Stránky

pondělí 8. února 2016

Thajská masáž jako zážitek

Jak jste možná viděli u mě na Instagramu, pod stromeček jsem dostala poukaz na thajskou masáž do Tawanu od firmy Zážitky.cz. Tím mi udělali ohromnou radost, protože na masáže do Tawanu chodím i za svoje, pravidelně a ráda.


Není thajská masáž jako thajská masáž


Tomuto druhu masáží jsem podlehla před 3 lety v Thajsku, kde mi malá Thajka na pláži spravila ztuhlá záda, i když jsem nejdřív myslela, že to nepřežiju. Thajská masáž začíná tak, že ležíte na břiše a masérka postupuje od kotníků až po krk, kde pomocí tlaku rukama různé intenzity zjišťuje, kde je třeba zapracovat. A pak si vás vezme do parády – lehce masíruje, příjemně hladí, nebo na vás rovnou vyskočí a tancuje vám na bedrech.



Já jsem třeba až při těchto masážích zjistila, že mívám ztuhlá lýtka a začala jsem se víc protahovat. A jenom tahle malá úprava v denní rutině mi pomohla cítit se líp – mám víc energie a jsem pohyblivější.


Je ale třeba říct, že ne všechny salony, které u nás thajské masáže nabízejí, to umí. Pokud nechcete zdlouhavě zkoušet, kde vám masáž sedne, běžte do Tawanu, kam chodím i já. Mají celkem 10 provozoven v Praze, Brně, Mladé Boleslavi, Hluboké nad Vltavou, Špindlerově Mlýně a v Karlových Varech. Od známých jsem slyšela různé storky z jiných salónů a někde to bylo fajn, jinde na zdech plíseň a ani nemasírovaly Thajky – prostě ne všude mají bohužel tak vysoký standard.


Jak probíhá masáž v Tawanu


Na masáž je třeba se objednat v předstihu několika dnů. Můžete si zamluvit i svou oblíbenou Thaječku, pokud chcete. Je dobré přijít o trochu dřív. Před masáží vám dají napít a zeptají se vás, jestli máte nějaké zdravotní omezení, případně kde vás bolí záda a jakou si přejete intenzitu masáže. Nabízejí soft, medium a některé masérky umí i strong. Zatím jsem měla skoro vždycky strong a několikrát medium a druhý den jsem se cítila jako po intenzivním tréninku ve fitku. Vždycky si pak za to nadávám, ale na druhou stranu se bojím, že kdybych si řekla jen o soft, že bych toho za svoje peníze dostala míň. :D



V pokoji, kde vás budou masírovat, jste buď sami, nebo ve dvou – záleží, jestli chcete masáž pro jednoho nebo pro pár. S cizím člověkem vás na pokoj nedají, nebojte. Jakmile vás zanechají o samotě, svlečete se do naha, případně nahodíte epesní jednorázové spoďárky, zakryjete se ručníkem a čekáte na masérku.


V pokoji si můžete regulovat míru osvětlení a hlasitost hudby – ta je tradiční thajská instrumentální. Přiznám se, že ze začátku mě docela rozčilovala, ale pak jsem si zvykla. S tou hudbou mě ovšem neberte až tak vážně. Nejsem moc relaxační typ – pokud byste mě vydeptat, zavřete mě do setmělé místnosti s relaxační hudbou a zapálenou vonnou svíčkou.


Přínosy masáže           

             
Jsem majitelkou hypermobilních kloubů, která fláká cvičení. Což znamená, že mívám často zablokovanou páteř a sem tam skončím i na pohotovosti na obstřiku a pak chodím na rehabilitace a tak. Zjistila jsem, že thajská masáž v Tawanu mi dělá lépe, než klasické odblokování u neurologa. Ač se to nezdá, masáž není tak razantní a invazivní řešení problému a zároveň se při ní i trochu protáhnete a procvičíte. Tohle je můj subjektivní pocit a v žádném případě to neberte jako odrazování od návštěvy lékaře. Ale pokud na potíže se zády trpíte, zkuste do řešení těchto problémů zařadit i thajské masáže. Třeba zjistíte, že vám to pomáhá jako mně.


Druhy masáží a oblíbené masérky v Brně


V Tawanu mají několik druhů masáží. Nejradši mám 60minutovou back massage. Tu jsem měla od 3 různých Thajek a každá ji dělala úplně jinak. Všechny na mě použily příjemně chladivou a zároveň prohřívací voňavou bylinkovou emulzi a přikládaly na mě nahřáté sáčky s bylinkami. Paní Nee (nevím, jestli to píšu dobře, skoro určitě ne) se s tím nepárala a na férovku mě odblokovala hned ze začátku tím, že mi vyskočila na záda a pak ještě na konci dvěma zkušenými trhnutími vsedě do stran, za což jsem jí neskonale vděčná a ještě dva dny na to jsem měla pocit, že můžu lítat. Paní Piki mi záda taky moc hezky uvolnila a přitom si se mnou povídala o Thajsku. Nejvíc se mi ale back massage líbila s Pan, která mi našla blokádu na lopatce a – nekecám! – postupně mi ji nahrnula až do lokte, kterým mi křupla, a bylo vyřešeno.


Byla jsem taky na aroma oil massage, která trvala 90 minut. Je to obdoba klasické thajské masáže. Pokud si představujete, že se u ní prospíte, tak na to rychle zapomeňte. Můžete také zvolit intenzitu a druh oleje. Vždycky jsem si vybrala kokosový. Masáž je příjemná a pro mě vysilující. Doporučuju už si potom nic neplánovat a nejlíp okamžitě zalehnout. Existují lidé, kteří masáží v Tawanu začínají den a ty upřímně nechápu.


Proč si masáž koupit u Zážitků?

Ač jsem do Vánoc nakupovala přímo v Tawanu, změnila jsem to. Některé masáže jsou od Zážitků dokonce levnější než přímo v Tawanu a někdy jsou jen mírně dražší – třeba o 9 Kč. Voucher od Zážitků má ale roční platnost, kdežto ten od Tawanu jen 6 měsíců. V ceně voucheru od Zážitků je i zdravotní pojištění. Pokud by se vám na masáži nedej bože něco stalo, budete mít finanční plnění.



 No a co je podle mě nejvíc cool (pardon za ten pubescentní výraz) – voucher můžete vyměnit za poukázku na cokoliv jiného, co Zážitky aktuálně prodávají. Což se hodí, když voucher kupujete jako dárek. Nemusíte se bát, že se obdarovanému netrefíte do vkusu. Nebude se mu líbit masáž? Nevadí. Třeba ho víc nadchne výlet na segway, let balónem, trénink s ostrýma policajtama, nebo den práce v ZOO s exotickýma zviřátkama. Vlastně mám při nákupu masáží docela problém nekliknout někam jinam. J


Co vy? Chodíte na masáže? Byli jste v Thajsku? A už jste si někdy koupili nějaký zážitek?

17 komentářů:

  1. na masaze chrbta chodim pravidelne musim ( som si zranila chrbat pred par rokmi a tvoria sa mi pravidelne spazmy)
    a zazitok som dostala kurz lezenia po skalach parada milujem zazitkove darceky :)
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spazmata jsou zlo. Bych je zakázala. (Slovo chrbát je na druhou stranu boží. :D)

      Vymazat
    2. uplne suhlasim keby to len slo

      Vymazat
  2. Uplne me lakas...no neni to teda nejlevnejsi koukam....opravdu se to vyplati? Bylas v Brne i jinde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyla. Po špatných zkušenostech známých se i bojím. Docela pozitivní ohlasy jsou na studio na Slovákově, ale prý tam nemasírují Thajky. Jo, v Tawanu to stojí trochu víc, ale opravdu tam vždycky dostaneš to, co za to dostat máš. Jestli chceš, ozvi se mi a můžem jít spolu. Jako ne spolu na masáž ve dvou, ale každá do svého kamrlíku se svou Thajkou. :)

      Vymazat
  3. Diky! Ja prave nevim jestli pro sebe, ja se toho trosku bojim ;) ale chtela bych koupit tomovi poukazku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně - tak mu ji kup přes Zážitky. Přinejhorším si to vyměníte za ochutnávku rumu nebo za něco bezpečnějšího. :D

      Vymazat
  4. Diky! Ja prave nevim jestli pro sebe, ja se toho trosku bojim ;) ale chtela bych koupit tomovi poukazku ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Já na tu thajskou masáž moc nejsem, raději mám právě ty masáže u kterých si pospím :-) U thajské se akorát vždy stresuji, protože nesnáším to lupání kloubů atd..

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som dostala thajsku masaz od kolegov na narodky a este som sa neodvazila :(

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, Vaše studio jsem měl možnost navštívit a mohu všem jen doporučit. Chci se ale zeptat nemáte náhodou někdo zkušenost s tantrickou masáží? Bylo mi doporučeno navštívit tenhle salon. Nemáte náhodou nějakou recenzi? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Ono těch salónu je moře, takže je docela těžký vybírat, spíš bych být tebou čerpal buď ze zkušeností od známých a nebo nějaká erotická fóra. Já jsem dost vytížená takže se dostanu na takovouhle masáž jednou za měsíc ale stojí to za to, chodím sem kdyby si chtěl zkusit

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, tak to by mě taky moc lákalo :) Už delší dobu se chystám dopřát si nějaké to zpříjemnění a zatím jsem slyšela chválu na tyhle masáže :) Každopádně děkuji za tip a určitě brzy navštívím ;)

    OdpovědětVymazat
  10. To je přesně moje řeč. Thajská masáž, to je super. Ty Thajky se s tím "ne..." a fakt to má sílu. Člověk pak odchází jako by zhodil balvan ze zad.
    No a pak samozřejmě jedu tantra a erotickou masáž. To má taky sílu a je to super. Je dobře, když člověk trochu víc pozná svou sexualitu, tak proč to nezkusit. V Praze chodím tady https://kleopatra-massages.com/ a vůbec se za to nestydím.
    Filip Král

    OdpovědětVymazat
  11. To je přesně moje řeč. Thajská masáž, to je super. Ty Thajky se s tím "ne..." a fakt to má sílu. Člověk pak odchází jako by zhodil balvan ze zad.
    No a pak samozřejmě jedu tantra a erotickou masáž. To má taky sílu a je to super. Je dobře, když člověk trochu víc pozná svou sexualitu, tak proč to nezkusit. V Praze chodím tady https://www.kleopatra-massages.com/ a vůbec se za to nestydím.
    Filip Král

    OdpovědětVymazat
  12. To je přesně moje řeč. Thajská masáž, to je super. Ty Thajky se s tím "ne..." a fakt to má sílu. Člověk pak odchází jako by zhodil balvan ze zad.
    No a pak samozřejmě jedu tantra a erotickou masáž. To má taky sílu a je to super. Je dobře, když člověk trochu víc pozná svou sexualitu, tak proč to nezkusit. V Praze chodím tady https://www.kleopatra-massages.com/ a vůbec se za to nestydím.
    Filip Král

    OdpovědětVymazat
  13. Rozhodně nejkrásnější masérky mají tady: https://masaz-praha.com/maserky/ Dnes to celý den šmíruju v práci a jsem z toho úplně uondanej :-)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)