Stránky

pátek 14. června 2013

TAG: Nežiju jen make-upem

Neasi - ještě jsou tu přece boty, kabelky, hadry a luxusní restaurace, žejo. :)

Je mi jasné, že toho už máte všichni dávno plné zuby, ale dostala jsem štafetu od Margaretky a přece nebudu dělat zagorku. Tak jdem na to!



1. Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?


Jo a ne. Televizi jakožto přístroj nevlastním, ale občas televizní vysílání sleduju online. Kromě publicistických pořadů mám ráda dokumentární tvorbu ČT - v poslední době si docela ujíždím na Navždy svoji, hlavně ta pornoherečka se svým nastávajícím jsou rozkošní - sprostí jak dlaždiči a oslovují se zásadně "ty krávo", krása. :D
Musím se v souvislosti s touto otázkou k něčemu přiznat - kromě pořadů a seriálů, které sledují normální lidé a které holky hromadně jmenovaly (TBBT, 2 Broke Girls, Sex ve městě...) mám v oblibě pokleslý žánr. Čím pokleslejší, tím lepší. Teď například se zatajeným dechem sleduju slovenskou show Mama, ožeň ma! Kam se na to hrabe česká varianta... A oni to vůbec ti Slováci mají o dost vymakanější - Farmár hl'adá ženu, VIP nákupné maniačky... Ke klenotům, ke kterým se ráda vracím patří taky první Čápi s mákem s Norou Mojsejovou a Dolly Buster a Ivetka Bartošová tam objímá stromy - pecka prostě. Ne že bych to měla nakoukané všechno do detailů, ale tak jednou za měsíc otevřeme s kamarádkama víno a řehtáme se tomu celou noc.


http://www.spy.cz/sites/default/files/imagecache/900xauto/clanky/galerie/13815/06.jpg

2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?

Jo. Hodně, ráda a nebojím se říct, že dobře. Nakupuju zásadně kvalitní a čerstvé suroviny. Přes práh mi v žádném případě nesmí éčka, glukózovo fruktózový sirup, glutamáty, kuřecí separát a podobné "lahůdky". A vůbec nechápu lidi, co do sebe to svinstvo cpou - jistě, v obchodě to vychází levněji, ale nakonec se to prodraží na zdravotní péči. Navíc kvalitních surovin se nemusí jíst tolik, nejsou zahuštěné odpadkama, a tak to vlastně v důsledku drahé není vůbec. Ale to jsem odbočila, pardon.
Nejraději vařím husté krémové polévky s vývarovým základem - ten si samozřejmě dělám taky. Miluju risotto na všechny možné způsoby, tedy kromě toho českého školně-jídelnového. :) V posledních letech si dost ujíždím na maďarské kuchyni a řekla bych, že guláš, paprikáš a lečo umím jako maďarský dědek. Taky miluju sladké. Peču muffiny a cupcakes (jak se od toho dá udělat české množné číslo?) a bohužel to na mně začíná být vidět. Ale nemůžu si pomoct, pomoc!
A můžu se utlouct po makarónkách od Republiky, které se prodávají v Brně v bistru Franz, jako na potvoru blízko mého domu, uáá! Mimochodem Franz stojí za návštěvu i kvůli jídlu, nemá to tam chybu. Maso od farmářů, lokální zelenina, šikovný kuchař... Mám hlad. :)


https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/p480x480/934802_374472846004890_79705313_n.jpg


3. Vysněné povolání?

Rentiérka? :)



4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?


Angličtinu, docela dobře. Mám nějaké ty certifikáty a částečně mě živí. Ještě se obstojně domluvím francouzsky - kdysi jsem z franštiny maturovala a pak jsem byla zblázněná do Francouze. Před měsícem jsem si sehnala soukromé doučování a napřesrok bych si ráda rozšířila sbírku certifikátů o DELF.
Ještě se domluvím srbsky, trochu německy a umím i pár slov maďarsky, heč. :) A nesmím zapomenout na latinu - dělala jsem ji celkem 6 let a umím z ní celkem obstojně překládat. Jazyky mi jdou a baví mě a určitě se ještě nějaký chci doučit alespoň na konverzační úroveň.


5. Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za makeup?


Za co asi. :) Boty, hadry, kabelky v sestupném pořadí. Taky moc ráda pořizuji knihy - naposledy jsem koupila skvělou kuchařku Hovory s řezníkem - pokud máte někdo problémy s nákupem a přípravou masa jako já, po přečtení této knihy už ho mít nebudete. A zjistila jsem, že kuřecí prsa s broskví a eidamem jsou podobně jako špagety s kečupem česká lidová verze mnohem komplikovanějšího a chutného jídla!


http://www.malydobrodruh.cz/wp-content/uploads/1Obalka_Hovory.jpg

6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?

Jo. :) Jsem sice spíš introvertní typ, ale s velkými sklony s exhibicionismu, takže to úspěšně maskuju. Jsem schopná se bavit s kýmkoliv o čemkoliv a zalíbit se v podstatě všem. Ovšem v poslední době začínám být trochu vybíravější a zdechlejší a když se mi nechce, tak se mi prostě nechce a klidně budu za bručounku, co si v rohu huhlá a mračí se do sklenice. Asi stárnu nebo co. Dřív jsem byla bavička všech akcí, na kterých jsem se objevila, teď už to mám spíš 50:50.



7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?


Aj aj. Dřív jsem ležela v knihách každý den a milovala jsem hlavně beletrii. V seznamu četby k maturitě jsem měla skoro 300 knih. Zlaté časy flákání na střední škole jsou ale bohužel už dávno za mnou, a tak jsem ráda, když si urvu pro četbu pár minut před spaním. Mám ráda světovou i českou beletrii, sci-fi a pohádky. Pokud je kniha napsaná dobře, žánr u mě nerozhoduje.



8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?

Chjo, tak já vám to teda řeknu. Jsem typická tím, že jsem vražedně upřímná. Jsem tak totiž vychovaná. Snažím se to krotit, protože vím, že tím lidem mnohdy zbytečně ubližuju, ale většinou je to silnější než já. Mí kamarádi mi za to dost často spílají, ale jindy to zase oceňují. Takže někdy se to jeví naopak jako veliké plus - čímž se plynule dostáváme k opačnému extrému. :) Tak taková já prosím jsem. :)



9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?


Ještě před rokem bych odpověděla, že jednoznačně velké akce a čím víc lidí, hudby a podobně, tím líp. Teď už ale raději zůstávám doma a z akcí si vybírám jen ty, které za to podle mě stojí. Co si ale nenechávám ujít, jsou veliké letní hudební festivaly.



10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou byly nejspíš mraky?



Mraky? Kde? Ó jak jsem vtipná. :) Asi bych se lépe starala o domácnost a víc vařila a byla by ze mně taková ta nesnesitelná hospodyňka jako Bree Van Der Kampf ze Zoufalých manželek. Občas na to mívám trochu náběh - ještě že se rozptyluju i jinýma věcma, protože víte, jak to s Bree dopadlo. Alkoholické období už jsem si prodělala v prváku na vysoké škole a stačilo. :)



Uff, tak jsem se vymáčkla a rozhlížím se, koho označit. Ale vypadá to, že už to snad schytali všichni kromě Lili - jak to? Nebo se ještě nestihla vyjádřit? Občas sem nakoukne, tak doufám, že si toho všimne - ráda bych se o ní dozvěděla něco víc. :)

5 komentářů:

  1. No prosím, ako si sa rozpísala.. a skvele! Klobúk dole, ty maďarský dědku :D

    OdpovědětVymazat
  2. Maďarský děděk, to mě dostalo. Myslím, že jsi určitě hezčí :-). A děkuji za tip na bistro Franz, mám to od školy i od bytu co by kamenem dohodil, ale ještě jsem tam nebyla. Obdivuji Tě za ty jazyky, já teda zatím zvládám jen angličtinu (tak nějak na úrovni). Viz zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/06/neziju-jen-makeupem-tag.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že se dědek ujal a mám málem novou přezdívku, chjo. Franz je boží, ale prudce návykový, tak bacha. :) super je taky La bouchée na Úvoze.

      Vymazat
  3. Díky za odkaz, protože jsem se dobře pobavila! :) Připadá mi skvělé, jak jsou všechny moje oblíbené blogerky jiné a přitom taak podobné!

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)