Stránky

neděle 9. února 2014

Už to bude rok... Částečné dementi mého prvního článku

Bude to už rok (pokud nemáte rádi Helenku, neklikejte :D ), co jsem odstartovala svůj pseudoblogísek článkem o kosmetických vychytávkách, bez kterých jsem nebyla s to, představit si život. Pokud se na něj chcete podívat, na vlastní nebezpečí klikněte SEM.

Proč na vlastní nebezpečí? I když jsem začala psát jako velká, světem protřelá holka a myslela jsem si, že logicky už alespoň v určitých oblastech nemůžu být víc dospělá, asi to tak úplně nebylo. Nevím, proč, ale za ten post se cítím tak nějak trapnozvláštně. Škaredé nekvalitní fotky (ty mám pořád), předlouhá krkolomná souvětí, otřepané fráze a chválím tam Baleu - dokonce dvakrát. Ech.

Rok téměř uplynul a v souladu s latinským tempora mutantur et nos mutamur in illis jsem se rozhodla uvést na pravou míru, jak si na tom s danými věcmi stojíme teď.

1. Balea mangové mléko na vlasy



S "mlíčkem" jsem se sice už poměrně nedávno vypořádala TADY, nicméně pro úplnost vám to sem pro jistotu napíšu znova. Ač mi dřív fungovalo skvěle a byl to téměř špičkový produkt za pár kaček, něco bylo najednou jinak... Účinky má pořád stejné, nicméně parfemace dostala na pr... na frak. Dřív bývala taková sice laciná a chemická, ale brzy se ztratila. Teď? Pchá! Rozloží se a na vlasech zůstane klidně i pár dní a smrdí jako něco mezi kočičincem a kanálem za tlakové níže. Abych vyloučila možnost, že mám doma vadný kousek, pořídila jsem si v prosinci další. A teď mám doma dva hnusosmrady a bojím se je poslat dál, protože to prostě nechcete... Škoda.

2. Bioderma Hydrabio Legére, hydratační krém



Zde láska stále trvá. Tenhle krém se vyrábí ve dvou verzích - riche (hutnější) a legére, ta je spíš taková gelovitá. A hydratuje fakt skvěle. Krém můžete bez obav použít i na oční okolí. Je jemný a silně hydratační. Můj vztah k němu lehce nahlodávají jen dvě věci. Za prvé je drahý jak dě*ka (pardon) a za druhé se k jeho poslední pětině nedá dostat, protože jak je lehký, tak ho ta pumpička prostě nenabere. A vy se do toho pak potupně prořezáváte nožem, když už jste za to ty prachy dali. Kdyby měl balení vyřešené líp, kupuju si ho častěji. I za ty love.

3. Helena Rubinstein Lash Queen



Bez debat má nejoblíbenější řasenka ever. Pro samostatný článek si klikněte SEM.

4. Gino McCray, BB krém



I zde láska trvá. Samostatný článek je TADY. Ačkoliv jej teď asi měsíc nechávám odpočívat. I když je téměř bílý, je na mě bohužel moc tmavý. Ale to je teď krom NARS korektoru v odstínu chantilly všechno. A ne, nejsem upír. :)

5. Suchý šampón Balea



Tady se bohužel nejsem s to vyjádřit. Vyskytla se u mě jakási alergie, která mi brání většinu suchých šampónů používat. Po všech kromě Batiste mě hrozně svědí vlasová pokožka, i když mi dřív nevadila ani mnohdy zatracovaná Amica. Navíc se prý přímo už tento sucháč nepoužívá. Měla jsem ho dříve několikrát a pamatuju si, že jsem občas nebyla spokojená s objemem náplně. Někdy vydržel dlouho, onehdy zase balení došlo po několika málo aplikacích. Ale kdo ví, kdo za to mohl - spreje v drogériích bohužel nebývají nijak zajištěné proti otevření. Takže kdo ví, kdo si tím mým přede mnou "myl" vlasy... V současné době pro sebe ten vhodný sucháč znova hledám a pomalu se smiřuji s tím, že se svět asi nezboří, když jej nenajdu. V nejbližší době mám v plánu zkusit trik s kuchyňským škrobem, o kterém psala tuším Moora - nezkoušeli jste to někdo?

6. Biodermí růžová micelárka



A nadchází asi nejvíce šokující místo z celého článku. Takže... Tramtadadá! Už se s mickou nemilujeme. Rozešly jsme se po asi 3 letech, během kterých mně jí doslova litry protekly odpadem. A proč? Za prvé mně začala pálit a řezat v očích, které mi z ní do rána napuchaly a slzely a produkovaly horu hnusných ospalků, fuj prostě. A jo, bylo to fakt z ní a jo, zkoušela jsem to opakovaně s několika baleními. Samozřejmě jsem ji ještě vždy oplachovala vlažnou vodou, nejsem ňuně, že. Poslední zhruba 2 měsíce s ní odličuju jen obličej a na oči používám dvousložkový odličovač od Mixy a jsem spokojená. Nikde nic nepálí, neřeže a spotřeba odličovacích vatiček je poloviční.

7. Transparentní pudr Miss Sporty



Tahle láska skončila z rozumu. Pudr je sice objektivně dobrý, jemně namletý a dobře a na dlouho matuje, ale začali ho vyrábět v Číně. A podporovat režim utlačující lidská práva nehodlám. Takže jsem přešla na The Balm a jsem maximálně spokojená.

8. Termální vody ve spreji



Termální voda ve spreji pod noční krém už taky není nic, bez čeho bych neusnula. Do lahvičky od růžové vody jsem si na radu Margaretky přelila minerální vodu a je to to samé. Šetřím peněženku a hlavně přírodu. Nehledě na to, že pro zvýšení hydratace existují i účinnější vychytávky. Třeba Hada Labo. Ale o tom až jindy. :)

Pokud by vás zajímalo, bez čeho v kosmetice momentálně nežiji, mrkněte SEM na souhrnný článek z loňska s hnusnýma fotkama.

Co je vaše kosmetické best of?


30 komentářů:

  1. To mléko musím vyzkoušet, docela mě láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli chceš, hoď mi do mailu adresu a pošlu ti ho.

      Vymazat
  2. Baleu jsem snad nikdy nikde nechválila :D Mixu mám také hooodně ráda a už nikdy více nic jiného :)

    OdpovědětVymazat
  3. No já od termálních vod opouštím, protože šíleně vysušují :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně pod krém právě hydrataci zvyšují. Ale jde to i jinak a líp.

      Vymazat
  4. Náhodou, já když se podívám na svůj první článek.. :D
    Micelárku už taky neuctívám, láska skončila rychle, po dvou lahvích. Prostě mě nebere natolik, abych za ní byla ochotná dát (v lepším případě) dvěstěpáďo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud mě neštípala, peněz mi za ní líto nebylo. Ale teď vidím, že existují i lepší a levnější věci. Už je prostě trochu out. :)

      Vymazat
  5. Fuu a ja som to mlieko na vlasy chcela skúsiť .. Tak sa na to asi vyprdnem :D
    L a - S i s s i

    OdpovědětVymazat
  6. To je super, jak se teď sešlo tolik blogových narozenin. :-) Gratuluju a do dalších let přeju jen samé skvělé čtenáře a spoustu nápadů na články! Můj první článek byl proti Tvému úplně chabý a nijaký, jen stručné uvítání. ;-) No a jestli mám říct svoje kosmetická best of... momentálně Perfect Cover od Misshy, tvářenka MAC Sakura, šampon a kondicionér Toni&Guy a Lipcolor Butter od Astoru (odstín 012 Unguilty Pleasure). :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě jsem zapomněla SuperSHOCK řasenku od Avonu a nově i Serozinc, umí docela zázraky. ;-)

      Vymazat
  7. Mléko na vlasy mě teda pranic neláká, maximálně bych si chtěla očichat, jestli to po rozležení fakt tak smrdí. Nemožná balení Biodermy Hydrabio (mám sérum) mě vytáčejí taky, ovšem s micelární vodou zůstáváme stále v těsném a přátelském kontaktu, zatím jsem nenašla nic lepšího. A náhodou, mi se už Tvůj první článek líbil. A s dlouhými souvětími bojuju pořád i u sebe a lepší už to asi nebude :-P. Pudr je jasný a momentálně jediný, který používám - sypký Dermacol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mlíčko ti klidně věnuju. Třeba z něj budeš taky tak nadšená, jako některé komentující tady, co ten článek evidentně nečetly. ;)

      Vymazat
    2. Některé komentující asi berou nějaké veselé prášky. Chci taky!

      Vymazat
    3. Třeba za to můžou výpary z laciných sprcháčů.

      Vymazat
  8. To mléko musí určitě vonět krásně! Dřív jsem přípravkům na vlasy moc nevěřila, ale v poslední době bych se bez nic neobešla! Určitě vyzkouším i nějaké ochucené exotickou vůní :-) Pěkný článek !!

    poli-sirotina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle se hooooodně povedlo, držím se, abych nespadla ze židle :-D
      Btw. u Baley mi obecně vadí jejich smrady, pardon, parfemace. Ty deodoranty, to je vážně peklo, kromě toho, že nefungují, tak smrdí a rozleží se a vsáknou do oblečení, hnus velebnosti.Výjimkou budiž pěny na holení a obecně parfemace Citron a podmáslí, která krásně voní, ale zase se stupidně jmenuje :-D Místo podmáslí mohli vymyslet něco víc při zemi :-D

      Vymazat
  9. Je pěkné vidět, jak se člověk a jeho preference mění :-)

    OdpovědětVymazat
  10. já jsem měla suché šampony celkem tři, z toho jeden byl milovaná Schauma, který jsem stříkla asi 3x, nikdy z něj nic nevylezlo a pak umřel. hádám, že je to chyba natlakování, obsah v něm normálně byl, akorát neměl jak vylízt ven. Ted mám Frotte (?) z Rossmannu, tam už je to lepší, ale furt z toho nic moc nejde. Amica je asi jistota, akorát dělá bordel a má hroznej obal, ale za těch 30,- nebo kolik :D navíc mi hrozně hezky voní. Baleu chci určitě zkusit a jestli se o prázdninách dostanu do Londýna, tak i Batiste, ale naděje si nedělám :D Helena Rubinstein má dokonalý obaly řasenek, tuhle jsem nad nima v Sephoře slintala tak 10 minut :D Teď mám novou Rimmelkuaccelerator endless mascara, která má naopak obal odpornej (co maj ted všichni s těma zářivýma barvama řasenek? dyt je to fuj) ale dokonalej kartáček :D Balea mlíko mě i přes to celkem láká, ale asi zkusím něco víc přírodnějšího :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jsi z Prahy nebo z Brna, Batiste se dá koupit buď v Pemi nebo v Jasmínu.

      Vymazat
  11. abych byla upřímná.. mám kondicioner ze stejné "edice" jako je to mléko na vlasy a voní úžasně.. doufám, že teda voní odlišně od mléka, protože bych nerada zjistila, že postrádám čich a to co voní mně, odpuzuje všechny ostatní :D

    OdpovědětVymazat
  12. prave som zistila, ze moj blog oslavuje narodky v ten isty den ako tvoj... a hanba mi, ale Bioderma ruzovy zazrak som testovala len raz, ked ma licil a odlicoval profi vizazista, nejak ma to neoslovilo (prislo mi, ze mi dost vysusila ocne okolie), ale teraz som dostala mini balenie k nejakemu nakupu, takze aj ja sa k nej casom vyjadrim :) A termalnu vodu mam najradsej tu z Avene, ma taky jemny "rozprsk".

    OdpovědětVymazat
  13. U toho mléka jse se pobavila :D tomu se budu vyhýbat obloukem. Já poslední dobou nedám dopustit na miceárku od biodermy - mám na obličeji delší dobu nějaké vyrážky (chodím na kožní) a obličej se stal velice citlivým a ač jsem nad Biodermou ohrnovala čumák - že je to micelární voda, která je na stejné úrovni jako drogerka - tak není. Mám celkovou averzi k Biodermě - nemám ji vůbec ráda - ale nesnesu na obličeji žádnou z drogerkových micelárek, ani z lékárenských značek - opravdu jediné, z čeho se obličej nepodráždí je bioderma. PS: na oči používám dvoufázový od Mixy a na ten si nemůžu stěžovat - zkoušela jsem dvoufázové od značek Nivea, Bione, Loreal a Ryor - a ty mi dráždily oční okolí.

    Elena

    OdpovědětVymazat
  14. Ono jak člověk založí blog, tak v té kosmetice vyspěje mnohem rychleji než bez něj... Taky si víc vybírám a kolikrát už je to tak, že mě některé věci neuspokojí, i když jsou dobré.

    OdpovědětVymazat
  15. ach ako sa mi dobre číta,že niekto triezvo uvažuje o bioderme micke.lebo to šialenstvo okolo nej mi príde choré.
    mlieko just vyskúšam.ak bude zlé,budem s ním impregnovať zimnú obuv.to je ďaleko od nosa.

    OdpovědětVymazat
  16. Škrob jsem zkoušela a účinky můžu potvrdit. Dá se použít i pudink v prášku, tam je škrob hlavní složka. Pro tmavovlásky je skvělé i kakao, krásně voní, jen se musí vychytat aplikace, aby nezabarvilo i kůži :)

    OdpovědětVymazat
  17. Hezký článek a jdu přemýšlet :)
    http://anett01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Termálne vody sú skvelé a využiteľné úplne vždy a všade, nepreferujem nejakú konkrétnu značku, skvelé sú všetky. Z kozmetiky nedám dopustiť na Essence SOS Spot Killer, doslovný zabiják na nové vyrážky, účinkuje od prvého použitia a skutočne viditeľne, na póry je skvelá malinová maska od H&M. V dekoratívke nedám dopustiť na riasenky Rimmel Scandaleyes a na make-upy od Dermacolu. Najlepšia mnou testovaná micelárka je Bioderma Sébium pre mastnú pleť alebo Eucerin Dermato Clean.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)