Stránky

čtvrtek 23. května 2013

Brněnské oldschoolové drogerie, 3. část - Jasmín

Drogerii Jasmín na ulici Bayerova jsem navštívila na základě doporučení kamarádky, která z ní byla nadšená. Je to jedna z těch prodejen, která na vás dýchá duchem dob dávno minulých. Je nepřehledně členěná a není do ní z ulice pro samé letáky a naaranžované zboží vůbec vidět.


Kamarádčino nadšení jsem bohužel nesdílela, prodejna vypadala jako po vykradení a uvnitř se zrovna paní vedoucí rozčilovala, že jim nekorespondují ceny s aktuálním letákem. Zaujala mě tam pouze přírodní kosmetika a šampony Timotei, které si pamatuji z reklam z dětství.



Jasmín na České

Poněkud zklamaná jsem se vydala do dalšího Jasmínu, který (která?) se nachází přímo na ulici Česká, jen pár kroků od slavných hodin, kde si dávají sraz lidé z celého Brna.


Tady to ovšem bylo o něčem úplně jiném. Prodejna je malinká a má dvě patra, přičemž tak třetinu z ní zabírají točité schody, po kterých se jde nahoru. Ve spodním patře se nachází regál s kosmetikou Essence (blé!) a potřeby pro domácnost. Nahoře se už ale může vyřádit kdejaký kosmetický nadšenec (a úchylák).

Kromě téhož sortimentu jako na Botanické jsem tam našla například stojany značek dekorativní kosmetiky, o kterých jsem předtím ještě neslyšela - respektive značku Golden rose jsem znala jako výrobce takových těch levných laků na nehty, ale zde jsem zjistila, že dělají i dekorativku. A slyšeli jste někdy o kosmetice Ingrid? Já teda ne - je to k něčemu dobré? :)



Dále jsem objevila tetovací sprej na tělo. Pokud by ho někdo opravdu chtěl, prodává se taky v Globusu a tam stojí pod stovku.

 Pokud si potrpíte na přírodní barvy a vlasovou péči, můžete zde sehnat kvalitní výrobky s hennou.


 A to jste věděli, že už i Regina má svůj BB krém? Zkoušela jsem ho na hřbet ruky a je to spíš tónovák se zvláštní vůní a na bledulích bude oranžový, ale stejně, Regina je boží! :)


No a zlatý hřbet... ee... hřeb návštevy byly UBU štětce. Byl jich tam plný a nevybraný stojan, takže jsem nějaké samozřejmě okamžitě ukořistila. A za tu cenu jsem z nich úplně nadšená. Ale o tom až příště.


Také tam byl kompletní sortiment Ryoru a něco málo přírodní kosmetiky Freeman. Myslím, že už jen pro ty UBU štětce se tam rozhodně vyplatí jít, jinde bývají vybrané.

Znáte v Brně nějakou podobnou drogerii?

8 komentářů:

  1. Jasmín na České je fajn, chodím si tam pravidelně pro tu henu a občas mně zaujme i něco dalšího. Ingrid a spol. míjím bez povšimnutí, nějak mě to neláká. Ny tu UBU štětce jsem se už taky dívala, vypadají krásně, ale momentálně bohužel žádnej nepotřebuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že každá z nás pořád potřebuje nějaký nový štěteček. 3:)

      Třeba ten UBU na korektor - nemá chybu. Dá se s ním aplikovat Dermacol Cover tak, že nevypadá jako nanášený zednickou lžící. :)

      Vymazat
    2. Tak já je teda při příští návštěvě ještě omrknu ;)

      Vymazat
  2. ešte jedna Jasmínka je oproti nádraží, tiež sú tam točité schody cez polovicu predajne, a tiež som minule očumovala tú značku Ingrid a UBU štetce.. chcela som kámoške kúpiť Gabriela Salvete laky, tie Stars Enamel, ale už ich majú všade vybrakované :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tam jsem byla taky, ale prodavačka tam po mně vřískala, ať si LASKAVĚ TÁHNU s tím foťákem jinam a flirtovala tam u kasy s chlapem, kterému koukal z tašky krabičák, takže tam už se bojím jít. :)

      Vymazat
    2. och, ok, tak tam už radšej nejdem :D

      Vymazat
    3. Drogerii Jasmín na ulici Bayerova (jsem si celkem jistá, že je to Bayerova a ne Botanická) mám za rohem. A nejčastěji tam nakupuji čisticí prostředky či tělovou kosmetiku, která tam bývá často v akcích. Nedám na ni tedy dopustit. V Jasmínu na České mají největší výběr dekorativní kosmetiky a také široký sortiment kosmetiky Freeman. Už jsem tam dlouho nebyla, budu tam muset zajít na ty Ubu štětce :).

      Vymazat
    4. Jo jasně, jsem blbá, Bayerku a Botanku si pořád pletu, díky. A dobré vědět, že to tam není vždycky jak po vykradení. :)

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)