Stránky

pátek 20. září 2013

Levandulový olej Saloos

Levandulový obličejový olej od české firmy Saloos, která je mi mimochodem moc sympatická, jsem si pořídila před třemi měsíci a brzy se mu podívám na dno. Je tedy nejvyšší čas na recenzi. A jestli si myslíte, že víte, jak to s ním u mě dopadlo, možná se hluboce mýlíte. :)

Source
Moje vlastní lahvička se mnou přes léto hodně cestovala, a tak není moc fotogenická, proto používám oficiální foto. Rozhodně to ale nebylo nekvalitním balením, tak trošku mi totiž spadla do moře. Snad se na mě za to nebudete zlobit. :) Jako důkaz, že je olejíček skutečně v mém vlastnictví, slouží starší článek (klik), kde si je ještě podobný.

Ke koupi mě motivoval text výrobce, který se nachází na zadní straně lahvičky a který sluje: "Jemně pečuje o všechny typy pleti. Působí antisepticky a protizánětlivě. Čistí a desinfikuje, je vhodný při akné. Má výrazné regenerační účinky, zpomaluje proces stárnutí, navrací pleti zářivost a vitalitu.. Celkově zklidňuje a pomáhá při nespavosti."(Zdroj)

Něco, co je proti vráskám a zároveň působí proti beďarům, mi doma nemohlo chybět. :) Nanášela jsem ho dva měsíce večer den co den vždy na noc na obličej ošplíchaný Růžovou vodou od Purity vision. S množstvím jsem to nepřeháněla, 5 až 6 kapek bohatě stačí na pořádné namazání.

Každé ráno jsem se budila s příjemně vyživenou a vypnutou pletí. Olej navíc krásně voní, vysloveně jsem si lebedila. Černých teček, na které trpím, na pohled docela ubylo. Jenže zhruba v té době jsem také začala trpět na takové podivné boule v podkoží, hlavně v okolí nosu a níž po stranách od brady. Zbavit se jich dalo poměrně jednoduše nípáním (slabší povahy prominou), hloubková péče se jich ani nedotkla, protože póry nad nimi byly pevně uzavřené a menší.

Před dvěma týdny se mi olej někam zatoulal, a tak jsem místo něj používala noční krém Lumene a voilá - boule se transformovaly zase zpátky v tečky, na které mi už hloubkové čištění zabírá.

Můj závěr ohledně tohoto oleje tedy je, že na pleť zabírá hezky, pokud se potřebujete zbavit vrásek a rozšířených pórů. Pokud ale trpíte na komedona, musíte se s nimi nejdříve vypořádat jinak (např. jílovou maskou) a až pak pokukovat po olejíčku. Jinak si tam ty nepěknosti uzamknete a ony budou číhat na svou chvíli, kdy se zanítí a budou se pokoušet o expanzi na povrch v podobě hnusného zarudlého kráteru, který se objeví v tu nejméně vhodnou chvíli.

Vím, že tenhle článek jde proti proudu oslavných ód, kterými se české blogy hemží, ale nemůžu jinak. Zkrátka je to pořád jen povrchová péče, i když hodně dobrá, která nevyřeší problémy, které si žádají razantnější řešení. :) Asi jsem byla naivní a čekala jsem zázraky, které se bohužel nekonaly.

Máte s tímhle olejíčkem podobné zkušenosti?

21 komentářů:

  1. Zatím mám zkušenost jenom s konopným a jojobovým olejem, které mi trochu pomohly od akné, ale s póry ani nehnuly..
    Levandulový olej se mi zamlouvá už delší dobu, ale bojím se těch boláků. Na jaře jsem na ně docela trpěla a jsem ráda, že jsem se jich pomocí Salcury zbavila. Tak uvidím, ale asi mi to nedá.. :)

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jen směle do něj! Jen bych předtím doporučovala hloubkové čištění, protože pokud v hlubinách něco dříme, tak to tam uzamkne.

      Vymazat
    2. No, snad mě Salcura pročistila dostatečně.. jílové masky nemám moc ráda, akorát mi podráždí obličej. Udivíme :)

      Vymazat
    3. Myslíš Salcura antiac? Jestli jsi na to psala recenzi, pošli mi prosím link. Já měla 2 vzorky, vydržely mi skoro měsíc, ale co to se mnou dělalo, to bylo něco. Nejdřív jsem se strašně osypala, pak to přestalo a pak jsem opět vykvetla. Tak jsem toho radši nechala, byl to mazec. :)

      Vymazat
  2. Já ho mám ráda, ale je fakt, že na bouličky příliš netrpím... Tedy, udělalo mi je jen sem tam pár vzorků, ale ty dál používat nebudu... Po olejíčku mi to problémy nedělalo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pokud nemáš žádný "hluboký problém", tak ti ten olej jen pomůže. :)

      Vymazat
  3. Jednu dobu jsem měla hodně saloosový období, ale dlouhodobě jsem si oblíbila jen květinovou vodu. Olej jsem měla Neroli a ani nevím, co mně na něm vadilo, ale vždycky po čase jsem ho přestala používat.

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem ho měla (vlastně pořád ještě mám), na boule netrpím, ale přešla jsem na jiné oleje, tenhle byl pro mě slabý a nezvládl mi pleť vyživit tak dobře, jak bych si přála.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to hodně dobře..ale trpím hodně na akné a rozšířené pory, tak se snažím si toho na obličej dávat co nejméně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S akné a pórama by ses podle mého hydratace a péče bát neměla. Zvlášť jestli používáš k čištění alkoholové prostředky.

      Vymazat
  6. Já myslím, že je zapotřebí i těch nejuchajících recenzí :-)). Já měla třeba Saloos olej jen jeden, na totál sušenku v zimě proti vráskám, kromě vůně ylang, která mi nesedla vůbec, účinky dobré...ale jinak bych asi do jejich olejů nešla, zvlášť co jsem zakusila zelený brčál Ilcsi (Tě naštvu, že:-). Levandulový jsem měla od Hadka s mrkví a dobrý. Máš pravdu, ono takový přípravek, který je zároveň proti vráskám i beďarům neexistuje a popisky na výrobcích jsou vlastně nic nevypovídající...Osobně už chci jen brčál olej a čisté oleje, které si namíchám sama a budu jisto-jistě vědět, že to není "naředěné" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím brčálem mě fakt trochu se*ete. Kde se to kupuje? :D

      Vymazat
    2. Já vím, no....hele v tom Maďarsku snad :-), jestli chceš tak Ti napíšu kontakt na tu paní, co to prodávala na veletrhu a u ní by se to mělo dát objednat...jinak pak už jen v kosmetických salonech, což je dost na prd...

      Vymazat
  7. Tak teď babo raď. Jsem z těch co trpí na ty podkožáky a přitom by si tak rádi patlaly na obličej olejíčky. Takže normálka nahradí pleťový krém, jo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ta baba není na mě, nicméně ti i tak odpovím. :P Ano, oleje dokáží skvěle nahradit krémy. Ale pořád je to jen péče. Tenhle hezky funguje na póry, což se mi stalo osudným. Tak zkus třeba nějaký pěsticí. Pokud ti nevadí orientální vůně, mám dobré reference na ylang ylang od Saloosu.

      Vymazat
  8. já jsem ho kdysi měla, nepoužívala jsem ho denně, protože na póry zas až tak netrpím, spíš na ty podkožáky, takže na pravidelné používání to u mě nebylo... ale je příjemný, celkově mám Saloos ráda, je to sympatická značka, mám ještě karité máslo, masážní olej, sprcháč a všechno super! na zimu si ten olejíček možná zase koupím, nebo mrknu po nějakém jiném

    OdpovědětVymazat
  9. eM a Mitsuuko s tim Ilcsi ve me zavistivost prevelikou vzbuzuji ;o))
    Na boule nastesti nijak zvlast netrpim a tenhle olej jsem mela rada, nez ho z me policky v koupelne vypoklonkovala Biofaze.. ted chudak place nekde v koutku..
    Do kose letel Ylang.. to, ze mi smrdel, bych jeste prezila, ale pupence mi po nem naskakovaly doslova pred ocima.. nikdy vic!
    A miluju Saloos sprchove oleje, stve me na nich jen to, ze strasne rychle ubyvaji..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těma pupencema mě moc nestraš, Ylang mi voní a mám ho v hledáčku!

      Vymazat
  10. Mám, ale vyzkoušela jsem ho zatím jen jednou, tak uvidíme jak na tom bude dál..

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)