Stránky

středa 13. listopadu 2013

Vánoce - co koupit holkám

Věřím, že tento článek vlastně ani nepotřebujete, protože pro ženy se nakupuje asi tak stotisíckrát lépe než pro ta nevděčná nevyzpytatelná chlapiska. Ale když už jsem načala vánoční téma a pokusila se vám poradit, co našim drahým nositelům chromozomu y nadělit pod strom (klik!), cítím, že ženské téma rovněž nemůžu vynechat. Abych třeba nezpůsobila nějakou nerovnováhu ve vesmíru. Nejdříve vám ukážu, kde budu nakupovat já a pak volně přejdu k tomu, co bych si přála dostat.

Source

Kde nakoupím pečujicí a tělovou kosmetiku?


Od své pozdně letní dovolené jsem tak trochu posedlá řeckou přírodní kosmetikou. Ale jako fakt přírodní. Nemůžu si vynachválit produkty značek Flax a Mastic Spa. Přes oba dva odkazy se prokliknete do e-shopu a já z toho nemám ani floka, aby bylo jasno (viz téma, které před pár dny nakousla trb). Oba obchody mají ceny stejné jako řecké kamenné shopy a dokonce nižší, než řecké weby těch firem (asi nemají hlavní příjem z přímého prodeje koncovým zákazníkům. Just sayin'. :). Už jsem je otestovala menší objednávkou a obě dopadly na jedničku. Takže to můžu pořádně roztočit (ďábelský smích)!

U Mastic Spa určitě vezmu nějaké šampóny. Máme doma aktuálně tři a všechny jsou prostě perfektní. Pro recenzi mého prvního klikněte sem. Navíc jsem přišla na další skvělý efekt, který masticha má na vlasy - zvýrazňuje jejich barvu. Jak přirozenou, tak uměle dodanou. A lesknou se po ní tak, že málem hážou prasátka. Dále mám zálusk na pleťová tonika, krémy, kondicionéry a tělová mléka a sprcháče. Něco z toho si nadělím sama sobě a zbytek pošlu s těžkým srdcem mezi kamarádky a rodinu. Teda doufám. Snad se něčeho dokážu vzdát. :) Jinak Mastic Spa u nás končí a e-shop poběží do vyprodání zásob. Ale prý to hned tak nehrozí (jsem se ptala :).

Source

Source

Source
Od Flax určitě znova objednám šalvějové tonikum. Používám už jeho druhé balení a nemám v úmyslu s tím přestat. Pro recenzi klikněte sem. Dále testuju jejich čočkový pleťový krém a jsem z něj taky dost nadšená. Recenze bude, ale asi ne před Vánoci, protože toho mám teď nového víc a nemůžu se donutit používat ho bez přestání v kuse dýl jak 3 dny. Ale je povedený - pěkně hydratuje, není mastný, nesmrdí, neucpává... Dál mám zálusk na tělovou kosmetiku, mýdla, masážní oleje a asi taky zkusím šampón. Sice se těma mastichovýma hodlám zásobit na roky dopředu, ale jednou stejně dojdou. :/

Source
Source
Source

Jak budu řešit dekorativku?


Tenhle oříšek jsem rozlouskla naprosto mistrovsky. Kudy chodím, tudy pěju chválu na Istanbul, až se na to chytily dvě skupinky známých, které jsem zaúkolovala nákupem The Balm kosmetiky. Jednu várku už mám doma a druhá přiletí příští týden. Muhehe! Zatím mám od The Balm jen tvářenku (klik!), ale už teď vím, že se mnou doma zůstane minimálně transparentní pudřík, který se mi zatím jeví lepší než Dermacol. Nákupy až z Turecka jsem organizovala kvůli cenám - jsou tam skoro dvakrát nižší než na českém e-shopu. A to se dost vyplatí, že jo. :)

Source

Source

Source
Dále budu hojně nadělovat thajskou dekorativku, kterou jsem si nechala velice komplikovaným způsobem poslat poštou a jejíž přebytky stále prodávám v blogsale. Mrkněte kdyžtak nahoře pod záložku shop. Všechno jsou to věci, za které bych dala ruku do ohně. Pokud budete chtít dát originální dárek, s tímhle vás asi nikdo netrumfne. :)

Source

Source

Source

Co bych chtěla dostat


V poslední době z kosmetiky toužím hlavně po vůni Vetiver pour elle od Guerlain, která se teď samozřejmě nevyrábí... Pořídila jsem příteli pánskou variantu a úplně jsem jí propadla. Bohužel je na mě moc mužná. Ale podle popisu mi ta dámská sedne na 100 %. Chjo. Z těch splnitelných voňavých snů by to mohla být Chanel Chance Eau Teindre a Bottega Veneta.

Source
Source

Source

Z pleťové a tělové kosmetiky toužím po celé růžové sadě od Lavery. Ta vůně je totiž tak krásně růžová, že bych se v ní nejraději ráchala od rána do večera. Pak bych taky moc chtěla cokoliv z řady hydratační péče od Chanelu. Nejlíp všecko. :) A pokud by to měla být jen jedna věc, pak krém Hydra Beauty. Už jsem ho kdysi měla a byl to jeden z nejlepších krémů ever. Vím, že složení asi nebude nic moc a možná si ho idealizuju, ale prostě mi nedá spát. Ježíšku, prosím prosím. :)

Source

Source

S dekorativkou budu asi trapná, ale velikou radost by mi udělaly obě Naked palety od Urban Decay. A jestli ta trojka není jen fake nebo virál nebo jak, tak tu bych chtěla taky moc. Možná víc než jedničku a dvojku - je totiž dorůžova a takové stíny mi sluší (si myslím). Od UD taky toužím po setu na úpravu obočí, který mám v plánu výhledově koupit. Pak taky nutně potřebuju rtěnku Chanel Rouge Allure v odstínech surprenante, séduissante, indécise, secréte a determinée. :D A na tvářičky meteoritky a tvářenku Illamasqua Powder Brusher v nějakém hezkém světle růžovém odstínu. Třeba Katie, Tremble nebo Nymph. Stíháš si psát, Ježíšku? :)

Source
Source
Source
Source
Source

I mimo kosmetiku bych si vybrala...


Moc ráda bych dostala například permanentku do fitness centra, poukázku na nákup nějakého lepšího oblečení (třeba do Peek and Cloppenburg) nebo hezkou ručně dělanou koženou kabelku. Nejraději bych nějakou z Net a Porter (klik!), nejlépe skoro všechny. A kdyby to neklaplo, moc hezké a cenově přijatelné ručně dělané tašky u nás dělá třeba Věra Hajnová (klik!). Jednu od ní mám a nemůžu si ji vynachválit. A ani za hezkou peněženku nebo kvalitní pásek bych se vůbec nezlobila. Dále by mi udělalo obrovskou radost, kdybych dostala nějaký výlet. Letenky a zabookovaný hotel v některém z mých oblíbených měst bych brala ze všeho asi úplně nejradši. Jo a taky světový mír. :)

Source
Mimochodem - umí vám vaši muži vybírat dárky? Kupujete rády dárky pro holky? A co říkáte na můj výběr - sedí vám? A kdo z vás se chystá koupit suprkůl bájo novou vůni od Christiny Aguillery? :D

19 komentářů:

  1. Pěkný článek. Teď jsem se začala hodně zajímat o přírodní kosmetiku. Časem na ni hodlám úplně přesedlat. Hrůza kolik chemie na sebe za den napatláš z norm.výrobků. Paletku urban decay bych si taky přála :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Řecko miluji takže na kosmetiku se mrknu, snad to bude cenově fajn :) hezký článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak ted se divam a žádná sláva to složení:/

      Vymazat
    2. A kde se na to díváš? A na co konkrétně?

      Vymazat
  3. No hele, nejsi vubec narocna ;-) Ja jeste ani nevim, co si prat, ale Christina to nebude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkej, že by ses za takovou nadílku zlobila. :) Já to myslela spíš jako že by to holky mohly nenápadně nechat otevřené v počítači, aby se okolí inspirovalo. Kdo má peněz míň, koupí jen jeden krém a kdo má víc, může z toho nakombinovat pořádný vánoční koš. :) Já si nedělám iluze a radši si ty nej věci nadělím sama. :D

      Vymazat
  4. Jo, dárky pro ženské kupuju raději než pro muže, protože se dá lépe vybírat (a kupovat kosmetika, že... Ehm... :D)
    Já velmi nenápadně instruuju ježíška tím, že mu posílám odkazy do e-shopů. A stejně si letos nadělíme hlavně paninovač. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já tedy pro ženský moc nevím, pro chlapy a kluky mi dárky přijdou strašně jednoduchý (on chlap často nenaznačuje a prostě během roku často řekne, co by chtěl) a jelikož mám přítele už 9 let a znám ho skoro jak svý boty, mám nápady vždycky tak na 20x víc, než co si můžu dovolit dát. Všem našim klučičím kamarádům taky dávno mám a vím, ale vždycky nejdýl vymýšlím pro přítele sestru, tchýni, mamku - jediné ženy, krom jedné nej kámošky, se kterými děláme Vánoce. Všechny 3 nejsou na kosmetiku, což je problém a tak obcházím obchody s bytovými doplňky (všechny 3 mají nový dům/byt) a snažím se trefit do vkusu, který mají naštěstí nenáročný... nebo se jich rovnou ptám.

    OdpovědětVymazat
  6. na tú trojku UD by som sa veru nechala presvedčiť:)) na the balm pokukujem už pár týždňov, ale tie ceny:/...takže vravíš, že si treba si urobiť výletík do Istanbulu;)

    OdpovědětVymazat
  7. Nojo, UD, to je prostě jasnačka:D Já u nás z kosmetiky nemám moc koho podarovat, protože máma ani ségra nic moc nepoužívají. Z fleru jsem ale mamině objednala přírodní tuhý parfém a ségře jahůdkový balzám na rty a jinak to u mamky většinou řeším poukázkou na kosmetiku/mani/pedi.. A ségře něco užitečného do příbytku.
    Co se týče dárků, konečně jsem mamku odnaučila objednávat mi tunu věcí z Oriflamu:D A můj drahý se většinou před Vánocemi i narozeninami staví ve zlatnictví, což nikdy nezklame:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj. Za prvé si musím postěžovat - to se dělá takhle před Vánoci? Teď abych si dala limit na nákupy kartou... ta řecká kosmetika zní výborně a šampon opravdu, ale opravdu potřebuju:) Líbí se mi i ten výběr vůní, jsou opravdu povedené. Držím palce aby alespoň část z toho pod stromečkem byla. Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak pardón. :) Musíš přece obdarovat ty, které máš ráda. A sebe snad ráda máš, ne? Tak co řešíš? :D

      Vymazat
  9. Máš moc pěkný seznam :). Já jsem toužila po nové limitované edici od Artdeco, ale po zjištění cen (cca 800 Kč za pudr či tvářenku) jsem od toho nějak upustila. Přeju si tedy nějaké knížky, novou kabelku a nějaký parfém. No, můj milý mi dárky kupovat umí, a to nejen tehdy, když ho přímo zavedu do obchodu či mu pošlu odkaz :). Ale většinou to dělám tak, že mu řeknu víc věcí, které bych ráda, a nechám to na jeho uvážení.

    Mimochodem, zkoumala jsem složení zpevňovače nehtů od Four Seasons a obsahuje jak toluen, tak i formaldehyd... Nic moc teda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co to máš za zpevňovač? V tom mém to není. :D

      Vymazat
    2. No právě že úplně ten základní :-D. Vyfocený ho mám tu: http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/11/ocni-krem-oriflame-dnesni-nakupy.html

      Vymazat
    3. Taky mám ten základní a ve složení po obou těch věcech ani stopy. Už jsem to kontrolovala v obchodě. Csss, dneska už se nedá věřit nikomu a ničemu.

      Vymazat
  10. Mi se nejvíce líbí ty "špalkové" vánoční lízátka na úvodní fotce :P :D Každé Vánoce si těch menších nakoupím velkou zásobu a jím je jen tak, s čajem, s čokoládou, ráno, večer.. No jsem prostě špalkový maniak :P

    OdpovědětVymazat
  11. Když vybírám nějaké dárky kamarádkám, tak většinou taky sázím na kosmetiku. Je to jistota. Horší to je ale s dárky pro manžela a pro syna. S tím mám vždycky hrozný problém. Tyto Vánoce jsem stihla dárky pro ně nakoupit tak tak. Synovi jsem nakonec koupila bluetooth reproduktor a pro manžela mi do oka padla taková kožená pánská bunda. Trochu jsem se bála, aby mu sedla, ale když si ji zkusil, tak mu padla perfektně. Navíc se i skvěle hodí k jeho stylu.

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)