Stránky

středa 19. listopadu 2014

Nakupuju Avon aneb zhouba práce v ženském kolektivu

Jo, čtete a vidíte dobře. Z nostalgie a taky kvůli tomu, že se nám v práci všude válí katalogy všech možných krAvonů, Oriflejmů, eLeRek a kdovíčeho ještě jsem podlehla a objednala si v akci tři tělová mlíka Avon načurals. Na střední škole a v prvních ročnících vysoké jsem se nemazala ničím jiným a připadala jsem si děsně luxusně. A neberte tři za 130 Kč, nebo kolik to stálo, že.


No už to dělat nebudu. Mlíka mají takovou chemickou ovocnou vůni a ve složení na prvních místech minerální olej. A ač se na na nich píše něco o třicetihodinové hydrataci (haha), po chvíli mám pocit, že jsem se ničím nemazala. A voním jak kokino. Navíc toho spotřebujete fakt hodně, protože je to takové hodně vodové. Nebrat. Příště si zas pořídím tělová mlíka od Lavery. Jsou opravdu přírodní, pomalu ubývají a voní. Loni jsem dostala na Vánoce tři a dopatlala jsem je až na konci léta.


Další záhadnou věcí, která se ve velkém vyskytuje na pracovišti, jsou různé výtvarné počiny z rukou dětí. Od kolegyně jsem dostala podložku pod hrnek, která prej vznikla "žehlením korálků". Hm.


Rozhodla jsem se vytáhnout do protiútoku a donesla jsem holkám na osahání svoje paletky Naked a tvářenky od The Balm a k očichání parfémy z parfumerky a ne z Avonu. Výsledkem je, že tři z nich chcou "nejkydku" pod stromeček a další dvě si je už objednaly rovnou. O plenění parfums.cz nemluvě. Kdybych neměla na cestě zásilku od Oriflamu, tak se tomu i škodolibě směju.


Na závěr se pokochejte fotkou jediné mé kolegyně, které nevadí mít u mě na blogu fotku. Takhle mě vítá každé ráno.

Jak to máte s katalogovou kosmetikou vy? A s prací v ženském kolektivu? A s kočičkama?

26 komentářů:

  1. Avon je zlo (ale hrozně návykové zlo =D), ale beru z něj v poslední době už jen laky na nehty, protože ty mi zatím vydržely úplně nejdéle krásné. Občas něco dostanu, mamka je Avonlady, ale jelikož už mě zná, jsou to maximálně sprcháče a různé ty tělové spreje, co používám, když si nechci plácat parfémy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ty gelové laky jsem vlastně ještě chtěla vyzkoušet, kakra. :D

      Vymazat
  2. Ty jo, Avon a třicetihodinová hydratace to je fakt dobrej fór. Měla jsem kdysi z té stejné řady hydratační sprej a po otření mastnoty jsem měla kůži sušší než předtím :) U nás v práci naštěstí katalogy nefrčí, tak se tomu úspěšně vyhýbám, jen tchýně občas nějakej přinese. Ale teda musím se přiznat, že ty jejich voňavky mně voní víc než ty z parfumérky. Asi používaj nějakou extra složku, co mně voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobrý, zas ušetříš za parfémy. Mě to teda jednu dobu dost štvalo. Měla jsem doma katalog a očichávala ty stránky a pak jsem poznala v divadle a v šalině, kdo má co za vůni.

      Vymazat
  3. Ha, já jsem občas "nucena" si něco objednat (tetička mě chce obdarovat, a musí to být avon!), tak občas po něčem sáhnu. A pak většinou lituju, protože to u 90% výrobků za to fakt nestojí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? A beztak to zas nevydržím. Aspoň budu mít na co nadávat.

      Vymazat
  4. tak avon a oriflame naštěstí umím úspěšně ignovat... ale ty nažehlené korálky se mi doma všude válí. jen tedy moje děti dělají výhradně jenom srdíčka. takže se mi to alespoň válí stylově monotématicky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chá, tak to já už naštěstí žádnou další korálkovou věc nedostala.

      Vymazat
  5. Teď nevím, jestli je to Avon nebo Oriflame (přijde mi to oboje stejné), ale jedním z toho bývá od někoho pravidelně obdarovávána tchýně. A pak chodí za mnou a švagrovou a "holky, vemte si to, já to nechci..." :-D Takže občasi mi tu přistane nějaký sprcháč nebo voňavka, ale sama bych si to nekoupila, na takové průměné výrobky je to škoda peněz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Nechápu, proč po tom všichni tak šílí, když i v drogerii se dá nakoupit líp.

      Vymazat
  6. Avon katalog se u nás válí pořád, protože jedna paní ho po rodném městě rozváží, přivydělává si k invalidnímu důchodu, no a pak si něco neobjednej (plus listuj sem tam katalogem a nic si neobjednej:D). Teď mám na cestě nějaké tělové mléko se třpytkama (bože!), tak se trochu bojím. Na druhou stranu jejich rtěnky mě nezklamou, těch mám fůru. Nikdy bych si tam nekoupila pleťovou kosmetiku nebo vlasovku, ale sem tam mají fajn tělová másla (ta dražší). Jinak stojí všechno za starou bačkoru:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnek jsem pár dostala a jedna doslova stékala ze rtů, ech.

      Vymazat
    2. Člověk musí narazit na správnou řadu, oni jich mají bohužel několik a jo, projdeš si peklem, než kápneš na tu správnou.

      Vymazat
  7. Náhodou, když tohle mlíko a vůbec celá řada naturals byla ještě ve starým balení (a není to tak dávno) fajn. Konzistence jogurtu, voňavý, hydratační, příjemný.....Ale jak říkám, změnili obal a asi i obsah. Tuhle konzistenci mají mlíka z obyčo řady(teď už i naturals :/), která je šílená. A některý věci z avonu nejsou vůbec špatný. Miluju sprcháče (ten modrej mmmm..)peelingy, laky, na nohy, autom.tužky na oči-doporučuju!!!, Všechny voňavky bych taky neházela do koše. Některý(ale moc jich nebylo) byly fakt povedený a dodnes mě mrzí, že už se nedají sehnat. Řasenky- paradoxně nejvíc mi vyhovují právě tyto, protže mám dlouhý řasy a avon mi je perfektně zahustí a neprodlouží, což drogerie zatím nedokázala. Akorát rachle vysychají :/ Takže nekupovat, jedině dostat:)

    Mimochodem nevím jak to děláš, ale ty Lavera mlíka mi strašně rychle ubývají a to s něma fakt šetřím :/ stejně si asi pořídím to kokosový, páč to citornový mmmmmmm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se mi to nezdá a ta mlíka byla lepší? Myslela jsem, že jsem byla míň náročná. Řasenky jsem taky svého času zkoušela a ani ne do měsíce bylo po nich. Jinak Lavera mlíka mi fakt ubývají pomalu, stačí mi použít fakt malé množství. Kokosové je super a ještě víc se mi líbilo s růží - pokud máš ráda tu vůni, jdi do něj.

      Vymazat
  8. Tak tak, vzdy sa nadjde nejaka Avon alebo Oriflame Lady, ktorej je tazko povedat nie aj ked clovek vie , ze je ovela kvalitnejsie kozmetika...
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat
  9. len sa smejeme Anna:)))ale chápem, že keď to človeka obklopuje...tak proste sa inak nedá...ja práveže okolo seba tieto katalógy nemám....a keď som dostala tip na skvelú bielu ceruzku z Avonu, tak mi trvalo 3 mesiace, kým sa mi ju podarilo cez polovicu rodiny a známych i neznámych objednať a doručiť ku mne:D takže pokiaľ budeš nabudúce objednávať z Avonu, tak si dávam tip na fakt dobrú bielu očnú ceruzku...pokiaľ používaš:)

    OdpovědětVymazat
  10. Odpovědi
    1. Děkuji. I za tip, i za přání. A kdybys chtěla něco objednat, napiš. K odběru to bude v centru Brna. :D

      Vymazat
  11. Jojo :D zrovna jsem nastoupila na VŠ, kamarádím se s moc fajn holkou a donesla Avon zda něco nechci - já, zastánce přírodní kosmetiky a olejíčků :D samozřejmě jsem si katalog s nadšením vzala domů a snažila se aspoň přemluvit mamku aby si něco vzala ale marně ;D

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jsi ale zákeřná, takový protiútok na hodné kolegyně. Shodou okolností jsem teď viděla vánoční katalog oriflamu i Avonu, a pár věcí jsem objednala. Mám tam svoje oblíbence, ale 90 % obsahu nestojí za povšimnutí. Práci v ženském kolektivu zatím (možná naštěstí) neznám. Kočička se těší dobrému zdraví, děkujeme za optání :).

    OdpovědětVymazat
  13. Tyhle katalogy jsou mor.. mě Avon nedal spát na střední, teď už mám naštěstí klid. Když chci něco přeslazeného, koupím si radši Baleu a je to. U nás na pracovišti naštěstí takovéhle kosmetické sklony nebují, a když, tak jde spíš o přírodní kosmetiku, takže je to v cajku.. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tuhle řadu jsme milovaly na základce, sama jsem Avon dělala pro ty super výdělky (ale tak jo, byla jsem spokojená ;)). Jsem zvědavá, co dostanu z Avonu letos na Vánoce :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)