Stránky

středa 11. června 2014

Levné české bio tonikum

Tohle tonikum od české firmy Bione vypadá až podezřele dobře. Teda jako neberte mě až tak doslova. Vypadá děsně. Což je asi daň za tak nízkou cenu (na netu od 50 Kč) a hezké složení.

Složení: aqua, glycerin, cocoyl glutamate, allantoin, glycin octanoate, inositol, ethyl alcohol, phenoxyethanol, cannabis sativa extract, lactic acid, parfum, +/- C.I.42090,13015

Jak vidíte, na fotce je prázdný obal, který se po pořízení snímku záhy ocitl v koši. No a do virtuálního koše se - nevím jak - nedopatřením dostaly i další snímky, takže pro zbytek povídání si musím vystačit informacemi z ofiko stránek Bione. Protože o dalším nákupu neuvažuji.

Lahvička mi vydržela asi 2 měsíce. Nejprve jsem tonikum zkoušela používat k odličování a čištění, jak na něm píšou, ale k těmto účelům ho nedoporučuji. Nevezme totiž všechno a pleť se pak zbytečně zanáší.

Naopak na závěrečné dočištění funguje hezky. Pleť si z něj vezme to dobré, co v něm je a po několika dnech začne být více hydratovaná, vyživená a zklidněnější. Jeho použití je znát. Sice ne nijak výrazně, ale je.

Za tu cenu jsem s ním byla spokojená, ale protože jsem frfňa, od tonika chci něco víc a jsem ochotná si za to připlatit. Pokud pro svou pleť hledáte jen mírný boost, jděte do něj. Pokud chcete viditelnější výsledky, pořiďte si třeba moje oblíbené šalvějové tonikum od Flax. Je taky přírodní a prostě lepší. Ale i čtyřikrát dražší.

Co vy a tonika? Používáte? Řešíte složení? Která jsou vaše oblíbená?

9 komentářů:

  1. Já už se dva měsíce odhodlávám k postu na tonikum s aloe vera (aspoň teď myslím, ehm...). Měla jsem dvě, jedno bio a jedno nebio, a děěěěsně mě tak od půlky obou balení otravovaly, za boha jsem je nemohla spotřebovat. Jo, levné, relativně funkční, ale děsně nudné.

    OdpovědětVymazat
  2. To balení je strašný, jo jsem frfňa a záleží mi i na obalu :D Nebo spíše takhle, když je produkt skvělý, jsem ochotna zkousnout i špatné balení, ale na rovinu musím říct, že díky tomu ošklivému balení by mě na něj nenapadlo v krámě kouknout. Jinak složení určitě řeším, momentálně mám Antipodes tonikum Ananda, na které jsem narazila v super akci a jelikož mě delší dobu lákalo, tak jsem ho zkusila a jsem moc spokojená. Moc ráda bych ale našla nějaké skvělé v levnější cenové kategorii (jo a právě proto se mi strašně líbí tonikum YULI, které je ještě o dost dražší, achjo...)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle bione je fakt chudáček, vypadá hrozně (hrozně mi připomíná takové y fejkové lahvičky od vietnamců). Já mám ráda rozmarýnové tonikum od Hádka, ale vystačím si většinou s pleťovou vodou :)

    OdpovědětVymazat
  4. kde kupuješ to lepší tonikum od flax?

    OdpovědětVymazat
  5. já mám teď konopný krém a moje pleť si po něm spokojeně chrochtá; dokonce mi i přijde že funguje na začervenání kterého se jinak nemůžu zbavit :) tohle tonikum jsem nezkoušela, ale zrovna hledám nějaké nové, tak asi vyzkouším to Mythos, dobré přírodní 100% vyhovující jsem ještě nenašla, takže díííky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  6. Od Bione mám nejraději šampony. Z pleťových vod u mě vede Cannaderm.

    OdpovědětVymazat
  7. BIO kosmetiku mám ráda. Ale Bione mě prostě neláká :(

    OdpovědětVymazat
  8. Taky si raději připlatím,kvalita je pro mě důležitá,mám dost citlivou pleť :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja až tak nejako drasticky zloženie neriešim, keď pre mňa funguje jeden krém plný chemikálií a druhý čisto prírodný tak ich používam. Ale vždy si pred kúpou niečoho nového popozerám recenzie aby som vedela, čo môžem čakať. :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)