Stránky

středa 2. října 2013

Spotřebováno, minirecenze

Tak už je to tu zase, nahromadila se mi další várka prázdných obalů a cítím potřebu nad nimi vyřknout konečný verdikt, než se s nimi definitivně rozloučím a vyšlu je na jejich poslední pouť na smeťák. Citlivější povahy přestávají číst a ty ostatní srdečně zvu na prohlídku mého odpadkového koše. ;)



1. Thajský šampón značky Morya koupený na dovolené. Je určený pro normální a mastné vlasy a obsahuje citrónovou trávu, po které nádherně voní. Je přírodní. Českou bio certifikaci by sice nezískal, ale běžné přírodní kosmetice se složením nevymyká. Hezky umyje a vlasy po něm krásně nechemicky voní až tři dny. Žádnou další extra péči neskýtá, ale to mi vůbec nevadí. Jak vidíte, etiketa nezvládla kontakt s vodou, což mi přijde vtipné a milé - zkrátka produkt malé lokální firmy. Pokud se někdy octnete na ostrově Koh Samui, něco si od této značky kupte, zatím se vším jsem byla spokojená. 3 body z 5.

2. Odlačkovač Lilien Fruit vyrobený v Česku je pro mě zatím asi nejlepší odlakovač, který se dá koupit v drogerii a pro mě předčí i oblíbený Ebelin. Odlakovává rychleji a nehty neničí. 4 body z 5.

3. Extra silný deodorant Balea jsem si koupila ze zvědavosti, co dokáže kulička za 27 Kč. A jistě tušíte, na co jsem přišla. Cena je nízká, protože obsah je oproti běžným deodorantům (srovnávám s Niveou) menší. O jeho extra síle si taky dovolím pochybovat. Navíc dělá bílé fleky. 2 body z 5.

4. Essence Better than Gen Nails top coat jsem si koupila na konci července a už se spolu musíme rozloučit, protože buď došel, nebo vyschnul - nevím, do lahvičky vidět není. A při posledních dvou aplikacích bublinkoval. Funguje sice hezky, ale už si ho kupovat nebudu. Na to, jak málo vydrží, je docela drahý. Kdyby nebylo po něm do 2 měsíců, dostal by plný počet, takhle to má jen za 3 body z 5.



5. Růžová voda od Purity Vision. Psala jsem o ní podrobněji tady (klik!). Jsem s ní moc spokojená, antiaknózní účinky se ale bohužel nepotvrdily. 4 body z 5 a lahvičku s rozprašovačem si nechávám, naliju si do ní minerálku a kašlu na termální vody ve sprejích.

6. Čisticí vodička od Neutrogeny proti černým tečkám. Má stálice. Funguje hezky, bohužel ne ultimátně. 3 body z 5 a podrobněji si o ní můžete přečíst třeba tady (klik!).

7. Salcura Antiac tester se ke mně dostal už podruhé (klik!) a dopadlo to s ním úplně stejně. Navíc fakt hrozně hnusně smrdí. A pořád nevím, co si o tom myslet. Pro delší povídání klikněte na odkaz o řádek výš. 

8. Oční krém od Biodermy, můj miláček. Psala jsem o něm tady (klik!). 5 bodů z 5.


9. Další má stálice, denní krém Just. Pro recenzi klikněte sem. Jediná jeho vada je, že se balení ošoupává a ke konci už není tak pěkné. Ale pro jeho skvělé výsledky mu to odpustím. Pokud se vám zdá, že ho mám moc velkou spotřebu, vězte, že jsem na něj nebyla sama. Půlku jsem ho dala kamarádce, které vyléčil ekzém. 5 bodů z 5.

10. Nivea pjúr end načural. Peklo z předchozího nadávacího článku (klik!). Nevermore!

11. Balea kakaové tělové máslo. Viz stejný odkaz jako u předchozího bodu. Už nikdy, fuj!

A co vy? Znáte nějaký z těchto produktů? A jak to vlastně máte s "Empties" články - vadí vám, nebo je čtete rádi?

15 komentářů:

  1. načural :)) hezký shrnutí! Já tyhle shrnutí ráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Krycí lak Essence jsem si koupila podle tebe a jsem s ním fakt spokojená, ale teď jsi mě zase trochu zklamala, jsem zvědavá, kdy vyschne moje lahvička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chjo, tak to mě mrzí. Byla jsem s ním skoro celé ty dva měsíce velmi spokojená, ale pak z ničeho nic strašně zhoustnul a teď je k ničemu. Ještě ho zkusím oživit ředidlem na laky, ale obávám se, že je fakt po něm. :/

      Jako náhradník se mi teď moc zamlouvá Four Seasons. Dá se koupit za cca 65 Kč v Jasmínu na České nahoře v patře. :)

      Vymazat
  3. Ten očný krém od Biodermy som si kúpila, použila ho asi 3krát, pretože som lenivá používať očné krémy a odložila ho.Potom po cca 8 mesiacoch som cítila potrebu ho dopotrebovať a neprísť tak o peniaze, ktoré som zaň dala a žiaľbohu už bol pokazený:/ Teraz mi je to dvojnásobne ľúto, keď čítam, že je dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je věčná škoda! :) Nechává krásně jemné oční okolí. Má takový sametový vyhlazovací efekt.

      Vymazat
  4. tak načural mě dostal =D Co se týče toho Antiacu, tak mě překvapilo, jak jsou opravdu lidé různí - mně to totiž voní =) jsem zvyklá na beauty elixir i na šípkové tonikum Trilogy, což taky není zrovna óda ála parfum, ale antiac je fakt příjemný. DOkonce voní i O. jo a navíc mi stračně dobře zabírá =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně třeba čistý tea tree olej taky voní, ale tady v tom jsem cítila takový hrozivý podtón nemocnice. A dělá mi s pletí psí kusy - jeden den vypadám jako uprostřed puberty, druhý den všechno zmizí a třetí je to tam zas zpátky a tak pořád dokola. Pche!

      Vymazat
    2. Hm, bůh ví, co to má na svědmí, protože to, co píšeš, popisovala i většina holek - léčí a zároveň tahá ven =D

      Vymazat
    3. Podle mě je posedlý ďáblem.

      Vymazat
  5. Juchů, prohlídka odpadkového koše, to je něco! :)
    Antiac mám doma a nějak ne a ne ho použít, trochu se ho bojím, takže i ten malý mi pravděpodobně vydrží navždy. :)
    Takže kakaového másla jsi se už zbavila? No vidíš... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední týden jsem se jím mohutně natírala. Navíc jsem ho začala používat místo krému na ruce a musela jsem ho aplikovat co půl hodiny, takže to šlo rychle. :D Z levných tělových másel jsem už nadobro vyléčená. :)

      Vymazat
  6. Mně Essence Better Than.. vydrží vždycky tak 4 měsíce (?) a to ho skoro určitě spotřebuju a myslím, že nevysychá ani nehoustne (beru to podle mojí spotřeby).

    Články z koše mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Znám jen krém na oči Bioderma - nenadchl, neurazil :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Vzhledem k mizerné spotřebě v září udělám článek za září a říjen dohromady, snad toho pak naopak nebude moc. Akorát že v září to bylo fakt jen pár kusů a u hodně věcí jsem už téměř na dně a čekají na ono pověstné poslední použití. Díky za odrazení i doporučení, krém pjůr ent načural tedy zkoušet nebudu, levné tělové máslo raději taky ne. Zajímal by mě ten krém Just, a to tak že velmi.
    OdpovědětVymazat

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)