Stránky

středa 5. března 2014

6 laků, 2 pochvaly, 4 hejty

Nejsem žádná expertka na laky. Nekupuju je na kila a některé lahvičky dokonce spotřebuju až do dna. Nemůžu se tedy v žádném případě porovnávat s "lakovacími" bloggerkami, které co 3 dny ukazují zbrusu novou manikúru a mají tím pádem přehled jako nikdo jiný. Nicméně nepolíbená taky nejsem. Za posledních 5 let jsem s odlakovanýma nehtama byla viděna jen v nemocnici, a to jen proto, že mi je tam odlakovali násilím. A stejně jsem si je pak hned zase domalovala.

Dnes bych vám chtěla ukázat 2 mimořádně dobré laky a 4, které mě docela dožraly. Ale nejdříve chvalme.

Alessandro a Essence (wtf? Ananaska chválí Essence?)



První fešák (ten lak) z fotky se jmenuje Midnight Red a je od značky Alessandro, což je německý high end a u nás se dá koupit v Douglasu a na jejich oficiálním e-shopu, který si určitě v případě zájmu dogooglujete. Velice příjemně mě překvapil. Drží jako přibitý, barva je krásně sytá a jednolitá po nanesení ve 2 vrstvách, celkem rychle schne a neodštipuje se. I bez nadlaku, který teď nepoužívám, jak se dozvíte posléze. Možná ze mě mluví prvotní nadšení, ale subjektivně mi přijde dokonce lepší, než mí oblíbení O.P.I.čáci, orlíci a esesáci (Orly a Essie, pardon). Mám jej teď na nehtech pátým dnem a je pouze mírně ošoupaný na špičkách. Po 2 hodinových koupelích, uplavání kilometru v bazénu a drhnutí hrnce drátěnkou (sem vařila!). Fakt dost dobrý. :)

Druhý lak je od Essence. Jo, čtete dobře. A ne, neupadla jsem na hlavu. Barva se zove English Rose a je prostě krásná. Taková růžovočervená s mírně našedlým nádechem. Lakuju ho bez podlaku (rebelka!) a hezky kryje už v 1 vrstvě a suchý je než byste řekli švec. Po zhruba 2 dnech, kdy se začne otírat ze špiček, přidám 2. vrstvu a odlakovávám po dalších 3 dnech, kdy začíná odrůstat. Trochu jsem se bála, že po něm budou zažloutlé nehty, ale tato obava ukázala se lichou.

Oba dva laky jsem dostala darem, tudíž nevím, kolik stojí. A ne od žádných firem, od kamarádů. :) Ale rozhodně vám je doporučuji k bližšímu obeznámení.


Misslyn a Sally Hansen



Koupě těchto 2 kousků lituji z celého srdce. Jsou totiž pmsn tak akorát k vzteku. Lak Misslyn v odstínu 227 jsem si koupila v Globusu za asi 150 Kč. Bohužel ne všechny drahé laky odvádějí dobrou práci. Barvu má nádhernou, ale bez porušení nevydrží ani půl dne. A žádný z mých podlaků a nadlaků, které jinak fungují skvěle, to nezachránil. Škoda.

Sally Hansen Double Duty jsem koupila v DM za dvě stovky na základě pochvalných recenzí. Mno... buď mám vadný kus, nebo holky, které ho milují, spooousty volného času. Ta mrcha totiž vůbec neschne. Laku jsem dala několik šancí, ale abych si dávala pozor na nehty ještě hodinu po nalakování - na to nemám nervy. Když už se vám to povede nějak přežít, uschne do vysokého lesku a životnost laku opravdu prodlouží. Pokud jste na tom ale s trpělivostí a činorodostí jako já, budete na nehtech mít akorát tak apartní reliéfy.


Gabriella Salvete a Catrice



Chtěla jsem jedovatou paprikovo-rajčatovou červenou a Fred Said Red od Catrice je přesně taková dráždivá rudá, jakou jsem si namyslela. Bohužel ale nekryje. I ve 3 vrstvách s ním nehty vypadají jako špinavé, protože vytváří takové podivné našedlé průsvity. A pokud není nanesený precizně rovnoměrně, taky to dělá nehezký efekt. Škoda.

Hlavně kvůli Fredovi jsem si koupila bílou Gabriellu Salvete. Protože bílý lak přece vypadá pod barevným dobře, rozsvítí ho a tak... Kecy prdy. Teda jiný možná. Tenhle totiž taky musíte nanést v celkem tlusté vrstvě, aby dobře kryl. No a když na to prásknete něco dalšího, co se taky musí nanést ve 2 vrstvách a pod to celé ještě podlak a navrch nadlak, máte program na celý den. Kdybych byla panička žijící ve zlaté kleci, asi by mi to nevadilo. Chlastala bych chardonnay, koukala na Sama doma a u toho si lakovala pařáty. Takhle to pro mě bohužel využití nemá.

Co vy? Znáte tyhle laky? Co říkáte na Alessandra? A co na to Jan Tleskač?

29 komentářů:

  1. Já si zrovna koupila dva laky od GS a nemohu je vynachválit, kryjí v první vrstvě úžasně a dlouho vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak bílou Gabriellu mám ráda, ale je fakt, že ho nedávám pod barevnej lak, ale používám ho samotnej, tudíž mi dvě vrstvy nedělají problém a vypadá dokonale. Oproti tomu Essence mi moc nedrží. A Alessandra neznám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s Essence laky jinak zkušenost nemám. A tenhle konkrétní má pro mě nachlup stejné vlastnosti jako Rimmel Salon Pro. S těma ostatníma nevím a radši to zkoumat nebudu. :)

      Vymazat
  3. První dvě barvičky se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. tak ten Sally Hansen jsem chválila třeba já - pardón :D a mám ho ráda, páč prodlouží výdrž laku na týden a schne sice fakt dýl, ale není to podle mě taková hrůza, asi záleží, jak je kdo zvyklý ;) já totiž celý den v podstatě sedím u compu a u něj i lakuju nehty, takže se mi lak nemá moc kam obtisknout nebo přijít k úrazu ... a Essence jsi mě překvapila, po tom, co jsem četla několik pochvalných recenzí na nějaký novinkový nude, začínám být nalomená ke koupi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mi hoď do mailu adresu a já ti ten SH pošlu. Aspoň ho někdo využije - hm?

      Vymazat
  5. Ten úplně první má moc krásnou barvu. Já si nehty moc nelakuju, ale v poslední době mě skutečně dostal zpevňovač na nehty od Jordany, co byl v posledním Ladyboxu - a to nikoliv pozitivně. Do 3 dnů od nalakování se mi zlámalo 5 nehtů.

    OdpovědětVymazat
  6. Alessandro vypadá skvěle, ta výdrž mě fascinuje! Co tyhle laky vlastně stojí? Mám pocit, že je to daleko za mojí hranicí... Bílá GS, no, zatím mě nic nepřesvědčilo ke koupi, ač bílý lak se čas od času hodí. Mám pro ty výjimečný účely bílý od Catrice a s krytím taky žádná hitparáda:-/ By mě zajímalo, jak jsou na tom prémiový značky, třebas bílej OPI má hodně holek, tak jestli to za to stojí...? Jo a SH je takovej podlak pro začátečníky, nedělá zázraky, ale mě tehdá dávno předávno přesvědčil, že stojí za to používat podlaky :D Na schnutí katastrofa, jako top coat jsem ho nepoužila nikdy.
    A předposlední dvě věty - hahahahaaaaa! :-DDD
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel nevím, kolik Alessandro stojí. Byl to dárek. Ale co jsem dogoolovala (jo, vím, že se to nemá), tak bych cenu v krámě odhadovala na cca dvě stovky. A za ty určitě stojí. Momentálně ho miluju víc než O.P.I, což už je co říct.

      Vymazat
    2. Laky Alessandro stojí co vím, tak asi 250 Kč. Ale jsou fakt kvalitní. A některé odstíny mají i v miniaturkách, které jsou levnější.

      Vymazat
  7. Sally mne osobne vôbec neschne dlho, za 5 minút maximálne už trieskam nechty o všetko a nikdy nie je orýpaný... ale pamňtám aj ja také laky ktoré mne vôbec na nechtoch neuschli tak som ho posunula kamoške a jej schol uplne v pohode (ešte rýchlejšie ako ostatné)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nespravodlivé je to, že mne neschnú väčšinou také laky, ktoré sa mi najviac páčia :D

      Vymazat
  8. Já mám ten bílej od GS a problém nemám....stačí dvě vrstvy a úplně pohoda. Je to ten nejlepší bílej lak z drogerky. Sally Hansen už nechci nikdy vidět, po recenzi jsem si koupila ten urychlovač schnutí. Sice zaschl krásně, ale ještě ten den se mi začne lak loupat!

    OdpovědětVymazat
  9. Sally Hansen mi taky nechce schnout :( Nejvíc jsem se u něj vztekala!

    OdpovědětVymazat
  10. English Rose nosí kamarádka a fakt, že ta barva má něco do sebe! Třikrát jsem ho měla v pazourách, že ho koupím a nakonec vrátila do regálu. Naštěstí to není žádná limitka, takže po čtvrté už to snad vyjde:)

    OdpovědětVymazat
  11. sally nekupim už len kôli tej vlne úžasu,ked prišla na trh.nemam rada taketo promo.ak je dačo dobre,je to reklama sama o sebe.

    OdpovědětVymazat
  12. od Alessandro bych si nějaký pěkný kousek ráda koupila, tak se po něm mrknu na veletrhu :))

    OdpovědětVymazat
  13. Celkem mě překvapilo, že chválíš lak od Essence, jelikož ty co mám já doma, vydrží tak den. Jinak jestli ještě sháníš jedovatou červenou, můžu doporučit Rimmel 440 Sun Downer. Mně drží perfektně.tak 4 dny, pak se trochu ošoupe na koncích nehtů. Jedná se o řadu 60 second a schne opravdu rychle. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak chvála na Essence barevné laky mě překvapila, mám od nich ráda jen gelový nadlak, na ten nedám dopustit. Ale možná si mě zlákala i na tenhle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chválím tento jeden konkrétní. Jiné neznám a ani poznat nehodlám.

      Vymazat
  15. Ten English rose mám, taky se mi líbí :). Myslím, že za tu cenu je fajn. Překvapilo mě, že mi na nehtech vydrží docela dlouho, výdrž jsem u něj čekala horší.

    OdpovědětVymazat
  16. Jééé takovejch laků :-D já používám maximálně nude a tím končím tvá Máňa...
    Nééé, mně prostě žádnej lak nedrží a to mám doma Loreal, Barry M, Opi, Coloramu, Revlon, Sally Hansen a všechno se za dva dny začně odírat dolů...

    OdpovědětVymazat
  17. mne s avelmi páči farba toho prvého laku alessandro :)
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  18. Tak teraz si mi prehovorila zo srdca, až na ten odtieň English Rose od Essence. Keď som si ho asi pred rokom kupovala, bola som nadšená z odtieňa, naozaj mi evokoval Anglicko, ruže a čaj. Lenže na nechtoch bol hnusný, ale možno si len nesadol s mojou pokožkou. Darovala som ho. Avšak laky Alessandro sú skvelé a skvelé vlastnosti som očakávala aj od značky Misslyn (predsa len, majú tak veľa odtieňov, nie sú najlacnejšie a aj vyzerajú celkom profi), no na nechtoch nič nevydržia. Som sklamaná. Fred Said Red? Jasná, len akosi zabudol, že red má byť na nechtoch red a nie ako ríbezľový sirup.

    OdpovědětVymazat
  19. Ty jo, a mně laky od Essence vydrží tak dva dny, pak se mi loupou, to nevím, kam já ty ruce teda strkám :D
    Jinak máš moc pěknej blog! ;)
    http://something-times.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Essence bych nesnesla, vadí mi ty široké štětečky. U mě válí Miss Sporty a Rimmel jednoznečně :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)