Stránky

čtvrtek 12. prosince 2013

Top 10 kosmetických produktů za rok 2013

Nadpis, myslím, vystihuje dostatečně, o co dneska půjde. Dnes bych vám chtěla ukázat 10 kosmetických výrobků, bez kterých by pro mě letošní rok nebyl takový, jaký byl. Skvělý. :) Většinu jsem jich objevila právě v tomto roce a nechápu, jak jsem bez nich mohla do té doby být.

Než začnu, moc ráda bych poděkovala Lili za to, že mě včera tak hezky zmínila ve svém článku, což mi provětralo počítadlo návštěv a přibyli mi další pravidelní čtenáři. Ty bych u sebe ráda přivítala a doufám, že mi zachovají přízeň. :)

Pro Lili!
Source
Takže bez čeho aktuálně nejvíc nemůžu být?

1. Řasenka Lash Queen od Heleny Rubinstein




Kdybych si mohla nechat jen jeden jediný produkt z dekorativní kosmetiky a ostatních bych se musela vzdát, zůstala by mi právě Helča. Jinou řasenku si už nekupuju. Podrobnější recenzi najdete zde (klik!). Je to zatím jediná řasenka, která dokázala natočit moje jinak tvrdé a k uzoufání rovné řasy. A ač je mám od přírody husté, dodává jim obří dojem, který kupodivu vypadá ještě jakž takž přirozeně. Jinak s objemovýma řasenkama vypadám přemalovaně jako východoevropská laciná děv(k)a.

2. Rozjasňovač/koraktor YSL Touche Éclat 



Kdybych si mohla nechat jen jeden kousek z dekorativky, byl by to právě... D'OH! Kdybych si mohla nechat jen jeden kousek dekorativní kosmetiky, asi bych se šla odstřelit. :) Má vůbec smysl tuhle věcičku představovat? Je to luxusní a naprosto předražená záležitost, ale stejně ji miluju a minimálně každého půl roku si ji kupuju, i když při každodenním používání vydrží asi jen měsíc. Proč? Protože obsahuje rozjasňujicí pigmenty a zároveň se ani netřpytí, ani neleskne. Na kruhy pod očima neznám nic moc lepšího - zmizí hned pod první tenoučkou vrstvou, která tak dokonale splyne s pletí, že by absolutně nikdo nepoznal, že jste použili makeup. A to já ráda.

3. BB Cream Gino McCray




Gino McCray je korejský brand vyrobený speciálně pro Thajsko. A tu korejskou společnost vlastní nějaký nadnárodní koncern sídlící v Japonsku. Na přímý dotaz na PR oddělení, kdo že za tou značkou vlastně stojí, mi bylo sděleno, že je to obchodní tajemství. Mno a nám s Margaretkou to až nápadně připomíná tónovák od Shiseido. :) Už jsem vám říkala, že jsem mistryně konspiračních teorií? :) Tak jako tak, krém je boží a pro mé učely aka "namalovaná, jakože nenamalovaná" mi vyhovuje dokonale. Pro recenzi si klikněte sem. A pokud byste po něm toužili, můžete si ho koupit u mě v shopu. Ale mám už jen 2 v tmavším odstínu, který na mě vypadá černočerný, ale je to normální drogerijní "dvojka". Akorát ne s oranžovým, ale okrovým podtónem.

4. Asijské BB pudry




Nechápu, jak jsem před objevením asijských bb pudrů zvládala vyběhnout brzy po ránu z domu. Zvlášť teď v zimě. O jednom z nich jsem vám už psala tady (klik!). Je to totiž malovátko pro líné holky jak dělané. Vezmete houbičku, otřete o pudr a nanesete na celý obličej. Za 30 sekund máte pleť sjednocenou, matnou a pokud nepotřebujete výraznější krytí, beďary a flíčky jsou taky schované. I já jakožto majitelka mastné pleti se nemusím přes den přepudrovávat. Na fotce je bb pudr Natriv, který mi vyhovuje asi úplně nejvíc, protože nejlíp matuje. Ale boží jsou všechny. Taky jich mám pár v šopu, kdyby něco. ;)

5. Dermacol Invisible Fixing Powder




Tenhle pudr je podle mě jedním z nejpovedenějších drogérkových počinů z oblasti dekorativky a spolu s MU Cover to nej od Dermacolu. Kupuju si ho pořád dokola a používám ho právě na konečnou fixaci a zmatnění makeupu. Krytí a podklad od něj nečekám a nepotřebuju. Nedávno jsem si uvědomila vtipnou věc - funguje mi jen na kvalitní podklad (asijské bb krémy a highendové makeupy). S drogerijními makeupy - včetně těch dermacolích - se mi na obličeji moc dobře nesnáší, cuckuje a mapuje. Máte to tak taky někdo? :)

7. The Balm Hot Mama




Pro samostatnou recenzi si klikněte sem a sem. Tvářenku miluju a nedám na ni dopustit. Je to dupe Orgasmu od NARS a Coralisty od Benefitu, ale nejsou v ní třpytky a nemá takový brutální lesk. Takže je vhodnější k dennímu nošení. A pokud by se vám po lesku a blyštění stýskalo, lehce ji dotuníte rozjasňovačem.

8. Přírodní tonikum Mythos od Flax



Tohle tonikum jsem si naslepo koupila na dovolené a už asi jiné nechci. Je nadupané léčivými a pečujicími složkami a dělá mi na pleť moc dobře. U nás se dá koupit na webu fashionplanet v sekci biokosmetika za stejné ceny jako v Řecku. Nákup vám doporučuji, protože proběhl k mé absolutní spokojenosti. Recenze zde.

9. Šampóny od Mastic Spa




Pro recenzi si klikněte sem. Šampónů mám teď doma od této značky povícero a jsem s nimi moc spokojená. Mám asi nejhezčí vlasy ever. Husté, lesklé, pevné... A tmavší. Vlétě jsem si nechávala dělat tmavý přeliv a tyto šampóny mi z něj vytěžily maximum. Myslela jsem, že už je po přelivu (pod ním jsem odbarvená na středně blond), ale teď mám krásnou středně až tmavě hnědou kštici. A ztmavovaní se nebojte - kamarádka přírodní blondýna po něm září jako sluníčko. Krásně zdůrazňuje barvu, pečuje o vlasovou pokožku a božsky voní!

10. Domácí krém podle Včelky



V tomto bodě maličko riskuju, protože produkt používám teprve něco přes 2 týdny. Ale jsem tak nadšená, že mi to nedá. Tenhle krém jsem si totiž uklohnila sama. Návod najdete u Míši tady. Jsem s ním moc a moc spokojená. Je hutný, pečujicí, hydratuje a promašťuje, ale zároveň se po něm nelesknu jako namaštěný vepř. Používám ho hlavně na noc, ale dá se dát v pohodě i pod makeup. Velmi vážně uvažuju, že si zkusím dát od ostatních krémů na pár měsíců oraz. Třeba za ně utrácím úplně zbytečně.

Jaké je je vaše letošní top 10?


34 komentářů:

  1. Těšim se domů jak malá, zprávy z domova říkají, že na mě čeká pár balíčků, a určitě v jednom bude výhra od Tebe - i s BB pudrem, jupí! Ačkoliv mám BB krémy ráda, pudr jsem ještě nezkoušela a jsem hrozně zvědavá! Po The Balm pomrkávám už pěkně dlouho (a asi za to můžou z části obaly), tak je nákup nějakého jejich produktu na mém povánočním seznamu.

    Teda, a to vůbec nevím, žes už míchala, to mám hroznou radost, že se povedl a že Ti vyhovuje! Tak doufám, že se mu to bude dařit dál, ale zatím žádný negativní zprávy nemám:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, zapomněla jsem se přiznat. :P Trochu mi ujela ruka s tea tree, ale naštěstí to není žádná tragédie. A příště tam vůbec nedám včelí vosk, je tam podle mě k ničemu.

      Vymazat
    2. Záleží na tom, jak to komu vyhovuje, já tam vždy dávám trochu jojobového a bez něj to nebylo ono (první várka, co jsem dělala, neměla pro mě ideální konzistenci), ale je fakt, že ten je o dost méně tuhý, než včelí:)

      Vymazat
    3. Mno já většinu toho prvního dám tchýni pod stromeček (muhehe) a podruhé to zkusím zase jináč.

      Vymazat
  2. Nad top výrobky přemýšlím už delší dobu, ale asi jich bude víc než deset. Shodneme se v domácím krému od Míši, ten recept je naprosto super!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No top 20 bych taky dala dohromady, ale to už by asi nikdo nečet. :)

      Vymazat
  3. Já se do toho krému budu muset pustit. Ale asi až po Vánocích. :) No, plán do nového roku. :)
    Jinak jsem všechny výrobky poměrně čekala, protože je konstantně vychvaluješ do nebes. ;)) Ale to vůbec nevadí. :) A pořád s tím pudrem od Dermacolu... Zatím jsem ho nekoupila, protože jsem nespotřebovala ty, které doma mám. :D
    Asi též sestavím nějakou top desítku (nebo jiné číslo, kdo ví...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, trochu jsem se bála, že s tím už budu otravná. A slibuju, že dám na chvíli zas pokoj. To já jen že sem teď přišlo tolik lidí od Lili, tak aby jim to náhodou neuniklo. :)

      Vymazat
    2. Ale kuš, o otravnosti jsem neřekla ani slovo. ;)

      Vymazat
  4. Teda ten krém od Bee vypadá fakt dobře, aji bych se do něho pustila, ale když se teď sleduju při pečení cukroví, tak mám obavy, že by nám nevybouchla kuchyň :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to se v něčem shodneme, ten krém á la Kiss a Bee je dokonalý, já ho mám přímo od ní a nic jiného ani nechci používat. A jinak s tím fixačním pudrem od Dermacolu to mám stejně! A to jsem si myslela, že jsem divná :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že v tom s tím pudrem nejsem sama. Trochu jsem se to i bála napsat. :) Ale asi jsem tak rozluštila záhadu, proč někomu vyhovuje a jinému zas ne.

      Vymazat
  6. Zaujimavý post :)) Mam rada takéto články

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelý článok :) Veľmi ma zaujal ten domáci krém .. No neviem či mám na to kuráž vytvoriť si niečo sama :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ty brďo, já ani většinu z tvých nej produktů nikdy nezkoušela. V oblasti dekorativky mám momentálně 2 favority a to rozjasňovač Albatros od Narsu a bb krém od Misshy Cho Bo Yang - bez těch už žít prostě nemůžu. A co se týče pečující kosmetiky, tam je to pro mě klasika - Bioderma Sensibio - micelárka a kokosový olej, který používám pořád a na všechno :-)

    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se máš, že můžeš kokosák na všechno. Já z něj mám na obličeji ucpané póry. Ale na tělo a vlasy je super a právě kvůli té zvýšené komedonitě se do mého top 10 nedostal, i když jsem o tom silně přemýšlela.

      Vymazat
  9. Já mám jen ten pudr od Dermacolu a jsem s ním taky moc spokojená. Už si ani nepamatuji jaký je make-up bez něj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? A teď mi přijde ještě lepší - kupovala jsem ho znova před týdnem či dvěma a zdá se mi ještě o dost jemnější. Úplně jsem přestala toužit po zázračném transparentním pudru od Chanelu, a to už je ku*va co říct! Pardon za slovník, ale jsem z něj fakt nadšená. :D

      Vymazat
  10. Jééé to jsem ráda, že píšeš jak je dobrá ta řasenka HR. Jsem ji totiž objednala mamce k Vánocům :)) no a jinak korektor YSL taky patří mezi mé každodenní pomocníky :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  11. Mmmmm, ani jeden z nich jsem nezkoušela :-D
    Taky chystám přehled, ale mám toho nějak víc. navíc jsem si všimla, že co mám blog, objevil se paradox - po největším prvotním boomu se s utrácením krotím, málo co mě zaujme (to by se dalo pochopit) a mám tendenci hodnotit cenovky úplně jinak - co bych si dříve byla ochotná koupit, tak mi teď přijde drahé. Možná to jen vidím střízlivěji...?

    OdpovědětVymazat
  12. Oooo, Gino je jasně v mých top ten taky. Už jsem chtěla od Tebe pořídit jeden do zásoby, ale vzhledem k tomu, že mam doma sama 2, pak ještě Cho Bo Yang , a dlších 5 MU tak to na jeden obličej nestíhám spotřebovat. U BB pudru jsem asi neměla tak uplně šťastnou ruku, ale bude to tim, že jsem ho kupovala opálená a teď už jsem se vrátila ke své přírodní zeleni, takže je na mě trochu tmavej - počká do léta :) A hlavně jsem extrémní sušenka, takže s pudrama musim opravdu jen lehce spíš jako fixaci BBčka nebo MU. Zato jsi mě fakt nalákala na ten pudr Dermacol...pokud jsi fakt přestala toužit po Chanelu tak to musí být naprostá pecka. A řasneka od Helči - tu bych vyzkoušela hned a YSL rozjasňovač taky....proč je tý kosmetiky která stojí za to vyzkoušet tolik? Mam toho doma tolik, že se snažím něco spotřebovat a pak teprve kupovat něco dalšího.

    OdpovědětVymazat
  13. Za málo, Ančo! :)
    Pár věcí z tvého výčtu mám doma a zatím můžu souhlasit jen s tvářenkou, páč ji používám každej den. Na tonikum dojde čas brzy a na pudr Dermacol snad taky, už se začínám dostávat ke konci Rimmelu. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Nic som neskusala, ale vsetky sa mi pacia :)) vseobecne nekupujem vobec dekorativku nad asi 500 kc, tak neviem, ci sa k luxusnym kuskom niekedy dopracujem..ale urcite mam uz dlho v plane Hot Mamu a ine veci od the Balm. A strasne ma zaujala Helca a YSL..uz len obetovat budget urceny na boty alebo novu kabelku :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jéé, díky moc za tip na eshop, kde se dá sehnat ta řecká kosmetika Mythos. Vše řecké žeru, takže jsem ráda, že kromě Korresu u nás seženu i něco jiného! Mně jinak šampóny od Mastic Spa moc neberou, mám i kondicionéry a mé vlasy se s nimi moc nekamarádí :-(.

    OdpovědětVymazat
  16. Tahle bilance mi nějak utekla asi je to tím, že jsem v té době ještě neměla bilanci vůbec v softwaru :-). Samé mňamky, které jsem povětšinou nezkoušela -až teda na ten pudr za ten moc děkuji, je fakt, že s mou sušenkou moc nemůžu pudrovat ale když jo, tak ten Tvůj tady mám pořád po ruce, navíc to balení se zrcátkem je fakt super :-)....a asi si namatlám ten krém podle Míši, bo už jsem četla i jinde že je fajn a mě zatím žádný kupovaný moc nesedí....

    OdpovědětVymazat
  17. Čauky Ani, co se týče toho krému od Bee, zajímal by mě názor nějakého "duplikanta" a tys mi tu padla do rány :-)))
    A tak se tedy ptám- povedl se ti ten krém tak, že zůstal nadýchaný a jakoby "měkký"/krémovitý? Já jsem totiž bezprostředně po umíchání měla nádhernou vláčnou a nadýchanou konzistenci, ale on pak po cca 1 hod. jakoby trochu "ztvrdnul" (sakryš, blbě se to popisuje, ale zkrátka do toho nejde zabořit prst tak, jak do klasického kupovaného krému)....No, moc mi to nejde vyjádřit, snad to bylo aspoň trošku srozumitelné :D Asi si budu muset pak nějaký krém od Kiss a Bee koupit, abych věděla, jak by měl opravdu vypadat :)
    Díky a měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Taky mi vyšel takový tužší. Ale na dotek rychle taje. Příště tam nedám včelí vosk, třeba to bude lepší. Každopádně vzhledem ke konzistenci použitých ingderiencí odhaduju, že takové vlastnosti jako krémy, na které jsme zvyklé z komerčního prodeje, ty naše domácí holt mít nebudou. Ale zase to funguje. :)

      Vymazat
    2. No to každopádně! jsem velmi spokojena :)) Jen jsem se chtěla ujistit, zda nedělám něco výrazně špatně :))
      Tož díky moc a pěkný den přeju! Lůca

      Vymazat
  18. PS: Není vyloženě úplně tuhý, ale taky ne úplně krémovitý....

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)