Stránky

pátek 28. června 2013

TAG: Barvy "duhy" + recenze

Tenhle tag je sice passé jako David Hasselhoff, protože už po blozích koluje nějaký ten pátek a venku je opět hnusně, ale dostala jsem babu od Papayi, tak se chápu příležitosti spojit příjemné s užitečným a produkty rovnou zrecenzuji.


Žlutá




Citronové tělové mléko Lavera, 205 Kč, krasa.cz
Používání tělových mazadel je pro mě nutnost kvůli brněnské tvrdé vodě. Když se po sprše ničím nenamažu, cítím nepříjemné pnutí a dokonce se ze mě někdy až práší, jak se mi začne olupovat kůže. No a protože tělová mléka aplikuji na velkou plochu, snažím se používat přírodní kosmetiku. Vystřídala jsem všechny možné myslitelné značky a řeknu vám, že tohle tělové mléko je absolutně nejlepší, jaké jsem kdy měla. Na jednu aplikaci ho stačí velice málo, takže vydrží hodně dlouho. Mažu se s ním každý den dva měsíce a nejsem ještě ani v půlce. Kůže je po něm jako nová - vyživená, hydratovaná a po večerní aplikaci voní ještě ráno. Parfemace je mi moc příjemná - voní přesně jako čerstvý zralý citrón zrovna utrhnutý ze stromu, ne jako ty příšery u nás v obchodech, co se za citróny vydávají. Normálně citrusové vůně moc nemusím a na svěženkové parfémy si nepotrpím, ale tohle mléko prostě nemá chybu. Vůně je příjemná a neutrální a s parfémy se netluče. Mám pocit, že jim přidává zvýrazňovací podtón a naopak je podporuje. Dávám mu 5 bodů z 5 a až mi dojde, koupím si ho určitě zase.

Matujicí vyrovnávací pleťový krém Lavera, 297 Kč, krasa.cz
Krém obsahuje měsíček a zázvor a je určený pro normální a mastnou pleť. Slibuje, že vyživí suchá místa a mastná zmatní. Co se týká výživy a hydratace, funguje hezky. Je spíše hutnější a pod makeup se pro mě moc nehodí, takže ho používám na noc. Bohužel jsem zmatňovací účinky nezaznamenala, lesknu se po něm jak psí kulky. :) Za nesplnění tohoto bodu mu dávám 3 body z 5, protože jsem si ho koupila primárně kvůli tomu. Možná si ho znova pořídím na zimu, až budu vysušenější a budu potřebovat něco hutnějšího. Jo a moc hezky voní. A varuju vás, ne abyste si ho namazali k očím - omylem se mi to povedlo a slzela jsem celou noc.

Oranžová


Peeling proti černým tečkám, Neutrogena, 150 Kč, Globus
Taky vám jeho název přijde rasistický? Blackhead eliminating... ehm. :) No nic. Peeling se má používat každý den a slibuje viditelnou redukci komedon. Denně po něm nesahám, protože mám pleť trochu citlivou, ale při používání třikrát týdně mé pleti pomáhá a lehce ucpané póry opravdu čistí. Když po něm ještě navíc použijete pleťovou vodu proti černým tečkám od stejné značky (psala jsem o ní tady a tady), teček viditelně ubude. Peeling si kupuju pravidelně a složí uspokojivě. Dávám 3 body z 5.

Růžová

Jo, vím, že v duze růžová není. No a. Měla by být! :P


24hodinový intenzivní hydratační krém Lavera, 300 Kč, krasa.cz
Krém obsahuje výtažky z divoké růže a z makadamiových ořechů. Dále je vytuněný vitamíny A, C a E. Slibuje ochranu, hydrataci a regeneraci a za sebe můžu říct, že fakt jako jo (slovní obrat vypůjčený od Tomia Okamury, kdyby mě chtěl žalovat za copyrigth). Je opět hutnější, takže se moc nehodí pod makeup, ale spíš pro použití na noc. Možná je to jen můj dojem, ale pleť mi po něm ráno připadá odpočatější a vypnutější. Dávám mu 4 body z 5 a připisuji ho na nákupní seznam.

Tvářenka Maybelline Fit me, light pink
Cenu si bohužel už nepamatuji, ale nebyla to žádná pálka. Kupovala jsem ji v Rossmannu a jsem z ní příjemně překvapená. Barva je neutrální a myslím, že se hodí jak pro bledule, tak i pro opálenější typy. Neobsahuje třpytky, je matná a vydrží skoro celý den. Z přibaleného štětce nejsem nijak odvařená, ale nechávám si ho tam, co kdyby někdy nebylo zbytí. Balení je spíš subtilní a trochu se bojím, že se rozbije, než tvářenku dojedu. Dávám 3 body z 5, přece jen to zas taková pecka není, ale poměr cena/výkon je výborný.

Červená


Alpicort, 200 Kč, Chytrá lékárna
Jak už název bystřejším z vás napověděl, přípravek obsahuje kortikoidy a je tedy jen na lékařský předpis. O svých problémech s padáním vlasů jsem už psala tady. Alpicort se používá na noc a po jeho aplikaci se provádí krátká masáž hlavy. Můžu říct, že proti padání pomáhá, ale spíš jako doplněk komplexní léčby. Obsah kortikoidů je totiž malý, může se používat i v těhotenství a při kojení. Když jsem ho ale na zkoušku vysadila, padání se zvýšilo. Dávám 4 body z 5 - nechávám si rezervu, kdybych náhodou narazila na něco účinnějšího. A doufám, že už si ho nebudu muset kupovat znovu. :) Ale určitě jej doporučuju - může vám ho předepsat i obvodní lékař.

Modrá, jakože indigo

Modrá v duze taky není, ale indigo je odstín modré, takže tak.


Nivea baby, hydratační tělové mléko s aloe vera, 140 Kč, Teta
Jak to mám s tělovými mléky píšu už výše. Tohle je celkem fajn, má neutrální vůni a proti péči a hydrataci nemůžu říct ani slovo. Ale spotřebuje se celkem rychle, je ho třeba aplikovat více. Takže paradoxně vychází dráž než Lavera. Pokud pro vás ekonomický aspekt nehraje roli, směle do něj. Pro mě jo, a tak má jen 3 body z 5.

Lirene pleťové tonikum, Rossmann, v akci za 75 Kč
Jestli je od Lirene něco, co se hodně povedlo, je to - na rozdíl od micelárky - tohle tonikum. Pleť má po něm hezký finish, je hydratovaná, neleskne se a nepne. Po hloubkovém čištění uzavře póry a ty se pak tak nenalokají krému a nezacpou se. A krásně voní. Kupuju si ho pořád dokola. 5 bodů z 5, bez debat!


Zelená

Oba mí zelenáči se shodou okolností dost lesknou, takže je bylo hrozně těžké vyfotit, ale snad jsem to zvládla.

BB pudr Natriv, koupený v Thajsku asi za 200 Kč
Je boží. Pokud ho někde uvidíte, kupte si ho, nebudete litovat. Jako jo (čau Tomio!). Nanáší se buď houbičkou nebo štětcem a nahradí vám podkladový krém, bázi, makeup a pudr najednou. Vysoce kryje a je na pleti skoro neznatelný, hlavně při použití té houbičky. Má vysoký ochranný faktor proti slunci, neucpává póry, hezky voní... 5 bodů z 5, nemůžu jinak.

Just, denní krém, 800 Kč, od dealerky Just
O tomhle krému jsem psala už tady. Obsahuje výtažky z protěže alpské a je BIO. Je lehký, skvěle se roztírá, rychle se absorbuje, dobře hydratuje a téměř neubývá. Má hezkou nevtíravou příjemnou vůni - cítím z něj vůni posečené trávy bez takového toho hippie lesanovitého podtónu. Asi nejlepší krém, co jsem kdy měla, když nepočítám hydratační krém Chanel. 5 bodů z 5.

Hnědá a černá

Tyhle barvy taky v duze nejsou, ale jak už jste asi pochopili, je mi to jedno. :)


Oční stíny Avon, už se neprodávají.
Po krátkém váhání jsem se rozhodla ukázat vám, co používám na obočí. Tyhle oční stíny jsem dostala od své maminky, která si na Avonu ujíždí. Já moc ne, ale darovanému koni i ze zadku voní, žejo. Pigmentace stínů je k smíchu, takže na očích vytvářejí spíš takový ušmudlaný efekt. Třpytky v nich sice jsou, ale tak mizerné, že jsou vidět jen v krabičce, po nanesení jsou stíny matné. S použitím štětečku Catrice na gelové oční linky překvapivě hezky zvýrazňují obočí. Přišla jsem na to náhodou a nelituju. Takže při použití na oční víčka jsou stíny absolutní propadák, ale na obočí jim dávám 4 body z 5, Jak vidíte, bude brzy po nich - co byste mi doporučili na obočí? Spíš něco světlejšího a aby to nebylo vyrobené v Číně, prosím.

Štětec na pudr Gino McCray, koupeno v Thajsku za cca 300 Kč
Nejlepší štětec na pudr ever. Nechlupatí a i s málem pudru udělá krásnou pleť. Nechápu, jak to dělá, ale je to tak. A pudr na něm téměř neulpívá. Myji ho vždy po 14 dnech a voda z něj jde skoro hned úplně čirá. 6 bodů z 5!

Ještě se mi na fotku připletla řasenka Helena Rubinstein, mrška. Nedala jinak, než že se chce taky fotit. Psala jsem o ní tady.

Pestrobarevné cosi

Jak jsem viděla v ostatních příspěvcích, na závěr holky přidávaly něco pestrého. Tak mrkněte na mé zákoutí v koupelně, ničím pestřejším v současné době asi nedisponuju, pardon.


Nevím, jestli je ještě vůbec slušné tento prastarý tag posílat dál, ale zkusím to. Margaretko? :) Jestli se ti nechce, vykašli se na to. A kdybyste se toho chtěli ještě někdo ujmout, neváhejte a pochlubte se mi s tím v diskusi!

Jestli jste někdo dočetli až sem, klobouk i s vlasama dolů. Já se nudila k smrti jen při korekturách. Podle statistik vás sem zavítá 100 až 200 denně - nechtěli byste mi o sobě napsat něco do komentů? Nebo o mně?   Jak se máte, co děláte, jestli se vám tu líbí, nelíbí a tak... :)

9 komentářů:

  1. To citrónové mliečko Lavera si kúpim, dík za tip :) A David Hasselhof je passé? Teda teda.... :D Myslíš, že sa mám do toho pustiť, šak toľko farieb ani nemám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Provětrej zásoby, pusť si k tomu hugačaka uga uga a uvidíš. :) já bych na tebe zvědavá rozhodně byla.

      Vymazat
    2. No Anči, že si to ty, tak tu je http://frammentidellavita.blogspot.cz/2013/07/duhovy-tag-kecanie-okolo-toho.html ;)

      Vymazat
  2. Sice nemám ted čas číst to celé, ale passé jako.... to jsi mě dodělala :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Mi se u Tebe líbí moc. A co bych Ti o sobě napsala? Jsem studentka, ale už jen půl roku, Brno není mým domovským městem, ale mám ho moc ráda, včera mi sundali rovnátka (jupí!), Tvůj blog mě moc baví a děkuji Ti za pokračování v TAGu, který se mi teda nudný nezdá! Nejvíce mě zaujalo to tělové mléko od Lavery, píšu si jej na seznam "co si koupit, až mi dojdou všechna tělová mléka krémy".

    bourjoisgirl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za nahlédnutí, co se skrývá za tvou fotkou. :)

      To tělové mlíko je boží. Škoda, že dochází tak pomalu, už mám v merku jiné parfemace.

      Vymazat
  4. Tento tag se mi líbí moc :) taky jsem ho už dělala:D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)