Stránky

úterý 28. května 2013

Nejhorší "beauty" prohřešky mé minulosti, aneb díky bohu, že už jsem velká, chytrá a krásná

Dnes jsem se probudila s hroznou náladou a ještě horšími vlasy. Když jsem přemýšlela, jak se za půl hodiny začít podobat té holce, na kterou jsou mí blízcí a kolegové zvyklí, nebyla jsem daleko od toho, abych vzala nůžky a našla konečné řešení této otázky. Naštěstí už ale zemský povrch zdobím nějaký ten pátek a za tu dobu jsem nasbírala sdostatek zkušeností, které mi zabránily to otřesné křoví zkrotit ve "vkusnou" ofinku a vlasy jsem si radši umyla a vyfénovala na úkor líčení.

A protože mi před očima proběhla všechna ta zvěrstva, která jsem na sobě hlavně v pubertě napáchala, rozhodla jsem se o ně podělit. Třeba někomu zlepším život alespoň tím, že pobavím. Nedělám si iluze, že někomu zabráním něco podobného spáchat na sobě. To si musí asi každý zažít sám. Tak jedem!

Ve 13 letech jsem se nechala omylem ostříhat na Jágra. Chtěla jsem po kadeřnici prostříhat a sestříhat, protože Rejčl v Přátelích to přece tak krásně slušelo. A jelikož jsem si bůhvíproč myslela, že mám vysoké čelo, nechala jsem si k tomu ještě přidělat ofinku, kterou mi kadeřnice zastřihla doprostřed čela. Nakonec mi to celé vyfénovala do obrovské kulaté helmy. Domů jsem šla bočními ulicemi a když jsem se pak viděla v zrcadle, neudržela jsem slzy.
http://trendynamoda.files.wordpress.com/2012/01/mullet_costume.jpg
Ve čtrnácti jsem nosila oranžový makeup v tlusté nesouměrné vrstvě po celém obličeji. Myslela jsem si totiž, že jinak to své hrozivé akné neschovám a budu prostě hnusná! Jednalo se o max. tři pupínky na čele, nikdy jsem na akné vlastně ani netrpěla. Snad nemusím dodávat, že to ty beďary naopak ještě víc vytáhlo, měla jsem to napatlané v obočí a po obličeji mi to dělalo strašné mapy, protože kvalitka od paní v zástěře z pultového prodeje v panelákové prodejně, žejo. Vyrůstat v 90. letech na malém městě bylo v mnoha ohledech stigmatizující. :)

http://i4.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/article164853.ece/ALTERNATES/s615/spl321996_004.jpg
V patnácti jsem se rozhodla protenčit si obočí, které mi normálně roste v hezkém tvaru. Ale jelikož bylo in vyrvat si půlku obočí, neboť ve Vlastě psali, že to "krásně otevře oko", skončila jsem s každým obočím jiným a vypadala jsem jako v permanentním údivu. Naštěstí mi to zase dorostlo zpátky. Ne všichni měli to štěstí a s vyrvaným obočím chodí dodnes. :)

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lsrqm9EWTE1qj3iw6o1_400.jpg

V sedmnácti jsem se rozhodla, že se opálím. I když jsem přirozeně bledá a můj fototyp je někde mezi 3. a 4., rozhodla jsem se, že budu prostě krásná a snědá. Každý den jsem v létě ležela na ručníku na panelákovém balkóně, kde na mě pochopitelně všichni viděli a pekla jsem se jako sardinka. Několikrát jsem se brutálně spálila a oloupala a pak jsem skutečně asi týden měla nádech do olivovo-okrova. Ble.

http://www.963jackfm.com/files/wcjk/imagecache/lightbox_800x600/node-images/celebrity_gossip_Summer_Sunburn_L6_0007_Layer_45_full.jpg

Zhruba v sedmnácti jsem si taky začala připadat děsně tlustá. Vážila jsem 58 kg na 175 cm a nejezením se mi povedlo dopracovat se až na 49 kg, kdy jsem začínala připomínat kostru. Naštěstí jsem se na sebe dokázala podívat s odstupem a spravilo se to víceméně samo. Smutné na tom ale bylo a je, že jsem díky své tehdejší postavě měla spousty obdivovatelů a i teď, když ukazuju fotky z tohoto období, sklízejí stran mužského publika komplimenty a obdivné mručení. Přitom jsem byla nemocná a měla 15 kg podváhu.

http://www.fugly.com/media/IMAGES/Random/skinny_shaved_cat.jpg
Od čtrnácti do sedmnácti jsem si barvila vlasy barvami z drogerie a neviděla, jak mi to nesluší. Měla jsem na hlavě snad všechny barvy, které se pro bledule mého typu nehodí - oranžovou, červenou, mahagonovou, fialovou, černou, hnus prostě. A taky jsem si nebyla schopná barvu pořádně nanést, takže jsem měla třeba vzadu nedobarvené prameny. A nerovnoměrně se to vymývalo a chytalo to jinak na odrosty...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiA6uV4J3lEwTHMRKbKiv8gLtIjh2EeVAaQxIEomclYMp7Gt6PZMQ7z8wXSaGkSbMLwMu1zBCg6hwOI-KpnRmKK0My5ET4PbGGBjFpx9ABbjPn1rNNNlktqNPv5YSzM1ZSnAwXb2a4pyyo/s400/Bad+Hair.jpg
Zhruba v téže době jsem si taky myslela, že mi sluší vlasy zvlněné levnými papilotami... Vypadalo to ježatě, nesouměrně, prostě tak nějak, jak to mají čarodějnice v pohádkách.

http://files.pohodaunas.webnode.cz/200000021-335f23459a/jasn%C4%9Bnka.jpg

To je naštěstí, doufám, všechno. Jen děkuju všem božstvům, že jsem si nikdy nenechala udělat umělé nehty, naplést vlasy a nebyla jsem na solárku, nástřiku, či na voskové depilaci.

Je docela možné, že některé ze mnou jmenovaných úkonů jsou dobově podmíněné a že se za 10 let budu hrozit své současné podoby, ale doufám, že ne. :)

Co jste se sebou provedli vy tak hrozivého, že si dodnes ťukáte na čelo? :)

30 komentářů:

  1. Já na střední nosila mikádo bez rovné ofiny na prdelku :D

    A inteligentně jsem si občas vyrobila "ofinku" zastřižením pár pramínkům vlasů nůžkami na manikúru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ofinku jsem si taky stříhala manikúrníma nůžkama a doteď chci věřit, že to nebylo zas tak hrozné. :D

      Vymazat
  2. Vtipný článek :D To je fajn, když už se na to období člověk může podívat takhle s odstupem a zasmát se tomu. Já jsem zas nosila černé stíny na celém víčku a ofinu jsem si lakovala tak, že byla jak z ocele :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se tehdy nedaly černé stíny sehnat, tak jsem si zkoušela celá víčka počmárat černou tužkou na obočí - naštěstí jsem se tak ven neodvážila...

      Vymazat
  3. :D vynorili sa mi spomienky... svetlomodré očné tiene a ružový rúž, proste bonbónik :) polovica našej triedy mala trvalú a la Bon Jovi, našťastie na to ma nikdy neukecali, ale účes, ktorý opisuješ (my sme ho volali "účes na Darinku"), som tiež v 13tich oplakávala asi 3 dni.. chlpaté podpazušia.. spreje Impulse a Fa-čka mydlá.. odfarbovanie ofiny a pramienkov okolo tváre peroxidom.. oranžový Aknecolor.. červené vlasy.. prepichovanie uší zicherkou.. joj, toho bolo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dopr.! :D Kromě trvalé a chlupů v podpaží jsem to podstoupila všechno. Můj mozek ty vzpomínky milosrdně vymazal a teď se to vrátilo! Nééé. :)

      Vymazat
    2. že milosrdne :DD mne sa to tiež postupne vyplavuje a až plačem od smiechu :D nemáš GFC? bola by som vďačný odberateľ :))

      Vymazat
    3. Ještě ne, protože jsem lama zdechlá a nebyla jsem zatím schopná zjistit si, jak si to zřídit. Trapas, vím, ale jsem holt už starší. :D Ale je vás víc, tak se pokusím si to večer vyrobit. A mám chuť napsat článek o kosmetice 90. let a o vymoženostech typu vůně Živé květy. :)

      Vymazat
    4. v pohode, tiež som už staršia a neovládam nástrahy html :D, ale nájdeš to cez svoj Blogger -> Rozloženie -> Pridať modul gadget -> Ďalšie moduly gadget.. ja ho tam mám hneď prvý :)

      Vymazat
    5. Sice se neznáme, ale asi tě miluju. :)

      Vymazat
  4. Jééé :-D Jáagr :-D
    Je toho dost....určitě bych taky na něco přišla :-D Já chystám článek o "mé první luxusní kosmetice" - protože jsem v šuplíku našla fragmenty :-D Při pohledu na barvu té tvářenky...no nechtěla bych se potkat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlomyslně se směju a na článek se moc těším. :)

      Vymazat
  5. Tak to obočí slečny je fakt hustý:-D, to bych těm ženským zakázala a v návaznosti na můj článek podotýkám "zlaté pixiwoo":-D

    A chodit ostříhaná "na Jágra"...víš co je tristní? Že takto postávám lidi v ČR i v roce 2013:-(

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. No jo, to by bylo zase na jinou debatu...

      Hele a nechceš na sebe taky něco prásknout? Nedělej, že jsi taková vkusná fešanda už od narození! :)

      Vymazat
  7. Já jsem si jednou ostříhala řasy. Jen tak, zajímalo mě, jak budu vypadat bez řas. No, bylo mi tehdy asi osm. Dorostly :). Jinak vlasy jsem si nikdy nebarvila ani nijak neexperimentovala se střihy ala Jágr a podobně. Byla jsem hodně blízko propíchnutí nosu nq piercing, ale naštěstí jsem si to pak rozmyslela :). A mezi mé první kosmetické poklady patřila modrá tužka na oči, průhledná řasenka a lesk od oriflame. Nikdy jsem ale netoužila po černých linkách nebo stínech, jsem asi strašně nudná :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si toho Jágra taky nenechala dělat úmyslně, chtěla jsem vypadat jako Dženifr Enistn a neklaplo to, no... :)

      Ještě jsem si vzpomněla, že jsem si v druhé třídě vystříhala do obočí lysinu. Netuším jaký myšlenkový popud mě k tomu dohnal.

      Jo a jsi nudná! :)

      Vymazat
  8. náhodou vosková depilace je super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že to má své příznivce. Ale vzhledem k tomu, že jsem alergička a atopička, nemuselo by to dopadnout dobře. :) Navíc kamarádce v jednom ne zrovna neznámém salónu utrhli kus toho... No... Frndy. :/ Prostě se bez toho radši obejdu. :)

      Vymazat
  9. No koukám, že jsme na tom dosti podobně :D Jinak fakt skvělej nápad na článek. S tím hubnutím jsme na tom stejně. Jen já zhubla, jelikož jsem začala žít zdravým životním stylem. Jediné, co mě fakt dostává jsou ty kecy kluků, že se jim nelíbí kostry, že chcou oplácanější holku. Jsou o žvásty. Když jsem byla tlustá málo kdo si mě všímnul, teď je to přesný opak :) obočí mi dělá potíž stále, abych měla obě stejný grrr nesnáším trhání obočí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo přesně. Navíc já tehdy fakt hubnout nepotřebovala, podle fitness tabulek je pro mou výšku optimální váha 65 kg, takže už tehdy jsem měla 7 kg podváhu a při nejnižší váze dokonce 15 kg. Co bych teď za těch 58 kilo dala. Ale nepůjdu proti přírodě. Jím zdravě a tlustá nejsem. A jak říká doktorka Cajthamlová, z rotvajlera ratlíka neuděláme, tak se nebudu trápit kvůli nerealistickým snům.

      Vymazat
    2. tak to od tej pani doktorky je svetová hláška :D zdieľam, tiež meriam 176 cm a ešte stále túžim schudnúť, ( cieľ bol vždy 56 kg). Ale tak som rotvajler, no :) ale zdravý a svalnatý :)

      Vymazat
  10. Děkuji, moc jsem se pobavila. Taky jsem se vyřádila a hodně nepovedenou trvalou, akrilové nehty atd.

    OdpovědětVymazat
  11. jé,všechno to poznávám:) hrůza a děs, hlavně v 17 silné černé linky na horním i spodním víčku, styl ala "bouchla kamna", tmavě červené vlasy, tenké obočí a kila stříbra :))) ale oranžový makeup se mě netýkal,já měla mrtvolně bílý, když jsem ho začla konečně používat .)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já nosila černou kajalku místo rtěnky, bílý pudr, vlasy jsme měla obravené na rudé mikádo a na sobě kapsáčové tričko - jsem byla děsně in =D

    OdpovědětVymazat
  13. v 10ti letech jsem se nechala ostříhat na krátko jak to "měla mamka" s tím rozdílem, že já jsem vypadala jako ******. Trvalo mi 7 let, než to dorostlo do původní dýlky a doteď mám noční můry, že si někdy ze vzteku/nudy ty vlasy znovu ostříhám a o pět minut později toho lituju :D

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem se naštěstí zas tak moc přešlapů nedopustila. Protože jsem se ani nějak moc nemalovala, ani nebarvila vlasy. Ve 12/13 jsem se ale nechala ostříhat "na kluka", což mi vůbec neslušelo.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)