Stránky

pátek 6. prosince 2013

Můj odřený čumák

Není to tak dlouho. Chodila jsem s odřeným obličejem. Uprostřed čela jsem měla vyrašplovanou díru a všichni se mi smáli. Naštěstí mám kvalitní maskovací nástroje a materiál, takže se skupina posměváčků zúžila jen na ty, kterým jsem se ukázala bez makeupu. No a jak jsem k tomu přišla? Takhle:




Před časem jsem si objednala několik šampónů od Mastic Spa a k nákupu jsem dostala zadarmo tenhle peeling. No, zadarmo, poštovné bylo pěkně napálené (ale teď je při objednávce nad 800 Kč zdarma, kua!). Nic moc jsem od něj nečekala. Ale byla to láska na první přičichnutí.


Najdete v něm mastichu, kávové výtažky a drcené slupky z mandlí. Těmi si obrušujete obličej. Ve většině peelingů jsou ty abrazivní částečky z plastu, ale tady se jedná opravdu o přírodku. Skořápky jsou namleté velmi najemno a jsou ostré, takže stačí peeling opravdu jen lehkými krouživými pohyby rozprostírat po obličeji a kochat se jeho krásnou vůní.




Má se používat dvakrát až třikrát týdně. Jenže... Už jste byli někdy něčím kosmetickým opravdu posedlí? Takže asi tušíte, co se mi stalo. Ano, já husa hloupá jsem si nemohla pomoct a sahala jsem po něm každý den, dokud jsem si nevydřela tu díru doprostřed čela. :D Což se mi teda nikdy předtím nestalo a peelingy jsem občas používala opravdu denodenně. Jenže plasťáky (třeba nimbový Himalaya Herbals, jak teď všichni mají z Lejdyboxu).


Jakmile mi na čele narostla nová kůže, po peelingu jsem sáhla znova a krotím se, abych opravdu nepřekročila doporučené dávkování a četnost používání. Hezky a jemně čistí a pleť prozařuje a mírně napíná. Akorát nevím, kde ho znova seženu, až mi dojde. :/

Jaké máte zkušenosti s přírodními peelingy? A který je podle vás ten nejlepší?

14 komentářů:

  1. Teda to už je umění si vydřít peelingem díru :D Ale podle fotek a složení vypadá fakt lákavě, tak se nedivím, žes neodolala. Já s čistě přírodním zkušenosti nemám, teď mám pomerančovej od Bourjois a asi bych se jím mohla peelingovat bez rizika třikrát denně, částečky by se tam daly hledat lupou. Docela dobrej byl meruňkovej od Freemana.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda tos mě úplně vyděsila tou představou díry na čele. :D Jako to se ti tam udělal strup? Aj... no ale vypadá to už jen na fotce hodně lákavě. Já ještě přírodní peeling nezkoušela a nevím, jestli mě tenhle článek k tomu zrovna zlákal... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, prostě jsem tam měla skoro týden hodně odřenou kůži. Asi jako nos po pořádné rýmě. :)

      Vymazat
  3. Vydřít si díru do čela :o))) Ale chápu, že když se člověk zamiluje....
    Já se peelinguju lávovou zemí a moc mi svědčí, hezky jemně brousí, není v tom žádná chemie.. jen teda nijak nevoní, tak aspoň nehrozí prodření až na lebku :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla jen cukrový, ale ten byl hrozný, jeho používání mě děsně bolelo a už nikdy. Jinak já bych si nikdy peeling neudělala vícekrát než jednou týdně. Častější používání ti tu kůži pěkně narušuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Já se svým obličejem se raději peelingům vyhýbám, ale přírodní by mohlo být fajn. Nebo ne. Já nevím, jestli chci riskovat. :))

    OdpovědětVymazat
  6. Teď se teda, ač je to hnusný, směju nahlas:D To musela bejt pořádně nebezpečná láska, až na kost!

    OdpovědětVymazat
  7. No, díra v čele není nic pro mě, ale tenhle peeling mě zaujal, už po něm koukám, možná, když budu šikovná, a nebudu to přehánět, tak bych nemusela dopadnout tragicky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Muhehe, mrzačení kosmetikou v praxi:)

    OdpovědětVymazat
  9. Veru veru, potvrdzujem, dieru na čele som na vlastné oči videla, pripomenulo mi to, ako som si raz depilovala fúzy a strhla ich aj s kožou :D Drahá Anči je už ale back, krásna ako vždy a bez diery :))) A peeling som nepoužila už asi tak 5 rokov, tak by som sa naňho kľudne dala, prírodka to je moje :)

    OdpovědětVymazat
  10. Podobné to mám u exfoliační masky od Renu, chtěla bych ji používat pořád a minimálně na hodinu...Naštěstí mě to zatím vždy přešlo. Jinak peeling vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  11. :D :D Tak to je síla, neveřila bych že je to možné :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)