Stránky

sobota 29. června 2013

Skvělé ČESKÉ levné lesky na rty

vyrábí Regina. Za tyhle 2 jsem dohromady zaplatila 74 Kč, tedy 37 Kč za jeden a hravě strčí do kapsy i lesky za stopade. Alespoň ten tmavší určitě.


Koupila jsem je v proslulé brněnské drogerii na Orlí, určitě budou dostupné i v Tetě. Jmenují se Crystal Shine Lip Gloss a kromě tohoto nápisu jsem na nich nenašla žádná pojmenování odstínů. Pokud tam v této funkci teda neslouží čísélko vedle čárového kódu.


Budu je proto odlišovat podle těch čísel, ať už znamenají, co chtějí. :)

"Devítka" - ten růžovější



Ač má v tyčince strašidelně reflexní barvu, je hodně průhledný a rty barví dorůžova jen jemně. Obsahuje malé třpytky, má vysoký lesk a mírnou nevtíravou parfemaci, kterou zaznamenáte, jen když si schválně zblízka čichnete. :) Na rtech vydrží dvě až tři hodiny a dokonce přežil i kávu a zákusek. Nejsem úplně nadšená z aplikátoru, moc toho s ním nenaberete a je to zbytečná piplačka. Lesk je fajn a za tu cenu - no neberte to. :) 3 body z 5.

"Jedenáctka" - ten tmavší



Tady mě trochu zradil foťák, ve skutečnosti je na rtech tak tmavý, jako na fotce v tyčince. Neobsahuje žádné třpytky ani perleť a ani se tak zběsile neleskne, jak by se mohlo z fotky zdát (nemáte tip na dobrý foťák?). Na rozdíl od jeho předešlého kolegy intenzivně barví a drží jako přikovaný. Jak mi u předchozího exempláře aplikátor vadil, tady ho oceňuji (strašná ženská tahle Anna, že?), protože se s ním dá přesněji malovat a barvy nabere tak akorát. :) Tento lesk mi spíš připomíná tekutou rtěnku, pigmentací i konzistencí. Vydrží hrozně dlouho a nerozpíjí se, přemalovávám se až tak po čtyřech hodinách. Jídlo a pití taky zvládá se ctí. Bez debat mu dávám 5 bodů z 5.

Proč upřednostnit českou výrobu?


Koupě těchto lesků mi jen potvrdila to, co si už myslím dlouhou dobu. A sice to, že je absolutně zbytečné kupovat ultralevnou dekorativku typu Essence a Miss Sporty. Cenově Regina vychází podobně, ne-li lépe a navíc nabízí za stejnou cenu několik výhod.

1. V České republice je zakázáno testovat kosmetiku na zvířatech.

2. Neputuje to k nám přes půlku zeměkoule, takže šetříme životní prostředí a nižší náklady na cenu umožňují mít za stejnou cenu kvalitnější produkt.

3. Nepodporujeme zneužívání lidské práce v nedemokratickém státě. Aneb zamysleli jste se někdy, kolik musí být výrobní cena jednoho lesku vyrobeného v Číně za 30 Kč, když se u něj musí platit za jeho složky, obal, text na obalu a jeho překlad, balné, poštovné, clo, dph... A kolik si asi tak může vydělat člověk na 12hodinové směně při jejich výrobě? Ne, díky.

4. Není v ní kdovíjaká pochybná chemie. Asijské výrobky prodávané v Evropě sice musejí mít potvrzení o nezávadnosti, ale ta mají údajně i výrobky, které pravidelně neprocházejí testováním na škodliviny v D-testu...

Jak to máte s Reginou a s Čínou vy?

P.S.: Nemám prašivinu ani žádnou děsivou nemoc, jen jsem se připekla na sluníčku a trochu se loupu. :)

11 komentářů:

  1. Jakmile je někde objevím, jdu do nich, vypadají fantasticky a lák mě dlouhá výdrž. Ne že bych další lesk potřebovala, ale alibisticky si budu říkat, že to dělám pro ČR:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Regina má i e-shop, ale vyjde to dráž. V Praze budou určitě v Pemi a jinak bych je hledala v Tetě a v takových těch oldachool drogérkách. Ta značka má potenciál, Škoda, že ho nevyužívá.

      Vymazat
    2. Koukám, že z mobilu píšu ještě víc jak neandrtálec, než je u mě obvyklé...

      Vymazat
  2. OOOOOOOOOOO ten tmavý vyzerá fantasticky!!! Dekoratívku od Reginy som nemala zatiaľ žiadnu, ale toto je veľké lákadlo :) A súhlas s tou Čínou, tfuj..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prodávají taky minerální oční stíny. Zkoušela jsem si je na ruku a přežily i sprchu. V Brně má největší výběr Reginy asi Teta na Svoboďáku vedle Domu pánů z Lipé.

      Vymazat
  3. mám od Reginy projasňující koule a nic moc, jako mé první my tehdy stačily, ale teď už jsem zmlsaná :-/ :-D
    Stejě mě tahle značka nějak neláká...ale ceny mají výborné a zajímalo by mě - začíná čárový kód číslem 859? /ten je skutečně potvrzením, že to vyrábí tady/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začíná, je to vidět na fotkách. Jasně že se Regina nevyrovná high endovým produktům, ale levnou čínskou kosmetiku, která se u nás prodává na tuny, strčí do kapsy hravě.

      Vymazat
    2. Jo, tak u mých koulí začíná, věřím jim :-)

      Vymazat
  4. Já mám od Reginy tekuté linky, přijdou mi nejlepší ze všech co jsem vyzkoušela. Jsou hodně tmavé, černé, a dobře se nanášejí. :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)