Stránky

pondělí 9. června 2014

Batiste pro brunetky

Vítám vás u dalšího článku ze série nadávání na suché Šampony. Pokud jste předchozí díly nezaznamenali, najdete je tady, tady a tady - to taky haním Batiste. Leč nepředbíhejme.


Než se do pana Batista pustím, cítím povinnost vám popsat své vlasy a taky to, co od suchého šamponu chci. Nuže - kštici mám hustou a sahá mi déle než do půli zad. Odstín mi kadeřnice určila za tmavě plavý. S kvalitou vlasů nemám sebemenší problém. Jsou pevné, nepoletují, ale také lehké. Jakýkoliv účes mi bez problémů drží celý den. Třeba drdol zajištěný jen pár sponkama bez tužidla či laku. Tudíž je nosím v 99 % případů jen tak rozpuštěné. Protože se mi ani moc necuchají.

Jak si to tak po sobě čtu, vypadá to spíš jako machrování. Má to však jedno velké ALE. Háro se mi mastí o dost rychleji, než bych chtěla. Ač ho mám i bez fénování do půl hodiny po umytí suché (jo, už s tím chlubením končím), časté mytí vlasů je opruz a nemám z něj celkově moc dobrý pocit. Když jsem si vlasy jednu dobu myla každý den, reagovaly na to ještě větším maštěním, zplihlostí a takovým divným pocitem u kořínků. Přitom šamponem to být nemohlo.



Říká se - dokonce i Michelle Phan, ne jen smradlavé lesany a babky z minulého století - že je lepší si vlasy zas tak často nemýt. Že si na to zvyknou a po čase se mazová produkce srovná a budou i hezčí. No jo, jenže jak to přežít, když už druhý den vypadám, jako bych si strčila hlavu s odpuštěním do friťáku?


Ale i na tyto situace kosmetický průmysl - ještě že ho máme - myslel a daroval nám suchý šampon. A jak už to tak bývá, většina jich stojí za vyliž... za nic. Buď smrdí (Amica), koušou (taky Amica, Syoss, ale třeba i Toni&Guy), nebo strašně rychle dojdou (Schauma, Balea). Občas se objeví nějaký dobrý, ale jelikož to o něm autoři moc dobře vědí, nasadí si adekvátní cenu. A než platit tři stovky za sucháč, to si ty vlasy raději ob den umyju.

O suchých šamponech Batiste se říká, že mají skvělý poměr cena/výkon. Na tyto produkty píši recenze vždy až po spotřebování celého produktu, takže v tomto ohledu musím dát "hlasu lidu" za pravdu. Balení mi vydrželo ve srovnání s ostatními drogerijními produkty nadstandardně dlouho, v řádu měsíců. Což je zvláštní, protože objem mají deklarovaný stejný. Někdo by se na to měl asi podívat (nečte to tu někdo z ČOI? :).



I když jsem podle své kadeřnice skoro blond, Batiste pro světle hnědé vlasy mi na temeni vyrobil cosi nevábného a vyhlížejícího přinejmenším plesnivě, logicky jsem sáhla po jeho tmavší variantě. Na vlasech byl skvělý. Nebyl vůbec vidět, vytvořil objem, krásně voněl... Skalp jsem měla jako z reklamy a nejeden Indián by byl dal nevím co za to, aby se mu mohl houpat u pasu.

Byla jsem nadšená. Dokud jsem si před spaním nevyčesala vlasy do drdolu a jala se věnovat večerní hyeně. Tedy hygieně. Tehdy se za mou ozvalo opatrné: "asi ses někde umazala". A já na to: "kde?", a obhlížela se po loktech, protože jsem mimo jiné kromobyčejně nemotorná, spadnu do kdejaké díry a několikrát denně zavadím ramenem o futra/zábradlí/motajícího se bezďáka... "No tady, vzadu... Na krku."

To umazání byl krk černočerný jak bota. A nešlo to umýt. Ani pleťovkou, ani olejem, ani lihem, ani odmočit v dlouhé lázni. Asi týden jsem s napětím sledovala, jak se mi začíná přes 50 odstínů šedi (huehue) navracet má původní alabastrová barva.



Sprej jsem dostříkala opatrně jen na temeno a partie kolem obličeje a kdykoliv jsem se jen trochu zapotila, trnula jsem hrůzou, že mi po obličeji budou stékat hnědé čůrky a pohorším tak své okolí. Takže tenhle sucháč taky nemiluju, ač první dojem na mě udělal úplně skvělý.

Ale nebojte se, vypadá to, že už jsem pana ideálního suchého objevila. Jen se v tom ještě musím ujistit. Po tom všem těm lotrům tak úplně nevěřím.

A co vy? Jste taky friťáci? Jak s tím bojujete?

24 komentářů:

  1. Nejsem friťák, jsem líná. Hlavně teď v létě mě rozčiluje, že bych si mohla vlasy mýt každý den (stačí jakýkoliv menší sportovní výkon a vlasy jsou pěkně spocené). Proto se sucháč na léto tak hezky hodí. Takže doufám, že nám Tvou hvězdu brzy představíš, protože já jsem nešťastná z Amicy, a Lushácký pudr je nejvíc naceněný.l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ho neoficiálně prokecla tady v komentech. Ale zatím za to 100% neručím, je to jasné? :)

      Vymazat
  2. Mám ho. Mám jen v jiném balení Batiste pro brunety a jo svou funkci asi plní a barvení jsem si nevšimla. Používám ho málo a cca tak 3x za měsíc a už ho mám měsíce. Co se týče mytí vlasů. Dřív jsem si je myla každý druhý den a šílela, že jsou zase mastné. Pak jsem zlenivěla a postupně začala mycí rituál prodlužovat. Dnes jsem na týdnu a ani za ten týden se mi vlasy nezačnou mastit a to používám opravdu mastící regenerační šampony. Takže za mě ano, tohle prodloužení funguje a být tebou tak prodloužím třeba v dny, kdy jsi doma, nebo teď v létě budeš nosit určitě culíky, drdoly a tak :) A jinak tohle nemytí vlasů mým vláskům jen svědčí. Nejsou tak přesušené a rostou jako z vody :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm. A za jak dlouho se ti povedlo dostat na ten týden? Protože já ať dělám, co dělám, pořád se mi to prodloužit nedaří. Jakmile bych nepoužila sucháč, jsem už 2. den jak z fritézy. A to si teď vlasy myju co 4 dny. Ale fakt jen díky suchým šamponům.

      Vymazat
  3. Tak šup šup s tím novým objevem! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobře... Je to základní Batiste. Ale ještě se ho bojím naplno pochválit. Tak pst. :)

      Vymazat
    2. Tak jo, já si ho půjdu potichu koupit :-)

      Vymazat
  4. Vzpomínám na ty doby na základce, kdy jsem si vlasy myla jen v neděli. Pak na střední dvakrát týdně a přesto vypadaly dobře. A teď už tři roky myji ob den. Respektive myji v neděli, úterý, čtvrtek a sobotu. Jinak to prostě nejde. První den jsou pěkné, druhý už je musím mít v culíku, rozpuštěné vypadaj dosti mastně a nedrží tvar, tak je pak hned večer musím umýt :( Suchý šampony jsem ještě nezkusila a popravdě mě to ani neláká. Nic se nevyrovná pocitu právě umytých vlasů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobné vzpomínky. Ale s tím rozdílem, že co jsem si vlasy myla ob den, vůbec jsem z nich zdravý pocit neměla.

      Vymazat
  5. Asi bych se měla zastydět, ale já mám tu hnusnou Amicu prostě nejradši. Je levná, dlouho vydrží, popelavej efekt naopak vítám a ten babkovskej smrad už jsem se naučila mít ráda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč? Buď ráda, že ušetříš. Kdyby mě z ní nesvědila hlava, tak u ní asi taky zakotvím.

      Vymazat
  6. S tím na hnědé vlasy mám absolutně stejnou zkušenost; ovšem ten klasický, blushed, tropical nebo cherry mi všechny absolutně vyhovují a v případě posledních tří i moc hezky voní :) nedělají mi šedivé kořínky, neslepují nebo tak, prostě paráda :) Zkoušela jsem i ten na objem a ten obejm sice vytvoří, ale přišlo mi že spíš tím že vlasy dost zhrubí a slepí, což se mi úplně nelíbilo.
    Poznámka pod čarou: objevila jsem tvůj blog včera a do rána ho celý přečetla (prokrastinace se hodí když se má člověk učit, chichi). Jsi skvělá, máš úžasný styl psaní a prostě... jsi boží! Dlouho jsem hledala někoho takového! :) (respektive nějaký takový blog, chápeme se!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ten klasický se právě - pokud se nic nezmění - chystám vychválit. :)

      A k té poznámce pod čarou. Díky! Jsem z toho úplně naměkko, fakt!

      Vymazat
  7. Tak délku vlasů ti závidím! :) Dlouho jsem byla na kraťoulinko a teď pěstuju. Vlasy se mi bohužel taky hodně mastí, zkoušela jsem nejrůznější suché šampony, obarvit, dát trvalou.. nemýt vlasy tak často a nechat je 'zklidnit'. Nic mi bohužel nepomohlo. Když jdu mezi lidi, myju každý den, jinak méně často..
    Nějaký funkční suchý šampon bych uvítala, ale moc nevím, po kterém sáhnout. Z drogérky jsem se žádným kouskem nebyla spokojená, ale doneslo se mi, že jako suchý šampon výborně funguje i práškový šampon Eliah Sahil.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  8. taky už jsem jich pár zkoušela, ale zatím mám problém s tí, že buď rychle dojdou (jakože po třech použitích třeba, což je nemyslitelné) a nebo prostě nejdou vyčesat a vlasy pak vypadaj šedivý, takže do tmavýho batiste vkládám velkou naději, jeho normální bráška, kterého jsem koupila na zkoušku v miniatuře byl dost slušnej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co se týče mastných vlasů, tak teď se mi děje taková divná věc, jsem zvyklá si vlasy mít ob den, s tím že ten den kdy nemyju, je mám v culíku, protože to prostě není top forma. no ale teď, se i ten druhý den budím s "docela dobrý vlasy" ale jen co je rozčešu, tak je to ještě horší než obvykle, prostě u kořínků mastný až hamba. nevím, čím to proboha může být, ale jelikož mám vlasy asi tak dlouhé jako ty, tak jít neučesaná je nemyslitelné :D

      Vymazat
    2. No, pravděpodobně si tím rozmažeš maz, co máš u hlavy, po celé délce vlasů. To ti teda nezávidím. :/ Asi mě budeš mít za čuně, ale já se občas neučešu - trochu to natupíruju a vytvořím nějaký drdol a jdu. Na neučesaných vlasech mi to drží líp a taky vydržím dýl bez mytí. Pokud tě to neekluje, třebas to taky zkus.

      Vymazat
  9. ja som mala červené tužidlo a tak sa mi hnusne vymýva ale teraz chcem hnedé vlasy tak to skúsim

    pls follow me:
    http://anahjalliyah.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na blog mrknu. A červené vlasy závidím, mně nesluší, ale hrozně se mi to líbí.

      Vymazat
  10. Nooo šampony jsou fakt potíž... Schauma byla bez efektu a na dvě použití... a umíte si představit ten děs, kdy relativně pospícháte na jednání, potřebujete si "umejt" hlavu a prostě se nic neděje a vypadáte, jako když jdete stáčet olej? Takže hysterickej záchvat, šup hlava nad vanou, no děs a hrůza... cestou na jednání si říkám, že to přece nejni možný, určo jsem to udělala blbě...
    Jeeenže další testování jsem přesunula na sobotu a ten samej problém a navíc mi to ve 3/4 hlavy došlo... Takhle "double" naštvaná už jsem dlouho nebyla...

    Potom teda z těch vyhovujících je to Isana, jenže stojí pade a vydrží na třikrát... noo a Batiste mi vyhovuje jedině a pouze třešňovej, ten mám už přes měsíc, používám obden a parádička, nevycházím z údivu...

    OdpovědětVymazat
  11. U me nic noveho,porad miluju Batiste klasiku a blond :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem hroznej friťák :( Navíc mám vlasy jemný a rovný. Teď dodělávám suchý šampon od Dove a taky mě moc nenadhcnul. Sice hezky voní, účes zpevní a nevysušuje vlasy pokožku hlavy, ale ta spotřeba je hrozná a často se mi stalo, že jsem vlasy po něm učesala a mohla jsem začít znova... účinek jsem čekala větší :/

    OdpovědětVymazat
  13. Wow, tak za varování jsem ráda.. A taky jsem ráda, že se mi líbí normální varianty i pro světlé vlasy. Někomu takový ten bílý prášek ve vlasech vadí, mi se to ale líbí. :D Když je pořádně vyčešu kartáčem, zbyde maximálně jen mírně světlejší nádech vlasů a to zbožňuju. :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)