Stránky

čtvrtek 2. května 2013

Co jsem spotřebovala + mini giveaway

Z ostatních blogů jste zvyklí na pravidelné bilancování nad spotřebovanými produkty a ani u mě tomu nebude jinak. Ale protože jsem lemra nepraktická a chaotická, rozhodně to ode mě nečekejte nijak pravidelně nebo dokonce v určitou dobu. Do psaní takovýchto článků se budu pouštět vždycky, když v komoře naplním prázdnými obaly papírovou tašku od nákupu v Sephora, jak se tomu stalo dnes. :)

Takže co konečně můžu vyhodit a přestane mi hyzdit domácnost?



Z této čtveřice budu chválit jen tak napůl.
- Dermacol Enja Slim-Gel, zeštíhlující (sic!) gel na bříško vám při aplikaci dvakrát denně krouživými pohyby slibuje úbytek centimetrů a až jedné konfekční velikosti. A hádejte co - samozřejmě se nic nestalo. V gelu je kofein, který příjemně voní a kůži trochu prohřeje, ale to je tak asi všechno. Žádného markantního úbytku jsem si nevšimla, akorát jsem od něj byla upatlaná. Naštěstí se měl používat dvakrát denně, a tak byl brzo pryč. Vím, že je blbost podobné přípravky kupovat, ale asi jsem se holt musela poučit na vlastní kůži. Měla mě varovat už ta hrubka v názvu. Dala jsem za něj něco přes stovku a určitě bych byla udělala líp, kdybych si místo toho koupila vstup do fitka. Nevermore!

- Demacol micelární čisticí voda. Tuhle micelárku jsem se rozhodla vyzkoušet na základě příznivé recenze, kterou o ní kdysi napsala Lili, a tak jsem si ji koupila poté, co mi došla všemi milovaná a opěvovaná růžová micelárka od Biodermy. Ne že bych s ní nebyla spokojená, naopak, ale je to trochu nuda, když ji mají všichni. Bohužel, DC voda ji u mě nenahradí. Sice odličuje opravdu dobře, ale štípe mě do očí. Na vyčištění a dočištění obličeje je opravdu špičková, ale mě neba odličovat různé části obličeje různými produkty. Hodnotím ji 4 body z 5 za to štípání a třeba se u mě ještě v budoucnu objeví.

- Balea tělové mléko s ureou. Tohle mlíčko jsem si za příznivou cenu okolo 50 korun pořídila v zimě, protože trpím na ekzémy a vyrážky z chladu. Musím říct, že je vážně dobré, po aplikaci jsem měla celých 24 hodin kůži všude po těle skvěle hydratovanou, hladkou a takovou vláčnou. Po několika aplikacích ekzémy a lišaje zmizely a už se neobjevily. Fakt nemá chybu, doporučuji ji všem, co trpí na sušší pleť a ekzémy, účinky má srovnatelné s Lipobází a za tu cenu je skoro hřích ji nekoupit. Jediná věc, která mě na ní trochu mrzí, je její zápach. Připomíná mi - s prominutím - nekastrované kocoury. Ale jen slabounce a naštěstí to do minuty zmizí a na kůži se rozvíjí do neutrálního mírně sladkého tónu a s parfémy a deodoranty se netluče. Za ten maličký smrádek dávám 4,5 bodů z 5.

- Neutrogena, visibly clear, blackhead eliminating cleanser. Tady budu hodnotit velmi subjektivně, protože co se černých teček týká, jsem výjimečný případ. Přes důkladnou hygienu a zdravé stravování se mě tečky totiž drží jak ho*no košule. :) Tahle vodička určitě pomáhá, při pravidelné aplikaci se tečky moc nemnoží a sem tam nějakou zničí, ale bohužel konečné řešení této otázky mi neposkytuje. Dávám proto 3 body z 5 s tím, že 5 u mě žádný takový prostředek ještě nezískal a asi ani nikdy nezíská. Vodičku jsem si už koupila znova. :)


V další skupině se nacházejí vzorky a minibalení a začneme opět pěkně zleva.
- Termální voda ve spreji La Roche Posay, 150 ml za 120 Kč. Tato voda je u mě stálicí, protože moc hezky pomáhá hydratovat  a vypínat pleť. Používám ji večer před aplikací krému a někdy i ráno, když nemusím rychle zmizet z domu. V létě kdykoliv si vzpomenu, klidně i přes makeup - pokud to nepřeženete, nic se vám nerozpije. Je účinná proti drobným vráskám a zvláčňuje. Možná by stejný účinek měla i jiná voda ve spreji, já však nemám důvod zkoušet něco dalšího. Hodnotím 5 body z 5!

- Salcura Antiac, vzorek z Ladyboxu. U tohoto produktu jsem rozpolcená a opravdu nevím, co napsat (což je u mě jev velmi výjimečný, jindy mívám opačný problém). Určitě to něco dělá, a to celkem markantně, jenom nevím, jestli se mi to líbí, nebo ne. Abyste rozuměli - v době, kdy jsem sprej začala používat, jsem měla na bradě jeden beďar a houf stabilizovaných komedon. Po týdnu se beďar seschl, avšak nezmizel úplně a z černých teček se staly tečky bílé. A po zbytku obličeje mi začaly rašit různé nepěknosti a vypadala jsem snad hůř než v pubertě. Antiac asi začal vytahovat na povrch, co bylo pěkně v klidu schované. V tomto stadiu mi sprej došel, takže nevím, co by se dělo dál. Tipuju, že buď by se to všechno vyléčilo, nebo bych naopak poznala peklo. Asi si produkt někdy v budoucnu koupím, teď si od něj dám ale na chvíli pauzu na uklidnění. Hodnocení - fakt nevím, asi si to musí každý zažít sám. :)

- Micelární voda La Roche Posay, vzorek od kožní lékařky. Tato micelárka je nedráždivá a neštípe mě do očí. Bohužel ale je potřeba po jejím použití pleť dočistit, takže si nevystačíte jen s ní. Lahvičku jsem si schovala na cestování, je ideálně velká na tři dávky odlakovače. Hodnotím 3 body z 5.

- Weleda čisticí tonikum 2v1, z Ladyboxu. Tento produkt pro mě byl opravdovým překvapením. Překrásně voní, uzavírá póry a dokonale čistí. A zanechává krásný hebký "finish", radost na pohled, omak i očuch. :) Hodnotím 5 body z 5 a už mám objednáno. :)

- CHI olejíček na vlasy, vzorek ze Senzaboxu asi před sto lety :). A opět musím chválit. Na olejíčcích na vlasy si ujíždím již dlouhá léta a jen výjimečně se stane, že bych si po umytí do konečků nějaký nenanesla. CHI jsem původně vůbec zkoušet nechtěla, protože ho byly plné blogy a všichni ho chválili a já z neznámých příčin odmítám věci, které jsou masově oblíbené. Harryho Pottera jsem si přečetla až loni, na Sex ve městě mě do kina dostali jen pod vlivem lehkých drog a Titanic jsem neviděla vůbec. A tak to mám se vším a pokud by ke mně CHI nedorazil v boxu, neznám ho dodnes. Po prvních několika použitích jsem byla na vážkách - hrozně se mi líbil vyživující, uhlazující a odlehčující efekt, ale neskutečně mě štvala jeho pronikavá vůně a připomínala mi Pitralon. Ale pak se mi naopak začala líbit, nechápu. :) Hodnotím 5 body z 5 a nemám už jedinou výhradu. Nekupuji si ho teď jen proto, že mám v šupleti ještě půl lahve Orofluida a 2 olejíčky z Thajska (které jsou taky boží).

- Palmer's, masážní krém proti striím. Z Ladyboxu. Strie jsem nikdy neměla a bohudík se mi po tomto krému žádné neobjevily. :D Jelikož mám obrovskou spotřebu tělových mazadel, rozhodla jsem se využít i tento krém. Nepozorovala jsem po něm nic zvláštního - hydratuje hezky a nelepí, což od své tělové kosmetiky chci. Takže z tohoto hlediska mi vyhovoval. Žádného zpevňovacího a vyhlazovacího efektu jsem si nevšimla. Bohužel se mi na něm nelíbila jeho "vůně" - měla jsem z ní takový palčivý pocit. Hodnotím neutrálně 3 body z 5 a možná změním názor, pokud se dostanu do jeho cílové skupiny.

- Sans Soucis, hydratační krém na obličej, menší balení z Ladyboxu. Tento krém mi bohužel ucpával pleť naprosto šíleným způsobem. Nejdřív jsem si myslela, že ten výsev nových pupínků způsobuje něco jiného, ale vyskytl se asi třikrát, vždy po použití tohoto "zázraku". Jednou jsem si ho navíc mázla trochu blíž k oku a hrozně mě tam štípal a pálil. Dopoužívala jsem ho jako krém na ruce a nohy, kde mi krom dobré hydratace naštěstí neprovedl nic. Nevermore!

- Lavera, krém proti vráskám, vzorek z Ladyboxu. Tenhle krém je na rozdíl od toho předchozího skvělý. V boxu byly 3 vzorky a plné balení si koupím, jakmile dopotřebuju jeho matovacího kolegu od téže značky. Jestli Lavera něco dokonale umí, jsou to právě krémy. Tento úžasně hydratuje a pleť jemně vypíná. 5 bodů z 5, bez debat!

- Dermacol natural, výživný mandlový krém pro suchou pleť. Tento krém jsem bohužel testovala na jaře, kdy se z mé suché a citlivé pleti stává pleť normální a mastná a byl na mě moc hutný. Ale póry mi nezaplácl a  neucpal. Myslím, že není špatný a majitelům suché pleti poslouží dobře. Nedráždí a voní. Hodnotím 3 body z 5.


- Moya kokosový šampon s obsahem kokosového oleje, koupený v Thajsku. Tenhle šampon byl naprosto boží a lituju, že jsem si jich nekoupila víc. Místo silikonů obsahuje můj milovaný kokosák a vlasy jsou po něm jako z časopisu. Dávám 5 bodů z 5 a velmi po něm smutním.

- Label.m Gentle Cleansing Shampoo, ze Senzaboxu. Tento šampon je taky skvělý, vyléčil mi lupy, které mi vyrobil otřesný šampon Ultra Doux s heřmánkem, který jsem už zmiňovala zde. Vlasy jsou po něm husté, nadýchané a uhlazené. Jediné mínus má u mě za to, že voní jako pánský a přítel mi po něm odpíral intimnosti, že prý je to jako s kamarádem PCHE! 4 body z 5 za ochuzení mého milostného života. :)

- Stella McCartney, Edp. Můj milovaný parfém. Miluji vůni růží a nesnáším parfémy, které ji obsahují, s výjimkou tohoto, protože jsou hrozně těkavé. Stella není a navíc obsahuje další ovocné složky a cítím z ní ještě dřevité podtóny. V Česku se dá sehnat pouze na internetu a pokud budete mít možnost, určitě si k ní přivoňte. Bude to buď láska nebo nenávist. U mě je to to první, hodnotím 5 body z 5 a její větší balení mi už trůní v koupelnové polici.

Giveaway




A teď konečně to, proč jste se dočítali pracně až sem. Při úklidu jsem narazila na Čokoládovou fantazii od Nobilis Tilia, kterou jsem dostala v Ladyboxu a pro kterou jsem prostě nenašla žádné využití a už ani nenajdu. Protože nesnáším vyhazování věcí, ptám se - chcete ji někdo? Pokud ano, hoďte mi do komentářů svůj e-mail a mileráda se s vámi domluvím na předání/odeslání. Bude-li vás víc, rozhodne generátor náhodných čísel a to do 12.5.2013. Budu ráda, když mi napíšete i cokoliv jiného. :) A protože jedna věc je dobrá, ale dvě jsou lepší, přibalím k ní minilahvičku s bezoplachovým ženšenovým olejíčkem na vlasy z Thajska, který nejen že skvěle funguje, ale taky omamně voní a obsahuje zlaté částečky.

Giveaway vyhrála čtenářka s nickem Elein Nena. Potlesk prosím! :)

Zkoušeli jste něco z výše uvedených produktů taky? Souhlasíte s mým hodnocením? A jak se dneska máte? :)

13 komentářů:

  1. Mě ta Weleda teda hrozně smrdí, ale spotřebuju ji no. A Sans Sousic, tak z toho že by byly ty pupínky a ne z odličováku, to musim ozkoušet. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u mě to tak teda stopro bylo. A to mi normálně parabeny v krémech nevadí, nechápu to. A kdybys tu Weledu nechtěla, víš, kde mě kontaktovat. ;) :D

      Vymazat
  2. Zkusím :D kolarovapetra93@gmail.com já bych využití určitě našla :D
    Ten dermacol, to je brutálně klamavá reklama :D Prý zeštíhlující :D

    OdpovědětVymazat
  3. Teda ten čokoládový balzám bych brala, dokonce jsem zvažovala, že bych si kvůli němu doobjednala únorový Ladybox :) Můj mail je ekar@seznam.cz. Jinak z těch věcí, o kterých píšeš, jsem zkusila akorát tělové mléko Balea, taky jsem s ním spokojená, kocoury z něj naštěstí necítím :D, spíš černý rybíz.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s hodnocením a myslím, že to máš pěkně napsané. Založila jsem si nedávno blog, proto vše, co čtu tak je pro mě nějakou inspirací :)
    kdyby měl někdo zájem, můj blog je: www.werocco.blogspot.cz
    jinak můj mail je: veronika15062209@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. S "bilancovaním" to mám rovnako, nič pravidelné, žiadne vyčísľovanie +/-, len raz príde ten čas pofotenia prázdnych obalov a k tomu podobné "minirecenzijky" ako tu u teba. A takto mi to vyhovuje. Dobre sa mi čítalo :) Nobilis Tilia ma z recenzií zaujala nakoľko som večná milovníčka čokolády a potešila by ma. (mismartblog@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  6. Bilancování mám moc ráda, sama ho na blogu dělám, ale já jsme ráda, když vypotřebuji dva produkty :-D
    Jinak většinu znám jen od vidění, ale nic jsme nezkoušela! :D

    GA o Tangle Teezer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám spotřebu celkem velkou, známí si většinou ťukají na čelo, ale zato kosmetický průmysl mě musí milovat! :)

      Vymazat
  7. Páni, tak tohle rozhodně chci! =)

    deli.olbrichova@gmail.com

    Jinak z uvedených produktů jsem měla micelárku od Dermacolu a nemůžu si stěžovat =)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahooj :)

    Můj email je : nekardova.eli@centrum.cz

    Jinak máš krásnýý design..já jsem teď začala blogovat,a ještě v tom tápu ,takže hrůůza.
    Kdyby ses chtěla podívat na můj blog ,tak posílám odkaz.

    http://pampeliskovydotyk.blogspot.cz/

    Eli

    OdpovědětVymazat
  9. Chci Ti jen pochválit článek a přidat se ke chvále tělového mléka s ureou, také jsem o něm na blogu psala samá pozitiva. Giveaway se ovšem účastnit nechci, mám kosmetiky spíš přebytek než nedostatek :).

    OdpovědětVymazat
  10. Teda, ty píšeš famózně! Máš i krásný desing, rozhodně se přidávám do sledovatelů :) Jinak, podle názvu, asi máš taky ráda Fifty Shades of Grey co? Christian je úžasný ^.^
    Jinak giveaway se účasním, kosmetiky není nikdy dost :D
    alicebee100@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komplimenty, červenám se. Ke knize ale až tak kladný vztah nemám, to víš, 20 už mi před nějakou dobou bylo, přijde mi spíš úsměvná. Ale název se mi líbí hodně, to jo. Ještě jednou díky. :)

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)