Stránky

čtvrtek 31. října 2013

Spotřebováno za říjen, minirecenze

Asi bychom si spolu měli bouchnout šampíčko (tak tomu říká Hanička Písnička Zagorka, věděli jste to? A jste rádi, že to teď víte?). Protože jsem se konečně dokopala sepsat sumarizační článek mravně v době, kdy byste ho i čekali.

Komu to přijde eklhaft, nechť do sebe tu flašku obrátí naráz a jde na nějaký sluníčkovější blog. Komu ne, pojďte se se mnou hrabat v mém koši. Jinak tahle moje sumarizace mě přiměla vést si jakés takés záznamy o své spotřebě kosmetiky a koncem roku plánuju udělat coming out. Můžete začít uzavírat sázky, kolik litrů micelárky a šampónu mi proteče za rok odpadem. 


1. Dermacol fixační pudr. Nedávno jsem ho chválila tady (klik!) a stojím si za tím, že je to nejlepší drogerijní pudr. Alespoň pro mě. Jiné než transparentní pudry přes makeup nepoužívám a měnit to nehodlám. Mám dostatečně kvalitní základ a od pudru už krytí nepotřebuju, jen zmatnění, abych se neleskla jako - no však vy víte co. Jasně, existujou i lepší fixační pudry, ale nekoupíte je v drogerii za dvě kila. 4,5 bodů z 5 a kupuju další.

2. Berli Pops BB pudr z Thajska. Všechny BB pudry, které jsem si odtamtud dovezla, jsou super. Některé jsem vám ukazovala tady (klik!) a některé se teď u mě dají koupit v sekci Shop, kam se prokliknete ze záložek nahoře. Mají vysoký ochranný faktor a suplují funkci makeupu i pudru. Vysoce kryjí, mají matný finish a v konečném výsledku vypadají docela přirozeně. Jde poznat, že jste namalovaní, ale nevypadáte jak nahození zednickou lžící. :) Když se nanáší štětcem, krytí je spíše nižší, houbičkou na makeup je téměř 100%. Efekt mi vydrží skoro celý den, ale já jsem mastňák. Kamarádce s normální pletí drží od rána do večera. Nehodí se akorát pro sušenky, překvapivě. :) 5 bodů z 5 a mám koupený další.


3. Lactacyd ocean. Nemá takovou tu klasickou mléčnou pavůni, je spíš takový svěžejší, takže ok. Je v něm ale díra jak do pr*ele, a tak je brzy po něm. Nehodnotím, nějak nevím jak, ale už si ho nekoupím. Přecházím na přírodku.

4. Morya bezsilikonový kondicionér s citrónovou trávou z Thajska. Krásně voní, vlasy nezatěžuje a hezky se po něm lesknou a rozčesávají. Posledně jsem vám ukazovala šampón z téhle řady, který kromě vůně nebyl nijak extra. Tenhle kondicionér pro mě ale neměl chybu. Všimněte si rozpité etikety - vyrábí se v takové malé firmě, která na reprezentaci docela peče a to mě baví. 5 bodů z 5 a chci ho zas.

5. Biodermí micelárka, blogový provar, škoda plýtvat slovy. Už mám další.


6. Balea tělové mléko s ureou je ultravýživné a dokáže spravit i ekzém. V současné době je to asi jediná věc značky Balea, u které bych zvažovala opětovný nákup. 4 body z 5, moc mi nevoní, ale objektivně je fakt dobré.

7. Voda ve spreji Balea. Psala jsem o ní tady (klik!). Je jen o málo levnější než lékárenské termální vody a když se nad tím zamyslíte, tak je vlastně dost k ničemu. O moc lepší je dát si do lahvičky s rozprašovačem minerálku. Je to levnější a ekologičtější. Nehodnotím a nekupuju. Prostě voda v jednorázovém obalu.


8. Ryor oční krém s Q10 jsem se donutila dopotřebovat v rámci říjnové výzvy. To, že jsem se musela nutit, o něčem vypovídá. :) Ani nevím, v jakém pomatení mysli jsem ho koupila. Teda vím - 100 ml očního krému za kilo? Hustý! No a je to dost nuda. Je to lepší, než se nemazat vůbec, ale o moc horší taky ne. Prostě základní nedráždivý krém, který se hodí třeba na cesty. Dáte ho na celý obličej včetně očního okolí a máte vystaráno, lepší než drátem do oka. A když ho ztratíte, nevadí. Docela mi na něm vadila parfemace. Je taková květinová a protivně teplá. Taková trochu opocená. Už ho nechci, stačilo. 2 body z 5, kdyby mě neeklovala "vůně", dostal by o bod víc.

9. Za, dvoufázový oční odličovač koupený v Thajsku. Rovněž jsem ho dodělávala v rámci říjnové výzvy. Nepoužívala jsem ho, protože byl na mě moc mastný. Když jsem ale odličovací tampón předtím namočila ve vodě, byl to ten nejlepší odličovač ever. A vydržel mi tak dlouho jenom proto, že jsem na to přišla až před měsícem. :) Neštípe a nemusí se na oko ani trochu tlačit. To jsem ještě nezažila. Boží. 5 bodů z 5.

10. Vzorek krému Hydeane Legere od La Roche. La Roche mám ráda a tenhle krémík taky. Měla jsem ho dřív v plném balení. Pro sušenky a suchary ideální, pro nás mastňáky se hodí spíš na noc. Nedráždí, uklidňuje a skvěle hydratuje. Za mě 4 body z 5. Ale kdybych byla cílovka, bylo by to za 5.


11. Anžto mi zrovna došly všechny mé vůně, co jsem měla doma a několik jich mám pozapomínaných po celé republice, rozhodla jsem se být na sebe extrémně tvrdá a novou si ještě nekupovat a nejdřív dojet vzorky. První je Thierry Mugler, Angel. Obecně moc na sladké vůně nejsem a myslela jsem, že "to nedám". Nakonec to ale nebylo tak hrozné. Ve chvíli, kdy se vám z jeho cukrovosti začíná dělat mdlo, vás zachrání jeho ovocná složka. Není to ani typická slaďárna a ani ovocenka. Je dost výrazná a hodí se podle mě spíš na večer. Já ji nosila i přes den, ale já jsem v tomhle docela pankáčka. Bohužel je docela dost rozšířená, jinak bych si ji snad i výhledově pořídila.

12. Salvatore Ferrgamo, F for Fascinating. Taky sladké ovoce a taky mě kupodivu neirituje. Ta sladká složka je hezky vybalancovaná a jednotná a ovocný podtón zabraňuje přeslazenému lechtání v krku. Tahle vůně překvapivě vzhledem ke své ceně není až takový provar. Kdybych byla romantičtější typ, asi do ní jdu. Je to podle mě hodně peněz za málo muziky.

Tip na recyklaci




Taky se vám doma válí hromada zbytků kompaktních pudrů, které je vám líto vyhodit, ale do kterých už se bojíte zabrat štětcem, aby neimplodovaly a nerozprášily se vůkol? Já jsem ty své rozbila napadrť a nasypala je do obalu od dermacolího pudru (který jsem samozřejmě předtím vymyla) a voilá, mám ho způlky plný jedinečného pudru, který nikdo jiný nemá. Jsou tam krycí světlé pudry, jeden transparentní a dvě "bébéčka" a kupodivu ta směska funguje dobře.


Jo a nechcete někdo pánský šampón Elseve?



Slunce mého života okusilo mé bio šampóny a žádné jiné ho už nezajímají. Tenhle je úplně nový, nenačatý a ráda ho pošlu dál někomu, kdo ho spotřebuje. Má takovou docela typickou pánskou vůni, jinak bych se s ním klidně myla sama. Pokud byste ho někdo chtěl, pošlete mi do mailu adresu.

A co vy? Konzumujete? Recyklujete? A máte přehled o své spotřebě?

34 komentářů:

  1. Pěkná kupička! Jak dlouho ti pro zajímavost vydržel ten Dermacol pudr? Já mám dojem, že ten můj vůbec neubývá...

    O své spotřebě si nevedu žádnou statistiku, jsem na to docela líná :) Tenhle měsíc jsem se vrhla na vzorky, pleť se mi ale za tohle experimentování odvděčila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudr mi při každodenním používání vydrží tak půl roku. Dávám ho přes BB krém. Teď jsem ale zdechlá a maluju se jen BB pudrem. :)

      Vymazat
    2. Hm, tak to já ho mám snad ještě 3/4 a taky už ho jedu tak půl roku, tak nevím, jak to dělám :D

      Vymazat
    3. No tak já jsem asi fakt divná, ten pudr jsem měla a vydržel mi cca 2 měsíce...

      Vymazat
  2. Pěkná hromada, to ten koš musel být plný. :))
    Díra do lactacydu mě docela pobavila. A ten pudr si už taky konečně musím pořídit (tedy už jsem ho měla a chci znovu), ale to bych neměla mít doma tři další, že... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říjnová výzva tě nenaučila? :D

      Vymazat
    2. Naučila, naučila, ale tenhle pudr byl fajn a už půl roku ho plánuju koupit. (A konečně mi docházejí domácí zásoby, tak se k tomu snad i dostanu, jupí. :D )

      Vymazat
  3. Slnko mojho zivota tiez okusilo moje sampony a jeho timotei lezi osamely v skrinke, mozno uz aj po zaruke :D Musim to pozriet. Inak teda pekna kopa, ja toho mala tak polovicu za tento mesiac:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V říjnu jsem se dokopala spotřebovat načnuté věci, než otevřu a nakoupím nové. A řeknu ti, že je to docela dobrý pocit. :)

      Vymazat
  4. Já mám od Dermacolu tyhle pudry dva, jeden doma a druhý v práci, ale nějak se mi na ně práší...
    Jinak ten BB Utip je prostě pecka, málem ten svůj ksichtík ani nepoznávám, haha:))) Stačí malinko, kryje a hlavně ta prozářenost!!!! Škoda, že jen to balení je tak malinké, nevyrábí se i větší gramáž?
    Asi ho budu chtít znovu:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pudry sem!!! :)

      Jinak jsem ráda, že pošta zafungovala a že jsi spokojená. Na ten krém se poptám, protože v thajštině to bohužel nevygooglim. Ale nic neslibuju - ten, co mi to tam nakupuje, je chlap, co mi místo jiného krému poslal zubní pastu, protože to mělo podobný obal... :D

      Vymazat
  5. Ja tieto clanky nemozem pisat, lebo nejako vzdy pouzivam vsetko mozne, striedam a potom takmer nic nespotrebujem. Napriklad puder som asi este v zivote nespotrebovala, bud som ho vyhodila 100 rokov po zaruke, alebo sa rozbil, vzdy nieco. Ale ten Dermacol uz tolko vsade vychvaluju, ze uz som dokonale naockovana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vdaka :-D budem musiet sa chytit zauzivaneho postupu a zacat systematicky pouzivat do konca a az potom kupit nove. Lebo takto, ked vzdy sa necham nalakat na nejaku novinku, nikdy to nepostiham pouzit. Alebo este casto to konci tak, ze je z toho celkom ine vyuzitie, sampony na umyvanie vane a tak

      Vymazat
    2. Ja som na tom rovnako ako Julianka:D:D:D Buď vyhadzujem po 100 rokoch alebo keď hneď od začiatku viem, že tak toto fakt nespotrebujem tak posúvam sestre a mamine...Ale pozor pozor, tento mesiac bude aj u mňa sumarizačný článok...povedala som si, že takto už ďalej nejde a zakázala som si všetko striedať a nič nespotrebovať a dovolila som si používala iba tie produkty v kúpeľni, ktoré mali blízko ku dnu alebo tie, ktoré už v kúpeľni ležali veľmi dlho a nahromadilo sa mi veľáááá prázdnych obalov...som na to veľmi pyšná a dúfam, že sa mi podarí ďalej takto pokračovať s čistkami v mojej kozmetickej dekoratívnej výbave...:D

      Vymazat
    3. Musim si velmi skoro vziat z teba priklad

      Vymazat
  6. Moc mě zaujal ten kondicioner Morya. Má moc hezkou lahvičku :D

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  7. Hezké, mnoho výrobků mě zaujalo, želbohu hlavně ty z Thajska, ten šampon vypadá skvěle. Jinak Dermacol fixační pudr, to je i moje stálice a tak nějak vytlačil všechny ostatní pudry, které jsem měla. O tom, co spotřebuju, mám přehled celkem přesný (díky blogu) a na konci roku se taky chystám udělat velký sčítací článek.

    OdpovědětVymazat
  8. Já se snažím spotřebovávat vydatně, budu se totiř stěhovat, tak s sebou nechci tahat tři tuny věcí :). Zároveň ale dost nakupuju,takže mým pcit že výsledná bilance je pozitivní...:D

    OdpovědětVymazat
  9. To s těmi pudry jsem taky dřív dělala, rozbila jsem zbytky a vypotřebovala .)
    A nemáš nějaký tip na přírodní intimní gel? díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď mám Biopha z DM drogerie, 200 ml za 119 Kč a je fajn. A výhledově mám v merku Saloos a Hadka - na oba mám dobré reference.

      Vymazat
    2. ja mam Hadka a je v pohode, aj mi vonia, akurat mi pride dost riedky, no zasa nemam s cim porovnavat. je to moj prvy intim olej.

      Vymazat
  10. Já mám ten oční krém Ryor a jsem s ním spokojená. Předtím jsem měla oční krém od L'Oréalu, který byl 2x tak drahý, bylo ho o půlku míň a míň hydratoval.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oční krém od L'Oréalu jsem si před chvílí koupila jako svůj první od této značky, tak snad mi sedne líp. :D Já jsem hodně spokojená s růžovým biodermáckým, ale ten jsem měla letos už dvakrát, tak teď musím zkusit něco jiného. Ale oproti té Biodermě je tenhle Ryor fakt o dost horší. Alespoň pro mě. Sto očí, sto chutí. :D

      Vymazat
  11. nojo, samozřejmě mě nejvíc zaujal kondicionér a odličovač z Thajska :/ nechceš kamarádovi říct, ať toho posílá víc? :D on by měl určitě radost ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím to, ale neslibuju, jak a kdy to dopadne, protože posledně to byl horor. On se z toho málem zbláznil. :D

      Vymazat
    2. no šak to musí být sranda - chlap nakupující dekorativní kosmetiku :D nebo jakoukoliv holčičí ...

      Vymazat
  12. skvělý nápad s těmi pudry. mám doma dva, naprosto na nic, úplně mě otravuje, že je ještě mám, tak je smíchám dohromady a bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hned jsem to musela zkusit a matujou líp než každej zvlášť, díky díky ! :D

      Vymazat
  13. Tak míchání pudrů, to jsem ještě nežrala (ehm neviděla). Musíš mít dost odolnou pleť a já závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, proč bych neměla přežít směs pudrů, které mi všechny vyhovují.

      Vymazat
  14. Tak a je to tady :).

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/11/spotrebovano-nakupy-zari-rijen.html

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)