Stránky

středa 9. října 2013

Oblíbená dekorativní kosmetika z drogerie

Jelikož máme stále říjen a tím pádem některé z nás dobrovolné embargo na nákupy nepotřebných věcí, obrátila jsem se do sebe a do svých kosmetických zásob. A z toho, co tu mám, bych vám chtěla ukázat věci, které si myslím, že stojí za opakovaný nákup a se kterými jsem velmi spokojená.



Oční stíny Color Tattoo. Asi nikoho nepřekvapí, že je mám ráda, nejen na blozích se na ně oprávněně pějí ódy. Jsou skvěle pigmentované, voděodolné a drží celý den. Dají se taky použít jako podkladová báze. Nemám proti nim křivého slova, snad jen že se s nimi kvůli jejich mastné konzistenci nedá moc blendit, tudíž s nimi nic moc kreativního nevymyslíte. Ale jako monostín jsou skvělým líčidlem pro lenochy - prostě ráno během pár vteřin nanesete a máte hezký upravený vzhled na celý den.

Oční stíny LOréal Infaillible jsou skutečně infaillible, tedy spolehlivé. Tam, kam je ráno nanesete, je také  večer najdete. Drží i bez báze a stačí je nanášet v malé vrstvě. Odstín na fotce (hourglass sand) se krásně leskne, ale neobsahuje moc třpytek, takže se dá využít jako multifunkční líčidlo. Co mě na těchto stínech ale trošku štve, je to, že se prodávají jen jako monostíny. Já bych jich vážně ráda měla víc a používala je spolu, ale to by znamenalo troje šroubování a vytahování víčka a rozkládání toho všeho někde po umyvadlech a parapetu a na to nemám ráno čas. Takže zůstanu jen u tohoto stínu. Pokud by se ale prodávaly v paletkách, okamžitě bych ji brala.

Štětečky se zrovna koupaly, normálně jsou trochu hezčí. :)

Štětce UBU. Ty menší mě stály každý do 50 Kč a velký do 100 Kč. Používám je víceméně denně posledního půl roku a nemůžu si stěžovat. Vlastním i dražší a vychytanější štětce, ale z nevysvětlitelných důvodů si je šetřím (taky máte drahou koženou kabelku a nenosíte ji ven? Jestli ano, asi mě chápete). UBU štětce na high endové produkty nemají, ale nejsou o moc horší. Za celou dobu mi ze žádného nevypadla ani jedna štětinka a makeup se jimi nanáší dobře a rovnoměrně. Nepohladí vás sice tak jemně jako Real Techniques, ale rozhodně vám oproti nim nebudou připadat hrubé.


Dermacol báze pod oční stíny je podle mě nejlepší drogerijní báze. Stíny na oku neudrží bezchybně celý den a noc, ale 12 hodin zvládne úplně s přehledem. Pokud nenosíte komplikovaný oční makeup a zrovna se poohlížíte po bázi, zkuste třeba tuhle. Já ji používám na běžné denní líčení a po jiné sahám jen při slavnostnějších příležitostech.


Tužka na oči Gabriella Salvete mě příjemně překvapila. Koupila jsem ji v akci a nic moc jsem od ní nečekala. Má hezkou matnou barvu, která drží jako přibitá klidně 24 hodin (jo, zapomněla jsem ji ovíněná odlíčit ze spodních víček a ráno na mě v zrcadle jukla skoro neporušená). Pokud ji budete hledat, není ořezávací, ale jen taková ta vysunovací tuha v plastovém pouzdře.


Mám tuhle dvojku vůbec představovat? :) Dermacol transparentní fixační pudr mám koupený už alespoň popáté a jsem s ním hrozně spokojená. Ráno krásně zafixuje BB krém a zmatní a nelesknu se po něm až do odpoledne. Pak stačí na obličej přitisknout ubrousek a jede se dál až do večera. Zrovna mi dochází a už se vyloženě těším, až si pro něj půjdu znova. I když mě teď Mitsuuko malinko nalomila na pudr od The Balm, tak uvidíme. :)

Dermacol cover makeup je skvělý jako korektor. Začala jsem jej znova používat v poslední době a nechápu, že jsem ho někdy dala dobrovolně z ruky. Krásně kryje, ale musí se nanášet štětcem, jinak je jeho použití znatelné. Na kruhy pod očima a různé flíčky a zarudnutí funguje 100%. A stojí tuším 150 Kč? No nekupte to. :)


Maybelline tvářenka Fit Me! je asi jednou z mála pro mě přijatelných drogerijních tvářenek. Opravdu mi drží celý den, i když se k večeru už trochu vytrácí. Také se mi na ní líbí to, že není až tak brutálně pigmentovaná jako parfumerní tvářenky, protože jsem kopyto nešikovné a velmi jednoduše se mi stává, že se přemaluju - to s touto tvářenkou nehrozí, musí se nanášet ve dvou ve třech vrstvách. Prodává se v přirozených neutrálních odstínech, které podle mě sednou každému.

Max Factor hydratační rtěnka je boží a pro mě drogerijní kauf roku. Přečtěte si o ní u mě tady (klik!).

Astor lip butter je další skvělou věci na rty z drogerie. Nahradí balzám, rtěnku a lesk dohromady, hydratuje, krásně maluje a nezvýrazňuje ohryzané rty a další nepěknosti. Výdrž má v řádu několika hodin.

Co si z dekorativky rádi kupujete v drogerii vy?


25 komentářů:

  1. tu bázi pod stíny mám a když jí dám víc, tak hodně cuckatí a když málo, tak se skoro nerozmaže a nic na víčku nemám :( co dělám špatně? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím. :) Mně cuckuje jen když se mi předtím nevstřebá pořádně krém a nebo pokud už na očích předtím něco mám - třeba korektor. Ale pokud ji nanáším jen na "holé" víčko, cucky nedělá.

      Vymazat
  2. Souhlasím s pudrem a korektorem od Dermacolu, tuhle dvojku miluju a využívám skoro denně :)

    Naopak báze mi vůbec nevyhovovala, textura se mi nelíbila a ani mi nepomohla s výdrží stínů, tu jsem poslala dál.

    A s UBU mě všichni neštvěte, už bych je taky chtěla testnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bys UBU nutně potřebovala, hoď mi do mailu jaké přesně a koupím ti je a pošlu. Už jsme to absolvovaly s eM minulý týden. :) Jo a v Brně a v Praze se dají koupit v drogeriích, kdybys jako nevěděla náhodou. :)

      Vymazat
  3. Uff, to je zas lákadel :) No minimálně ty Color Tattoo si musím koupit, ale až v listopadu :) Tu rtěnku od MF mám taky, odstín Burnt caramel, má super výdrž, vůni, odstín, obal, prostě všechno :) S tím Make-up coverem jsem se nějak neskamarádila, pod očima mně leze do vrásek a vysušuje a pupínky akorát zvýrazní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe. No a ten mu cover nanášíš jak? Já se nejdřív krémuju a používám na něj štětec a pak vůbec není poznat, kam jsem ho napatlala. Ale je fakt, že vrásek moc nemám. Beďary mi ale vždycky schoval na jedničku s hvězdičkou.

      Vymazat
    2. Nakrémuju a pak to nanáším rukou nebo vatovou tyčinkou. Já ale nenosím ani normální makeup, tak na takový krytí nejsem zvyklá, přijde mně, že je to hodně vidět a jsem z toho nervózní :) Ještě mu dám ale šanci s tím štětcem.

      Vymazat
  4. Ananásku, koukám, že se celkem shodneme. Taky miluji stíny od L'Oréal, ale taky mě neskutečně obtěžuje to šroubování a odvíčkovávání... Ale to víčko je na nich strašně roztomilé a tak nějak je háže na vyšší level. Dermacol Cover je fakt bezva korektor. Konečně jsem celkem vychytala jeho odstín a jsem z něj nadšená. Ten transparentní pudr budu muset zkusit. Teď mám ten jejich krajkový a taky spokojenost. Ale až dojde, tak zkusím tento, jestli ovšem už nebude čas na návrat k MMU. Vysouvací tužku od GS taky používám velice často a hodně ráda a moc jsi mě nalákala na Max Factor hydratační rtěnku. Škoda, že je ten říjen :D. Rtěnky jsou teď moje téma a musím říct, že ty od Dermacolu asi taky nejsou k zahození (pořád ta samá značka, divné) ;). UBU mě nechává naštěstí chladnou, přitom je máme v Brně na dosah ruky, že ano. Pěkný článeček a v podstatě využití výzvy k prospěchu nás všech :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, paní je taky z Krna! :) To jsem nevěděla. :) Musíme udělat nějaký brněnský sraz - zatím jsem se potkala se dvěma bloggerkama (Margaretka75 a Papaya) a obě byly super, tak ty budeš určitě taky. :)

      Vymazat
    2. Ohh, to nevím, jestli ještě stihneme, chystám přesun do maloměsta. Ale kdyby náhodou, tak budu moc ráda ;).

      Vymazat
  5. Make up Cover je super, krytim se mu zadny nevyrovna. Pouzivam ho na foto makeup a je dokonaly. Naopak z pudru nijak nadsena nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak třeba pudr nepotřebuješ a jsi šťastná žena a my, co se leskneme jak papír od buřtů, můžem jen závidět!

      Vymazat
  6. Stíny od L'oréalu jsou můj poklad. :)
    A jinak ty jejich paletky mají podobnou kvalitu stínů, jen to chce ozkoušet... takže tak... ;)
    Pudr od Dermacolu si chci koupit znovu už asi rok a pořád mám doma nějak moc pudrů... :)
    Rtěnku od MF si píšu na "chci vyzkoušet" seznam. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale když já chci přesně tyhle v paletce (brbly brbly) a na depotování jsem gramlavá, to by u nás určitě zas hořelo...

      Vymazat
  7. Dermacol make up cover mám taky a je to zázrak!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Přidám se k Tobě, až budeš sepisovat dopis či petici za sestavení paletky stínů Infaillible. Mám troje, používám je téměř denně, a moc by se mi líbilo mít víc odstínů v paletce (a klidně i s menší gramáží na jeden odstín, abych měla šanci je spotřebovat). Dermacol fixační pudr je i můj miláček, žádný pudr nevypadá podle mě přirozeněji (z těch, co jsem vyzkoušela). Astor lip butter mě láká a asi i úspěšně naláká. Myslím, že by mi mohl (mohlo? když je to vlastně máslo :) ) vyhovovat. Jinak mám ještě moc ráda řasenku Colossal volume express od Maybelline a velmi jsem si oblíbila i dekorativní kosmetiku Manhattan (stále ještě mám nějaké stíny, a jsou boží), která se ale u nás už neprodává - grrr. Jinak díky za tipy a jo, bylo to s Tebou moc fajn :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Tužky GS jsou také mé oblíbené... za tu cenu, super...

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teda ještě jednu černou, ořezávací a ta je pro změnu děsná.

      Vymazat
  10. Tak na tu tužku se určitě v drogérce podívám. O UBU jsem jednu dobu silně uvažovala, ale potom co mi kamarádka "na telefonu") přeměřila délku jejích rukojetí, přestala jsem po nich toužit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je pravda, že by ty štětce mohly být delší, ale já jsem hrozná gramla gramlavá, takže pro mě jsou kratší chytátka bezpečnější a nevypíchnu si oko. :)

      Doufám, že tam tužka ještě bude. Mám mlhavý dojem, že byla nějaká zlevněná, tak snad to nebyla výprodej.

      Vymazat
  11. Na Makeup cover sa chystám už veeeľmi dlho, tak pri najbližšej návšteve drogérie ho už musím zobrať so sebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že budeš spokojená. Jen ještě jako bledule dodávám, že pokud by se ti ten nejsvětlejší zdál moc tmavý, na e-shopu Dermacolu mají ještě světlejší odstíny.

      Vymazat
  12. Make-up cover je naozaj super! :)
    http://fashionandbeautybylm.blogspot.sk/


    OdpovědětVymazat
  13. Tak štětečky UBU Ti podepíšu :-) díky Tobě dobrá Anno už si štětečkuju jak o život a jsem spokojená, zatím mi to na to moje denní patlání stačí a se znám, že bych ty drahý štětce šetřila taky, protože třeba svoje hezounký štětce na malování (obrazů) taky šetřím a nepučuju :-))

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)