Stránky

úterý 2. dubna 2013

Kosmetika, kterou jsem si přivezla z Asie

Konkrétně z Thajska, kde jsem zažila zatím nejkrásnější 3 týdny letošního roku. Kromě toho, že je tam hezky teplo, jsou tam milí a slušní lidé, výborně se tam vaří a je tam čisto, jsou Thajci doslova posedlí perfektním vzhledem. Například se třeba šestkrát denně sprchují a převlékají a úzkostlivě se neustále přečesávají a upravují. Ženy co pár minut kontrolují svůj makeup a namalované jsou opravdu všechny. Téměř nepotkáte takovou, která by neměla precizně namalované oční linky, nebo se nedejbože leskla!

Ráj kosmetických závisláků

No a kde jinde než v zemi, kde se klade tak obrovský důraz na vzhled, byste se jako chtěli vyřádit při nákupu kosmetiky? Zapomeňte na celý Londýn i s Paříží dohromady a začněte šetřit na letenky. Ceny, výběr a hlavně kvalita i u nejlevnějších produktů jsou ve východní Asii úplně jinde. Fakt, nekecám. :)

Co jsem si pořídila


Že existují BB krémy jsem už věděla dávno a že ty nejlepší jsou ty asijské pro mě taky nebyla žádá novinka. Ale BB pudr? To jsem neznala. Daly se koupit v každé večerce a ve vlhkém prostředí mi přišly opravdu vhod, protože ač jsem měla pleť obdivuhodně čistou a hydratovanou - dokonce tak, že jsem se nemusela ničím mazat - jsem se trochu leskla. Trocha BB pudru jen tak ledabyle nanesená houbičkou mou pleť proměnila v něco, co jsem s ní předtím zažila jen jednou po profi líčení ultradrahou kosmetikou. Krásné zmatnění, vysoké krytí a 100% splynutí s pletí. Vůbec nebylo poznat, že jsem namalovaná, až na to, že jsem měla pleť velice podezřele bezchybnou a prostě krásnou. Následují fotky BB pudrů, které jsem zakoupila a které jsou všechny prostě boží a doufám, že nikdy nedojdou. Jen podotýkám, že na české poměry byly spíše levné.






Dále jsem si samozřejmě musela koupit pravý asijský BB krém. Nakonec jsem vybrala "jen" dva - jeden od thajské a jeden od korejské firmy a musím říct, že se směle vyrovnají v Evropě tolik oblíbeným krémům od Skin79 a Mischa a přitom stojí dvakrát až třikrát méně. Opět přidávám fota, která jsem ale vyrobila až v ČR, a tak se na obalech dlouhá cesta bohužel trochu podepsala. Na prostřední fotce je makeup, který je taky skvělý a srovnala bych ho s hydratačním makeupem od Chanelu. Netřeba dodávat, že byl mnohokrát levnější...



Protože tamní holky nosily opravdu nádherné oční linky, nemohla jsem zůstat pozadu. Vlastně jsem si připadala jako šmudla - přiletěla jsem nenamalovaná a pohodlně oblečená a hned po příletu jsem měla nutkání se zahrabat někam hluboko pod zem. Proto jsem si své první oční linky pořídila hned na letišti v Bangkoku a druhé brzy následovaly. Řeknu vám, pracuje se s nimi skoro samo a dokonce i já, která si ani po několikadenním tréninku nejsem schopná namalovat linky gelovkama, jsem s nimi vykouzlila kočičí pohled hned napoprvé. A tady jsou mí miláčci, opět za pár šupů.


Samostatnou kapitolou by byla přírodní kosmetika, do jejíhož nákupu jsem se pustila na ostrově Samui (jo, ten jak se tam ženil Pomeje...) a o té se rozepíšu zase jindy. Ale jsem z ní nadšená a až mi dojde, nechám si ji poslat od kamaráda, který tam bydlí.

A co vy, cestujete? A zkoušíte na cestách kromě lokálního jídla taky kosmetiku? Já si myslím, že je to unikátní způsob, jak danou zemi poznat.

12 komentářů:

  1. Cestuji moc ráda, ale v Asii jsem ještě pořádně nebyla. Až tam někdy budu, tak asi vyrabuju drogerie! Ty BB pudry vypadají úžasně! A jejich účinky znějí pohádkově.

    Dovoluji si Tě pozvat ke mně na blogsale:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/04/obnovena-blogsale.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thajsko je prostě ráj. Ještě že jsem tam byla s mužem, jinak bych asi nic jiného než drogerie neviděla. :)

      Díky za pozvání, dobře jsi odhadla, že jsem straka a beru všechno, co se blyští. :D

      Vymazat
  2. Ahoj,
    nechtělo by se ti napsat nějaký podrobnější článek o Thajsku, kde všude jsi byla, co jsi viděla, jakým způsobem jsi tam cestovala? Chystám se tam na 3 týdny v červnu a hodila by se mi inspirace i odjinud, než jen z průvodce. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě chtělo, jen je těžké se k tomu v tom krásném počasí dokopat. Pokusím se co nejřív, Thajsko je boží. :) Už jsi naočkovaná (proti žloutenkám a tyfu)?

      Vymazat
    2. No, jsem proti žloutenkám... Ještě doporučují ten tyfus a japonskou encefalitidu, ale někde jsem četla, že průměrnému turistovi stačí ty žloutenky, tak to asi necháme tak, budeme mít zázemí u známých, kam se vždycky budem vracet, takže do nějaké velké divočiny se snad nedostanem...

      Vymazat
    3. Tyfus bych ti raději doporučovala. Přítel si ho neobnovil a ke konci pobytu ho sklátil záhadný zánět v břiše, který se tyfu nebezpečně podobal. Já jsem byla očkovaná a nedostala jsem nic. Museli jsme do nemocnice pro antibiotika a na testy vyloučení tropických chorob. Hned mu pomohli a vyléčil se a pojišťovna všechno proplatila, ale byl to opruz. Raději se nech bodnout, ať nemusíš řešit, jestli pít ten a ten drink, protože je v něm led a ty nevíš, jestli je z balené vody nebo ne.

      Vymazat
  3. Jsem blázen do téhle roztomilé kosmetiky. Kupuju ji na ebay, ale nebylo by špatné se pro ni jednou vypravit osobně. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím, prosím, já bych moc chtěla kapitolu o přírodní kosmetice ;) děkují

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky,
    tak po precteni clanku mam dilema, jestli nemam nahodou moc maly kufr, protoze jsem aktualne na Koh Samui :-D
    Nemas prosim te jeste nejaky clanek o prirodni kosmetice z thajska?
    Dekuji Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky,
    tak po precteni clanku mam dilema, jestli nemam nahodou moc maly kufr, protoze jsem aktualne na Koh Samui :-D
    Nemas prosim te jeste nejaky clanek o prirodni kosmetice z thajska?
    Dekuji Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj z Khao Laku, zrovna si říkám, co mi ještě chybí koupit, takže moc děkuji, hned po masáži si pro BB zaběhnu a omrknu i gel z aloe v tubě, ten je prej taky super. Thajsko miluju ❤️

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)