Stránky

pátek 11. října 2013

Kosmetika co mě se*e, díl 2. + děkovačka

Tak a je tu další díl nadávacího seriálu. Jak se při archeologickém průzkumu svých kosmetických zásob nořím do hlubších vrstev, tahám na světlo boží další a další skvosty, krev se mi vaří, vidím rudě a v kapse se mi otevírá kudla (co kudla, kindžál, kdyby se vyráběl ve skládacím zpracování). U předchozího vydání této minisérie (klik!) jste si pravděpodobně říkali, že se není čemu divit, když si kupuju takové kraviny. A měli jste nepochybně pravdu, dobře mi tak. Dneska už to ale úplně jednoznačné nebude.

Source

Takže jakým "klenotům" se dnes podíváme na zoubek? Nejprve hromadné foto obviněných.


Jsou to zleva: Čisticí maska od Mary Kay, Dětský krém Aviril, Balea mangové mlíčko na vlasy, balzám na rty Helle a nahoře je černá tužka na oči od Gabrielly Salvete.

Proč mě teda se*ou?



Čisticí maska Mary Kay botanical effects mě z celého toho seznamu dožírá nejvíc. Nechala jsem se totiž přemluvit na "hodinku krásy", což je podle mě akorát obdoba loupežných převáděček pro důchodce. Jasně, nemusíte si nic kupovat, ale je to fakt blbý, když tam kolem vás ta "merykejka" (tak si opravdu říkají) hodinu skáče a tvrdí vám, že prodává špičkové produkty, co z vás přes noc udělají Miss Universe. I řekla jsem si, že to zkusím. Tahle maska se používá na navlhčenou tvář na místa, kde máte černé tečky a má vás jich do 14 dnů při používání co 3 dny zbavit. A co myslíte, povedlo se? Haha. A stála jen necelých 6 kil, no nekup to!


Dětský krém Aviril na vás google vyplivne mezi prvními odkazy, když hledáte, jak se zbavit černých teček. Tak jsem si ho samozřejmě celá natěšená hnedka koupila. Protože představa, že se jen něčím na noc máznu a ráno bude vystaráno, je lákavá. Nebudu vás napínat a prozradím rovnou, že se zase zázrak nekonal. Fňuk. Krém jako takový ale rozhodně k zahození není - je nadupaný zinkem a obsahuje vitamín E, panthenol a výtah z heřmánku. Je určený primárně na opruzená dětská pozadíčka, ale na lokální zklidnění a urychlení hojení vám samozřejme taky hezky pomůže. Je hodně podobný Sudocremu, ale nemá tak výraznou parfemaci. Takže si ho klidně kupte a mažte se s ním třeba po holení a při různých vyrážkách a kopřivkách, ale nedoufejte, že vám vyřeší ucpané póry. Ten, kdo onen oslavný článek psal, si pravděpodobně jen procvičoval SEO.


Pokud mě čtete pravidelně, asi víte, že jsem na baleácké mangové mlíčko na vlasy v minulosti pěla jen a jen ódy. Co se teda změnilo? Pořád má výborný uhlazovací a zároveň nezatěžujicí efekt a vlasy jsou po něm moc hezké, ale... Smrdí. Dřív nesmrdělo, ale teď prostě podivně páchne. Nemám k porovnání starší balení, takže se bohužel nemůžu podívat na složení. Mám ale takový dojem, že začali šetřit na parfemaci. Prvních 5 minut z vlasů skutečně cítíte jen něco připomínající mango, pak se to ale začne tříštit a rozkládat a za chvíli si s sebou nosíte na hlavě nefalšovaný odér kočičích záchodků. Myslela jsem, že mám třeba jen vadný kousek, ale kamarádka, která ho také používá už dlouhá léta, zaznamenala tentýž problém. Škoda. :/


Balzám na rty Helle jsem si koupila jako nouzovku za pár kaček a už to neudělám. Je totiž zhola k ničemu. Alespoň tahle třešňová varianta určitě. Není na něm napsané složení, ale mám z něj dojem, jako by to byla vazelína naředěná vodou s přidaným barvivem a parfemací. Od akutních projevů vysušených rtů sice krátkodobě v řádu minut pomůže, ale je to jen o pocitu, protože rty trochu omastí, ale popraskají vám stejně. Pokud si budete nutně potřebovat nějakou tyčinku na rty koupit, nešetřete a jděte do Neutrogeny - to je sázka na jistotu. Nebo si na rty dejte krém na ruce a vydržte to domů. Třeba klasická plechovková Nivea funguje jako první pomoc docela obstojně.


Černá tužka na oči Gabriella Salvete. Jak jsem Gábinu v minulém článku chválila za vysouvací plastovou tužku, za tuhle ji musím zdrbnout. Je sice černočerná, matná a hezky maluje, nemusí se na ni vůbec tlačit a tak, ale nedrží. Dokonce tak blbě, že se vám setře linka z jednoho oka, než stihnete domalovat to druhé. Občas ji použiju na kouřové líčení, protože nic jiného se s ní bohužel dělat nedá. A to se na ní píše, že je to konturka. Pche.

Poděkování


Pro Mooru! Source

Pokud jste se dočetli až sem, konečně se vám dostane vysvětlení onoho poněkud schizofrenního nadpisu. Chtěla bych hrozně moc poděkovat Černé Mooře, vyznamnému to influencerovi a opinion makerovi, že mě zařadila do svého blogotipu a i díky ní vás ke mně včera zavítal rekordní počet. Moc si toho vážím a ve skrytu své temné duše tajně doufám, že se vám u mně bude líbit natolik, že se sem třeba občas nakouknete znova.

 Jo a fakt mi neposílejte hlasy do bloggerky roku - jak jsem se u Moory včera dočetla, vytáhnou z vás kvůli tomu telefonní číslo a já nechci, aby vás kvůli něčemu takovému opruzovala podivná callcentra (zrovna předevčírem mi volali, abych si koupila príma ponožky z lamy, wtf?). Raději mi pište komentáře, mám to ráda. :)

Méte zkušenosti s Mary Kay? A jaká kosmetika vás štve?

52 komentářů:

  1. Neznam ani jedno, ale ta Balea me docela zaujala:)

    OdpovědětVymazat
  2. ja mam baleu a vonia krasne ale je to starsie balenie skus odfotit ingrediencie porovnam ci sa nieco zmenilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr, pošli mi prosím svůj mail na 50.shades.of.anana@gmail.com a k večeru ti to tam hodím. :)

      Vymazat
  3. Všetky tie reklamy po telefónne vždy zruším už pri prvej vety, ale nedávno som ostala doslova rozzúrená, keď mi asi tak po 5ty krát volali z O2, že si mám zmeniť paušál. Tak som už nevydržala a opýtala sa tej ženskej, či budem platiť menej ako doteraz ona, že nie, ale......tak som ju už rušila, že tak nemám záujem....a ona do toho začala po mne normálne kričať, že či to nechápem, že takto ale budem mať ale viac voľných minút a voľných esemesiek za výhodnú cenu. Keby som nebola práve vtedy v drogérii na nákupe, tak tej ženskej pekne krásne vynadám, takto som ju len len so zúrivosťou zrušila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pure evil, tydlecty callcentra prostě. A i když toho člověka sprdneš, nic se nestane, protože za to nenese zodpovědnost. Já bych to zakázala.

      Vymazat
  4. Vsak ty si ten rekordni pocet navstev zaslouzis :) A libi se mi tvuj (i Moory) pristup k akci blogerka roku ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A telefony dávejte jen lidem, kteří jsou vám natolik sympatičtí, že je ještě chcete slyšet/vidět. Ne nějakému anonymnímu formuláři, na jehož druhé straně sedí kdoví kdo. :)

      Vymazat
  5. To mě mrzí, že to mangové mléko na vlasy takhle zkazili...To hlasování v soutěži Bloggerka roku je dosti podivné, když chtějí i číslo. Nic jim nedám! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak jako já jsem tě taky pořádně začala sledovat až po Moořine intervenci :)! Ale oblíbila jsem si tě, včera jsem během večera pročetla celý tvůj blog a baví mě!

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám zkušenost jen s Mary Kay, překvapivě také negativní. Mámina kamarádka mě jednou nalíčila a nedopadlo to zrovna nejlépe. Kosmetika svoji funkci vůbec neplnila a navíc jsem asi po 3 hodinách měla oteklé oči a extrémně vysušené rty.. A po takové té zázračné sadě pro hebké ruce mi prasklo několik nehtových lůžek. Takže never more, byť výrobky vypadají na první pohled velice slibně.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fuj. Tak to jsem z toho ještě vyvázla dobře s nefungující maskou. :)

      Vymazat
  8. Dívám se, že 200 pravidelných čtenářů už je na spadnutí, gratuluju :) To Balea mlíko mám taky, ale už je dlouho odložený kdesi v komoře, protože mně spíš škodí, než pomáhá. Teď sem si ještě koupila podobný mlíko od Wella Profesionals a ta funguje stejně blbě, akorát bylo 4x tak drahý... A když už zmínilas to mazání krému na ruce na rty, tak se přiznám, že mně to funguje mnohem líp, než všechny balzámy, co jsem doteď vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moora má pravdu! :) Gratuluju, zasloužíš si to. :)
    Věci jsou celkem nelákavé, Mary Kay mě neláká, protože forma prodeje, že ano... :)A zbytek bych si asi taky nekoupila. Až na to, že vím, že by se to klidně mohlo stát. Předtím, teď je ze mě lepší člověk. Haha. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže výzva zabírá? Gratuluju, já mám akorát absťák a pořád čumím do nějakých e-shopů.

      Vymazat
  10. Haha, moc jsem se pobavila! Tu tužku od Gabrielly mám a nepřipadá mi tak strašná, ale nevydrží celý den, to vážně ne. Já mám úplně nejraději černou vysouvací se třpytkami, je úplně nejlepší, co jsem kdy měla, takže to doporučuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem asi hybrid, ale s ní mám rozmazané oči ještě předtím, než opustím koupelnu.

      Vymazat
  11. najlepšia je černá kytka pre Mooru :D

    OdpovědětVymazat
  12. óóó, ta je ale pěkná! :D děkuji! :D

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo, tu tužku GS mám taky a naopak s ní mám problém ten, že je spíš šedočerná než černá :D Jinak souhlasím s Helle, na který mám ten samý názor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si s ní šla čmrknout na ruku a je fakt černočerná. Tak buď máme každá jinou, nebo se to liší kus od kusu. Ale za tu cenu by mě to ani moc nepřekvapilo. Až skončí ten prokletý říjen, koupím si zase svou oblíbenkyni od Lancome a budu mít na dlouho pokoj.

      Vymazat
  14. Tyyjo, Mary Kay mi vždycky přišla jako solidní a kvalitní kosmetika:O Jednom mě líčila nějaká sestry kamarádka a byla jsem celkem spokojená, ale asi závisí čistě na tom produktu, no:/

    thehugelover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mno mně to spíš připadá jako celkem průměrná záležitost s propracovaným marketingem, který se mi moc nezamlouvá. Ale třeba se pletu. Každopádně nemám chuť to nijak dál zkoumat. Kvalitní a dobře dostupné kosmetiky je u nás dost. Kdybys tu masku chtěla, mileráda ti ji přenechám. :)

      Vymazat
    2. Já si jí klidně vezmu...mě zase velice pomáhá :) a nanáší se na suchou pleť :)

      Vymazat
    3. Jdeš pozdě, skoro o 3 roky. :D

      Vymazat
  15. Také jsem na tvůj blog narazila až včera a opravdu se hezky čte, takže tě budu sledovat ;P
    Ale po kladné recenzi (zde) na Balea mléko jsem večer podlehla a koupila si ho, takže teď jsem po nejnovějším článku trochu šokovaná. :D Ach jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neeeeeeeeeeee! Chjo, to mě mrzí. Ale třeba jsem jen frfňa zfrfňaná a rozmazlená parfémama a je problém v mém rypáku. :/

      Vymazat
  16. S marrykay souhlasím.. uplně bych to zakázala :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo. stejně jako paní Mary snad nikdo dobrovolně vypadat nechce. :D

      Vymazat
    2. :-D :-D :-D Tak to mě pobavilo.

      Vymazat
  17. Já už z podstaty nemám ráda tu exkluzivní kosmetiku, kterou prodávaj jenom skrze prodejkyně. Udělala jsem recenzi na přání na anti-age sérum MK a zjistilo se, že je to kupa žvástů za "úžasnou" cenu...vlastní zkušenost nemám, díkybohu!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechceš jednu exkluzivní masku, když už mám tu tvou adresu? :D

      Vymazat
  18. Jaj,tak necelých šest kil mě málem položilo...s Mary Kay zkušenosti nemám,ale ani mě to nijak neláká.A jak píšeš kvalitní a dostupné kosmetiky je dost a ty finance jsou dost nadsazené a to pak fakt naštve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co, slečna prodejkyně mi pak volala a vysvětlila mi, že to možná nefunguje, neb nepoužívám celou tu řadu a ta stojí dohromady jen něco přes pouhé tři litry... Což mi samozřejmě při nákupu nesdělila a tvrdila mi, že jí s tím dámy můžou ruce utrhat, jak je to boží. :D

      Vymazat
    2. No tak to by mě zajímalo,co by si vymyslela pak...že Ti k tomu ještě chybí auto za pouhé mego! Za tohle bych je namazala nějakým tím jejich zázrakem....a nechala je v tom louhovat nejmíň do druhého dne.Tomu se říká léčba šokem...Jo a jestli jí můžou ruce utrhat,tak to aby byla nejmíň chobotnice(já bych jí utrhla asi hlavu):-D

      Vymazat
    3. No oni ještě nabízejí, že ti ty produkty vymění, když nesedí (aspoň myslím), ale nechtěla jsem to s ní už řešit a vůbec s ní být v kontaktu. Taky by se mi asi blbě dokazovalo, že to nesedí. Děs prostě. Ale nedalo mi to a ze zvědavosti jsem tu masku googlila a vypadá to, že je docela oblíbená. Asi nedokážu docenit pravý skvost.

      Vymazat
  19. Tak to slyším poprvé, že Aviril někoho zbaví černých teček! Naštěstí jsem si dřív přečetla tvůj článek, takže pokud se ke mně dostane ten o těch tečkách, vím, že je to blbost. Jinak bych byla schopná si ho taky koupit :-D. Na mě neúčinkuje ani Sudocream :-(.
    Já od Mary Kay nic nemám, protože mi přijde hodně drahá a běžně na ni nenarážím. Podobné akce, o které píšeš, jsem se zúčastnila před spousty let a nic si nekoupila :-D! Pro mě v té době dát šest set (nebo tak nějak) za masku bylo nemyslitelné. A naprosto s tebou souhlasím, že je to stejný princip jako akce pro důchodce.
    Tuhle tužku jsem dostala jako dárek k řasence a máš pravdu, je fakt blbá!

    OdpovědětVymazat
  20. Mary Kay?
    Jestli něco OPRAVDU NESNÁŠÍM, tak je to právě toto! Z představy, že by někdo přišel ke mně domů a něco na mě patlal je mi skutečně mdlo! Navíc mi to přijde relativně drahý a za ty peníze se dá koupit HE...
    Btw moje spolužačka to dělá od nějakejch 17 let, myslím MK... no cpala to vždycky všem a všude, ty jejich srovnání úchylný, že jsou levnější než Dior atd. Přece se tohle nedá srovnávat???
    No a ještě k té spolužačce: kydá si tím xicht od 17, dneska je jí 24 a má vrásky kolem očí a jako docela fest je to vidět, takže jde příkladem :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba se obličeje uživatelek časem transformujou do podoby zakladatelky... http://richmilleronline.com/wp-content/uploads/2012/12/Mary-Kay-Founder.jpg

      Vymazat
    2. Poněkud děsivá představa....

      Vymazat
  21. Mary Kay je strašná kosmetika... drahá a nekvalitní, narvaná silikonama! Jsem se po ní na týden šíleně osypala! :/
    Na tom webu blogerka roku jsem hlasovala, cislo tam bylo povinné zadavat, fakt?:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teď jsem to začala zkusmo vyplňovat (Mooře, mwahaha!) a číslo to po mně chtělo. Vyhrožuj kdyžtak čoi a nech si zavolat k telefonu manažera a žádej vyřazení z databáze, celkem to pomáhá.

      Vymazat
  22. Tak dobry, nejsem divna - protoze z teto rady od Mary Kay mi merykejka vnutila cistici gel a krem a byla jsem z toho dost nastvana. Nejen, ze ucinek zadny, ale ten supererajemny radoby prirodni gel me na pleti stipal, nemluve o kremu, kteremu se, nepochybne s pomoci sveho kamarada, podarilo udelat mi na tvari u vlasu ekzem. Mam od nich nejakou dekorativku, ktera je fajnova, ale stejne mi pripada, ze je to jen predrazeny Avon. A to si radsi koupim sest avonovskych rtenek nez jednu od MK. A s tim balzamem nelze nez souhlasit, letel do kose na hlavaku, kde jsem si ho koupila, po prvnim natreni. Tak snad udelal radost nejake bezdmovkyni.

    OdpovědětVymazat
  23. Balea je má srdeční záležitost:-), jinak balzámky Hello jsem jeden čas opravdu hojně používala, na zimu jsou parádní.
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi ten článek asi moc nečetla, co? :D

      Vymazat
  24. Mary Kay je předražená šílenost, po té jejich hodině krásy mě pálil celý obličej a nic jsem si nekoupila, pak mě ještě slečna týden prudila, abych jí aspoň poskytla kontakt na kamarádky, aby si tu hodinku mohly taky užít :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Musím říct, že mám od MK rtěnku a oční stíny. Rtěnka je naprosto bezvadná, jedna z nejlepších, co mám. Stíny jsou dobré, ovšem levněji třeba vyjde Sleek. Ovšem další už jsem si nikdy neobjednala, protože se mi nelíbí ta forma prodeje a ty ceny taky nejsou terno. Navíc ty barvy šíleně neodpovídají, to i Avon má ty fotky víc odpovídající :D

    OdpovědětVymazat
  26. Tak s tužkou GS nesouhlasííím! :) Mně přijde skvělá a vydrží mi celý den :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)