Stránky

pondělí 2. prosince 2013

Spotřebováno v listopadu, minirecenze

Den se se dnem sešel a je opět čas na pravidelnou měsíční bilancovačku. Všimli jste si, jak jsem šikovná a píšu ji mravně s měsíčními rozestupy? Že ne? No a co, já jsem na sebe moc pyšná. Co je pro jednoho prostý úkon hodný vesnického idiota, pro jiného (pro mě) může být velikým pokrokem. Ale dost již pustého chvastounství, které nikoho z vás nezajímá. Jdeme na věc.



1. Začněme rovnou tím nejhorším. Objemový šampón od Welly je čiré zlo a ani na mytí hajzlíku se to pořádně nehodí. Ale štětce myje obstojně a vyprala jsem si v něm všechny svetry, šály a čepice. Těm na objemu a huňatosti dodal bezvadně. Pro propracovanější nadávky, urážky a kletby klikněte na recenzi sem. 0 bodov, prepáč.

2. Fialový kondicionér od Elséve je naopak moc povedený. Neobsahuje silikony a vlasy nezatěžuje, takže vám je nesplácne. Usnadňuje rozčesávání a nějaký ten lesk taky přidá. Na drogérku je fakt skvělý. Btw - všimli jste si na fotce, jak jsou obě ty lahvičky olezlé? To je vodní kámen. Tak moc príma vodu tady v Krně máme, hečte. Kondicionér má 4 body z 5 a asi si ho zase někdy koupím.


3. Peeling od Neutrogeny pro denní použití proti černým tečkám. Už dlouho se dokopávám do dopsání recenze na neutrogení věci proti akné a komedonům - zajímá vás to vůbec, nebo se na to mám vykašlat? :) Tenhle produkt je celkem ok. Čistí dobře, škrabací částečky jsou jemné ale ne ostré a snáším ho bez problémů při použití 2 - 3 krát týdně. Častěji mi vyráběl suchá a olupujicí se místečka. A to mám přitom pleť spíš mastnou. Výraznějšího vlivu na ucpané póry jsem si oproti jiným peelingům nevšimla. 3 body z 5, neurazí, ani nenadchne.

4. Balea peeling na nohy. Je v něm namletá pemza a je hodně hrubý. Začala jsem ho používat v létě, protože otevřená obuv. Přišel mi ale dost k ničemu. Spíš mě škrábal, než aby něco skutečně dělal. A ucpává odpad. Je to blbost, nekupujte si to. Dobrá pedikúra se obejde bez podobných "zázraků". 0 bodů.


5. Nivea baby soft cream jsem si koupila, protože se mi líbila představa cestování s jen jedním krémem na všechno. Nestojí moc a je pro bejbátka, takže jsem myslela, že na obličeji nebude dělat neplechu a kvůli nízké ceně mi ho nebude líto patlat na celé tělo. Bohužel se mi po něm začaly na čele, nose a bradě ucpávat póry. Na tělo fungoval dobře. Hydratoval i pečoval. Je bez parfemace a měla jsem pocit, že jsem po něm cítit jako svíčka. Asi kvůli vysokému obsahu glycerinu. 3 body z 5, znám lepší tělová mazadla.

6. Vlhčené odličovací tampónky Bel s aloe vera mi měly také ulehčit můj mnohdy kočovný život. A taky to neklaplo. I když jsem si je vždycky brala zespoda, nebyly dost vlhké, takže jsem musela dost tlačit, což je na očích opruz. A neodlíčily všechno. 2 body z 5 za nápad.


7. Saloos levandulový olej. Vše jsem již o něm řekla tady. 4 body z 5.

8. Nivea antiperspirant, který vám slibuje svůdné podpaží. Ehm. :) Ale jinak jsem spokojená. 4 body z 5, na drogérku dobrý.

9. Morya kokosový sprcháč z Thajska. Přírodní a s 20% obsahem kokosového oleje. Etiketa to těžce nedala, ale vzpomínka na něj žije v mém srdci dál. 5 bodů z 5. Krásně myl, voněl, pečoval, hydratoval, pěnil (bez SLS)... Chjo. :)


10. Odlakovač Lilien, který je podle mě z těch drogérkových u nás úplně the bestest. Psala jsem o něm už tu. 4 body z 5 a další je doma.

11. A to nejlepší na závěr. Jeden z mých nej objevů tohoto roku, šalvějové tonikum Mythos od firmy Flax. Pro vyčerpávající recenzi klikněte sem. 5 bodů z 5 a samo jsem koupila další.

Jak se daří spotřebovávat vám? Dojedete všechno do dna, nebo to prostě vyhazujete?

17 komentářů:

  1. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si myslí, že je Neutrogena nemastná neslaná. Měla jsem tenhle peeling a pak ještě nějaký oranžový gel s pumpičkou (smrděl jako jar) a obličej mi to akorát přesušilo, černé tečky a póry byly stále na svém místě..
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na čištění pleti to žádný zázrak není. Ale průšvih taky ne. Od Neutrogeny mám moc ráda balzám na rty a tělová mléka, ale čistidla už od nich asi kupovat přestanu.

      Vymazat
  2. Zrovna hledám nějaké přirodnější tonikum, to, které jsem pořídila nedávno mi moc nesedí, takže je to jasný... jdu objednávat Mythos. Doufám, že bude dobré i pro suchou pleť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píše se na něm, že je pro všechny druhy pleti. A rozhodně nevysušuje, tak by to mělo být ok. Jsem zvědavá, jak s ním budeš spokojená. A kdyžtak ho moc nechval, ať není pořád vyprodané. :D

      Vymazat
    2. Mimochodem, na fashionplanet.cz, kde je to tonikum, se dá uplatnit sleva 20% na celý sortiment, pokud jsi zákazníkem O2. Paráda. :) A navíc je /asi/ pan majitel e-shopu moc milý, nešlo mi to zaktivovat, tak jsem tam napsala a okamžitá vstřícná odpověď. :)

      Vymazat
    3. Chjo, už jsem tam nechtěla před Vánoci nakupovat, ale s tou slevou do toho jdu. To se dělá, psát mi takové věci? :D Cos ještě vzala? Já jsem moc spokojená s čočkovým krémem, ale ten je na mastňáky.

      Vymazat
    4. Já jsem vzala jen to tonikum, sice s těžkým srdcem, ale zvládla jsem to. Hodně se mi líbil kokosový balzám na rty, protože kokos, balzámy a já... Ale zkrotila jsem to, čekám teď balíček Crazy Rumors. :) Jo a když to zkombinuješ se slevou 10% na první nákup, dělá to slevu 30%... takže mi to v podstatě zaplatilo poštovné :)

      Vymazat
  3. Mně se daří docela dobře... Tedy spotřebovávat. :))
    A recenze na neutrogenu mě náhodou zajímá, klidně ji sepiš. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oukej. Ale nebuď zklamaná, nebude to žádné literární veledílo, i když kolem toho nadělám tolik cavyků.

      Vymazat
  4. Máš asi nějaký špatný kus těch polštářků od Bel, já už je mám čtyři měsíce otevřený a mám je hodně mokré, všechny (mám modrou variantu) a odličují pěkně (předpokládám, že díky tomu, že je mám tak hodně mokrý)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm. :) Díky za echo, dám jim teda ještě šanci.

      Vymazat
  5. Fialový kondicionér jsem dostala od kolegyně, musím ho teda taky pochválit. Normálně drogerku na vlasy vůbec nepoužívám, ale tohle mě docela příjemně překvapilo.)

    OdpovědětVymazat
  6. Nezkoušelas něco od Neutrogeny z té grepové řady? Na tu si brousím zuby, ale pořád váhám. Jinak shrnující recenze mne samozřejmě zajímá i tak :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pekny clanok! Od Neutrogeny mam velmi rada tu radu s brusnicami. Mam aj peeling, grapefruitovy- oranzove balenie a som velmi spokojna, je jemny, nevysusuje a urobi, co treba. Tuto Niveu som mala v spreji a taky stred. Bel tampony som mala hadam pred 10 rokmi a boli celkom fajn. Vravis, ze Lilien odlakovac je ten naj? To si budem pamatat pri najblizsom nakupe.

    OdpovědětVymazat
  8. Té Welly se musím zastat, mě asi jako jediný šampón se silikony vyhovuje. Ne teda řada pro objem, s tou zkušenost nemám. Ale podle mě to je na každém, zrovna kosmetika je strašně individuální. A Neutrogenu miluju, zejména grepovou řadu, ta je skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V té objemové právě silikon není. A hejtuju jen tenhle jeden konkrétní šampón. :)

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)