Stránky

úterý 3. února 2015

Opraváři konečků z drogérky

Doufám, že podle nadpisu nečekáte žádnou úchylárnu ve stylu Helmuta opraváře praček. V tomhle postu bych vám chtěla ukázat vlasovou kosmetiku, kterou jsem si pořídila v drogerii a nemám chuť s ní hned mrsknout do koše. Což je u mě takový malý zázrak, který mi pomohl o něco oddálit nepříjemný proces hledání nové kadeřnice. Nebo kadeřníka, to je jedno. Nejsem sexista. Jedná se o masku a kondicionér Alverde s avokádem.


Jelikož musím mít pořád něco extra, věčně si něco vymrčovat a nadávat, rozhodla jsem se po letech rozejít se svou kadeřnicí. Bylo to hezkých asi 8 let, během kterých mě stříhala a občas barvila 100% k mojí spokojenosti. Jenže... Jenže jsem si jí přidala na fejsbůčku a pak jen se spadlou bradou sledovala její fašounské statusy, obrázky, "vtipy"... No a když pak sdílela jedno naprosto vypatlané video podávající dějiny Evropy jako souboj s islámem (chbože, já vím, že je kadeřnice, ale dějepis snad na základce měla, ne?), klikla jsem na unfriend a od té doby hledám, komu bych svou kštici svěřila. Kdybyste v Brně znali někoho, kdo to umí s dlouhýma vlasama, budu ráda za kontakt.


No a teď už bych té nebohé hrstce z vás, co jste se zvládli prokousat až sem, mohla taky něco říct o tom kondicionéru a o té masce, že? :) A slibuju, že se toho hned po popisu mých vlasů dočkáte. Vlasy mám dlouhé skoro do pasu, rovné, přirozeně lesklé a se sklonem k maštění. Myju je co 2-3 dny, po delší době bych vypadala jako kentusák. Používám (pseudo)přírodní šampony od Mastic Spa a Korres. Nejsou v nich silikony a mému skalpu to svědčí. Vlasy jsou po nich normálně hezké i bez použití péče. Teda ty moje - kdyby to tak provozoval někdo se suchými vlasy, asi spláče nad výdělkem a nad klubkem koudele.
Nicméně po asi půl roce ignorování kondicionérů, masek, jen se sporadickým použitím olejíčku, se mi vlasy začaly víc lámat a měla jsem opravdu škaredé konečky už několik týdnů od zastřižení.
Protože jsem neměla čas studovat, co je na vlasy dobré (vlasovka mě nikdy moc nebrala), naběhla jsem do drogérky, koukla do regálu a řekla si - hu avokádo, to bude ono - nakoupila a večer už jsem si to zvědavě patlala na šišku.

A řeknu vám, byla z toho láska. Konečky mám už od prvního použití komba zase hezky uhlazené a zacelené. Vlasy jsou přitom lehké a neplihnou a ani se nemastí dřív. Dohromady jsem za oba přípravky zaplatila necelá dvě kila a klidně bych za ně dala i víc.

Nejdřív po umytí použiju kondicionér. Fascinuje mě na něm, že skutečně vidím, jak ho vlasy doslova vpíjejí. Je fajn je předtím důkladně vyždímat a klidně je i trochu osušit ručníkem. Pak si vykydnu plnou dlaň přípravku (mám fakt dlouhé vlasy) a mačkám ho do délek a čučím, jak se mi z rukou ztrácí. Tenhle efekt mě asi jen tak bavit nepřestane. Mačkám tak minutu až dvě, dokud vlasy nepřestanou cucat, zbytek uvážlivě otřu o temeno (vlasy myju v předklonu) a spláchnu. Pak přijde na řadu ještě maska. Tu vlasy už tak nepijou, ale taky si trochu dají. Nechám pár minut působit, smyju a jsem krasavica. Jako bonus oba přípravky navíc moc pěkně voní. Přemýšlím, že až vypatlám korresí zásobu z léta (v Řecku je to levné jak cyp), zkusím z téhle řady i šampon.

Jak to máte s vlasovou kosmetikou? Taky vás moc neba? A Jakou používáte? Znáte Alverde s avokádem? A dobrý?

15 komentářů:

  1. Pokud nemáš nějaký komplikovaný střih a nebojíš se, můžeš si zkusit zastříhnout vlasy sama (návod třeba zde: http://dlouhevlasy.cz/navody-a-postupy-na-ucesy/navod-na-samozastrizeni-od-feye.html). Jen je dobré použít kadeřnické nůžky (dají se koupit i v drogerii), normální nemusí být dost ostré a vlasy by se ti pak mohly třepit. Já jsem své háro po zadek před týdnem shodila, ale před tím jsem se občas sama zastřihovala, když jsem se nemohla dostat ke své kadeřnici. Taky se nesvěřím do rukou komukoli, takže za ní i několik let po odstěhování jezdím 120 km do svého rodiště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komplikovaný střih nemám, kadeřnické nůžky vlastním, ale nejdu do toho. Jak se znám, skončilo by to katastrofou. :D

      Vymazat
  2. Doporučuju Petra Matouška na Šumavské. Říkám mu Zohan :-) Na netu jsou na nei i reference, chodím k němu už poměrně dost let a vždycky spokojenost. http://www.omlazeni.cz/kadernictvi-nika-v-33-7646-0.html

    OdpovědětVymazat
  3. Alverde mě vždycky na něco naláká, po prvním použití super, ale pak už to moc nefunguje, takže dlouhodobě používám jen šampon na barvený vlasy. Jinak o změně kadeřnice taky přemýšlím, tu svou mám už skoro 10 let, ale má dost nevyrovnaný výkony, tak mě láká zkusit něco novýho. Onehdá mě zaujalo jedno kadeřnictví v Židenicích okolo kterýho jezdím, jmenuje se Na stejné vlně, asi krapec hipster, ale kadeřnice vypadají sympaticky https://www.facebook.com/pages/Kade%C5%99nictv%C3%AD-Na-stejn%C3%A9-vln%C4%9B/559225137515449.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já tohle jedu už 3. měsíc a spokojená jsem pořád stejně. A to kadeřnictví vypadá zajímavě, to by nemuseli být nácci. Dík!

      Vymazat
    2. Holky, k Mišce K. do Na stejné vlně chodím už roky, ještě než otevřely s Miškou F. tohle kadeřnictví a musím říct, že určitě nebudete litovat! :) Jsou to úžasný holky, co kolem Vás budou skákat s kávičkou, sušenkama, dokáží parádně poradit s barvou i střihem, používají super barvy - nehodlám je měnit ani za miliardu! Takže za mě doporučuju Na stejné vlně všema dvaceti :) K.

      Vymazat
  4. K té historii - co je na tom mimo? Od pradávna bojuje evropa s islámskými státy - o nájezdech Turků se snad učil každý a že jich bylo. Skoro na každém zámku (kupříkladu Hluboká, Třeboňský zámek atd. atd.) mají motivy orlic klovajících do hlavy Turka, tak to je a nevím nad čím se pohoršuješ :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad přílišnou generalizací, která vede k šíření nenávistných nálad. Třeba. :)

      Vymazat
  5. ten vypadá dobře! vše co má avokádo mám ráda;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus. I kdyby to nebylo úplně ono, za ty peníze se to dá snést.

      Vymazat
  6. Škoda té kadeřnice. Kdybych našla nějakou, které se dá věřit, dám vědět. Zatím bohužel.
    Tahle řada je super. Ještě mají fluid na konečky a to je parádní věc (to si určitě chceš koupit. ;))

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, já se zrovna chystám najít si nějaký přírodní balzám a přemýšlela jsem právě nad Alverde.. tak asi už mám jasno, děkuji za recenzi :)
    A té kadeřnice je škoda, být Tebou, zapomenu na to co jsem viděla na FB a chodím k ní dál pokud byla tak skvělá :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tú avokádovú masku som skúšala a nejako extra ma neočarila, ale mala som po nej také odľahčené vlasy, po silikónových produktoch často cítim, že sú moje vlasy také akoby ťažké, ale s týmto tomu tak nebolo.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  9. Já používám od Alverde masku meruňkou a je dokonalá! Krásná vůně, krásné vlasy, výživa. Jinak v Brně jsem našla dokonalou kadeřnici. Až dostuduju a odstěhuju se, budu si dělat pravidelné výlety o Brna právě k ní, protože nikomu jinému už moje vlasy nesvěřím! Zatím vždy mě ostříhala tak jak jsem chtěla, mluvná tak akorát (nesnáším příliš ukecané kadeřnice), supermilá. Příští týden jdu i na barvu, tak jsem zvědavá, jestli i toto vyjde na 100%. Jestli ano, jsme si souzené a je to má kadeřnická láska na celý život :-D https://www.facebook.com/pages/Eva-a-kade%C5%99nictv%C3%AD-Rychl%C3%A9-n%C5%AF%C5%BEky/510613919030855

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)