Stránky

pondělí 23. září 2013

Posilujicí přírodní šampon Mastic Spa

O koupi tohoto šamponu od značky Mastic spa jsem vás už informovala v tomto článku (klik!). A protože ho používám už skoro měsíc a jsem z něj úplně nadšená, nastal čas na recenzi.

Předem se omlouvám, že ke článku nepřikládám své foto, zlobí mě totiž technika. V prvotním reportu se na mou fotku podívat můžete, abyste viděli, že nekecám a opravdu ho vlastním. Zatím mi ho ubyla ani ne čtvrtina a jsme na něj dva.

Source

Co je to ta masticha?

Jelikož mě zajímá, co na sebe patlám, nemohla jsem, než začít pátrat, co že vlastně znamená Mastic, magické slovíčko z názvu. Překlad ze slovníku - tmel - mě moc neuspokojil, jala jsem se tedy googlovat název kosmetické značky. Toto hledání už přineslo uspokojivější výsledky.

Zjistila jsem, že firma Mastic Spa má i české zastoupení a celkem pěknou internetovou prezentaci. A abych jen slepě nepapouškovala PR copytext, zabrousila jsem i do vod anglicky psaných odborných článků, které se tvářily nezaujatě a objektivně. Na žádný zádrhel jsem však nenarazila, a tak vám můžu text z internetové prezentace firmy s čistým svědomím předložit. A nejsem podplacená, aby bylo jasno, činím tak z vlastní vůle. Nuže:

"Chios masticha (Μαστιχα Χιου) je název pro pryskyřičnou mízu získanou z mastichového stromu, řečíku lentišku(Pistacia lentiscus var. Chia). Je to přírodní aromatická pryskyřice, která vykapává z uměle vytvořených zářezů kmene řečíku lentišku.

...

Masticha obsahuje více než 100 různých látek, ale přesně identifikovatelných je pouze 80 z nich. Možná právě taková bohatá rozmanitost obsahu je důvodem pro mnohostranné využití mastichy v potravinářském průmyslu, ve zdravotnictví a v kosmetice po celém světě." (Převzato z http://www.masticha.cz/masticha-mastic-mastix-mastika)

Masticha je tedy pryskyřice, která se dá získat šikovným navrtáním stromu s legračním českým názvem řečík lentišek. Ten roste ve středomoří na více místech, ale údajně nejlepší účinky má ten vypěstovaný na ostrově Chia. Masticha z Chia je dokonce registrovaná obchodní značka, kterou mohou používat jen firmy z dané oblasti. Takže není masticha jako masticha. Má blahodárné účinky na zdraví a používá se v rozmazlovací kosmetice. Jestli něco miluju, tak právě takovéto multifunkční přírodní látky. Tímto vyhlašuji své období posledlosti aloe vera za ukončené a započínám éru mastichy.

Šampón proti vypadávání vlasů

A teď zpět k důvodu, proč to celé píšu. S tímto šampónem jsem totiž velmi spokojená. Už po prvním použití jsem měla zklidněnou vlasovou pokožku, kterou mám za poslední půlrok bohužel čas od času podrážděnou. Myslela jsem, že už je to za mnou, ale mořská voda a horké Slunce mi nesvědčí ani normálně. Nikdy jsem na takové věci netrpěla, bohužel jsem si tyto problémy přivodila používáním nevhodné kosmetiky (psala jsem o tom tady). Co šampón používám, jsem úplně bez problémů a nemusím používat podpůrnou léčbu kortikoidy, po které jsem občas ještě musela sáhnout.

Šampón vlasy také hezky zpevní. Normálně je mám spíš jemnější, po umytí a vysušení z nich mám ale dojem jako z koňských žíní. Jsou takové hrubější a objemnější, lesklejší a o poznání pevnější. Pokud máte delší vlasy jako já, je dobré ještě do délek nenést lehký kondicionér, aby se zbytečně necuchaly. Já jsem moc spokojená s fialovým objemovým Elséve, který je bez silikonů. Do konečků ještě nanáším thajský ženšenový olejíček, ale to spíš jen ze zvyku, objektivně ho není třeba.

Vlasy mi lépe drží v různých motancích a pokud si je natočím, vlny mám až do dalšího mytí. Je to můj miláček. Navíc moc neubývá, stačí ho použít opravdu málo.

Obsah pryskyřice je znát. Je takový hutnější a vazký. Za zmínku také stojí, že mi o den prodloužil intervaly mezi mytím.

Kde ho sehnat a za kolik?

Já ho koupila na Chalkidiki v obchodě pro turisty ve městě Stratoni, které sousedí s mnišskou republikou Athos. Stál mě 14,5 Eur, což jsem považovala za napálenou cenu pro turisty. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že se na oficiálním webu firmy Mastic Spa prodává aktuálně za 20 Eur (klik)! Posílají i do zahraničí.

Jak už jsem psala, Mastic Spa má oficiální zastoupení i v Česku. Pro internetovou prezentaci firmy klikněte sem, je tam i seznam kamenných prodejen, kam můžou pražandy vyrazit na terénní výzkum s odborným výkladem. :) E-shop se skrývá pod tímto odkazem, avšak zrovna tento šampón tam nenajdete. Ale i ostatní věci vypadají nanejvýš lákavě a ceny se od řeckých neliší. V budoucnu určitě neodolám. :)

Přímo tento šampón se dá koupit na krasa.cz (klik) za stejnou cenu, za kterou jsem ho koupila i já. Doufám, že tam ještě bude, až se tomu svému podívám na dno. Což ale bude s mou spotřebou za dlouho.

Tak co? Nalákala jsem vás? :) 

16 komentářů:

  1. Tak mě nejvíc zaujala pouhá zmínka o prodloužení intervalu v mytí vlasů :-)

    http://lifeenthusiasm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ze 2 na 3 dny. Někdy i 4.

      Vymazat
    2. Jo, to mě taky zaujalo :) Ale i podalších stránkách vypadá šampon moc dobře. Asi půjdu do nějakého obchodu vyslechnout odbornou přednášku.. :)
      Wonderfull Today

      Vymazat
    3. Tak doufám, že tam nebudou žádné ježibaby a nebudeš mě pak proklínat. :D A dej pak třeba vědět, jak to dopadlo.

      Vymazat
  2. Teda podle lahvičky to vypadá na alkohol a on je to šampon s mastichou z řečíku lentišek :-o, no zase jsem o něco chytřejší :) Recenze je zajímavá, ale zůstanu u svých oblíbenců :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jasně, nikomu to nenutím. Jen jsem teď holt posedlá něčím novým, no. :D

      Vymazat
  3. To je šampon, že se bojím, že by mi ho někdo spíš vypil. :))
    Jinak mě ale recenze silně zaujala, protože něco takového bych se svými vlasy potřebovala udělat. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ale pozor, já slyšela, že dovozce pro Čechy končí :-( Říkali to v Biooo. Já mám mýdlo na obličej a jsem taky moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  5. Z dialky to vyzeralo ako nejaká lacná vodka alebo rum :DD

    OdpovědětVymazat
  6. nalákala! a moc! jen na krasa.cz už je vyprodaný :( o značce jsem nikdy neslyšela a přidávám si ji na seznam k bližšímu prozkoumání, díky za upozornění :) pokud má Rena pravdu a dovozce pro Čechy končí, tak abych začala rychle nakupovat :D i když se bojím, že bych se pak do nějakého produktu zamilovala a pak ho musela shánět bůhví kde ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chjo, to jsem zase něco "včas" objevila. Jdu nakupovat. :)

      Vymazat
  7. Víš, že docela nalákala :) Poslední dobou se hodně zajímám co na sebe napatlám, přitom jsem to nikdy nijak neřešila. Hodlám tak trochu přejít na přírodní kosmetiku, už mám dost chemie

    OdpovědětVymazat
  8. jj, v čr už tato kosmetika končí. Aspoň je možné ji nakoupit s velkou slevou na zmiňovaném eshopu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Oooooo ! Nalákala - jednoznačně ! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Dobry den, hodne produktu z mastichy muzete nalezt taky na eshopu: http://www.mastichashop.cz

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)