elegant Dark. S hnědýma rtěnkama, fakt "krása".

      Vymazat
    4. No, to jsem taky zaznamenala.. takové ty 'plesové' limitky ty k nám jednou do roka chodí, to je pravda. Ale co takhle něco normálního?

      Vymazat
  5. Chjoo, to jsem fakt ráda, že je super. Fakt nechápu, proč se nám všelijaké limitky vyhýbají (například ta lesní alverde limitka, koupila bych si ji celou jak je roztomilá, i kdyby to bylo na prd!) a pokud vím, tak u nás není, leda na slovensku. Chjo. A to kdoví jestli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heh, takže asi budu zas muset do Budapešti, je to jasné. :D

      Vymazat
    2. Ber toho víc, my Ti za to ruce urveme!

      Vymazat
    3. Woohooo! Tak jo. A taky jsem teď o víkendu něco ukořistila v Londýně. Ale pst, ať je to překvápko. :)

      Vymazat
  6. Tak stejně jsem chtěla jet do Budapešti, takže o důvod víc :)

    OdpovědětVymazat
  7. Do Budapešti se chystám v létě, tak to se těším :)

    Jinak trochu off-topic dotaz, ale musím se zeptat - narazila jsi někde v Budapešti na kosmetiku Ilcsi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne. A podle toho, co jsem vygooglila, se tam snad prodává jen v kosmetických salónech. V běžných drogeriích ani v parfumeriích jsem ji neviděla. A že jsem se po ní dívala. :)

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Jo, je fajn. Bohužel mi u něj chybí tzv. wow efekt (čti: jsem frfňa).

      Vymazat
  9. Asi máme lamy mezi lidma, kteří jsou za obsah našich drogerií zodpovědní. Nakopala bych je do pozadí:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vždycky když jedeme do německého dm chce se mi plakat. Essie laky jako běžná drogerková záležitost,Manhattan to samé a zatraceně hodně limitek a značek , za které bych zabíjela . Btw. ty limitky alverde jsou vážně super , kéž by se někdy objevily u nás.:)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherná rtěnka. Já nad tím taky dumala, kdo vybírá co se tu bude a nebude prodávat, už mě to rozčiluje, není tu skoro nic. Neříkám, že tu musí být vše co v Americe, na to jsme asi malý rybník, ale chtělo by to přidat jak na značkách, tak i na odstínech atd.

    OdpovědětVymazat
  12. No tak to jsem naštvaná :D Kdo by to do ní řekl. Na pohled by mě určitě tedy nezaujala. Škoda, snad udělají ještě nějakou další suprovku.

    OdpovědětVymazat
  13. No podla mna Vy ste na tom este dobre :D podte sa popozerat na limitky na Slovensku :D oproti nam mate limitky ako v Nemecku :) takze ja zavidim aj tomu co mate Vy :) Ale inak aj napriek tomu, ze vela Alverde veci podla mna stoji za nic ruze maju naozaj dobre a aj v beznej serii nielen limitky :)

    OdpovědětVymazat
  14. absolutně netuším, proč se k nám některé kousky vůbec nedostanou, v zahraničí si pak připadám jako totální magor, když slintám u stojanu s kosmetikou :D

    OdpovědětVymazat
  15. Na kosmetiku je obecně český trh prostě malý, ačkoli některé věci bychom tu jistě uživili i tak (nejsvětlejší odstíny make-upů). To nechápu. Se rtěnkama se to podle mě bude mít asi nějak tak: projděte se po ulici, kolik holek, dívek a žen s nalíčenými rty potkáte? Imho zrovna rtěnky Češky bůhvíjak nenosí, no.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maďaři mají trh ještě menší a že by tam holky chodily nějak víc namalované, mi taky nepřijde. Fňuk. :)

      Vymazat
  16. Ty jo, závidím všem, co si mohou nakupovat kosmetiku v zahraničí. Já jednou za rok vyjedu do Německa a mám z toho druhé Vánoce, výběr jak blázen a ceny nižší, paráda. Zrovna dneska jsem byla u nás v DM a Rossmannu... a to ani nestojí za další slova :D

    OdpovědětVymazat
  17. O limitkách, které se k nám nedostanou, mi ani nemluv, doteď jsem nerozdýchala, že nás minula ta podzimní od Alverde (přiznávám, je to kvůli těm rozkošným obalům... http://2.bp.blogspot.com/-PlUQ_KMx28c/UmMLLq7ieSI/AAAAAAAAC2w/OddcYTwo4RI/s1600/IMG_0237-x.jpg).

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj! Nemohla bys prosim dat nejaky tip na rtenku z parfumerky se stejnymi vlastnostmi? Mi totiz na rtech nevydrzi nic 8 hodin v dobrem stavu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Mohla a nemohla. Za prvé nevím, jakou rtěnku bys chtěla (výraznou, hydratační, matnou, lesklou...?) a za druhé si zas tak moc jako odbornice na rtěnky nepřijdu. Být tebou, napíšu holkám ze Sofastars, těm bych ohledně rtěnek věřila. :) Za sebe jsem byla spokojená třeba s chanelí rouge allure, ale celý den nedala a byla jen lehce tónovací.

      Vymazat
  19. já jsem dobytek, ale teď si mě trumfla :D jinak ta rtěnka má úžasnou barvu ^.^

    OdpovědětVymazat
  20. a bola si v Budapesti aj v parfumerke Douglas? To je iny svet, ked uz nic ine, zavidim im toto... mega sortiment, siroka siet, predavacky, ktore ti nesliedia za chrbtom...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, byla. A nepřipomínej mi to, nebo mi oživíš trauma. :D

      Vymazat
  21. No, pěkný článek o úžasné rtěnce, která u nás není k dostání, fakt dík :-). Má moc hezkou barvu a asi Ti ji tak trochu závidím.

    OdpovědětVymazat
  22. Při prvním pohledu na fotku krému jsem myslela, že ty ingredience v rámečku je složení. Což mě teda upřímně vyděsilo. :-D
    Pokud jde o okleštěnost kosmetického sortimentu u nás - hanbáááá! Co jinýho na to říct, no...
    PS: Styď se! :-D

    OdpovědětVymazat
  23. ta rtěnka vypadá krásně a má skvělou barvu:)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je moc hezký článek a předpokládám, že třeba totocitlivé pleti moc neprospěje, a asi bude lepší jít přece jen do nějaké té rtěnky, třeba podobné jako zmiňuješ, protože ta přece jen není tak trvalá. Rty mám ale i bez rtěnky dost výrazné, a tak je radši ponechám tak, jak jsou :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)