Stránky

pátek 27. září 2013

Přírodní šalvějové tonikum Mythos od firmy Flax

Tak a je to tady. Další machrovací článek o přírodní kosmetice dovezené z dovolené. Než protáhnete obličeje, že vám ukazuju něco, co se nedá sehnat, zbystřete a nekrčte čumáčky předčasně. Flax posílá po celém světě a našla jsem ho i v jednom českém e-shopu. :)


Tonikum ano nebo ne?

Internet (a nejen ten) je plný článků a ohnivých debat na více či méně odborné úrovni, kde se jedni za tonika bijí až do krve a jiní je označují za zbytečná. Já se kloním spíše k názoru za jejich používání, protože si troufám tvrdit, že na sobě pozoroju, že mi dělají na pleť dobře.

Pleť si pravidelně dvakrát denně tonizuju až posledního půl roku. Dříve jsem tonery používala také, ale spíše sporadicky. Na mou v létě smíšenou až mastnější pleť mi velmi vyhovovalo tonikum od Lirene, než jsem se u Terezy z blogu Bald and Pale začetla do rozboru jeho složení (klik!) a rozhodla jsem se nahradit ho něčím přírodnějším. Teď už vím, že jsem se rozhodla moudře. :)


Mythos

Toto tonikum je určené pro všechny typy pleti a mně na tu mou mírně problematickou dělá moc dobře. Ve složení je hned na 2. místě za vodou šalvěj, po které produkt krásně voní. V toniku se dále nachází panthenol a extrakty z olivových lístků - samé dobré věci. :)

Šalvěj lékařská (pozor, neplést s divotvornou!) se v kosmetice používá pro své desinfekční a stahujicí účinky, které můžu na vlastní kůži potvrdit. Po zhruba měsíčním používání mám menší póry na obličeji a nevyrašilo mi nic nového, což je v tomto období pro mě víc než potěšující.

Také má výrazně zklidňujicí účinky. Používám ho, kdykoliv mám pleť podrážděnou (třeba po jílové masce nebo po sauně) a cítím okamžitou úlevu a případné začervenání mizí jako dotekem kouzelné hůlky.

Pořídila jsem ho v kamenném obchodě za 10 Euro. Překvapivě ho na webu mají o 9 centů dražší, čekala jsem levnější cenu. Asi to v Řecku funguje jinak a snaží se o podporu malých obchodníků, což mi přijde milé.



E-shop firmy Flax (klik) rozesílá zásilky do celého světa. Poštovné bohužel vychází docela draho, spočítá se vám na konci po zkompletování objednávky, okolo 20 Euro. Ale minimálně to tonikum za to stojí. Až se budu blížit ke dnu, stejně do toho půjdu znova. Už jsem si našla i 2 oběti, které do toho půjdou se mnou a o poštovné se podělíme, takže to taková hrůza nebude. :) Tak co? Šly byste do něj taky?

UPDATE: Právě jsem ho objevila na českém webu Fashionplanet (klik!) za 249 Kč. S e-shopem nemám žádnou zkušenost, takže to neberte jako doporučení. Ale takhle od počítače se mi to jeví jako lepší řešení než objednávat z Řecka s drahým poštovným. Pokud byste tam někdo nakoupili, budu ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti. Nákup mám úspěšně za sebou. Vše proběhlo na jedničku a ještě jsem dostala pidiručníček jako dárek (a ne, nepsala jsem jim, že jsem bloggerka :D).

Používáte tonika? Myslíte si, že jsou k něčemu dobrá? A řešíte složení?

13 komentářů:

  1. To složení se mi líbí moc, šalvej sama o sobě má na mě výborné regenerační účinky, takže šalvějové tonikum by mohla být trefa do černého! :) Jdu váhat, zda koupit či ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po něm půjdu asi začátkem příštího roku - díky tampónkům od Bel mi ubývá hrozně pomalu. Tak se pak třeba ozvi a můžem to vymyslet s tím poštovným. ;)

      Vymazat
  2. Páni, na prvý pohľad tá oranžová cenovka. Inú ako oranžovú som v Grécku nevidela :-D A toto je fakt sranda, že to má názov, ako to ich pivo. A teraz k podstate- ja tiež tonizujem dosť krátko, v podstate tiež odvtedy, čo som prešla na prírodný tonik, lebo je to naozaj rozdiel. Ani neviem, ako som kedysi mohla používať tie strašné, chemické, alkoholické, vysušujúce toniká. Tento musí byť skvelý, keď napomáha aj začervenaniu. Šalvia, pantenol a olivové výťažky sú skutočne samé skvelé zložky, tak sa ani nečudujem, že pôsobí na pleť tak výborne. A stiahnutie pórov? Paráda! A 10 E je ešte celkom fajn cena, myslím si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to s těma cenovkama jsem si nikdy nevšimla. Ale aspoň vidíš, že nekecám. :) A je fakt super, asi jeden z nejlepších pečujicích kousků, co teď používám.

      Vymazat
  3. To vypadá dobře! Od této značky se ke mě dostal masážní olej, který voní naprosto báječně.. jako pečené brambory s rozmarýnem :) Ale plnou cenu bych za něj nedala.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  4. wow, to vypadá hodně dobře! trochu jsem šmejdila na netu a našla jsem i polský e-shop, to není fér! :D mají tam zrovna slevy, ale do zahraničí neposílají :( ... každopádně pokud budeš objednávat, tak se taky ráda připojím ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A psala jsi jim? Třeba by to nějak šlo zaonačit. :) Jinak si tě znamenám a až to bude aktuální, ozvu se.

      Vymazat
    2. Hele, co jsem teď našla! http://www.fashionplanet.cz/zbozi/pletova-voda-z-oliv-a-salveje-antioxidacni-ucinky

      Vymazat
    3. no vidíš, já hledám na polských stránkách a na český e-shop nenarazím :D díky moc, za tip i odkaz ;)

      Vymazat
  5. Tak tohle tonikum mě moc zaujalo, já jsem jednoznačně pro používání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. U tohoto minimálně kvůli té šalvěji, mám z něj takový hladivý pocit.

      Vymazat
  6. Já si tonizování oblíbila hlavně po ránu před nanášením make-upu. Prostě smyju maz co jsem vyprodukovala ve spaní (to si vždycky říkám) a lehce si zatáhnu póry. Myslím, že na tom přeci nemůže být nic špatně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Ale když zadáš do googlu dotaz "why use toner" vyjedou ti i plamenné dermatologické výzkumy, které tvrdí, že je to celé úplně k ničemu. Tak si pak vyber... :)

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)