Stránky

středa 16. září 2015

Yves Saint Laurent Couture Variation Palette, aka proč se mi práší na Nejkydky

Tuhle paletku jsem poprvé uviděla letos v únoru na blogu u Lucky a okamžitě jsem ji začala potřebovat, protože všechny tři paletky Naked mi logicky nestačily a neutrálních stínů je vždycky málo, žejo. Poté, co jsem si ji osahala naživo, jsem už byla totálně ztracená - dostal mě hlavně ten druhý stín. Takovou barvu s tak krásným odleskem jsem předtím ještě neviděla.


Nevím, kde se vzala informace, že se jedná o jarní limitku a že nebude k mání. Není to pravda, díky bohu. Před 3 týdny si ji koupila Jahoda a je v nabídce světových i českých e-shopů, našla jsem ji třeba v Marionnaud, kde je zlevněná na 1439 Kč. Já ji kupovala za asi 1700 tamtéž a nelituju.


Litovala jsem teda trochu na začátku. Měla jsem zrovna období líčení s Naked 3 a s touhle paletkou jsem se cítila tak nějak divně. Ale protože je malá, skladná a základní ranní stíny jsou s ní hotové raz dva, ani nevím, jak se to stalo a najednou jsem ji používala dennodenně.


Když jsem pak po nějaké době vzala do ruky Naked 2, najednou to nebylo ono. A začalo mi vadit to, o čem jsem předtím ani nevěděla - Naked mi totiž všechny trochu opadávají pod oči a mám pak všude třpytky a perleť. Teď to najednou vidím a nechápu, jak jsem tak mohla léta vypadat.



YSL Couture Variation se nehne ani o kousek. A neopadává, ač při aplikaci trochu práší. Stíny mají tu příjemně mastnou konzistenci (máslíčkovou - blééé :)) a drží jako přibité. Teda aspoň na bázi od UD, bez báze jsem je nepoužila nikdy - ne že bych jim nevěřila, ale chci ten obří Primer Potion vypatlat, než bude na vyhození.

Na swatche a vůbec na normální fotky se mrkněte k Lucce, já na to bohužel nikdy nebyla dost šikovná. :) A pokud váháte s koupí a přemýšlíte o Naked, berte radši tohle. Od března jsem na Nakedky skoro nesáhla, protože nemám důvod. :)

Jaká je vaše oblíbená paletka? Máte rády neutrální stíny? A umíte to s hodně barevnýma?

12 komentářů:

  1. Krásné odstíny. Já jsem na Nakedky, zrovna jsem pořídila novou Smokey. Mně prostě kvalitou i odstíny vyhovují a nějak zatím nemám potřebu pokukovat jinde. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě vyhovovaly taky, dokud jsem nezkusila něco lepšího...

      Vymazat
  2. No je nádherná:) Ikdyž říkáš, že je lepší než UD, já bych ráda někdy stíny UD chtěla zkusit, alespoň nějaké mono:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jako hezká no. I přes to, že jsem hrozně toužila po smokyně, tak jsem nakonec odolala a přesvědčila se (byla to fuška!), že mi stačí the balm nude tude, A dokud nevypotřebuju aspoň 4 stíny do dna, nemám nárok na novou paletku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seš dobrá. S tímhle přístupem bych byla o moc bohatší. :)

      Vymazat
  4. Já neutrální nemusím... Teď jedu v UD Electric, nosím jí každej den a nemůžu se jí nabažit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se máš, že se jí nebojíš. Vypadá nádherně. Já bych si s ní srabácky dělala max. barevné linky.

      Vymazat
  5. Je dobrá zpráva, že se nejedná i limitovanou edici. Ale neutrálních stínů mám doma dost, jednak Naked 3 a jednak asi deset kusů mých milovaných L'oréal Color Infaillible. Až nějaké spotřebuji, tak třeba bude čas na tuto paletku :-). Odstíny jsou nádherné. Mám raději neutrální stíny, ale zrovna dnes mám na víčkách kombinaci světle a tmavě zelených. Záleží na tom, jak moc mám času a jak moc se mi s tím chce hrát :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale Naked 3 je úplně jiná - to by si paletky nekonkurovaly. 3:) A YSL je asi tak o 5 řádů lepší než L'Oréal.

      Vymazat
    2. Já vím, mami. Ale já se snažím být rozumná, víš? :-D A mít spotřebovatelné množství šminek.

      Vymazat
  6. Oooo, tuhle paletku musím mít! Ještěže se blíží moje narozeniny :) Moc se mi líbí, jak se třpytí...

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)