Stránky

neděle 12. ledna 2014

Urban Decay Brow Box

V posledních několika letech zažila péče o obočí renesanci. Přestalo se zběsile škubat a většina žen se vrátila k přirozenějším a plnějším tvarům. Prodej specializovaných produktů narostl celosvětově až o 600 %. Jedná se hlavně o barvicí udělátka jako jsou tužky, barvy, stíny, dále se dají sehnat fixační gely, vosky...

Nejlepší obočí ever
source
Já sama jsem nebyla výjimkou. Dospívala jsem na přelomu tisíciletí a tenkrát se v každém ženském časopise - což byl můj jediný zdroj poučení o kráse a stylu na malém městě - psalo, že obočí má být tenké, protože se tak krásně otevře, projasní a omladí oko. A tak jsem si asi od patnácti tak třetinu svého přirozeného a hezkého obočí bolestivě nekvalitní pinzetou uškubávala, abych jakože byla hezčí. Zhruba po deseti letech mě to dočista přešlo. Naštěstí mi vše dorostlo zpátky. Možná to bylo tou blbou pinzetou, nevím. :)

Své obočí mám od přírody poměrně světlé a nikdy dřív mě nenapadlo s tím něco dělat, protože trend velel spíše nenápadnost a tenké linie. Ovšem co jsem se obrátila k přirozenosti a začala se víc líčit (haha), obočí to schytalo taky. A protože jsem frfňa, pořídila jsem si nedávno Brow Box od Urban Decay.


Tahle maličká nenápadná krabička v sobě ukrývá vše, co můžete potřebovat pro bleskurychlou a přesnou úpravu obočí kdykoliv během dne. Ostrouhaly by snad jen ty, které ke své "obočicí rutině" potřebují nůžky.


Ve spodním patře krabičky se nacházejí dva pidištětečky a malilinká obrandovaná pinzetka. Štětce jsou kupodivu velmi dobře použitelné a používám je raději než speciální štětec na obočí od Real Techniques, na kterém mi vadí, že je na mě moc široký. Pinzeta se v nouzi dá použít také, ale chce to trpělivost a pevné nervy. Tahleta mého miláčka Tweezerman (klik) nenahradí.


V horním fochu jsou dva stíny a vosk. Používám spíš ten světlejší, ale časem se asi dopracuju i k tmavému. Stín drží velmi dobře i bez konečné fixace. S ní je na mě výsledek až příliš profi a hodí se podle mě spíš k výraznějšímu líčení, které teď moc nenosím.


Boxík je koupený v Londýně v Debenhams za 19 liber a podle mě za ty peníze rozhodně stojí. Dřív jsem používala levnější "obočítka" a prostě to nebylo ono. Buď měl světlejší stín nádech dočervena, nebo se barva přes den vytrácela i po zafixování, nebo mi to dělalo jinou neplechu. Tohoto miláčka najdete večer tam, kde jste ho ráno nanesli a vypadá velice přirozeně. Přítel například vůbec nevěřil, že si obočí vylepšuju a nevěděl by to dodnes, pokud by nestrkal čumák, kam nemá, pokud by na tuhle krabičku náhodou nenarazil v koupelně. :)

Jak se staráte o své obočí vy? A s jakými produkty jste spokojení?

37 komentářů:

  1. Taky teď praktikuju hodně přirozené obočí, ale ne úplně, protože bych vypadala jak Brežněv, to mám holt po tátovi..:D Každopádně mi momentálně moc sedí tužka od Alverde, mám tužky raději, než stíny:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to s tužkou neumím a vždycky je vidět, že jsem něco použila.

      Vymazat
  2. Díky bohu mám dobré přirozené obočí, po mamče, takže se nestarám nijak. Jestli jen třeba jednou do roka vezmu pinzetu a vytrhnu chloupek navíc...:D

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky upravuju obočí jenom minimálně, oblíbila jsem si sadu na obočí od elfu (už mi dochází) a na její místo pomalu nastupuje sada od MUA. :-) V tomhle jsem relativně nenáročná. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem zkoušela to elf udělátko a strašně mi po něm to obočí vypadávalo

      Vymazat
  4. Já mám trochu obočí ala Březněv, ale vůbec mi to nevadí, jen škubu nad kořenem nosu a trochu zespoda, jinak se mi líbí, že je tmavé a husté, což občas podtrhnu sadou od elf, přestože tu značku moc nemusím, tohle je ideální poměr cena/výkon a jsem na to navyklá, odstín mi sedí přirozeně:))
    Samotné mi přijde, že právě husté obočí dělá člověka mladým a přitáhne pozornost k očím. Samozřejmě nechodím jak opička, ale výrazné ho mám, něco ve stylu Audrey Hepburn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to taky líbí. A kdybych nebyla bledá jako smrt, chtěla bych být takový ten typ jako Frida Kahlo. :)

      Vymazat
  5. Krása :) Já teda používám stín denně už asi dva roky a mám tohle obočítko z Oriflame a pro mě je bezva, taky mám ten štěteček z toho radši, než normální..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jsem taky koukala. Ale pak jsem si řekla, že život je moc krátký a plácla se přes kapsu. :)

      Vymazat
  6. Málo kdy jsem se u článku lámala smíchy dříve než jsem ho otevřela... "Díky pane Spocku!" :-D Já si obočí vylepšuji tužkou a barvící řasenkou z alverde a jsem spokojená :) Se stíny mi to úplně nešlo

    OdpovědětVymazat
  7. Tak na pana Spocka nemám, ale se svým obočím jsem spokojená. Jeho přírodní tvar nechávám v podstatě být, jen občas pinzetou vytrhnu pár chloupků pod linií i nad (i když to by se nemělo dělat, ale co) a malinko ho zastřihávám manikúrními nůžkami (taktéž fandím značce Tweezerman). S barvou jsem taktéž spokojená, je o něco tmavší než vlasy (blond, jak víš ;-), občas na něj použiju tužku od essence nebo sadu na obočí od oriflame, jejíž světlejší odstín mi vyhovuje, ale občas mi s ním obočí připadá až moc tmavé. Až půjdem na to kafe, můžeš se podívat zblízka :-D.

    OdpovědětVymazat
  8. Jo a ten Tvůj set vypadá samozřejmě nádherně, ale oba odstíny se mi na mě zdají z fotky moc tmavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje i ve světlejším provedení. Soudruzi z UD mysleli samozřejmě i na blondýny. :)

      Vymazat
  9. Kdysi jsem si naprostou náhodou koupila někde ve výprodeji malý stín Maybelline, šedavý či popelavý. A tenhle kousek je pro moje obočí zatím to nejlepší, co poznalo a kupodivu vypadá přirozeněji než hnědá. Takže teď se modlím, abych ho nerozbila nebo neztratila, neb se už nevyrábí a nevím, co bych bez něj dělala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím. Potřebuješ studený podtón. Včera jsem viděla v Inglotu stíny na obočí a myslím, že by sis tam vybrala. Některé vypadaly dost podobně tvému popisu.

      Vymazat
    2. Inglot mě taky napadl, s jejich výběrem bych tam mohla něco objevit. :)

      Vymazat
  10. Tak nalákala jsi mě na Spoka :-)). Né, já jsem ke svému obočí trochu macecha, protože přesně jak píšeš, moje máma žila v trendu, tenká čára nejlépe domalovaná...brr, to mě tak traumatizovalo, že jsem dlouho obočí neupravovala. Ale teď občas přibarvím štětcem a nějakými stíny, co jsou po ruce, ovšem tahle UD hračka se mi moc líbí, ty odstíny vypadají fakt úžasně, že by mohli vyhovovat všem barevným typům a ty maličké nástroje k tomu - no kjút :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, kjút je to jak cyp. Ze začátku jsem to nosila s sebou místo zrcátka, jak mě to bavilo pořád otvírat a koukat na to.

      Vymazat
  11. Ten Spock mě dostal :))) já používám set od alverde-stíny na obočí s voskem a občas jen řasenku na obočí, taky alverdí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty alverdí věci jsem taky zkoušela a přišlo mi, že to má na mě moc teplý odstín - strašně mi to obočí zářilo. :/

      Vymazat
  12. Nedám dopustit na paletku na obočí do Catrice :) Drží, má perfektní studené odstíny, neubývá a maá zrdcátko, aplikátor, spirálku a pinzetu (která je docela naprd). A pan Spok.. :D Jsem si vybavila přehlídky Beaty Rajské, kde modelky měly udělané obočí podle něho. No ještě teď se kamarádce modelce směju, jak jí to "slušelo" :D

    OdpovědětVymazat
  13. Nedám dopustit na paletku na obočí do Catrice :) Drží, má perfektní studené odstíny, neubývá a maá zrdcátko, aplikátor, spirálku a pinzetu (která je docela naprd). A pan Spok.. :D Jsem si vybavila přehlídky Beaty Rajské, kde modelky měly udělané obočí podle něho. No ještě teď se kamarádce modelce směju, jak jí to "slušelo" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, Spock obočí je cool. Jak jim ho udělali, nevíš? 3:-)

      Vymazat
    2. Část zamázli takovou hustou pastou béžové barvy, dost podobná vosku. A tužkou pak nakreslili ten trčící zbytek :)

      Vymazat
    3. Díky. Asi to potřebuju někdy zkusit.

      Vymazat
  14. No asi závidím a to znamená, že se taky asi budu muset plácnout přes kapsičku :)

    OdpovědětVymazat
  15. Spock je naaaaaj! Toto mi nerob, musím čistiť oprskaný monitor. Paletka je krásna :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muhehe. Tak si pusť ještě písničku http://www.youtube.com/watch?v=ZQ_duzQzS1I

      Vymazat
    2. Pomoooooc :D díky, teraz si to budem celý večer spievať... omg, Bilbo Baggins vs. Spock, to je kombinácia :))

      Vymazat
  16. já používám sadu Famous z Ladyboxu a teď jsem si koupila stín Inglot. mám taky radši přirozené, hustější (ale upravené!) obočí a klidně o něco tmavší než vlasy, ale to zkouším jen někdy, dodá mi to úplně jiný výraz obličeje.
    u mě to přítel ví a zrovna včera jsem si trhala a nějak mi to na jednom místě trochu ulítlo a dokonce si toho všiml, ptal se, kam jsem dala obočí :D ale po namalování to vidět není, díky bohu!

    OdpovědětVymazat
  17. Moje obočí se skládá ze tří světlých chlupů ;-D, trhat není co, takže barvim profi barvou.... Občas prejedu lehce tužkou, jinak se bojim na něj o promluvit, aby mi nevypadalo...

    OdpovědětVymazat
  18. taky jsem mívala problém,že všechny stíny na obočí byly hrozně do červena.. teď používám od Artdeco, líbí se mi,že mají odstíny hodně do šeda a to mi přesně sedne...jinak trhat musím snad každý den a to si ho nechávám ještě poměrně široký, občas to sjedu kolem ještě takovou tou mini žiletkou na obočí,jestli znáš:)
    Olga

    OdpovědětVymazat
  19. Tak tato sada se mi líbí moc :-). Obočí si barvím barvou na obočí, i když ho nemám úplně světlé, ale k hodně tmavě hnědým očím to prostě nevypadá dobře, když ho mám světlejší. Co se týká tvaru obočí, tak to je mnohaletý boj, napřed jsem hrozně dlouho měla obočí vytrhané hrozně moc, když vidím fota, tak nechápu :-D. Pak jsem se dostala do druhého extrému, tzn. "Brežněv" no a asi před půl rokem jsem si obočí zase vytrhala moc a nechávám ho opět dorůstat :-), tzn. používám teď hodně stíny na obočí, aby to dorůstající nebylo tolik vidět ....

    OdpovědětVymazat
  20. Jééé, Spock! Můj oblíbený filmový/seriálový hrdina. Musím kouknout na Star Trek. Obočí nemusím moc trhat, občas ho nabarvím a používám hlavně oční stíny. Je výhodou, že mi nevadí teplé odstíny, takže použiji, co je po ruce a výsledek vždy zaručen (nesmí být třpytkaté).

    OdpovědětVymazat
  21. Tyjo, jsem vůbec nevěděla, že má UD i sadu na obočí :) Vypadá perfektně! :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)