Stránky

pátek 21. června 2013

Jak mě Toni&Guy málem připravili o vlasy

Na začátku května jsem vás radostně informovala o koupi šampónů a kondicionéru Toni&Guy (klik sem) a slibovala recenzi. Tak tady je, ale připravte se, že to bude ostré.



Oba šampóny i kondicionér nijak zvlášť nevoní. Mají silnou parfemaci s takovým palčivým podtónem. Nu což, myslela jsem si. Je to salónní kosmetika, nevůni překousnu a v používání jsem zvesela pokračovala, těšíce se na vlasy jako z časopisu. Třeba jako z Vogue. A ono nic, vypadala jsem možná tak jako z Vlasty. A začaly mi strašně padat vlasy. Po ránu jsem z hřebenu tahala i celé vytrhané prameny. Ale protože podle kalendáře začínalo jaro a protože jsem přece používala drahou kosmetiku ze salónu s dobrou pověstí, šampony mě vinit nenapadlo. Myslela jsem si, že u mě prostě nastává jarní výměna vlasů - vždycky mi na jaře padají trochu víc.

Ale místo aby se můj stav zlepšil, začal se naopak horšit. Protože jsem v únoru prodělala celkem vážnou nemoc, šla jsem k lékaři. Ale všechny testy dopadly dobře. U Lili jsem si přečetla, jak jí na vlasy pomohla kosmetika Kapyderm a celá zoufalá jsem si u nich okamžitě objednala šampón proti padání vlasů a sjednala schůzku s kožní lékařkou. Mezitím mě začala pokožka na hlavě nepříjemně pálit a svědit a vlasy mě u kořínků "bolely". Zásilka od Kapydermu dorazila hned druhý den a téměř okamžitě po výměně šampónů jsem zaznamenala rapidní zlepšení situace.




Už jsem se nebála ráno česat, kolik mi zase vypadne vlasů. Padaly sice stále ve zvýšené míře, ale už jsem si nepřipadala jako pacientka po chemoterapii. Pak mě konečně vzala má kožní lékařka (taky má ta vaše tak dlouhou čekací lhůtu?) a po prohlídce pokožky na hlavě mi řekla, že zvýšené padání bylo způsobené prudkou alergickou reakcí, pravděpodobně na vlasovou kosmetiku. A zeptala se, jestli jsem si náhodou taky nepořídila šampony Toni&Guy v akci...

Nevím, jestli mi pomohl Kapyderm, nebo jestli by stačilo prostě jen počkat, až se to vrátí samo do normálu, ale můžu říct, že jejich šampón dělá krásné vlasy - pevné a lesklé, podrážděnou pokožku okamžitě zklidnil a navíc hezky bylinkově voní. Nákup u Kapydermu rozhodně doporučuju, nenechejte se odradit jejich příšerným webem a oldschoolovým vizuálem. Vše proběhlo k mé naprosté spokojenosti.

Sečteno a podtrženo, 50% sleva v DM se mi nevyplatila ani trochu. Mám skoro o třetinu méně vlasů a doufám, že mi znova dorostou. Šampóny mi tu zbůhdarma leží a váhám, zda je vyhodit, nebo dopotřebovat na umývání záchoda. Kdyby je náhodou někdo chtěl, ať mi hodí do pošty na vlastní riziko adresu, mileráda jim na rozloučenou zamávám...

Určitě nejsem zdaleka jediná, která uskutečnila tenhle príma kauf - jaké máte zkušenosti s vlasovou kosmetikou Toni&Guy vy?

35 komentářů:

  1. Upřímně, teď jsi mě naprosto vyděsila! Já si je totiž koupila taky, rovnou dva (různé druhy). Zatím plácám jiné šampony, ale už teď mám hrůzu z toho, že přijdu o hřívu!

    Tak snad se ti zase spraví :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je to skoro ok, ale asi budu muset zkracovat, mám vlasy skoro do půl zad a už to není ono. Podle toho, co říkala ta doktorka, se to nestalo zdaleka jen mně. Ale nikde není psáno, že se ti to stane taky. Uvidíš, no. Já jsem to podělala, že jsem je používala skoro měsíc...

      Vymazat
  2. Teda! To znie fakt kruto. Ja som ich mala asi pred 5-6 rokmi od kaderníka, nenadchli ma, tak som ich už viac nekúpila. Čo za svinstvo do nich dávajú, keď spôsobujú alergické reakcie? Ale na ten záchod to možno bude to pravé orechové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct. Je fakt, že pár alergií mám, ale kosmetika mi zatím žádná nevadila, až teď.

      Vymazat
  3. Vůbec mě to nepřekvapuje, páč na ně (ale jinou řadu) taky chystám recenzi. Jsou pěkně ně nic, začaly se mi po nich dělat lupy, měla jsem řadu na blond vlasy a ted mám doma cestovní balení pro normální denní použití na běžné vlasy. Jsou vlastně dost děsné. Za ty prachy bych je snad žalovala!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že to ani jinak není žádný zázrak? S dražšími šampóny jsem zatím měla samé pozitivní zkušenosti, ale tohle je fakt úplně k ničemu.

      Vymazat
  4. Jinak - kupovala jsem je také přesně před rokem, když v MY byla zas ta akce, kde měli slevy na kosmetiku a tyhle šamnpony byly za jakžtakž dobrou cenu...jj, člověk si říkám že to používají v salonech a vida, jsou to pěkné sr**ky. Pardon za vulgarismy. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty bláho, tak to koukám... ne že bych měla v plánu si TG pořídit, ale teď už o tom nebudu ani uvažovat. Díky tobě ušetřím :). Protože je fakt, že právě za vlasovou kosmetiku vyhazuju dost peněz, zrovna v pátek jsem si koupila můj vůbec nejoblíbenější šampon od L´Occitane...no stál mě 450,- děs, ale zase vydrží mi tohle balení rok, s tím že si hlavu umývám 2-3x týdně a střídám ho ještě s dalším šamponem. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Investovat do šampónu se většinou vyplatí, ale T&G jsou zlo. Zajímalo by mě, jestli v salónech prodávají to samé co v DM.

      Vymazat
  6. Díky za varování, to by mě asi dost rozhodilo.. Na své vlasy jsem pyšná a jsem moc ráda, že s nimi nemám žádné problémy. Od Toni and Guy se budu raději držet dál. A přeju ti, ať je to zase brzo dobré...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by to nic neudělalo. Nejsou přece blbí a určitě to mají otestované. Ale když to nesedne, tak to holt nesedne. :/

      Vymazat
  7. P.S.: Dovolila jsem si Tě nominovat zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/06/letni-barvy-duhy-tag.html

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je mazec no... Dávat si pozor na alergie.. Nejsou jen v šamponech, ale třeba i v barvách na vlasy:-).
    Caatherine

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda, že tu není kometář Lucifrid, myslím, že taky zahučela v této akci =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip, jdu to prozkoumat.

      Vymazat
    2. Hele, mohla bych Tě poprosit o odkaz? Nemůžu to tam najít. :/

      Vymazat
  10. Já mám podobnou zkušenost s momentální vlasovou péčí, ale ta je zcela přírodní, tak se mi tomu nechce věřit =( asi zkusím Kappyderm

    OdpovědětVymazat
  11. Dobře, že jsem se na tu akci nenechala nachytat! Úplně stačí, jak mám poznamenaný obličej od Vichy..
    Ale o Kappydermu uvažuji už delší dobu. Natura Siberica, kterou teď používám, je sice dobrá, ale chtělo by to něco ještě o chlup lepšího..
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravim ja jenom se chci zeptat jestli se mám bát mám docela jemné vlasy a trošku zničené tak jsem si koupila řadu pro poškozené vlasy.. Používám to tak 2-3 týdny a zatim jsem spokojena.. myslíš že se mi to může stát taky? děkuji za info:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To fakt netuším. Stát se může cokoliv. A já ani nevím, co přesně mi v těch přípravcích uškodilo.

      Vymazat
  13. T&G vlasová kosmetika nemá vůbec nic společného se salóny Toni & Guy... je to pouze prodaný brand... v T&G používají label.m

    OdpovědětVymazat
  14. Já osobně mám šampon z fialové řady a jsem mimořádně spokojená, u mě to bylo spíše naopak, protože předtím mi vlasy hrozně vypadávaly a když jsem začala používat tenhle šampon (a používám ho už minimálně půl roku), tak se to dost omezilo. Upřímně jsem hodně překvapená, protože co jsem zatím četla, všichni byli spokojení (myslím konkrétně z šamponu z fialové řady).

    OdpovědětVymazat
  15. Tvl no to je brutální teda. A já se na Toni&Guy zrovna dneska v dm dívala, páč je zas nabízejí za 50%. Ale bojim bojim teda! Na masku jsem četla recenze pozitivní, tak mě to lákalo... Ale riskovat se mi teda nechce, tak jim to v dm asi nechám.
    Jo a když jsem před nějakou dobou měla problém s padáním vlasů, ohromně mi pomohla keratinová řada od Bione, dokonce mi začaly podrůstat nové vlasy, no paráda.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je fakt divné, já mám fialovou řadu a jsem naopak velmi spokojená, dělá mi krásné vlasy a mě naopak hodně pěkně voní. Takže tahle recenze mě vážně překvapila..

    OdpovědětVymazat
  17. Zní to strašidelně, ale alergie může být na cokoli, já mám citlivou pokožku a stalo se mi, že mi zrudl obličej i po hypoalergenním krému.... ale každopádně blond řadu Toni&Guy používám už víc jak rok a jsem moc spokojená. Hlasy jsou krásné, hebké a moc hezky a dlouho voní. Navíc mi přijde, že šampon i kondicioner vydrží hodně dlouho, protože není potřeba jej dávat moc. Používám i pár stylingových věcí a taky bezva, třeba na tužidlo a suchý šampon nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, alergii můžeš mít na sebelepší sebedražší produkt, já bych s tím hejtováním značek, kosmetiček, kadeřnic a tak zas tak nezačínala. Nejčastější jsou reakce na parfémy v kosmetice, to také většina kosmetiček kolegyň viděla stokrát, že slečny si i po třicítce ztěžovaly na úporné akné a pleť přesušovaly a ošetřovaly produkty z drogerie...a tam byl zakopaný pes...ono to je těžko, když čtu různé recenze a jako nejdůležitější se ženským nejeví účinky, ale zajímá je, že "pěkně voní"....co pak s nima, že jo:(

      Vymazat
  18. pouzivam od label.m honey and oak, deep cleansing a gentle cleansing. label.m pouzivaj detto prodavaj primo v T&G. proti brandu T&G, kterej volne koupite v drogerkach ma mit jakousi pridanou hodnotu v podobe rady od kadernika/ce. jde sehnat i mimo salony na netu a je tak o 1/3 levnejsi. spatny asi nejsou, nejsem nespokojenej, problemy nemam nicmene hledam neco prirodnejsiho. jsem kluk.

    OdpovědětVymazat
  19. Já používám TaG na poškozený vlasy a super. Fakt si nemůžu stěžovat. Mám dlouhý vlasy a měl jsem je suchý a teď je to o level lepší. Tak nevim. Každej si asi musí najít to svoje..

    OdpovědětVymazat
  20. Já sampon i kondicioner pouzivam asi rok a zatim me nijak vic vlasy nepadaji takze myslim ze to nema vliv na vsechno

    OdpovědětVymazat
  21. Stalo se mi uplne to same. Nikdy jsem nezaznamenala nikterak vyrazne padani vlasu, ale s vyrobkem t&g pro poskozene vlasy, jsem se nemohla dopocitat a jen koukala hruzou, co se deje. Po umyti 1x za dva dny mi padalo cca 300vlasu denne. Ted po zmene samponu uz je vse v norme :)

    OdpovědětVymazat
  22. Já toho vyzkoušela už mraky a s T&G jsem zatím nejvíc spokojená, chápu že tě naštvala al. reakce, ale nemusíš to tu veřejně hejtovat, pokuď máš alergie tak nemáš experimentovat a zajít si do lékárny pro něco přírodního, třeba šampón z konopí...

    OdpovědětVymazat
  23. Právě jsem si umyla tímto šamponem vlasy a použila i masku a teď našla tuto fuck recenzi. No tak to jsem zvědavá,až se ráno probudím....

    OdpovědětVymazat
  24. Tak to je hrůza!!! Vůbec T&G jsem si nikdy nekoupila, protože se mi nechtělo za jejich produkty dávat tolik peněz. Ale teď jsem fakt ráda, že jsem takový Strýček Skrblík :D Doufám, že ti vlasy zase dorostou! Drž se :)

    OdpovědětVymazat
  25. Já tedy musím říci, že jsem měla několik řad z Kérastes,Jushua a pod. Vyrvala jsem si polovinu vlasů při rozčesávání a už jsem si myslela, že to tak prostě je, když má člověk melíry. Finančně neřeším produkty. Jednou mi došel šampón, tak jsem běžela vedle do DM , abych si umyla hlavu a šáhla po TaG. V životě jsem neměla tak krásné vlasy a světe div se, neznám už jen po šamponu, co je tahání a vytrhávání vlasů při rozčesávání. Takže za mě rozhodně palec nahoru. Kam se hrabou drahé prostředky. A jsem ATOPIK... prostě každému sedí něco jiného, jako v kosmetice na pleť

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)