Stránky

pátek 25. října 2013

Volby

Dneska jsou volby. To asi víte. :) Dlouho jsem váhala, jestli se k tomuto tématu na kosmetickém blogu vůbec vyjadřovat, ale nedá mi to.

Prosím vás, běžte tam!

Nebuďte pasivní a neříkejte si, že je to stejně jedno a že nemáte koho volit. Přesně tahleta letargie a odevzdanost z nás dělá stádo lehce ovladatelných tupounů.

Source

Nebudu vám říkat, koho volit a ani koho budu volit já (kdo mě čte pozorně, asi stejně tuší). Jen tam prosím vás jděte. Pokud opravdu nevíte, mrkněte na stránky s Volební kalkulačkou (klik!), která vám spočítá, se kterou stranou se názorově shodujete nejlépe.

Pokud jste zhnusení ze všudypřítomné korupce, nebo (a zároveň) si nevíte rady s preferenčními hlasy, jděte na stránky Rekonstrukce státu (klik!), kde najdete jmenný seznam politiků, kteří podepsali prohlášení, že se budou ve sněmovně aktivně zasazovat o podporu 9 antikorupčních zákonů, které na té stránce najdete všechny vypsané. Sdružení Rekonstrukce státu je veliké a jeho síla roste a je připraveno případné lháře vláčet médii. Jo a pokud se vám bude něco na těch stránkách zdát podezřele povědomé, vezte, že Babišovo Ano si to obšlehlo jako svůj program bez uvedení zdroje. Sice to prej měli dovolené, ale stejně... :)

Jak to máte s volbama? Myslíte si, že to k něčemu je? Zajímáte se o politiku? A přijde vám neslušné se vyptávat ostatních na politické preference?

15 komentářů:

  1. Z voleb a předvolebních debat jsem vždycky neskutečně vytočená, asi proto, že strany, které mají nejvyšší preference, slibují věci, které nejenže jsou většinou nesplnitelné, ale jsou ekonomicky naprosto nesmyslné. Nechci vědět, kde bude ČR za 10 let, pokud se dnes nestane zázrak. O tom, koho budeme volit, se s přáteli bavíme, protože vím, že oni ty strany, které já považuji za zlo, nevolí, takže nedojde k maxihádce, jen k menší výměně názorů o tom, proč si nás získala zrovna ta a ta strana. S cizími lidmi to neřeším.

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj. Ale pokud bude vyšší účast u voleb, aspoň to podle mě vyšle signál, že to lidem není úplně u zadele. Doufám. A bojím, jak to dopadne. :)

      Vymazat
  2. politiku řeším, protože při studiu práv je to téměř moje povinnost :D:)) každopádně musím říct, že někteří kandidáti se mi stihli už jen z kampaní pěkně zhnusit a předčasně mi tedy "lezou krkem" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je neuvěřitelné, co někteří dokážou vypustit z pusy. A strašně bych se smála jednomu rasistickému cizinci, kdyby to vlastně nebylo k pláči. Tuhle v rádiu napadal volební kalkulačku a pak někdo dělal rozbor toho rozhovoru a ukázálo se, že to, co kritizoval, byla část jeho programu. Wtf?

      Vymazat
  3. Dík za tento článek, i když do nekomplikovaného kosmetického světa možná nepatří :D! Já jdu. Už proto, že v těch prezidentských jsem nešla a dodnes mě to mrzí. Na mém FB se to hodně zelená, za což jsem ráda. No jo, ale před tím tam byl taky jen Karel... Achjo! Hlavně ať ta většina není příliš veliká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem tehdy nevolila - že prej se s urnou na infekční oddělení v nemocnici nechodí, pche! Tak si teď snad trochu spravím karmu. :)

      Vymazat
    2. Já hlavně musím vyrovnávat rodinnou karmu, když tata tam zase házel třešně. Achjo!

      Vymazat
  4. Já souhlasím, hlavně tam musíme všichni jít, jinak se nic nezmění!

    OdpovědětVymazat
  5. Nepřijde mi to neslušné, proto nechápu proč s tím spousta lidí dělá caviky a nechce říct koho budou volit. Já se rozhoduji mezi dvěma stranami. O jedné vím, že je to naprosto bezcenné, že dostane možná tak maximálně 7%, takže se asi rozhodnu spíše pro tu druhou, která bude někde na vrcholu

    OdpovědětVymazat
  6. Jdu volit a doufám, že to k něčemu bude.

    OdpovědětVymazat
  7. na volební kalkulačku bacha, mně vyšel Tomio :D jinak poprvé letos nejdu, protože jsem musela odjet a nestihla jsem si vyřídit průkaz, navíc by to pro mě bylo dost komplikované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to ještě nic neznamená. piTomio tuhle v rádiu napadal vlastní volební program. A pokud víš i bez toho, komu to hodit, tak to přece nepotřebuješ. Já to uvedla jen proto, aby tam fakt šli i ti, co totálně neví, protože čím vyšší účast ve volbách, tím jasnější zpráva od občanů politikům, že jim to není úplně u pr.. zadku.

      Vymazat
  8. Podle volební kalkulačky bych měla jít volit monarchisty. No to určitě... :D

    OdpovědětVymazat
  9. Naprosto souhlasím, volit jsem šla už včera a na lidi, co je jim to jedno, jsem alergická. Je to samozřejmě jejich volba a jejich rozhodnutí a já to musím respektovat, ale nepochopím to :)
    Na předvolební debaty se vydržím dívat tak max. 5 minut..teda teď se mi ale totálně zhnusil p. Moravec. Holt, objektivita vydrží asi jenom chvíli, pak už to člověka asi semele..
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  10. O tom koho kdo voli se s prateli bavim, hlavne u starsich lidi mi prijde ze voli a vubec nevi proc, takovou konverzaci s nimi jim muzu alespon neco vysvetlit.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)