Stránky

neděle 24. února 2013

Nezbytnosti, bez kterých se neobejdu

Ano, vím, velice originální téma, ale na rozjezd blogu snad lepší než drátem do oka. U jiných takové příspěvky moc ráda čtu, protože jsou obvykle velmi přínosné, co se týká tipů na kosmetická "must haves" a já sama jsem už takto objevila pár pro mě nepostradatelných věciček. V mnoha oblastech jsem nevyhraněná a používám, co mi zrovna v obchodě padne pod ruku, a tak si dotazy, jestli používám třeba deodorant, nechejte laskavě pro sebe. :) Pořadí produktů je zvoleno čistě náhodně.

Takže bez čeho nemůžu být:
Mangové mléko na vlasy od Balea. Prostě ho miluju - i když má konzistenci stejnou, jako mazadla na tělo, vlasy nemastí a nezatěžuje. Po aplikaci jsou vlásky upravenější, méně rozlítané, uhlazenější, ale zároveň z nich nemám takový ten kluzkoslizský pocit jako po olejíčku (zkoušela jsem jich už hodně, od drogérkových přes Biosilk a Chi až po asijské). I při nanesení většího množství vlasy nevypadají mastně a zatíženě. A taky se mi líbí, jaké mám po něm hezky promazané ruce. Navíc voní.

Lehký hydratační krém od Biodermy. Občas jsem mu sice nevěrná s La Roche, ale vždycky se k němu pokorně vrátím. Lehounký, nemastící, rychle se vstřebávající. A už jsem se zmínila, jak je úžasně lehký? Od té doby, co ho používám, mi úplně zmizely lehké mimické vrásky na nose a kolem pusy, které tam mám od toho, jak se často na něco šklebím. Používám ho i na oblast kolem očí, protože je tak úžasně lehký :) a funguje mi líp než oční krém od Heleny Rubinstein.

Když už jsem Helenu Rubinstein pohanila v předchozím odstavci, teď ji musím pochválit. Jsem majitelkou rovných tvrdých řas a Lash Queen od HR je jako jediná zatím dokázala hezky natočit a zároveň jim dodat obrovský objem a délku. Občas se mě někdo ptá, jestli mám umělé řasy - tůdle nůdle, tahle řasenka se dá v akci v parfumériích sehnat za pětistovku a na e-bay určitě ještě levněji, a tak nemám důvod si okolo očí lepit kousky plastu z Číny a trnout, kdy se mi zabodnou do bulvy. Řasenek jsem už vyzkoušela nespočet ve všech cenových kategoriích a tahle prostě pro mě nemá konkurenci. Zlehka jí šlape na paty Wonder Lash od Oriflame, ovšem ta mi došla už po 2 měsících používání, kdežto Helena je tu se mnou při každodenní aplikaci v průměru půl roku. Takže zas tak drahá fakt není.

Korejský BB krém koupený na dovolené v Thajsku. Je super. Hydratuje, tónuje a kryje a já si nadávám do skotu, že jsem si ho nekoupila do zásoby. Kdyby někdo věděl, jak se k němu dostat za rozumnou cenu, dejte prosím vědět, budu neskonale vděčná. Jinak ho snad budu muset začít k nám dovážet, chjo. Krytí má lepší než kdejaký krycí makeup a přitom na pleti není vidět. Asi o něm budu muset v budoucnu napsat podrobnější článek, protože mě toho k němu napadá strašně moc a nechci to tu hned z kraje zaspammovat.

Suchý šampon Balea je věc, kterou jsem objevila teprve minulý týden, ale už teď vím, že nás spolu čeká dlouhá a spokojená budoucnost prozářená sluncem a štěstím. Je prostě boží. Má žvýkačkovou vůni a příjemně se nanáší. Kdysi jsem si v nějakém pomatení smyslů koupila suchý šampon od Syoss a to bylo čiré zlo, po jediném zmáčknutí spreje se odmítal zastavit a postupně se celý vystříkal do uzávěru. Místnost, kde jsem ho použila, vypadala jako po omlacování omítek - všude bílý poprašek (na tomto místě bych chtěla pozdravit paní uklízečku z hotelu Corinthia, které jsem tak určitě způsobila udivené myšlenkové pochody). No děs prostě. Balea nic z toho nedělá, asi má ty odmašťovací částečky (nevím jak to líp nazvat) menší, a tak sprej neucpává a není vidět v radiu 10 metrů od aplikace. Navíc je levnější než Syoss. Do teď jsem používala Amicu za dvacku, ale ta úplně nevoněla - přítel dokonce říkal něco o zpocených dědcích. Teď ji už asi ani nedopotřebuju, i když mé eko já bude krvácet.

Micelárka Bioderma s růžovým vrškem. Asi ji znají všichni, a tak není třeba detailně rozepisovat všechny její skvělé vlastnosti. Odlíčí všechno a všude, na vatičku se nemusí tlačit a neznám nikoho, koho by štípala v očích. Co mi ze začátku trochu vadilo, je její specifický pach, který mi připomíná hodně železitou vodu, ale už jsem si zvykla a nechci na odličování nikdy nic jiného. Zdaleka předčí i drahé odličovače z parfumerie, které jsem zatím zkoušela (čistící mléko Chanel, dvoufázový odličovač očí Dior a dvoufázovka Helena Rubinstein).

Transparentní pudr potřebuju, protože se během dne začínám lesknout. Ozkoušela jsem jich několik středně drahých (třeba DC) i dražších (Chanel) a naznala jsem, že jsou všechny stejné a zakotvila jsem u Miss Sporty. V krabičce je zrcátko a kompaktní průhledný pudr, který má mít protiaknózní účinky. Ty jsem nějak nezaznamenala, ale matuje hezky. Houbička je sice k ničemu, ale na použití mimo domov s sebou nosím placatý štětec na pudr, který byl v již zmiňovaném transparentním sypkém pudru od Dermacolu a který se do té krabičky krásně vleze.

Termální voda z La Roche. Poprvé jsem ji měla před rokem a to jen díky tomu, že byla přibalená k nějaké sadě, kterou jsem nutně potřebovala (ehm). Voda ve spreji - dobrá blbost, říkala jsem si. Ale protože nesnáším vyhazování věcí a připadalo mi blbé to někomu dávat, zkusila jsem to použít. Moc jsem nevěděla jak a na netu se mi to nechtělo hledat, a tak jsem si tím pokropila obličej po odlíčení a před nanesením krému. A stala se neuvěřitelná věc - zvýšila se mi hydratace pleti a to dost znatelně. Přeci jen nejsem z nejmladších a mám už trochu drobných vrásek kolem očí a na čele a tak, ale po spreji s krémem prostě zmizely a ráno tam nebyly. Chachá, kašlu na silikonové podkladové báze a další umělohmotné jedy a od té doby se pravidelně zavlažuju a funguje to hezky.



Poslední věcí, bez které bych nemohla být je kartáč Tangle Teezer. Ten svůj fotit nebudu, protože ho mám 3 roky a taky podle toho vypadá. Pokud by ho náhodou ještě někdo neviděl, najděte si ho třeba tady. :)

A co máte rádi vy? Bez čeho si svůj život neumíte představit? Nemusíte se omezovat jen na kosmetiku. Pište mi, mám to ráda. :)

4 komentáře:

  1. Hezcí oblíbenci! Ten Hydrabio Légére musím vyzkoušet, mám Hydrabio sérum a miluju jej bezvýhradně. Mými stálicemi jsou Sensibio H2O a krém Atoderm :). To jsou mé životní nuntnosti. A poslední dobou i kokosový kondicionér od Baley. Moje oblíbence najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/01/oblibenci-roku-tak-trochu-jinak.html

    a tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/01/oblibenci-roku-tak-trochu-jinak-pece.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za hezký komentář. Ten krém určitě vyzkoušej, ale dej si pozor, vzbuzuje závislost. Používám ho i na oční okolí, je jemnější než parfumerkové oční krémy, které jsem zatím zkoušela (Helena Rubinstein Prodigy eye balm, Chanel Correction Line Repair Eye a Shiseido The Skincare EyeMoisture Recharge).

      Vymazat
  2. Ahoj An,
    od konce zkouškového (což není tak dávno) jsem se prokousala až na začátek tvého blogu. Tleskám, prostě tleskám. Píšeš trefně, je vidět, že při vybírání, potažmo nákupech atp, přemýšlíš hlavou (což moc lidí neumí :P) a tvá gramatika je na českém blogerkovském poli top. Opravdu se mi moc líbíš a kéž , jen kéž, bys publikovala častěji :-) A abych tě jen nechválila, pokud stále používáš suchý šampón Balea se zeleným vrškem, nevšimla sis, že nejspíš změnili cca před půl rokem recepturu a nějak divně zalézá do krku a dráždí na sliznicích a celkově nemá tak super účinky jako předtím?
    Měj se hezky a těším těším na nové články :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuju. Rdím se a dmu jako holub na báni. Moc to pro mě znamená, opravdu. Zrovna přemýšlím, že tenhle článek aktualizuju, je už skoro rok starý a zrovinka mám chviličku a taky náladu na psaní.

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)