Stránky

pátek 17. května 2013

Má péče o nehty a jak mi sluší lak Illamasqua - throb

Kdo mě zná, ví, že potkat mě bez nalakovaných nehtů, je téměř nemožné. A teď to víte taky. Kupuji si zásadně kvalitní laky na nehty, výjimku jsem udělala pouze u top coatu Golden Rose, který jsem vám ukazovala tady a přemýšlím, že se ho raději zbavím také. Kdybyste ho někdo chtěli, pošlete mi mailem adresu. Značky jako Essence a Miss Sporty u mě nečekejte, formaldehyd a jiné "mňamky" si do krevního oběhu zanášet nehodlám.

Možná si pamatujete, jak jsem se v březnu rozčilovala nad Ladyboxem. Byl tam tenkrát lak od Illamasqua, kterýžto jsem obdržela v děsuplně hnojném odstínu. Okamžitě jsem ho poslala dál. Minulý týden jsem si ho ale koupila od jedné slečny asi za sto korun v červené barvě a včera jsem ho nalakovala. Hle:


Lakovala jsem ve 4 vrstvách (podlak, 2 vrstvy barvy a nadlak, ať nedělám šmouhy). A pokud se podíváte pozorně, uvidíte, že už se mi na ukazováčku trochu odštípl, což mě docela rozesmutnilo. Kdysi jsem už lak od Illamasqua měla a byl téměř 100% odolný. U tohoto to bohužel neplatí. Koukněte zblízka - odlouplo se to asi po 8 hodinách po aplikaci, už to bylo určitě dobře zaschlé.


Fňuk. Tohle teda asi můj oblíbenec nebude, i když barvu má nádhernou. Mimochodem, nikdy se mi nelíbily fotky nalakovaných pařátů třímajících lahvičky s lakem, tak je ode mě nečekejte, neva? :)


V nadpisu slibuju, že vám prozradím, jak se o nehty starám. Nijak výjimečně. :) Mám štěstí, že mi od přírody rostou pevné a kvalitní. Do požadované délky a tvaru je pouze lehce zabrušuji. Stříhám, jen pokud se mi stane "úraz" a nějaký se mi ulomí - nesnáším naše balkónové dveře! Po odlakování si občas nehty a nehtová lůžka potírám kokosovým olejem a zatlačím dřevěnou špachtlí kůžičku tam, kam patří. Po oleji to jde úplně samo a tlapky jsou v mžiku krásně vyživené a jako nové. :) Toť z mé nehtové péče vše, nuda.

Laky obvykle lakuji ve 3 až 4 vrstvách. Jako podlak používám bezbarvý lak s lycrou od Rimmel. Je fajn, ale až mi dojde, podívám se po nějakém profesionálnějším undercoatu. Pokud je podlak zvolen správně, další vrstvy drží jako přibité. Ale ani ten, který používám teď, není marný. Pak pokračuji obvykle dvěma vrstvami barevného laku. Někdy stačí jen jedna, což samozřejmě kvituji s povděkem. Když jsem v dobrém rozmaru, mám čas, nebo když si nehty lakuju na červeno, používám i nadlak - tentýž, jako dávám dospod.


Co vy a laky Illamasqua, dobrý? Drží? A jak pečujete o své tlapky?

4 komentáře:

  1. ta barva je uzasna!!mam rada tyhle rude laky
    mimochodem rada bych te pozvala na giveaway o kozenou kabelku u me na blogu:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kabelka je krásná. Že bych vlastnila birkinku dřív než v sedmdesáti? :D

      Vymazat
  2. Ahoj, tvůj komentář na blogu ohledně angličtiny mi vůbec nevadil. Myslela jsem to spíš všeobecne a hlavně na anonymy! Ti mi pořád vypisují ty samé věci dokola, že mám žlutej melír, že jsem přibrala, že mám špínu za nehtama a rádi taky řeší moji angličtinu, i když je to správně. A už mě ti dost unavuje.

    Rozhodně ale nic proti tobě. :) Kdyžtak mi odepiš ke mě na blog kdyby něco. Měj se fajn a ahoj! E.

    OdpovědětVymazat
  3. Super barva. Taky bych ji ráda měla, ale mě bohužel červená moc nesluší. Nebo vždycky když to nalakuji, tak si přidávám nějak divně. Ale mám ráda uv gel na nehty. To je zase moje doporučení. :) Hlavně mám ráda teda ty modelovací, protože to suprově funguje pod uv lampou, kterou jsem dostala od přítele k Vánocům. ;-)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)