Stránky

neděle 17. listopadu 2013

Missha M Signature, odličovací balzám

Ať už jste to zaznamenali a nebo ne, odličovací balzámy jsou teď nejen mezi bloggerkami velký hit. Za jejich oblíbenost může ve světě britská beauty bloggerka Caroline Hirons, k nám balzámovou mánii přenesla An z Hello Beauty blogu.



Proč balzám?


Zastánci této odličovací metody vycházejí z tvrzení, že mastnotu dokáže dokonale a zároveň šetrně odstranit zase jen mastnota. Odličovací balzámy jsou na tukové bázi a nanášejí se na suchý obličej minimálně ve dvou kolech. Poprvé se jimi líčidla "rozpatlají" a podruhé se pleť zbaví jejich případných pozůstatků. Jak prosté.




Jak aplikovat?


Jak jsem už naznačila v předchozím odstavci. Na suché a čisté prsty se nabere troška balzámu. Aby se nekontaminoval zbytek v krabičce, je dobré ho nabrat špachtlí, která se mezi použitími samozřejmě desinfikuje. Tento balzám je celkem tuhý, ale tělesným teplem rychle trochu povolí a na obličej se nanáší lehce, jako trochu tužší krém. Stačí ho použít jen opravdu málo.

Je dobré si se šmrdláním dát na čas a obličej si pořádně promasírovat. Pokud se vám Caroline čte dobře, mrkněte k ní na návod na obličejovou masáž. O účincích této masáže úplně přesvědčená nejsem, ale minimálně vám to uvolní zanesené póry, protože při tom budete praktikovat starou dobrou OCM - metodu olejového čištění.

Na obalu se píše, že se má používat i na oční okolí, ale to já nedělám z jednoho prostého důvodu. Docela dost mě totiž na obličeji hřeje. Není to nepříjemné ani dráždivé - spíš naopak. Je to určitě způsobené obsahem esenciálních olejů a pleť je pak hezky prokrvená a zdravě růžová, ale nedovedu si představit, že by se mi to líbilo i u očí.


Úbytek po 3 týdnech používání

Jak ho z obličeje sundat?


Zde se legenda různí. Někdo prosazuje jen mušelínové obličejové ručníky, které se mají navlhčit horkou vodou a použít vždy jen jednou a pak mrsknout do prádla a vyprat na 90 stupňů (Celsia samozřejmě). Jiné bloggerky spolu s Kerolájn nejsou tak ortodoxní a používají i ručníky z jiných materiálů. Na Missha M Signature balzámu se píše, že se má prostě smývat teplou vodou. Já sama žádnou mušelínovou hadru nevlastním a dělám si to po svém. Když si měním ručník za čistý (co 3 dny), použiju ten, někdy použiju obličejové ručníčky, které pak hned peru a někdy balzám smyju "jen" vodou. Výsledek je u všech typů odstranění stejný, ale když použijete ručník, spotřebujete méně vody (i když - kolik litrů proteče pračkou a kolik při půlminutovém smývání? Nechcete mi to někdo spočítat? :).





Výsledek


Bezprostředně po opláchnutí je pleť příjemně sametová, neulepená, nezamaštěná, voňavá a zdravě prokrvená. Docela mě překvapilo, že ač je balzám plný olejů, dá se opravdu smýt jen teplou vodou. Po odlíčení samozřejmě postupujete dle svých momentálních zvyklostí, nebo podle toho, co říká Caroline. A sledujete, jestli je něco jinak.

Já si rutinu upravila do svého kompromisu a občas použiju i nějaký ten alkoholový čistič. V poslední době mám pleť lepší a "viním" z toho částečně i tento balzám. Když si jím totiž obličej masíruju, úplně cítím, jak mi po chvíli začíná něco drhnout pod prsty. Připomíná to písek, ale jsou to špunty, které mi to vytahuje z ucpaných pórů, na které trpím. Tenhle balzám se zkrátka na oil cleansing method báječně hodí, protože prohřívá a neucpává póry (jako někomu třeba kokosák). No a když se to používá každý den, po čase se to holt projeví.

Verdikt


Po měsíčním používání si balzám chválím a spíše jej doporučuji. Pokud se ještě nestane něco, co můj názor zvrátí, u balzámové odličovací metody zůstanu. Myslím ale, že už mě nemá čím překvapit a jsem s ním opravdu spokojená. Nedoporučuju ho na plnou hubu jen proto, že nemám srovnání s jinými výrobky téhož druhu.

Kde a za kolik?


Na e-bay se dá sehnat za zhruba pětistovku i s poštou. Za podobnou cenu jsem si ho koupila na e-shopu české Misshy, kde je teď ale už za sedm stovek. A mimochodem ten nákup mě úplně nebavil. Chtěla jsem osobní vyzvednutí, ale na webu nebylo možné vyhledat, kam si pro balzám budu moct přijít. Při objednávání to nabízelo jen možnost "sklad". A tak jsem do obdržení potvrzovacího mailu trnula, kdoví kam se pro to budu muset trmácet. Naštěstí to bylo na prodejnu, v což jsem od začátku věřila a doufala, ale při nakupování to opravdu jasné nebylo. Člověk by řekl, že si ten e-shop pořádně otestujou, když tu jsou noví a budou si chtít získat důvěru. No nic. :) Jo a taky se dá sehnat u Plum za 550 Kč.

Zkoušeli jste odličovací balzámy? Baví vás to? Myslíte, že odličují líp, nebo že je to jen marketingový trik, jak vytahat ze zákaznic víc peněz?

37 komentářů:

  1. Ach jo, to si zas peněženka popláče :)) Hodně mě to nalákalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Já obecně odličuji oleji, oči kokosovým, zbytek obličeje mandlovým, mám ráda i balzám Ultrabland od Lush, který sem tam používám už půl roku. Plánuju si ale vyrobit vlastní, protože Ultrabland obsahuje docela dost parabenů a pár zbytečných látek, Nevím, jak jsou na tom ostatní, ale konkrétně u tohohle se mi nelíbí právě esenciální oleje, které jsou pro pokožku naprosto zbytečné a zbytečně ji zatěžují... Čím dál víc preferuji jednodušší přípravky, ale je to samozřejmě věc názoru, každopádně je super, že se balzámy tak šíří, když si vzpomenu, jak jsem si v patnácti odličovala celý obličej nějakým pofidérním odličovačem od Garnier, který ze mě vysál i tu "dobrou" mastnotu, svědí mě obličej ještě teď:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo a kde všechny ty oleje nakupuješ?

      Vymazat
    2. DIY na nějaký odličovací balzám by bylo určitě skvělé :-) minulý týden jsem začala číst tvůj blog a první balíčky s vosky a oleji už jsou na cestě :-D zatím mám doma jen kokosák.. :-/ a opravdu moc se těším, až všechny tvoje návody vyzkouším :-)

      Vymazat
    3. Ani, tak nějak různě:D Spoustu jich mám od Saloosu,další z kamenných obchodů se zdravou výživou, nějaké z internetových eshopů, sem tam na ně narazím i třeba v Globusu. Jinak tady je seznam míst, kde nakupuji: http://kissabee.blogspot.cz/2013/11/kde-nakupovat-prirodni-suroviny-nejen.html (a strašně se stydim, dávat po Tvůj skvělej článek odkaz na nějakej svůj, to běžně nedělám, jen mi tak přijde, že nejlíp odpovím, takže se omlouvám)

      Vymazat
    4. Sim tě, jsem se zeptala, tak to do mě per, neasi. :D Dík, už se těším, až budu mít čas to prostudovat.

      Vymazat
  3. mě se akorát moc nelíbí, že ve složení jsou parabeny :/ ještě musím kouknou na složení u Body Shopu..ale určitě si musím už koněčně nějaký ten balzámek pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, tak hlavně že jsem tu včera machrovala, že teď žádnou kosmetiku s parabenama nepoužívám. :D Každopádně balzám je super, ale další nákup si teda asi odpustím (tos mě na to musela upozorňovat? :D).

      Vymazat
    2. myslim, že ten od body shopu nebude o moc lepší:
      http://a-solitary-cyclist.blogspot.cz/2013/10/musim-vyzkouset-tuhy-odlicovac.html

      Vymazat
    3. Já si výhledově brousím zuby na tuhý odličovač od The Balm, ale složení jsem ještě nekoumala. Jinak přávě u Caroline Hirons je recenzí na odličovací balzámy hromada.

      Vymazat
  4. Jako... Zní to dobře. :) Jak jsem těmhle dločovacím balzámům odolávala, tak teď přestávám... :)

    OdpovědětVymazat
  5. O tomhle slyším poprvé a hodně mě to zaujalo:)

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj, ten Missha obchod mě taky nebaví, v pondělí jsem tam nechala přes litr za kosmetickou sadu a slečna prodavačka mi odmítla dát kosmetickou taštičku (byla k nákupu nad 500 kč zdarma, všude cedule lákající na tuto akci), protože prý už na kosmetiku je nějaká jiná akce
    (nikde nebyla zaznačená) a tak se to nedá sčítat a nic navíc mi nedá. Neřekla jsem ani popel, ale další nákup si rozmyslím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Na mě tam byly slečny vždycky moc milé a k nákupu mi přidaly hromadu vzorků. Jedna z nich píše blog Lady's makeup bag. :)

      Já jsem si akorát stěžovala na e-shop, protože prostě nebylo před odesláním objednávky jasné, kde se má odehrávat osobní převzetí. Což je fail jak kráva.

      Vymazat
  7. Hm, hm, čtu o tom víc a víc, ale zatím mě to nějak extra neláká, ale mám to takhle se vším, takže uvidíme třeba za půl roku:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem tenhle balzám viděla poprvé u Plum a celkem mě zaujal. Tak jsem se dala do hledání a pátrání aaaa... naprosto jsem tomu popadla :) Na cestě už mám taky jeden balzám, ale čistě přírodní ;) Já to taky řeším jinak než musclin cloths, koupila jsem v tescu žínky za 10Kč a svou práci odvedou výborně, navíc mají exfoliační a masážní účinky :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čistě přírodní? Jaký a odkud? :)

      Vymazat
    2. Balm Balm z FeelUnique ;) http://www.feelunique.com/p/Balm-Balm-Frankincense-Deep-Cleansing-Balm-100-Organic-30ml
      Jsem na něj zvědavá a už se na něj těším. Zatím používám obyč kokosák, ale ten mi hodně ucpává póry a vytváří akné. Tak jsem zvědavá, jaký bude tenhle :)

      Vymazat
    3. Jo a hlavně je taky cenově přijatelný na zkoušku ;) Pokud nebude vyhovovat, tak mě to nebude mrzet zas tak moc, jako kdybych si koupila něco za 1000Kč :)

      Vymazat
  9. Odličovací balzámy miluju, střídám je podle potřeby s krémovými čističi a moje pleť je nesmírně spokojená. Momentálně střídám Ren a Oskia, přičemž Oskia je ještě o chlup lepší, ale taky o dost dražší no...Na tenhle balzám jsem koukala už u Plum a jsem ráda, že jsme si teď u tebe mohla přečíst složení, které se mi teda úplně nelíbí...Jinak celkově se myslím, že balzámy jsou super věc, pleť výborně a šetrně čistí, navíc čisté oleje spoustu lidí ucpávají, což balzámy tolik nedělají...Já osobně si vysloveně užívám ten proces, kdy balzám vmasírovávám do pleti, je to pro mě relax :)Jen si tě dovolím poupravit v tom tvrzení o Caroline a mušelínových hadřících, protože jejich zastánkyní není, naopak je pro žínky a malé bavlněné ručníky, které lépe drží teplo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odpověď. A abych se přiznala, to s tou Caroline jsem opsala odjinud, protože ji hrozně nerada čtu. Kdyby ses sem ještě vrátila a nevadilo ti to - myslíš, že bys mi mohla poslat link na její blog, kde se o tom zmiňuje, abych si to mohla spravit? Díky. :)

      Vymazat
    2. V pohodě :) Hele ona se o tom zmiňovala několikrát, ale našla jsem tohle: http://www.carolinehirons.com/2011/07/cleansing-cheat-sheet.html Je to skoro na konci...

      Vymazat
  10. heh, to praní je děsně eko teda :D já mám doma malé ksichtoručníčky, po každém použití je důkladně properu pod teplou vodou a třeba po třech čtyřech dnech hážu do prádla. jenže jsme doma dva, takže jich musím mít víc, přece jen neperu ručníkovou várku každý týden a prát v celé pračce na 90 pár malých hadříků je mi prostě proti srsti.
    jinak tenhle typ odličování jsem ještě nezkoušela, do očí bych se bála, mám je hodně citlivé a jsem spokojená s micelárkama. ale dvakrát týdně dělám OCM a to je fajn, akorát jsem už vždycky odlíčená, nechci si ty zbytky líčidel 10 minut roztírat po obličeji. a s tím "pískem" jsem to měla už poprvé, fakt to vyčistí skvěle!

    OdpovědětVymazat
  11. Ann o něm vůbec nepsala, do ČR to přivedla PlumFoolery...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An psala o Caroline, která prosazuje odličovací balzámy. Nikde nepíšu, že o tomto konkrétním balzámu. Myslím, že je to z toho úvodu jasné. Nebo ne? :)

      Vymazat
    2. Je to jasné ;) dělá machry a hajzl má na chodbě (čili, někdo tu chtěl chytračit a přitom jen neumí pořádně číst)

      Vymazat
    3. Se stane, no. I mně kolikrát. :)

      Vymazat
  12. Díky za článek. Odličovací balzámy se mi líbí čím dál víc, co se mi ale nelíbí, jsou ty ručníky. Přeci jen jsme s Honzou jenom dva, pereme 2x týdně a teda nikdy ne na 90 a koupit si sedm ručníčků a potom prát takovou mrňavou hromádku zvlášť mi přijde docela neeko... Budu asi bez balzámu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ručníky a povlečení bys jednou za čas pračkou na 90 prohnat měla. ;) Budeš koukat, jak ta pračka bude smrdět.

      Vymazat
    2. Občas jo, ale většinou se utěším, že 60 stačí, tak nevím...

      Vymazat
    3. No já se do toho pustila zrovna teď o víkendu a ty výpary, co se z pračky linuly, nebyly nic moc. A to jsem ty ručníky vyvářela maximálně po 2 měsících a v oběhu nebyly nikdy dýl jak 4 dny.

      Vymazat
    4. Ani podle mě to nebyl odér z ručníků, ale spíše pračky :) ona pračka by se právě měla raz za čas proprat naprázdno na 90, aby se usazené nečistoty odplavily (zbytky prášku, gelů, aviváže), tak to raději prostřídávej, ať si naopak ty ručníky nekontaminuješ (i když nejsem si jistá, jestli je to vůbec možné, ale člověk nikdy neví).

      Vymazat
  13. Jsi mě teda navnadila. Můžu ti říct, že mě svrbí prsty jeden balzám odkliknout a nadělit si ho pod stromeček. Skvělá recenze.


    ...a docela se stydím, poněvadž o odličovacím balzámu čtu prvně až tady:-)...

    OdpovědětVymazat
  14. Odlič.olej od Saloos je fajn, ale asi nemám potřebu v téhle oblasti expandovat.... mám doma až litry zásob těchto věcí bych řekla :-/
    + tedy lenost je velká věc a asi by se mi do toho nechtělo, navíc nemám ráda to rozšmrdlávání líčidel po obličeji a pak až smývání. Ale tak třeba mi zvědavost jednu nedá....

    OdpovědětVymazat
  15. Tak ten se mi moc líbí! :) Musím uznat že máš pravdu že na mastnotu pomůže zase mastnota :D Donedávna jsem tomu nevěřila, ale teď nejraději používám na pleť sezamový olej a od té doby nemívám akné. Ale byl to pokus kterému jsem ani sama nevěřila, protože se mi pleť mastí strašně moc sama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já o tom nejsem ještě na 100 % přesvědčená, ale asi to fakt bude. Čurbesu na obličeji mám teď výrazně míň.

      Vymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)