Stránky

pondělí 11. dubna 2016

Spa Ritual proteinový podlak + odlakovač, aka je manikúra smyslem života?

Asi už jste při krasojízdě po blozích Spa Ritual potkali. Mně samotné to docela trvalo, než jsem se k vyzkoušení produktů od této značky dostala, protože jsem z ní neměla úplně dobrý pocit. Ani ne tak ze značky samotné, ale z toho, jak se u nás prezentuje. Ale o tom až potom. :)


Mám tvrdé nehty. Jsou pevné, rychle rostou a nemám problém nechat si je narůst opravdu hodně dlouhé. Pokud se mi teda nezlomí, k lámání jsou náchylné. Blbé je, že když se zlomí, roztřepí se na několik vrstev a musím hodně pilovat, abych dala zlom dohromady. Logicky mi na tohle nepomůže většina podlaků, které mají nehty zpevňovat - je v nich vápník a po něm jsou nehty ještě tvrdší a lámavější. Můj typ nehtů potřebuje hydratovat, proto jsem si pořídila proteinový podlak podle svých potřeb.


Prý funguje správně jen s odlakovačem od Spa Ritual. Ok, pořídila jsem si i ten a kombo poctivě používala minimálně 4 měsíce. Mezitím jsem ještě dobírala kúru Inca Collagenu. Pak jsem kolagen vysadila. Nehty se mi skutečně úplně přestaly lámat a třepit. Jenže 3 měsíce po vysazení kolagenu se třepení zase dostavilo - sice ne tak moc jako předtím, ale už mám s nehty práce trochu víc.


Myslím si, že proteionový podlak i odlakovač jsou dobré a na nehty mi skutečně trochu pomohly. Ale samospásné pro mě taky nejsou. Pokud máte stejný typ nehtů jako já a nebažíte jen a výhradně po Spa Ritualu, zkuste zelený odlakovač od Sally Hansen, má skoro stejné složení. A taky mi pomáhal růžový podlak Nail Nurse od Rimmelu - v tom je ale formaldehyd.

Proč Spa Ritual?


Spa Ritual má kromě kvalitních produktů pro svou cílovou skupinu ještě jiné výhody. Složení a filosofie značky. Laky jsou 5 free, tedy bez 5 nejčastějších potenciálně škodlivých látek, jako jsou třeba formaldehyd a toluen. Jsou taky veganské a tuším že v rámci možností eco friendly. Potud nemám výhrad.

Co se mi už ale líbilo míň, je tón sdělení, který se line blogy těch, kteří absolvovali školení ve Spa Ritual. Tady se pouštím na tenký led - možná to tak vnímám jenom já a možná to tak je jen u někoho... Ale působí to tak na mě, je to ale jen můj názor a můj problém. :) Trochu mi vadí ta autoritativnost - jedině tento postup je správný, pouze tyto produkty spolu správně fungují, všichni ostatní to dělají špatně, atd... Asi jsem přecitlivělá, ale tohle tam cítím a nesedí mi to.

Založením jsem pragmatička a vím, že se mnohdy dá cíle dosáhnout několika různými cestami. Navíc mám problém s autoritářským projevem. Takže pokud se mi někdo pokusí diktovat jediný správný postup čehokoliv, kamarádit se asi hned ze začátku nebudeme. Zvlášť když se takové sdělení týká manikúry. Pardon, ale to nejde brát úplně vážně, když vám někdo určuje pravidla s takovou vervou, jako byste probírali téma co do závažnosti stejné jako hladomor v Africe nebo světový mír.

Ano, chci mít upravené a zdravé nehty, ale nehodlám se tímto tématem zabývat tak intenzivně a komplexně jako třeba studiem cizího jazyka. Vždyť to jsou jen nehty, majgod. :) 

Stejně tak mi přijde trochu úsměvný způsob prodeje u nás - v salonech, kde na vás dohlídnou, že si opravdu kupujete péči vhodnou pro svůj typ nehtů. Na jednu stranu je to hezké, že se o zákazníky starají, na druhou si připadám trochu jako debil, u kterého se předpokládá, že si sama neumím správně vybrat, co potřebuju. Však to jsou jen věci na nehty, ne léky na předpis. :)

Škoda, že Spa Ritual není rozšířenější a nedá se u nás běžně koupit v parfumeriích a lékárnách. Podle mě je to kvalitní značka, která má hezké barvičky a kupovala bych si ji častěji. Čestnou výjimkou je brněnská Chytrá lékárna na Kobližné. Snad jich brzy bude víc.

Jak to máte se Spa Ritualem vy? A s péčí a nehtama a nákupem laků. Řešíte to, nebo je vám to jedno?


27 komentářů:

  1. Já bych Spa Ritual chtěla moc vyzkoušet. Jinak složení v lacích a především v péčích začínám hodně řešit, právě formaldehyd mi opravdu vadí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ho vyzkoušej. Péče i barvičky jsou dobré. :)

      Vymazat
  2. Muhehe, nejsi jediná. Já sice složení řeším, ale tak nějak přiměřeně. Fakt si nemyslím, že umřu, když si občas nalakuju nehty lakem z drogerky (namažu pusu krémem s parabenama, napatlám tělo minerslním olejem...dosaď si co chceš). A nejlepďí je, když se pak někoho z těch, co šíří tyto jediné pravdy, zeptáš na ověřený zdroj....Si pak připadám jak při hovoru s Jehovistama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, odpovědi na to, proč ten podlak funguje jen s tím odlakovačem, jsem se ještě nedopídila.

      Vymazat
  3. Presne! znacka je sice vcelku sympaticka, ale su to LEN NECHTY!!! Treba trochu zvolnit, inak proti nim nic nemam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo to tak vnímá. :)

      Vymazat
  4. Ale víš, to nejsou JENOM nehty, tím si můžeš zničit zdraví!!!

    Jsem ráda, že nejsem jediná, komu tohle vadí. Popravdě mě SR kvůli téhle jejich prezentaci absolutně neláká. Každopádně měla jsem od nich ten slavný odlakovač, který nezvládal odlakovat červené odstíny, a jeden lak, který mi přijde průměrný, ale asi nelakuju pod správným úhlem a správným počtem tahů...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amen.

      Jako jo, šla jsem trochu do sebe a snažím se víc, ať to nějak vypadá. Snažím se nedostat lak na kůžičku a přetahuju ho víc přes špičky. Ale řešit úhel, počet tahů a množství a pak ještě prudit, že je vidět, že to někdo nedodržel, to už je na mě moc.

      Vymazat
  5. Jsem docela ráda, že mě tento fanatický způsob propagace zatím míjí :). Ráda bych od Spa Ritualu něco zkusila, ale nevím, co opravdu stojí za to a nechci si kupovat celou pečující řadu. A do salonu se po přečtení tohoto článku trochu bojím jít, aby mi tam nevymluvili díru do hlavy :-D. Není ale pravda, že by Spa Ritual nebyl dostupný v lékárnách, viděla jsem celý stojan v Chytré lékárně, takže v některých lékárnách asi bude. Jinak manikúru až tak zásadně neprožívám, vyhovují mi laky Miss Sporty, podlak a nadlak essence a odlakovací olejové tamponky ebelin, které pěkně voní a nevysušují nehty. A nehty si nepiluju, ale stříhám (pilování místo zkracování nemám ráda, opilovávám jen nerovnosti).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha! Ve které Chytré? Hned se tam vydám, potřebuju nutně pár barviček.

      Vymazat
  6. No právě... bych si od nich koupila zrovna ten tvůj podlak. Jenže se vlastně bojím jít do mé nejbližší prodejny - jelikož si budu muset za tímto účelem udělat speciální výlet a ještě tam budu muset ukázat nehty. Tak nějak souhlas, něco mi na propagaci taky neštymovalo, ale neuměla jsem to pojmenovat :) Jinak se značkou zkušenost nemám, není pro mě dostupná (ač jsem pražská) a ty ceny zrovna nejsou takové, že bych jen tak pro nic za nic šla a vybírala do košíčku na zkoušku (nehledě na početnou sbírku dalších laků).
    Odlakovač co zmiňuješ od SH mi moc vyhovoval. Když už jsem ale u toho, tak jsem objevila tamponky Ebelin, jsou olejové, voní (!) a hlavně mám po nich úplně luxusně vyživené nehty - nechápu, kam se hrabe drahý olejíček od CND. Koupila jsem je jenom z nouze a asi na ně přejdu úplně, zas takovou spotřebu nemám a vyjdou nějak na 30 Kč asi za 30 ks.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tamponky jsem jednou měla a byly docela fajn. Ale nepřišlo mi, že by nějak vyživily. Spíš jen povrchově zamastily. Ovšem jsou hodně praktické, budu si je pořizovat na cesty.

      Vymazat
  7. Protein Boost mě dlouho lákal, protože jsem na svoje tvrdé nehty dlouho nemohla najít cenově přijatelný podlak, který by mi nehty nelámal a neštěpil a i nenalakované vypadaly hezky. A protože pro mě dlouhodobě funguje Vitamine Booster od Gabriella Salvete, lákání Protein Boostu mě přešlo. A je mi fuk, jak moc mi někdo bude tvrdit, že je to lepší a správnější :).
    A když shrnu ty laky, tak lahvičky i víčka jsou pěkné, barvičky taky, ale ať dělám, co dělám, tak mi zatékají do kůžičky a ty slaběji pigmentované kryjou až na třetí vrstvu a to se fakt snažím. Je to taková loterie, ale na můj vkus moc drahá. Mám spoustu levnějších laků, které bych hodnotila lépe a používám je raději a častěji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jen jestli to lakuješ pod tím správným úhlem... :D Díky za tip na Vitamine Booster, vyzkouším.

      Vymazat
    2. Už jsem se smířila s tím, že lakový mág se ze mě nikdy nestane :D. Tak, jak se říká, zlom vaz (a ne nehet:))!

      Vymazat
  8. Já jednou tak nějak z prdele plácla na svým vlastním insta, navíc kámošce, ne někomu cizímu, takže prakticky v soukromé konverzaci, že je to skoro jak sekta a to jsem dostala sekec :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn. Ale asi jsme se spletly, zatím jsem nikoho nemazala. Za což jsem moc ráda. Nějak ty šitstormy už nenesu dobře.

      Vymazat
    2. Teď nechápu nějak. Nepletem se s někým!?

      Vymazat
    3. Že jsme se spletly s tou sektou, protože se tu nestrhla žádná rvačka. Což mě těší. :)

      Vymazat
  9. Suhlasim. Z tohoto dovodu mne zase nie je sympaticka znacka Dr. Hauschka, aj ked by som nieco rada vyskusala, ale pocula som, ze si strasne idu tu svoju filozofiu nekremovania na vecer a nechcu pocut ziadny iny nazor :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, o tom jsem taky slyšela. Ale pokud se k těm věcem chceš dostat i bez instrukcí, které tě nezajímají, prostě si to koupíš jinde. U SR je ta dostupnost horší.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky Anno,
    moc zajímavý článek. Souhlasím v tom, že výbornou službu udělá odlakovač Sally Hansen. Já mám raději růžový, sice jen o fous. Ale přiznávám, že prakticky kupuji jen ten a to do zásoby a Spa jen minimálně, přeci jen lakuji hodně a odlakovač je finančně někde jinde.

    Co je ale potřeba rozlišit, ty věci, které se na seminářích lidé učí, to nejsou materiály značky jako takové. SpaRitual v usa má jiný koncept školení.
    V ČR a SK se jedná o zkušenosti distributorů z jejich 30ti leté praxe napříč značkami. Původně dělali dlouhá léta s Jessicou.
    Nebudu za každou cenu tady tvrdit, že jen jejich názor a postup je ten správný. Furt je to primárně určená značka pro profesionální použití a tak je to potřeba brát. Jako soubor ucelených znalostí na základě fyziologických vlastností nehtu, anatomie, ale i zkušenostmi z praxe.

    Samozřejmě pokud nechceš maximální výdrž, je ti jedno, že se ti sem tam třepí nehty, nemusíš dodržovat. Nikdo tě nenutí :-) Nikdy ti ani nebudu tvrdit, že jen Spa je nej, to je přeci na každém jedinci, co mu vyhovuje. Ano, značka je to luxusní a patří k těm dražším, ale aspoň se to snaží zákazníkovi vrátit co nejvíce šetrným složením a ekologičností. Kvalitou.
    Ale co 100 lidí, to 100 chutí. Proto je na trhu tolik značek. Aby byl výběr a každý i zvolil to, co vyhovuje jemu - ať už po finančních možnostech, nebo zda mu značka dává ony přídavné věci jako vegan, netestováno na zvířatech apod :-)
    Mně nevyhovuje Essence, někomu ano. Já si zamilovala EverGlaze od China Glaze, někomu nesedí :-) Není co řešit :-)

    Jinak u té dostupnosti je to složitější. Ale ve vybraných lékárnách a v bio obchůdcích se sehnat dá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za obsáhlý komentář, i když mám pocit, že se každá bavíme o trochu něčem jiném. Mně je prostě značka jako taková sympatická (složení, příběh, ekologie), ale nelíbí se mi ta tvrdá direktivnost aka řešit správné/špatné lakování, úhel štětečku a tak.

      Vymazat
  12. Lak na nehty od Rimmelu co doporučuješ je katastrofa. Netrpím na lámání nehtů, ale po použití právě tohodle base coatu se mi vždy začnou třepit ...

    Jinak co se týče značky SpaRitual - je mi velmi sympatická, laky už mám přes rok a jsem velice spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, mně ten lak funguje hezky. Ale tak sto lidí, sto chutí a stojeden druh nehtů. :)

      Vymazat
  13. Ahoj:-), sparitual laky patří mezi moje oblíbené značky, přímo top 5;-)), odlakovač mam taky rada, ale zvládnu to i s jiným:-).
    Sparitual jako firma je mi přístupem velice sympatická, hrozně moc me tesi 5free složení a tohle vsechno.

    Co se týká úhlu stetecku a tehle veci, je mi jedno, jak si kdo lakuje, nicméně pokud se me bude nekdo ptát, jak to udelat, aby lak vydržel, aby byla manikura krasna, a co doporucuju - tak ze svých skromných zkušenosti rikam, ze prave tyto postupy mne funguji velice dobre. At uz lakuju sobe, nebo někomu jinému.
    Nehty jsou můj velký koníček a naprosto chápu, ze to bežně lidi tolik neresi - maji zase jiné koníčky:-)).
    A v rámci tech zase budou radit ty svoje "osvědčené" postupy, s podobným zanícením; pokud se budou ochotni o svoje know how podělit:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a co mi ale vadí je propagace odlakovace ve spojitosti s tim, ze "to a to" se odlakuje jen TÍMTO.
      Jak jsem psala, odlakovač mam, používám rada, ale funguju velice dobre i s jinými (levnejsimi...).

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)