Stránky

pátek 21. listopadu 2014

Kupuju Chloé aka další článek z cyklu Ananaska se zbláznila

Milé děti, to bylo tak...
Byl krásný letní den a já musela jet po několika letech vlakem. Strašně jsem se toho bála, protože když jsem dřív jezdila vlakem do školy, bylo to hrozné. A dost mě to poznamenalo. Takže jsem si do toho vlaku s sebou nakoupila spoustu věcí, které měly mé utrpení zmírnit. Coca-colu, nezdravou bagetu s majonézou a kuřecíma nugetkama, vyšahaný časopis...

No a jaké bylo moje překvapení, když se ta jízda dala nakonec docela hezky přežít. Vagón byl čistý, renovovaný, nesmrděl, nepřisedl si ke mně žádný vágus, co by mi tvrdil, že píše do Reflexu (true story), nebylo mi vedro ani zima, průvodčí milá, bez výluky... Prostě fakt příjemná jízda. Jo a žádné zpoždění. No tak jsem si nerušeně debužírovala nezdravé jídlo nad tím nablblým časákem a tam byla stránka ovoněná Chloé, která voní po růžích. A jak jsem byla v tom mírumilovném bohorovném rozpoložení, docela mi to vonělo. Na arome.cz byli taky překvapivě smířliví - na to že to je Chloé - tak jsem měla objednáno, ještě než jsem z toho vlaku vylezla.


No a jak to teda voní? Docela fajn. Ale taky to není žádná pecka a jsem ráda, že mám jen 30 ml. Je cítit po růžích, ale docela nevýrazně. Evokuje čistotu a připomíná mi aviváž, kterou používala moje máma, když jsem byla malá (tj. dávno). Pokud byste toužili po nějaké nápaditější a výraznější růžičce, sáhněte po Stelle McCartney. Tohle je hezké, nevtíravé, decentní a tak trochu nuda. Používám ji do kanclu, protože v něm sedíme tři a chápu, že dámy nemusejí sdílet mé nadšení pro výrazné kořeněné vůně. Ale už si ji znova nekoupím. Na to, že je to Chloé, je ale dobrá.

Co vy? Jak to máte s masově oblíbenýma vůněma? Fungujou na vás voňavé stránky v časácích? A jaká je teď vaše favoritka? A plácáte na sebe něco jen tak, abyste se toho už probohakonečně zbavili?

20 komentářů:

  1. Teď nevím, jestli jsem k této či té klasické první Chloé čichala v Parfums.. líbila se mi a tak jsem si vyptala tester. Ale na kůži mi už moc nevoní, a co víc, jak je to chemicky udělaná vůně, po chvíli mě z ní bolí hlava. Ne fakt to není sugesce.. už jsem tak blbá a navyklá na jemné přírodní vůně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je podle tebe třeba Shalimar taky "chemicky udělaná vůně"? Nebo jiné drahé parfémy s třeba 100letou tradicí?

      Vymazat
  2. Mně je celkem jedno, zda je vůně masově oblíbená nebo ne. Rozlišuju na to prosté voní/nevoní. :) Chloé mi teda nevoní vůbec, ani růžová (ale ta možná proto, že naposledy jsem ji cítila, když se jí paní, co se mnou seděla v autobuse, zřejmě polila od hlavy k patě, a mně bylo hrozně blbě... :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, takovým paním myslím můžeme všechny poděkovat za zhnusení spousty jinak hezkých vůní.

      Vymazat
  3. Já si koupila Guess Girl Belle, protože mi voněla v časopise. A používám ji furt, přestože chápu, že pro někoho to bude obyč skorodrogérka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta mi taky přišla příjemná. Nutila mi ji prodavačka v Guessu, ale odolala jsem. Příjemných vůní znám hodně. :)

      Vymazat
    2. Já nejsem moc na výrazné vůně, takže asi tak. :D

      Vymazat
  4. A která chloe to teda přesně je, Roses? Tu mám ve vzorku a přišla mi právě strašně silná, dokonce je cítit z oblečení ještě po vyprání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je ona. Mně moc silná nepřijde. Neexistuje jako EDT i jako EDP?

      Vymazat
  5. Chloe parfém jsem nikdy neměla, netuším jak voní, ale má roztomilý flakonek. Já mám z parfémů ráda Dior Hypnotic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ani neočichávej. Je to masovka a ty máš vytříbenější vkus. :)

      Vymazat
  6. Moje nej nej vůně je EDT Moschino Funny, Od prvního očuchání jsem jí propadla a po roce používání mi vůbec neleze na nervy. Dneska jsem byla na čuchandě ve Fannu a vážně uvažuju o hypnose lancome a ysl(nevim ako sa volá, ale má narůžovělý flakon s černým čtvercem ysl uprostřed). Každopádně moschino je pořád top, ale musím to někdy prostřídat.papapapap

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa, to Moschino úplně nesnáším. Ještě spolu s DG Light Blue. :D Používá to jedna bývalá kolegyně, co zároveň ignoruje deodoranty...

      Vymazat
  7. klasicka chloe chloe je moja najmilsia vonavka ^^ akurat, ze to ma tak zrejme dost vela zien a voniam ako polovica metra..
    Takto na zaklade cuchacej stranky v casaku som si uz parfem tiez kupila ..tusim roberto verino.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Chloe Chloe je všude. Občas mi přijde, že to ze sebe cítím po jízdě mhd.

      Vymazat
  8. Já teda vůbec nemusím kořeněné teplé vůně a mám pocit, že mi ani nesedí... Co se Chloé týče, momentálně mi voní taková ta zelená verze, vyrábí se pouze jako EdT a smrdí hodně lidem, rozhodně není oblíbená :D Je taková sympaticky suše nahořklá, ale není nijak brutálně výrazná, má dojezd po růžích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se ti líbí suše nahořklé vůně, zkus Guerlain Aqua Allegoria Pamplelune - moc hezká suchá a hořká mandarinka a není tak profláklá.

      Vymazat
  9. Podla toho, ako je moj manzel nadseny z reklamy na Chloe, ocakavam ju ako darcek :-)
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
  10. Keď CHloe, tak tá úplne prvá: Chloe Chloe. Ale nakoľko po jej uvedení ju mala každá druhá, kúpila som si ju až po 2 rokoch od jej uvedenia :). Voňala na mne skvele, ale vadilo mi, že ju cítim z každej tretej ženy, tak som si ju už po domíňaní nekúpila.
    Ja a mainstreamové vône nie sme kamarátky :). Napr. moja naj je Bottega Veneta a to teda nie je tuctová vôňa ani náhodou. Na mne je dokonalá.
    Mužovi tiež nekupujem mainstream, žiadny Hugo Boss uňho nenájdeš. Ale taká Aqua di Gio na ňom vonia dokonale. Ale na Vianoce mu Ježiško prinesie Guerlain Paris a to je teda iná sexy vôňa.
    Mne sa tiež zapáčil jeden Guerlain a tá zasa príde mne :), a ešte som ju nikdy na žiadnej žene necítila. Našťastie.
    Časákové vône ma zaujmú, ale keď idem následne do parfumérky dať si na seba, zakaždým zosmradne a buď je úplne tuctová alebo voniam sladko ako cukríček. Takže, nie.

    OdpovědětVymazat
  11. Chloe mi nikdy nevonela, ale tuhle ruzovou ocuchnu :). Z masovek nesnasim womanity - mam pocit, ze se s ni voni pulka Prahy a desne mi smrdi :))). Zato naprosto miluju issey miyake, te se nemuzu nacuchat :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)