Stránky

neděle 14. dubna 2013

Nejsladší obchod v nejchutnějším městě...

... je Sugar! v Budapešti. Vrátila jsem se odtamtud asi před hodinou a ještě se mi klepou kolena a nemám slov. Ten obchod je... to slovo ještě nevymysleli. Geniální? Božský? Hustokrutý? Prostě nemá chybu, ostatně posuďte sami. Předem se omlouvám za kvalitu fotek, třásla se mi z té nádhery ruka.



Obchod je prostorný a v minimalistickém designu, takže vystavené dobrotky krásně vyniknou. Navíc v přirozeném světle. Polovinu prostor zabírá prodej bonbónů a karamel a jiných dobrot. Nechybí zde klasické značky jako Hello Kitty, Maomam, Lindt a mnoho dalších. A nezůstávají jen u poživatin - ďábelsky útočí na lidi se strakoidními sklony (toužící po všem, co se třpytí) a prodávají roztomilé velké i malé tašky a taštičky, magnetky, formy na pečení, balzámy na rty, krémy... Já jsem odešla s balzámem na rty ve tvaru sovy, který má moc pěknou barvu - podobnou rtěnku jsem sháněla už dlouho.




V druhé polovině obchodu je pultový prodej dortíků, cupcakes (jak se to řekne česky?) a makarónek, což je snad ještě ďábelštější past na peněženku. Ani my jsme neodolali a vystáli jsme si dlouhou řadu a nakoupili dorty a makarónky.


V patře je navíc kavárna, kde si můžete dát cokoliv z prodeje v přízemí, s výbornou kávou k tomu. Bohužel tam bylo hrozně narváno, tak jsme museli čekat, až se pro nás uvolní stůl. Čekání se ale bohatě vyplatilo - ostatně podniky, na které se stojí fronta, jsou vždycky skvělé. Kavárna je samozřejmě taky stylově naprosto vyladěná - včetně záchodů. :)



Budapešť je moje oblíbené město a moc ráda se tam vracím. O tomhle podniku jsem však neměla ani zdání a dodneška jsem kolem něj chodila bez povšimnutí - já husa. Objevila jsem ho úplnou náhodou díky mobilní aplikaci Foursquare, kterou za to miluju ještě víc než předtím.

Jste taky na sladké? V jakých podnicích své temné choutky ukájíte vy? Přesvědčil by vás tenhle článek k návštěvě Budapešti?

7 komentářů:

  1. Anooo! Už jen pohledem má dieta je v koncích! :D Musím tam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, v pátek se tam vracím. A za rohem je úžasná a přitom hrozně levná restaurace, asi o ní taky napíšu. :)

      Vymazat
  2. Páni, do Budapešti se chystáme v létě a tohle místo teda rozhodně nemůžu vynechat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nesmíš. A hned kousek je skvělá restaurace s nízkýma cenama, jmenuje se Menza. O Budapešťské gastronomii a o tom, co se tam dá dělat, budu brzo psát taky, tak mě sleduj. :)

      Vymazat
  3. Sladké, Hello Kitty, třpytivé věci? Chci tam bydlet.

    OdpovědětVymazat
  4. Hele, to je vlastně anglikanismus, který se snad ani nedá přeložit. Jo, jde to - "bábovičky", ale to není to samé =/ Prostě cupcakes jsou capcakes a já si vždycky hned vzpomenu na tu hru ve stylu diner dash, kde pečete jeden dort za druhým =)
    A ty záchodky jsou nádherné. Miluju bonbony, zvlášť když jsou takk krásně opečovávané.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)