Stránky

neděle 10. listopadu 2013

Vánoce - co koupit chlapům

Původně jsem se chtěla vánočních témat úplně zdržet, ale docela dost jste si o to psali. Taky jsem s tím nechtěla strašit víc jak měsíc před Vánoci, ale když se nám teď změnil kurz koruny, věci z dovozu budou dražší. A tak je lepší na to vlítnout teď hned.

Source

Co já jen dám tomu svýmu klukovi/manželovi/otci/dědovi?


Věčná otázka, která po celý advent nedá spát většině světové ženské populace. Pro spoustu chlapů je totiž vybírání dárku jako za trest. Za ty roky jsem se naučila s tímto problémem, řekla bych, důstojně poprat. Při výběru se rozhoduju hlavně podle věku obdarovávaného a taky podle jeho zájmů.

Od 15 do 18


V této věkové kategorii se nejlépe rozhoduje podle zájmů. Jezdí rád na skatu? Kupte mu nějaké příslušenství. Má rád počítačové hry? Kupte mu verzi jeho oblíbené v podobě mobilní aplikace, nebo mu pořiďte rozšiřujicí datadisk. Sbírá něco? Podpořte jeho shromažďovací mánii. Nevíte, jestli se přesně strefíte do jeho vytříbeného vkusu? Pořiďte poukázku. Většinou se dá sehnat vhodně personalizovaný dárek v různých cenových kategoriích podle vašich finančních možností a taky podle toho, kolik do něj opravdu chcete vrazit. :)

Jestli chcete zabrousit do vod kosmetiky, máte docela široké pole působnosti. Myslím, že neuděláte krok vedle, pokud vyberete nějakou sadu holicích potřeb s hezky voňavou vodou po holení. Sice jim v tomto věku ještě fousy moc nerostou, ale vězte, že jsou na těch svých pár chlupů pod nosem děsně hrdí a když jim začnou rašit, tráví podstatnou část dne rozjímáním o svém budoucím mužném strništi. Z těch levnějších je moc fajn voda po holení Nivea Sensitive. Má jemnou vůni a moc nepálí. Navíc pokud ji koupíte někomu, s kým bydlíte, můžete si ji pak tajně půjčovat - urychluje hojení akné, různých vyrážek a někdy zabírá i na atopický ekzém.

Source

Pokud chcete darovat vůni, mějte na paměti, že se musí líbit především jejímu nositeli a že váš nos toho pravděpodobně načichal o dost víc a s největší pravděpodobností máte vytříbenější vkus a rozlišujete o mnoho více různých voňavých odstínů. Sáhla bych třeba po čemkoliv z řady Kenzo L'Eau.

Source
Nic moc se taky nedá zkazit elektronikou (která právě bude každým okamžikem o 10 % dražší). Kupte dobrá sluchátka, usb klíč, walkman, mobil... Pokud chcete být osobnější, nahrajte na přenosný disk jeho oblíbené filmy, hry, své nahé fotky (pardon. Já bych to teda nedělala, ale jak s nima začne mlátit ten testosteron, stejně je sex zajímá ze všeho nejvíc)...

Source
A pokud už opravdu nevíte co, kupte mu nějaké hezké tričko nebo mikinu. Mně se líbí moc na stránkách Design by Humans a na Threadless - jsou to klikatelné odkazy a není to affiliate, aby bylo jasno. :) Na DBH navíc můžete k triku objednat i ladící obal na mobil. A protože se objednává z Améru a mění se kurz a budou obří fronty na poště, udělejte to raději co nejdřív. Já už objednáno mám. I pro sebe. :)

Source


Od 19 do 21


Tohle je podle mě naprosto nejhorší a nejnevděčnější věková kategorie. Zatím co mladší kluci budou mít radost z čehokoliv včetně hraček, tito pánové se berou velice vážně. Sice s nima puberta ještě mlátí ode zdi ke zdi, ale navenek se tváří hrozně důstojně a distinguovaně a není s nimi kloudná řeč. Pokud máte pocit, že byste s dary, které navrhuji pro jejich mladší verze, narazili, zkuste vybrat něco opravdu dospěláckého. 

Jestli například studuje, pořiďte mu na Amazonu nějakou drahou knihu, která souvisí s jeho studiem. Zajímá-li se o fotografii, design apod., předpaťte mu odborný časopis. Pokud je tak strašně dospělý a důstojný, že to všem v okolí pije krev, kupte mu whisky a doutníky a v duchu se mu posmívejte, jak se u toho naparuje. U vůní bych sáhla po tomtéž, co jinak kupuju mužům okolo 35 - Opium od YSL, Chanel Allure Homme, Guerlain Homme, L'Instant nebo Vetiver. 

Source


Od 22 do 30


Tohle je podle mě naopak nejvděčnější věková kategorie, kde můžete uplatnit jak všechny předchozí tipy a také se nemusíte bát investovat více peněz do jeho koníčků. Protože už je přeci jenom dospělejší, a tak je větší šance, že se mu ta věc hned tak neomrzí.

S radostí kvituju, že je čím dál tím víc populární být foodie - tedy zajímat se o gastronomii a vařit. Skvělý dárek jsou podle mě kuchařky od Pražského kulinářského institutu Poklady klasické české kuchyně. Ty knihy jsou napsané natolik srozumitelně, čtivě a hezky, že podle nich dokáže svíčkovou uvařit i ten, kdo nikdy pořádně nevařil.

Source
Nemenší úspěch budou mít podle mě cestopisy, knihy o designu a kvalitní jídlo, čokoláda a alkohol. Loni se mezi mými kamarádkami rozmohlo dávat klukům helikoptéru na dálkové ovládání a prý z nich byli všichni nadšení a hrají si s nimi dodnes. :)

Source
Velikou radost prý mužům dělají také poukázky na různé zážitky. Pokud se nebojí, nechejte ho zalétat si přes stránky zazitky.cz. On se bude bavit a vy se umlátíte smíchy.


Od 31 výš


U většiny mužů této věkové kategorie uspějete téměř s čímkoliv, co jsem vám doposud ukázala. Vůně bych vybírala stejné jako pro pány mezi 19 a 21. Prostě něco vyzrálejšího a mužnějšího. Pokud je mu přes 31, asi hodně pracuje - dívala bych se po něčem, co mu práci může usnadnit. Třeba handsfree do auta, elektronický diář... Také bych se nebála věnovat mu nějaký kurz osobnostních, profesních nebo hobby dovedností. Například manažeský kurz, nebo školu vaření. Nebo kupte letenky a zabookujte hotel v nějakém pěkném městě. Určitě nešlápnete vedle s Paříží, Valencií, Barcelonou, Římem...

Co nekupovat


Snažně vás prosím, nekupujte nic na sílu na nablblých webech s dárky typu hrnek s vrtulkou na dně a rádobyvtipná trička s přisprostlýma nápisama. Už tak je svět obrovským smetištěm, tak nač to ještě podporovat. Preferujte kvalitu před kvantitou. A pokud opravdu nebudete vědět, co koupit, o dost líp uděláte, když mu pořídíte poukázku do jeho oblíbeného obchodu a předáte mu ji nějakým osobnějším způsobem.

Co dáváte svým mužům na Vánoce vy? Je pro vás těžké něco vybrat? A mají z toho pak radost?

48 komentářů:

  1. Přítelovi je 28, nejhorší je, že vše má a co nemá, tak si koupít. Potrpí si docela na kvalitu, takže nějaké blbosti jsou mimo. Vybrat dárek jsem měla problém snad už během prvního roku a ted jsem totálně bezradná. :D
    Většinou ke všemu dostane nějaké tričko, pak třeba knížku, ale to je docela risk, neni takový čtenář..Nějakou kosmetiku,parfém,kravatu. Jenže parfem dostal v dubnu k narozkám, tak nevim, zda neni blbost dávat další a kravatu dostal už k minulým Vánocům, tak taky nevim, zda to neni blbý.
    Napadlo mě ale koupit hlavolam, myslim, že to je Galileho globus a pak fakt už nevim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co poukaz na košili na míru?

      Vymazat
    2. Mám stejnej problém :-)
      Ale ta košile na míru není špatnej nápad, na Pankráci je krejčovství za super ceny :-)

      Vymazat
  2. Och, to se hodí. Zvlášť děkuji za tipy na vůně, v nejbližší době je půjdu očíhnout. :) Zatím jsem vyrobila příteli vlastní 'Wreck this journal'-vlastně je to hraní na každý den. (Ano, stále trochu dítě :D )Ale právě jsem si všimla, že mu dochází kolinská, tak je to jasné... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé tipy... :) U nás je hlavní problém, že nikdo nic nechce, když jsou dárky drahé, dostanu vynadáno, levné nesmysly nekupuju a nehodlám s tím začínat (i kdyby nakrásně hrnek s pupkem a s poprsím někoho potěšil, je to věc, za kterou platiti já nebudu...).
    Jinak příteli ráda dávám sem tam nějaké náčiní do kuchyně (velkou radost má dodnes ze škrabky na brambory :D). A myslím, že s knihou ze žánru, který ten člověk čte, taky neudělám krok vedle. :)

    OdpovědětVymazat
  4. přítelovi je 24 a nejhorší je, že všechno má :D oblečení má víc než já, parfémy mu kupuju furt (zrovna ten Allure nebo ještě Platinum Egoiste + k tomu všechny ostatní věci, sprcháč atd.), helikoptéru/auta má, zážitky nechce ("nechci nic, co vyžaduje moji aktivitu" :), elektroniku má a tu bych radši sama nekupovala no a všechny zajímavé kuchařky už mám nakoupené já :D letos to bude dost síla vybírat. byli jsme teď v Aquapalace a totálně ho dostal ten saunový svět, ale permice na 10 vstupů je za skoro 5 tisíc, to mi přijde fakt nechutně drahý... tak mu koupím asi něco do auta a z ComicsPointu v Palladiu a zbytek tak různě, co mi přijde do cesty :)
    k narozeninám jsem mu letos třeba koupila poukázku na luxusní košili.
    no a taťkovi (a mámě) letos chci udělat koš s jedlýma dárkama, protože ti už taky všechno mají. loni jsem mu třeba koupila french press

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta košile je dobrý tip. Kdybychom neměli byt plný košil, pořídím to taky. :)

      Vymazat
  5. Já to mám taky celkem těžké..budeme spolu už šesté vánoce (je mu 30) a už jsem všechny originální nápady vyčerpala (velký kalendář mých odvážných fotek, kvalitní hodinky, chladič pod ntb, x parfému, košil, svetrů)..parfém už kupovat nemůžu, má jich víc jak já :D a jeho největší koníček je letos právě létání s vrtulníky, ale on se tomu fakt každý den věnuje a má ty vrtulníky v hodnotě tisíců korun, takže tomuhle já nerozumím a je to i dost drahé, musím se tomu tedy vyhnout. Takže letos asi koupím něco na cvičení..jak oblečení tak nějakou činku-kettlebell a pak už nevím..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ještě mě napadlo poradit ostatním čtěnářkám, že pány určitě potěší i nějaké erotické hračky/oblečení,ale to už mám taky vyčerpáno :D

      Vymazat
    2. S těma "hračkama" - na to jsem docela konzervativní a představa, že to vybaluje u tchýně doma v obýváku... :D

      S těma vrtulníkama - určitě existuje nějaké diskusní fórum, kde by ti podobně postižení chlapi poradili, třeba bys mohla pořídit za pár stovek nějaký doplněk. A budu se opakovat, ale co poukázka ke krejčímu na košili na míru?

      Vymazat
    3. Jojo s tou košilí to je vážně dobrý nápad..a přítel je navíc hodně košilový typ :), a kde se dá takový poukaz koupit? Jinak s těma hračkama :D, my se obdarováváme vždycky v soukromí, jinak bych mu nic takového samozřejmě dát nemohla :D nebo bych mu to prostě dodala až pak ve vhodnější chvíli :D

      Vymazat
    4. postižení, to mě fakt dostalo..:D

      Vymazat
    5. Chichi. Terko a odkud jsi? Napiš mi na mail a já se ti poptám. Kamarádím se se spoustou kravaťáků, tak ti třeba budu schopná někoho doporučit. Jinak bych se rozhlídla po dobrých krejčích v okolí.

      Vymazat
    6. Já bych se doporučení kravaťáckejch krejčích nebránila, z Prahy... Jestli mi můžeš napsat nějaké kontakty tak Anjelska@gmail.com

      Vymazat
    7. Když mluvíš o tom cvičení a kettlebelu (mimochodem celkem zajímavá věc! :-) ) - co takhle pěkné klasické činky? :-) Dělají se i chromové, ty se podle mě jako dárek docela hodí (třeba takové - http://jednorucky.cz/jednorucky-chromove/10-set-cinky-jednorucni-chromove-2-x-10-kg.html).
      Nebo se mi líbí nápad s něčím dobrým a zajímavým na chuť - buď z obchodů s lahůdkami (třeba něco cizokrajného, kvalitní olivy, čokoláda), internetu (namíchat vlastní musli - mixit.cz) nebo vyrobit (třeba vlastní likér, na internetu je spoustu receptů) :-)

      Vymazat
  6. Já mám vždycky práci s přítelovým dárkem, on co chce, tak si koupí sám. Já bych na ty jeho serepetičky (různé hudební vybavení apod.) ani neměla peníze. Nemluvě o tom, že se v tom nevyznám, stačilo, když jsem jednou šla kupovat struny na kytaru. Plus nepoužívá voňavky, nečte, nemá auto, nedělá žádnej sport. Takže většinou mu kupuju něco do kuchyně, oblečení a desky.
    Jeho otci většinou kupuju whisky, ale teď dostal k narozeninám 3 :D Tak jsem mu koupila nějaký tričko, co chtěl. Svýmu otci kupuju knížku nebo cd. A bývalýmu největší radost udělal skok s padákem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsou fajn doplňky jako kožená taška (hezkou jsem teď viděla kupodivu u Blažka) nebo kožené rukavice.

      Vymazat
  7. Jojo, nechápu, jak jim může vydržet parfém celý rok! Já volila peněženku, pouzdro na mobil, košili, šálu, pásek.. všechno vždycky potajnu změřím a vybírám s dostatečným předstihem, protože na jeho dárku mi záleží nejvíc))) Tak ať to nějak nepokazím.
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  8. u nas je to tak, ze hrncek s vrtulkou na dne aj tricka s "vtipnymi" napismi si kupuje sam :D ja som na tie serioznejsie darceky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a co kupuješ? Poděl se. :)

      Vymazat
    2. taku tu klasiku, parfum - samozrejme vyberame ho spolocne, na tieto Vianoce si vybral Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Noir a ma rad fantasy zaner, takze s knihami od Pratchetta, Game of Thrones a podobne nikdy nesliapnem vedla :) a potom zazitkove darceky - poukaz do skoly varenia (kde sme boli samozrejme spolu) alebo na masaz alebo brunch.

      Vymazat
  9. No, jelikož má můj drahý poměrně dost zájmů, tak to není tak hrozně těžký výběr pro mě, většinou si i řekne, co by rád (z jakého okruhu). Klasika je parfém, knížka, a vzhledem k jeho zálibám (řezbářství, hra na kytaru, bouldering, psychologie) něco, po čem touží, ale co by si sám nekoupil. Nebo nějaký vychytaný doplněk či šperk. Momentálně mám pro něj vybranou tuto sponu do kravaty: http://www.tsaiclip.com/collections/tie-bars/products/original-silver-moustache-tie-clip

    a tento prsten z Fleru, který teda ale asi nebude k Vánocům, ale ještě k zasnoubení :). Fler ovšem, co se originálních šperků týče, doporučuji.

    http://www.fler.cz/zbozi/snubni-prsten-theoden-2862357

    Dárek pro taťku ještě vymyšlený nemám, ale doufám, že inspirace ještě přijde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej! To z toho fleru - to je můj oblíbený šperkař! :)

      Co takhle taťkovi pořídit nějakou luxusnější pánskou kosmetiku? Nějaký krém třeba? Můj otec se na takový dárek kdysi škaredil a teď se tím pilně maže.

      Vymazat
    2. Tak to jsem ráda, mě ty šperky z damascénské oceli dost fascinujou a milému se taky moc líbí (tedy o tom prstenu samozřejmě neví). Krém taťka krade mamce, na ruce :). Koupila jsem mu kvůli tomu speciální pánský na ruce a na ten ani nesáhne. A jinak kosmetiku mu nějakou dávám vždycky, ale spíš jako takový vedlejší dárek. Ovšem velmi nadšený byl a stále je z vůně happy od Clinique. Měl ji nejdřív ode mě jako parfém a pak jsem mu koupila vodu po holení (a už mu dochází), a to fakt používá rád. Mi se ta vůně líbí z pánských asi nejvíc, tak jsem ráda, že jsem se mu trefila do vkusu. Možná zauvažuju nad nějakou sadou...

      Vymazat
  10. My si tento rok kupujeme konečne myčku, takže okrem toho bude už len nejaká drobnosť - napr. minulý rok stratil rukavicu, tak dostane nové, ak nájdem pekné kožené na dlhé prsty. A ešte nejaký krém a šampón, určite bio :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele - vidíte tam toho Hasselhoffa všichni, že jo? To ho jako nikdo neocení? A ani ty??

      Vymazat
    2. To vieš, ostala som z toho celá paf a bez slov, normálne som nevedela, kam s očami... proste David a roztomilé šteniatka, kto by odolal?

      Vymazat
    3. Bohužel, Hasselhoffa mu asi darovat nemůžu..ale je táák sexy, až jsem z toho Hooked on a feeling ;-).

      Vymazat
    4. Spíš ty šarpeje nebo co to je za hafany... :D

      Vymazat
    5. Ta fotka se dá vygooglit i bez pejsků, just sayin... :D

      Vymazat
  11. To je pro mě vždycky úplně největší teror něco vybrat:D Vím, že se vždycky zavděčím knížkou a velkým výstřihem, jenže to taky nemůžu praktikovat pořád, že, přeci jen to není zas tak originální. Já vždycky koupím nějakou klasiku, parfém, náramek.. Pomalu to ale vyčerpávám:D Na oblečení si drahý moc nepotrpí.. spíš vůbec. A co se týče táty, tomu se nejvíc zavděčím jídlem. Vyberu nějaké pěkné salámy, klobásy, paštiky, síry, víno a mám vystaráno:D
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  12. Ten vrtulník jsem vloni dala manželovi taky, dárek měl opravdu úspěch, jen mu ten vrtulník vydržel asi jen týden a pak se mu urazila vrtule, takže dolítal :-(. Proto u podobného dárku doporučuji rozmyslet, jestli bude mít obdarovaný, kde lítat :-D.

    Jinak já letos dávám také zážitek a pak nějaké maličkosti, které potřebuje, nebo po nich už delší dobu kouká, ale není to typ věci, kterou by si koupil sám.

    Každopádně já s dárky pro partnera bojuji několikrát ročně :-(. A nikdy to neskončí :-D.

    OdpovědětVymazat
  13. A pak je tu kategorie, kterým by udělalo radost třeba dovézt na zahradu tank :-D nebo jiné válečné příslušenství. :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Vrtulník už jsem příteli navrhovala, řekla jsem mu to ale dopředu, aby si to rozmyslel, byl pár dní nadšený, ale pak došel s tím, že je to dobrý nápad, ale jen na takové to chvilkové nadšení.

    Letos měl dostat nový kolečkový brusle, ale asi si to ještě rozmyslím, protože když já dojdu s nějakým návrhem, co bych chtěla, tak první kritérium je pro něj praktičnost. Snažím se mu už od začátku vštípit, že jakýkoliv praktický spotřebič do domácnosti není vhodný dárek. Stejně mi vloni koupil čističku na brýle s tím, že ji určitě jeho rodina bude využívat víc, že by bylo vhodný ji nechat u něj... Letos zase začíná s tím, že hlavní kritérium je praktičnost...bude to zase boj, ale já se nedám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tim vrtulníkem..nikdy nevíš, přítel taky nejdřív dostal takovy ten jednoduchy za par stovek, co se s nim lítá doma a říkal co to je za kravinu, že to jen zkusí..no a zjistil, že ho to bude bavit s těma profesionálníma modelářskýma, který si pak koupil sám a věnuje se tomu už skoro rok

      Vymazat
    2. Ivet, tak to je teda řádný romantik. Asi by si rozuměl s mým dědou. Ten dal kdysi babičce pod stromeček svěrák...

      Vymazat
    3. Ten vrtulník je dobrý v tom, že se s ním zabaví a člověk má chvilku klid. Jednou jsem mu koupila říditelnýho draka, takže musím běhat po poli, rozmotávat šňůry a zvedat ho do vzduchu.
      Jestli jednou dostanu svěrák, tak si přítel bude minimálně měsíc vařit párky k obědu. :D

      Vymazat
  15. No, tak kategirii 31+ jsi docela "odflákla" - a já tak potřebuju inspiraci! =D
    No nic, tak popořadě - můj chlap se parfémy nevoní. KDyž po nějakém sáhne, tak jen v tom případě, že přijde večer z hospody, smrdí mu svetr a protože já peru fakt jen když mi špinavý prádlo přijde naproti, navoní ce, což je v závěru ještě horší =D
    Co se týče nějakého profesního dárku, tak by mi asi fakt nepoděkoval, protože už na začátku mi řekl, že fakt co nesnáší, tak jsou dárky, kterými mu ve svátečních dnech připomenu, že až skončí, musí zase do práce!! =D
    No a na závěr tu máme ty pobyty - loni dostla Paříž - neměla jsme na letenky, tak jsem dala busovou záležitost a už si fak nepamatuju, kdo nadával víc, jestli já nebo on, ale protože jsem chytla v plůce cesty cestovní horečku a pak se naše dvoudenní prohlídka Paříží orientovala jen podle mapky veřejných WC, tak už jsem i s výběrem pobytů opatrná =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jasný - víc oblečení, ať má co zasmraďovat. :) A nebo nějaké luxusní víno, pokud ti nepřipadá nevkusné dávat pod strom alkohol. A košilka na míru by neuspěla? Mám dobré reference na Le Premier v Praze.

      Vymazat
    2. Myslíš košilku pro něj, nebo pro mě? !!! =D Pro něj rozhodně ne, to tam mezi těmi profesními dárky jmenoval jako první! =) no a pro mě - to taky ne, bo je doma zima a budeme se časem stěhovat ještě na hory! =D
      Alkohol by byl fajn, ale to zase řadí mezi praktické dary, které radši prakticky dostává, než aby to domácnost stálo peníze =D není to holt jednoduchý, no.. jsem zvědavá, co na něj vymyslím. Jsme mu jednou dala permanentku na dostihy i s parkováním, to mělo úspěch a holící strojek už taky padnul. Fakt teď nějak budu muset vařit z vody..

      Vymazat
  16. Dobrý článek:-) Můj muž preferuje kvalitu před kvantitou, jen tak se mu něco nelíbí a nehodí. Koníčky má specifické, to bych se bála něco kupovat. Takže jsem expert, na pohodlné boxerky, slušivá trička nebo kvalitní peněženky. Tento rok mu chci vybrat nějaký skvělý parfém. A musí být fakt super, protože vím, že mu pak vydrží aspoň dva roky. Měla jsem už nějaké tipy, ale ty si mě zase rozhodila, takže budu čichat dál. Jinak ten vrtulník jsme měli taky, naštěstí už se rozbil. Ach ti muži:-))

    OdpovědětVymazat
  17. Moc se mi líbí ten vrtulník, asi letos koupím....jelikož můj muž si koupím vše co potřebuje, takže dávám dárky jen tak pro radost a vrtulník jsem mu ještě nedala:)

    OdpovědětVymazat
  18. Na začátku vztahu má člověk tolik nápadů a po pár letech už je to horší :)) Já třeba ke svátku příteli kupovala track ballovou myš, k narozkám pc hru a nějaký drobnosti a k Vánocům už prostě nevím :D Parfém dostal, kosmetiku dostal, společný fotky taky, milion dalších věcí a jediný, co teď potřebuje je kvalitní bílá košile s krátkým rukávem :D

    OdpovědětVymazat
  19. Rok od roku je to horší a horší s tím vymýšlením, hlavně když má ten druhý všechno. Ale ty zážitky jsou fajn :-)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  20. Já koupím letos přítelovi drobné dárky, jako je kosmetika, ponožky, jídlo, atd. Taková klasika. Koupili jsme si totiž v létě společný dárek a to mobilní klimatizaci https://www.vzdusin.cz/mobilni-klimatizace/Mobilni-klimatizace-Olimpia-Splendid-DOLCECLIMA-AirPro-13-A- . V létě jsme ji používali téměř každý den a měli jsme díky ní v domě příjemný chládek. Klimatizace umí i odvlhčovat, takže ji budeme používat i v zimě, jelikož máme přes zimu v domě hrozné vlhko.

    OdpovědětVymazat
  21. Podle mě to jsou všechno super tipy. Já tyto Vánoce zvolila klasiku - oblečení. To je totiž přesně to, čeho má manžel pořád málo. Nakonec jsem mu tedy koupila jedno tričko s potiskem a asi 3 taková jednoduchá bez potisku. Potěšilo ho to, takže si myslím, že úspěch. :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)