Stránky

úterý 19. listopadu 2013

Koho ráda čtu

Anžto jsem se sama již ocitla na několika takových seznamech (a hrozně moc si toho vážím), cítím téměř karmickou povinnost vůči blogosféře a vesmíru podělit se se seznamem menších blogů, které sama ráda a s chutí čtu. Tak jdeme na to. Obrázky jsem ušmikla z hlavních stránek blogů a fungují jako tlačítka. Tak si na ně pořádně zaklikejte, holky si to všechny zaslouží.

Frammenti della mia vita


Neboli střípky z mého života je blog, který píše Lenka aka Margaretka75. Úžasná a krásná žena, kterou jsem měla tu čest poznat i naživo. A je pro mě ještě úžasnější a krásnější. :) V minulosti pracovala v beauty průmyslu a na rozdíl od mnoha "drogérkových" bloggerek má opravdu přehled a srovnání. Taky skvěle vaří a neváhá se se svými recepty podělit.  



Zápisky pro Lišku


Tento blog je mi sympatický z mnoha důvodů. Liška má totiž hezký jednotný design a dává si (na rozdíl ode mě) záležet na fotkách, takže nemáte chuť si, jako na mnoha jiných blozích, hned zkraje vypíchnout oči. Má osobitý styl psaní a zvládá si ho (opět na rozdíl ode mě) udržet i bez zbytečného nadávání a sarkasmů. Líbí se mi její inklinace k přírodní kosmetice.



Something New by Helen


Helen je mi sympatická hlavně tím, že ač je mladinká - má 19 let - píše vyzrále a o zajímavé nemainstreamové kosmetice. Recenzi na novou Essence tvářenku Džastin Bíbr byste u ní hledali marně. Až se mi tomu nechce věřit a podezřívám ji, že si alespoň 10 roků ubrala. Přiznej se! :D Bohužel píše hrozně málo a doufám, že s tím hodlá něco udělat, protože každý článek okamžitě zhltnu a pak mám třítýdenní absťák. To se dělá?! :)


Kiss a Bee


Sice nechápu, proč by chtěl někdo líbat včelu, ale Míšin blog nemá chybu. Píše sice poměrně krátce, ale zvládá chrlit jeden článek denně a rozhodně to není pořád na jedno brdo. Míša se zajímá o DIY a jednoduchou přírodní kosmetiku a umí si sama uklohnit krém, vyrobit tuhý parfém a "bath bomb" a spousty dalších věciček. Mnoho jejích článků mám stažených a uložených a už se těším, až si taky něco vyrobím.


Svět podle Evelíny


Evelína je bloggerka, která odstartovala zajímavý "recyklační" projekt stěhovavé krabičky, kterou si mezi sebou posílají blogerky a jejich čtenářky. Princip je jednoduchý - z krabice si vyberete kosmetiku, která se vám líbí a přihodíte tam to, co vám doma leží a je vám líto to vyhodit. Ne jejím blogu můžete krabičku stopovat a doufat, že jednou přistane i u vás. 


Deník fotografky


Píše Ilka, 21letá bloggerka, která se vyskytuje v Brně a okolí. Moc se mi líbí její fotky. Fotí hezky a nesklouzává přitom k hipsterským klišé, jak mají holky v jejím věku bohužel často ve zvyku. Kdybych se nestyděla, taky ji poprosím, aby mě cvakla. :) Píše i o kosmetice, ale ne na sílu, takže u ní profláklé blogokousky nenajdete.


Tento článek jsem nosila v hlavě hrozně dlouho, od července určitě. Původně jsem do něj chtěla zahrnout i další bloggerky, jenomže ty už určitě všichni dávno znáte. Třeba eM, Mitsuuko, Wonderfull Today... 

Znáte tyhle blogy? A máte tipy na nějaké další a podobné? :)

43 komentářů:

  1. děkuji za tipy na nové blogy :) znám jenom Míšu z Kiss a Bee, ale už mám rozklikané ty ostatní a jdu pročítat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno jsem dělala v seznamu v bloggeru čistku (no, ale stejně jsem odebírala hlavně blogy už neexistující, které se ale sami neodeberou, což mě štve). Tak můžu přidávat nové, znám jen Lišku. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen hezky klikejte, ať mají holky dneska aspoň nějakou radost, když je tak hnusně a má začít sněžit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdu klikat, ale zároveň musím hlídat okno, jestli už nepadá ten sníh, abych ho neprošvihla!! =D Kiss a bee neznám, jak to?? Jdu to napravit, díky za tipy ;)

      Vymazat
    2. Tak co, sněžilo? :D Na internetech to včera prorokovali.

      Vymazat
    3. prd, velebnosti.. pršelo až se hory zelenaly, ale to je asi tak vše, na lopatu, nebo na sáňky to ještě není, to bych musela mít plechové pozadí =D

      Vymazat
  4. Margaretka je skvelá, na jej blog som chodila veľmi často a rada, ale teším sa s ňou, že má teraz iné povinnosti:) Na jej blogu som sa nikdy nerozčúlila, čo mám pocit je v poslednej hlavné kritérium pre to, či blog budem alebo nebudem sledovať:))) Niekedy mi totiž z blogosféry riadne stúpa tlak...Lišku asi ako jedinú nepoznám, tak idem kliknúť:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jn, taky to ve mně trochu vře. Přemýšlím, jestli to filtrovat článkem nebo jen promazáním čtečky.

      Vymazat
    2. aj ja som už mala v hlave premyslených zopár článkov a potom som si vždy povedala, že radšej urobím príspevok o laku, či vianočných ozdôbkach ako venovať pozornosť týmto nezmyselným žabo-myším vojnám

      Vymazat
  5. Jé, se červenám, díky, slečno Ananasová, to je velká pocta:) A díky za tipy na další blogy, znala a nadšeně jsem četla jen Lišku, ale už teď mám v záložkách uložený recepty od Lenky, rozplývám se nad Ilčinýma úžasnýma fotkama a strašně potřebuju, aby ke mně někdy doletěla krabička:)

    P.S. Až zhruba týden po založení blogu, nad jehož názvem jsem přemejšlela strašně dlouho - chtělo to něco, co spojuje přírodu a mejkap, žejo - mi došlo, že včela je po pavoukovi snad to poslední, čemu bych pusu dala. Nějak ten význam přišel pozdějc než název. A to se angličtinou přiživuju. No, nevadí...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, já myslela, že se třeba jmenuješ Včelařová. :D

      Vymazat
    2. Tak tohle štěstí se mi vyhnulo:D

      Vymazat
    3. (Dá se to kdyžtak přejmenovat, já o tom taky silně přemýšlím.)

      Vymazat
    4. Já už jsem k tomu názvu tak nějak přirostla, ačkoliv je takovej dost nesmyslnej:D Buď dál fifty shades! Počkej, za chvilku bude google vyplivovat v nápovědě místo "of grey" "of anna", víš kolik nadrženej ženskejch se ti tady objeví?;)

      Vymazat
  6. Hezké tipy, znám všechny kromě Deníku fotografky, a souhlasím s Tebou. A doufám, že mě ráda čteš taky, i když nejsem v seznamu :). Já mám jako nové oblíbence právě Lišku a Evelínu, a žádné další nové k doporučení bohužel nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobře, tak mi z úvodu vypadla věta, že to jsou všechno pro mnohé nové a neokoukané blogy. A ty už přece píšeš 2 roky. :P

      Vymazat
    2. A tak to jo.. :) No, rok a půl, děsivé! Zítra jdu okouknout ten zpevňovač nehtů bez toulenu pokud možno.

      Vymazat
    3. V Drogerii na Orlí mají celou Four Seasons řadu a vždycky toho mají hodně. A taky všechny GS pískáče, kdybys potřebovala.

      Vymazat
  7. Zápisky pro Lišku čtu ráda, ostatní neznám, ale proklikám, dobrých blogů není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
  8. Všeeechny znám a vyzdvihuju hlavně Lišku! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sleduji akorát "včelku", ale určitě se podívám i na další blogy, mám chuť po té čistce, kterou jsem udělala se svým seznamem, doplnit čtivo.

    OdpovědětVymazat
  10. Pekny vyber:) Margaretku, Lisku a Evelinku citam moc rada, na ostatne dievcata pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  11. Téééda, neznám ani jeden. Asi čtu jenom ty profláknutý. Na druhou stranu je super trochu prolustrovat blogosféru a věnovat pozornost blogům, který nezná každej... Já například Tvuj četla prvně díky Mooře. Asi přehodnotím svoje čtivo, protože spoustu blogů co mám v oblíbenejch vlastně nečtu - jsem fakt nahlavu. Jdu mazat a přidávat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přehodnoť. :) Mezi začínajícími blogy je spousta šikovných slečen, které píšou jen tak pro radost a mají opravdu co říct.

      Vymazat
  12. Tož to tedy! Statistiky letí nahoru a stres z dostání pověsti stoupá! :D:D:D Děkuji, Ananasko! A také děkuji za včelku. Já ji neznala a jsem ráda, že se zvířecí základna mých oblíbených blogů rozšiřuje a dohání tu ovocnou :D. Já snad jdu psát nějaký pořádný článek nebo co... :D.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za reklamu! ;)
    Já poslední dobou mám moc ráda Kiss a bee, Lišku, Mitsuuko a pak samo tebe!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  14. Super tipy :)) Kiss a Bee mam tiez velmi rada, Lisku spoznavam a na ostatne sa tesim, urcite su super :))

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se musím smát té krásné náhodě. Zrovna před chvilkou jsem si Tě přidala do sledování a prolustrovala články o sestřihu z Bomtonu a zdržela se komentáře, kde jsem Ti to chtěla vychválit do nebes a taky přislíbit, že se zítra do Tvého blou víc pustím, úrptpže se mi moc líbí =D Takže já jsem v tomhle čánku vlastně objevila už druhou pro mě novinku ;)
      P.S.: Ty nové vlásky jsou fakt parádní!

      http://mitsuuko.blogspot.cz/

      Vymazat
    2. Mitsuuko... ani nevies ako si ma potesila :))) Dakujem Tebe i Ananaske za pridanie ^^

      Vymazat
  15. Téda, mockrát děkuji za zmínku! Dva zmíněné blogy neznám, takže díky za tipy, ráda kouknu... Jinak s tím věkem opravdu přísahám, že jsem si nic neubrala, naopak se přiznávám, že už nejsem "náctka", nýbrž "cetka" :D Co se týče četnosti článků- stydím se, ale hodlám na tom zapracovat, už kvůli tvým absťákům bych měla ;) Ještě jednou díky za zmínění, moc mě to potěšilo:)

    OdpovědětVymazat
  16. To se tak jednou člověk v pauze mezi učením a učením koukne na blog a co nevidí? Kupa nových čtenářek! Zapátrala jsem a už mám příčinu, moc děkuju, žes mě zařadila do takového krásného výběru, Ananasko! :-) Znám jen Evelínku a Kiss a Bee, ostatní musím teprve prozkoumat. ;-) A co se focení týče, já jsem pro! Moc ráda bych Tě poznala osobně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ananas se fotit stydí. :) Možná to ale výhledově potřebovat bude, tak ti možná začátkem příštího roku přijde mail.

      Vymazat
  17. Teda, mrkla som na svoj blog a tam bola včera taká sledovanosť že dovidenia, a všetko smerom od teba... ďakujem za reklamu... a za komplimenty!!! Teraz som naozaj červená až na palcoch na nohách... asi by som sa mala polepšiť a pridávať viac článkov.. už mám nejaké vo výhľade, a to aj vďaka tebe :D

    OdpovědětVymazat
  18. děkuji za slova chvály, strašně jsi mě potěšila! a to nadávání a sarkasmy mám právě u Tebe strašně ráda! není to totiž na silu a i kdybys napsala "prdel", tak mi to vůbec nevadí, což se o jiných říct nedá :D

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)