Stránky

středa 18. září 2013

Spotřebováno - minirecenze

Ano milé čtenářky, Spotřebováno je tu opět v době, kdy by to nikdo nečekal. Ale prázdné obaly se kupí a za chvíli se podívám na dno spoustě dalších věcí, tak si to radši se mnou odbuďte teď, než abych toho na vás na konci měsíce vyplázla dvakrát tolik. :)

Omlouvám se za nejednotný styl fotek. Některé věci mi došly na cestách a zas tak švihlá, abych s sebou táhla domů prázdné obaly, ještě nejsem. :)


1. Opalovák Sun Dance, což je, jestli se nepletu, privátní značka drogerie DM. V D-testu získal ocenění jako výrobek s nejlepším poměrem cena/výkon, což plně odpovídá i mým závěrům. Skutečně má ochranný faktor 50. Nespálila jsem se za tři týdny u moře ani jednou, přičemž jsem se přímému Slunci nevyhýbala. Mléko mi vydrželo skoro celý pobyt, nanášela jsem ho cca třikrát denně na celé tělo. Funguje tedy na jedničku. Co by se vám na něm ale nemuselo líbit, je to, že bělí. Pokud byste toužili po nebělicím opalováku s ochranným faktorem 50, kupte si Anthelios od La Roche Posay. Dáte za něj ovšem okolo pětistovky. Za Sun Dance zaplatíte méně než polovinu. Dávám mu 4 body z 5, to bělení mě ke konci už docela sejřilo. Ale ze zdravotního hlediska je bezchybný.

2. Melounové máslo Alverde je skvělý multifunkční výrobek, který navíc hezky voní. Dá se použít na změkčení tvrdé kůže na loktech a kolenou, na nehtovou kůžičku, na suchá místa, na ekzémy a nebo prostě jen tak na tělo. Já jsem si s ním nejraději mazala nožky a v kombinaci s peelingem na chodidla a paty Balea jsem jepak měla jako bejbátko. Máslo dobře hydratuje a kupodivu ani tak moc nemastí. Ovšem finish zanechává znatelný a vstřebává se dlouho. Kůže je po něm hodně kluzká. Tedy nemastí, ale spíše lubrikuje. Což na těle moc nevadí, ale pokud si máznete před spaním chodidla a pak si ještě uvědomíte, že si potřebujete doběhnout do kuchyně pro vodu, opatrně, ať nepolíbíte podlahu. 4 body z 5, preferovala bych rychlejší vstřebávání.



3. Deodorant Nivea fresh natural. Tento deodorant má jen deodorační a ne antiperspirační funkci. Tudíž se ty, které s ním mají nějakou zkušenost, budou dělit do dvou táborů. Jeden, který se potí méně, bude tento sprej vychvalovat do nebes, protože krásně voní a skvěle osvěžuje a ten druhý už tak nadšený nebude, protože budou potřebovat něco silnějšího. Já bohužel patřím do tábora druhého. Sprej jsem si pořídila na jaře a stačil mi. Bohužel s příchodem větších veder jsem ho měla spíš na doma. Pokud se moc nepotíte, jděte do něj, budete ho milovat. Jestli ale potřebujete antiperspiranty, sáhněte po něčem silnějším. Za sebe mu musím s těžkým srdcem dát 2 body z 5, ale jak se znám, zase si ho koupím, protože je mi fakt sympatický (magor, vím).

4. Tonikum Lirene. I já patřím k nadšeným uživatelkám a toto bylo už mé nejméně 3. balení. Skvěle ho popsala Tereza z blogu Bald and Pale (klik!). Po přečtení její recenze už o toniku nemám sílu nic psát, ona to zvládla excelentně. Do puntíku s ní souhlasím a přestávám ho používat kvůli obsahu metylparabenů. Možná jsem paranoidní, ale prokreaci bych jednou ráda zažila na vlastní kůži, a tak přecházím na přírodku. Náhradníka jsem si pořídila v Řecku (klik sem :) a jsem s ním nadmíru spokojená. Tož tak. Hodnotit nebudu, protože nevím jak. Kdybych neřešila chemii, byl by to plný počet.



5. Kiss classic, šampón za třicet kaček. Tuším, že se ty z vás, které dočetly až sem, chytají za hlavu a myslí si něco o p*deli. Ale ne vážené, nezbláznila jsem se. :) Měla jsem dlouhodobé problémy s vlasovou pokožkou a na radu kadeřnice a kožní lékařky jsem si pořídila obyčejný kopřivový šampon. A víte co? Ono to zabralo. Kůže na hlavě se zklidnila, přestala olupovat a vymizelo zarudnutí. Šampon hezky nekomplikovaně voní a vlasy jsou po něm pěkné, nepřesušené. Když jsem pak nanesla na konečky vlasový olejíček, měla jsem je úplně stejné jako po lepších dorgérkových přípravcích. Kdysi jsem někde četla, že marketing v kosmetice funguje jinak než s jídlem - lidé nejdou po těch úplně nejlevnějších věcech, protože se obávají, že si ublíží. A tak jsou z obchodního hlediska o mnoho úspěšnější značky, které mají ceny dlouhodobě nasazené výš a jednou za čtvrt roku udělají slevovou akci, kdy se cenově přiblíží těm levnějším výrobkům a lidé si je ve velkém nakoupí. Co se týká drogerijních šampónů, myslím si, že to platí. 4 body z 5 pro kopřivový Kiss. Na profi vlasovou kosmetiku nemá, ale z těch drogérkových značek je skoro nejlepší.

6. Himalaya Herbals, obličejová maska s nimbou indickou. Už jsem vám o ní psala tady (klikanec!) a ani po dopotřebování se můj názor na ni nezměnil. Funguje hezky, ale já potřebuju něco silnějšího. Na hodinovou jílovou masku nemá, ale za 10 minut pleť docela pročistí a zklidní. Dobře funguje na akné v počátečním stadiu. Já se ale potřebuju zbavit černých teček a na ty moje rezistentní potvory je maska krátká. Pár jich po ní vždycky zmizí, ale některé stále přetrvávají. 3 body z 5.


7. Balea kokosový gel na holení. Tak tahle věc mě moc nezaujala. Cena je sice nízká, avšak obsah rovněž. Takže vlastně to tak levné není. Má vonět po kokosu, ale je to spíš kokosák říznutý wc sprejem. Pumpička se mi strašně špatně mačkala, šlo to velmi ztuha a když už se to povedlo, půlka dávky skončila na zdi místo v dlani. Pche. Holilo se s tím obstojně, ale za ta doprovodná martyria dávám 1 bod z 5.

8. Bioderma Hydrabio Legére, hydratační krém. Nebo spíš emulze? Nevím. Tohle je jeden z mých biodermích oblíbených produktů. Skvěle hydratuje, krásně voní a nedráždí ani podrážděnou pokožku. Naopak výrazně zklidňuje. Krabičku s letákem jsem vyhodila už dávno, takže do složení radši rýpat nebudu. Zatím krém miluju. :) Vadí mi na něm jen dvě věci. První je cena, stojí okolo 500 Kč. Ale můj nejoblíbenější krém je ještě dražší, takže to by se ještě dalo zvládnout. Co mě však v kombinaci s tou cenou točí do vrtule, je balení - pumpička, tolik u bloggerek oblíbená, je fajn do té doby, než vypatláte tak 70 % krému. Pak můžete pumpičku odšroubovat a vztekat se nad tím, jak je zbylá třetina krému rozpatlaná různě po lahvičce a nejde dostat ven, protože je krém tak lehoučký, že ani neteče. Tuto zbylou třetinu krému jsem měla doma od jara a vzala jsem si ji s sebou na dovču, kde jsem měla po ránu čas to z té lahvinky různými důstojnými a nedůstojnými způsoby dlábit. Dneska večer tu věc rozřežu nožem a zbylý obsah si přendám do malého kelímku. Krému dávám 4 body z 5 za to zlobalení. Když už vypláznu pětikilo za krém, čekám, že nebudu muset řešit, jak ho dostat z obalu...

9. Antiperspirant Nivea Calm and Care. Tento přípravek funguje hezky. 48hodinovou ochranu od něj čekat nemůžu, ale těch 12 v neextrémních podmínkách v pohodě dá. Má takovou suchou chladnější pudrovou vůni, která se mi moc líbí, protože je neutrální a parfémům ustupuje. Je určený pro citlivou a podrážděnou pleť. Nemusíte se prý bát ho použít bezprostředně po holení, tak je super! Mno... Nikdy mě žádný deodorant ani antiperspirant hned po holení nepálil. Žádný a nikdy, dokud jsem nepoznala tady tu "vychytávku". Dokonce se mi i udělala svědivá červená vyrážka. Na chvíli jsem ho vysadila, začala se holit večer místo ráno a pak už mi neplechu nedělal. Stalo se vám to taky někomu? :) Klidně si ho v budoucnu koupím znova, ta vůně a antiperspirační vlastnosti jsou pro mě stále velkým tahákem, když už teď vím, jak ho používat. 4 body z 5.

Znáte produkty, o kterých jsem psala? A souhlasíte se mnou? Nebo jste zásadně proti? A proč? Pište mi, mám to ráda. :)

27 komentářů:

  1. Anthelios od LRP mám (faktor 50) a bělí taky, resp. po asi pěti minutách jaksi zešedne... Paní v lékárně mě ale ujišťovala, že ta bílá vrstva je super do vody, že se přípravek nesmyje tak rychle a lépe a déle tak chrání. Takže jsem to vzala jako pozitivum a na procházky do města jsem zvolila jiný prostředek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já ho měla loni a měl úplně stejné vlastnosti jako hutné tělové mléko. Tak že by zlevnila receptura? Pche! :) A znáš nějakou "padesátku", co nebělí?

      Vymazat
    2. Já ho taky pořizovala vloni. Jsem ale tmavý fototyp, takže k moři už jedu dost tmavá, možná proto to více vidím. Je taky pravda, že se mi krém nechce dlouho vmasírovávat, proto se občas někde nějaká bílá mapa udělá.
      No, jinak jako nebělící padesátku jsem používala olej od La Roche Posay, mám smíšenou pleť a dobře se s ní snesl. Jen muž prndal, že voní moc žensky a občas bojkotoval mou snahu ho přestříkat:-)

      Vymazat
  2. já mám problém s tím sprejem Nivea. normálně používám antiperspiranty, deo mi nestačí, ale když jedu k našim, tak se mi s tím nechce tahat a mamka má bohužel jenom tenhle. udělala se mi strašná vyrážka a šíleně svědil (musela jsem se pořád drbat, asi to vypadalo komicky), a to jsem nebyla čerstvě oholená! pak jsem radši používala taťkův pánský :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je "pěkné" teda. A jiné spreje ti to nedělají? Může to být reakce na ten plyn, kterým je to tam natlakované - kamarádka má na to od doktora potvrzenou alergii. Jinak pánské deodoranty jsou taky fajn, občas kradu příteli ten jeho od Clarins. :)

      Vymazat
    2. jiné ne, jenom tenhle jediný
      pánské jsou podle mě i účinnější a hlavně hezky voní, ale úplně bych to asi nevyměnila :D

      Vymazat
  3. Už dlouho přemýšlím, že si pořídím obyčejný kopřivový šampon, tak mám o důvod víc. :)
    Krém Biodermy jsem měla v té těžší mastnější verzi, a problém s dovoláním zbytků byl opravdu velký. Navíc mě štvalo, že jak je lahvička dole užší než nahoře, tak je trochu nestabilní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořiď. Stojí to pár kaček a když ti nebude vyhovovat, můžeš si v něm třeba prát svetry a šály, budou pak krásně huňaté. :)

      Vymazat
  4. Kopřivový šampon kupuju manželovi, ten je s ním hrozně spokojenej, ale kupuju teda Dixi, je ho sice míň než toho Kissu, ale myslím, že má trochu lepší složení. Já jsem s ním byla spokojená taky, ale hodně mně stahuje barvu, takže dlouhodobě ho používat nemůžu. To tonikum od Lirene jsem si chtěla pořidít, tak jsem teď trochu nahlodaná s tím parabenem :) Asi zas radši půjdu do nějaké květinové vody od Saloosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip, na Dixi mrknu. Teď mám poslední měsíc tmavý přeliv (od kadeřnice teda) a ten Kiss mi s ním ani nehnul. Naopak mám barvu pořád jako novou, i když ten přeliv měl být vymývací. A to ho mám už podruhé a předtím byl fakt do dvou měsíců úplně pryč. A o kopřivových šamponech se říká, že jsou dobré pro brunety - tak že bych právě něco objevila? :)

      Vymazat
    2. No třeba na tom něco bude, jestli jo, tak gratuluju k objevu :) Já se barvím měděným přelivem od Hennecolor, který mně většinou vydrží dýl, než píšou na krabičce, ale zase si musím pečlivěji vybírat šampony.

      Vymazat
    3. Já jsem kdysi používala šampon, první z tohoto odkazu http://www.henna.eu/produkty/sampony/ a strašně mě vytáčel, protože mi na vlasech vytahoval a zvýrazňoval červené pigmenty, které jsem tam měla ze snad rok starého barvení hennou. A s hennou jsem právě skončila kvůli tomu, že chci mít vlasy ve studeném odstínu. Ale pokud si v henně jedeš už dýl, tak tohle určitě znáš. :)

      Vymazat
    4. Jj, znám, hennuju už něco přes deset let (hrůza, jak to letí). Měla jsem ho už hódně dávno a tehdy mně moc nesedl, ale možná je čas ho zas vyzkoušet :)

      Vymazat
    5. S tím složením Dixi jsem měla asi vlčí mlhu, včera jsem to doma kontrolovala a nic moc teda... Budu muset brzo vyrazit do drogérky a omrknout, kde jsem to pěkný složení viděla :)

      Vymazat
  5. Dobrý článek, dovolím si přidat svoje postřehy. Budu se asi, co se micelárních vod týče, držet Biodermy Sensibio bez parabenů a veškerých dalších fuj věcí, i když jsem teda děsně nudná :-). Měla jsem a mám sérum Hydrabio, které je ve stejném balení jako ten kréma dolování jeho zbytků byl fakt zážitek.. Přimlouvala bych se za změnu balení. Kokosovou pěnu Balea mám teď v koupelně, a ano, ta pumpička je děsná, nejde vůbec zmáčknout, grrr. Deodoranty Nivea mám moc ráda, mým nejoblíbenějším je ten Pure and natural s vůní jasmínu (voní jako Be delicious od Donny Karan), ale taky se mi s ním párkrát objevila vyrážka nebo něco takového nepříjemného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ten krém možná zase někdy koupím, ale první věc, kterou s ním udělám, bude destrukce balení a přendání do normálního kelímku. Hele a ty deodoranty ti to dělají jen spreje, nebo i kuličky?

      Vymazat
  6. Tak tentokrát osobně znám jenom máslo od Alverde, se kterým jsem nebyla vůbec spokojená, ovšem měla jsem ho v jiné vůni.

    A gely na holení Balea mám moc ráda, akorát si kupuju normální velké balení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo celkem fajn. Když mi napíšeš, co přesně ti vadilo, můžu ti říct, jestli je tohle jiné nebo ne.

      Vymazat
  7. To máslo od Alverde naprosto úžasně voní! Udělala jsem chybu, koupila si jen to malé balení, a od té doby se marně snažím sehnat velkou pixlu..
    Masku Himalaya jsem spotřebovala, ale nějak jsem z ní nadšená nebyla. Hodně stahovala a na obličeji divně pálila a svědila. Daleko lepší je neemový prášek smíchaný s trochou vody! Viz. zde http://wonderfull-today.blogspot.cz/2013/08/kdyz-dva-delaji-totez-neni-to-vzdycky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Včera jsem to máslo v DM viděla, tak nezoufej, ještě jsou. A díky za tip na masku, já teď zůstávám u obyč jílu, funguje hezky, akorát s tím musím vydržet hodinu a ne jen 10 minut.

      Vymazat
  8. ta 5. by sa mi fakt zišlaten šampon tiež mam problemy spokožkou ale kupila som si teraz žihľavový roztok tak uvidim:)
    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už jsem právě bez problémů. Nejdřív jsem se vyléčila Kapydermem a Alpicortem a zbylé mírné problémy jsem doléčila kopřivou. Vše na doporučení kožní. Tak si tam třeba taky zajdi, můžou hodně pomoct.

      Vymazat
  9. Výborne si to vystihla s tým deo a dvoma tábormi. Mám pocit, že písať o deodorantoch a antiperspirantoch asi nemá žiaden význam, lebo každý sa potí inak a potom vlastne recenzia ani je aktuálna. Dokonca som pred pár dňami čítala u jednej kočky, že žiaden antiperspirant proti poteniu neúčinkuje, že to sú len klamstvá....a zabraňujú iba smradu..len už som ani nemala chuť sa hádať, že oni účinkujú, ale možno práve na nej nie....proste záludná téma to je:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, možná by člověk měl začít recenzi detailním popisem toho, jak se potí. Ale kdo by měl odvahu se do toho pustit, že? :D

      Vymazat
  10. Hydrabio Legére taky miluju a pumpička mě taky sířila, jenže to má svůj důvod - krém si nemůžeš zkontaminovat bakteriemi z rukou a obličeje a navíc je zabráněno přístupu vzduchu a tím pádem oxidaci... Pro lidi s citlivější pletí, ekzémy a pod. je to nezbytnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. A pokud by ten obal nebyl z tvrdého plastu ale ve formě měkké tuby, která se postupně celá vypumpuje podtlakem, neřekla bych proti tomu křivého slova. :)

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)