Stránky

pondělí 26. srpna 2013

Růžová voda

Poté, co mně ji chválil někdo pomalu na každém nejen virtuálním rohu, jsem si ji konečně pořídila taky. Má první růžovka je od české firmy Purity vision a dá se sehnat v DM drogerii za 208 Kč. Šplíchám ji na sebe už dva týdny minimálně třikrát denně a musím říct, že je skvělá. Nádherně voní, pleť okamžitě hydratuje a zanechává jemný, hebký, nelepivý a nemastný finish. 


Růžovou vodu používám každý večer po odlíčení a vyčištění pleti před nanesením krému. Hezky pleť vypíná, ale bez takového toho duc efektu (fuj slovo, neznáte někdo důstojný ekvivalent?). A pomáhá zvyšovat hydrataci. Kvůli zesílení vůně na ni moc ráda dávám krém od Lavery s divokou růží. Pro probuzení se vodičkou jemně šplíchnu i ráno - nedráždí ani v očích. Dá se použít i pro fixaci makeupu, ale bohužel ne v tomto vydání, za chvíli vám povím proč. :)


Přes den se svou růžovkou stříkám kdykoliv a kdekoliv mě to napadne. Miluju ten zhebčovací (taky fajn slovo) efekt - na krku, v dekoltu, na pažích. A už jsem vám říkala, jak nádherně růžově voní? Pokud si na vůni růží ujíždíte tak jako já, doporučuji kombinovat ještě s vůní Stella McCartney. Je sice trochu těžší, ale 100% růžovka. 

Co se týká proklamovaných antiaknózních účinků, zatím nemůžu soudit. Pokud se ale nějaké projeví, budu vás o nich informovat nejpozději v kategorii "Spotřebováno", kde se vodička s mým tempem objeví asi hodně brzy.

Co mě na ní trošičku mrzí

Mám proti ní jen dvě malé drobné výhrady - trošku mi vadí, že hlavní ingredience pochází až z Indie. Neznáte někdo růžovou vodu z evropských nebo nejlépe českých růží? Přijde mi škoda kupovat si něco, co nám tu běžně roste, dovezené z druhé strany zeměkoule. A za druhé - nevím, jestli se jedná jen o můj exemplář, nebo jestli to tak mají všechny růžovky od Purity vision, ale ten sprej je hrozně silný a moc nemlží. Takže i když si s ním stříkám na obličej téměř z metru, je to, jako bych se fackovala. Ty chlístance, které mě lískají ze všech stran mají do decentního lehoučkého obláčku aerosolu fakt daleko a představa, že si tohle stříkám na makeup pro fixaci je opravdu vtipná. Možná tak na expresní odlíčení.

Používáte růžovou vodu? A jaká je vaše oblíbená značka?

20 komentářů:

  1. Pořád na ni všude koukám, ale zatím jsem se nějak nepřiměla si ji pořídit... (Asi ji nepotřebuju, nebo co... :))
    Tak si vodu z českých růží vyrob... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také mám a jsem s ní moc spokojená. Krásně voní, používám pod olej, nebo pod krém, super :)
    Jestli máte možnost, kupujte velké (350ml) balení v Kotvě v Biooo.cz, vyjde to nejlevněji.
    Pokud vím, u nás se z růži bohužel nic nevyrábí. Nejbližší mě známá růžová kosmetika je z Bulharska, ale ani tam jsem na žádnou růžovou vodu nenarazila.. škoda. Jejich krémy jsou totiž výborné!
    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Zacala som ju pouzivat pred par dnami, a s tym davkovacom mas pravdu, je to extremne silne. A navyse, mne teda nevonia, skor mi to pride, akoby tie ruze boli zhnite :-( uprimne, nikde na nej nie je datum spotreby, co je pri pripravku bez konzervantov dost zvlastne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 6 měsíců po otevření. :)

      Vymazat
    2. Dakujem za info,hm, lenze ten obal nie je napevno zabaleny (zataveny), a v drogerke to vela ludi skusa, takze si nie som uplne ista, kedy to bolo 'otvorene'

      Vymazat
    3. Jistě, nenechavé ručky nakupujících. Ale to máš i u dalších výrobků-někdo mohl otevřít řasenku, sprcháč, krém, který nemá ochrannou fólii... :)

      Vymazat
  4. Můj miláček :)
    Z českých růží se nevyrábí, protože indické a bulharské růže mají nejvýraznější aroma a nejvyšší obsah olejů,... Prostě mají lepší růže :-(. Nevím, jaké růže používá voda Saloos, ale odrazuje mne obsahem alkoholu.
    A antiakné účinek u mě-nebrání vzniku, ale když už se něco objeví, pomáhá neplechu zlikvidovat rychleji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, tuhle vodu miluju :) Používám ji pod oleje, po čištění, jen tak pro zklidnění či osvěžení...Je teda pravda, že na vůni jsem si zprvu musela trošku zvykat, ale už bez ní nedám ani ránu.Jo a s tím sprejem souhlasím, ačkoliv mi přijde, že je to lahvička od lahvičky, některá stříká jemněji a některá zas ne, tak jsme to vyřešila tak, že to přelévám do staré, která stříká jakž takž mlhu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Aničko,
    Mám pocit, ze ten vadný sprej je jen to konkretni baleni - ja mám uz několikáté a opravdu rozstrikuje jemnoucko. Tak to me mrzí, zes narazila na tento.
    Českou růžovou vodu - dle tvého požadavku z článku maji u nobilis tilia a u hádka:-)

    OdpovědětVymazat
  7. mám a oblibuju :) co do efektu sice nic moc nevidím, krom dočasné hydratace, ale pěkně voní a to stačí, pod oleje super :)

    rozprašovač není nejjemnější, oproti třeba termálce od Avene (ta dělá fakt mlhu)

    OdpovědětVymazat
  8. Aj ja ju mám veľmi rada a kúpila som si ju na radu Margaretky. S tým rozprašovačom je to pravda, ja by som si predstavovala rozprašovanie ako pri termálnych vodách v spreji, ktoré nenarušia ani make-up. Toto by som si cez make-up radšej nenastriekala, asi by sa dosť porušil. Ale inak je skvelá a striekam si ju vždy, keď idem okolo stolíka s kozmetikou, tá vôňa je úchvatná a aj účinky. Zdá sa mi, že pozorujem aj určité anti- bakteriálne účinky. Pár krát, keď to vyzeralo, že mi na tvári vyskočí niečo nepekné, boľavé, myslím, že ružová voda to zmiernila.

    OdpovědětVymazat
  9. Taky to na sebe šplouchám a na fixaci bych to tedy neviděla. Jinak je dost fajn :-) Používám pod oleje. Nedávno jsem ještě koukala na nějakou jinou růžovou vodu v bio obchodě, tak zkusím i jinou.

    OdpovědětVymazat
  10. ja som si nedavno kupila kvetovu vodu ruzovu od nobilisu - krasne vonia a mam strasne rada ten luxusny pocit na pleti, hydratovany, vonavy a sviezi. co sa rozprasovaca tyka, neviem posudit, lebo si ju davam vzdy len na tampon a tak potieram celu tvar, ale ked chces mozem skusit streknut priamo na tvar, ci to tak bude ok:)

    OdpovědětVymazat
  11. Mám jí také a nemohu si jí vynachválit,je prostě úžasnáááá.Koupím znovu a znovu a znovu.....

    OdpovědětVymazat
  12. Vodu mám rada, síce tá vôňa mi až tak nesedí, pripomína mi staré zatuchnuté ruže :D ale dá sa na ňu zvyknúť. Rozprašovač je taký stred, nie je to ten plasťák z Ikey na kvety a la sprcha, ale ani jemná hmla. Ten Trilogy čo mám, vonia krajšie aj rozprašuje jemnejšie, ale teda aj dosť stojí no :/ Inak najlepšie ružové vody sú bulharské, ak máš možnosť dať si od niekoho doniesť, neváhaj. Doma sa takáto ružová voda vyrobiť nedá, jedine ak má človek doma destilačné zariadenie.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám děkuju za milé komentáře a nezlobte se, že si teď s vámi nepovídám, ale jsem na cestách a je to teď s internetem trošičku složitější. Ale snad se budu blogu moci brzy věnovat, jak bych chtěla. Mějte se! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Anni, tak tuhle vodu opravdu vychvaluje snad každá blogerka. Já to nemůžu ani cítit. jsme jedna z mála, zatím jsem teda nikoho takového ještě nepotkala, které se z té těžké zatuchlé vůně dělá zle. Několikrát jsem zkoušela v rozmzí asi roku pomalu očuchávat u regálu. Nic, pokaždé je to stejné. Musím hend zavřít lahvičku a utéct do bezpečné vzdálenosti. Nojo, holt růžovky nejsou pro každého. Ta Nobilisácká je voňavější. Šla bych do ní spíš než do Hadka. Navíc ta BT je fakt BIO květová, kdežto u Hadka tohle označení nenajdeme, tak nevím, z jakých částí růže se přesně dělá a jestli to není mix..?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému voní něco jiného, protože já jsem si jednou pořídila levandulovou květovou vodu a ta mi smrdí jako zkažené maso! Očuchávala jsem několik značek a bez úspěchu..

      Vymazat
  15. ja mam doma ruzovu vodu od Nobilis Tilia, ta je zlozenim z Ciech a je uzasna!


    Inak uz len posledne 4 dni WELEDA giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  16. Taky se na tuhle věcičku chystám docela dlouho a asi si ji pujdu koupit, protože růžovou vůni miluju a hlavně olej z růží je malý zázrak :) nedivím se že se vyrábí z růží v indii ono u nás na to nejsou podmínky, teda spíš pro to aby to opravdu bylo kvalitní ale jinak je nejlepší bulharská růže. Bulharsko je poseté výrobky z bulharské růže a musím přiznat, že když tam jedu vždycky si přivezu olej z bulharských růží a mamka si moc pochvaluje jejich krémíky :)

    OdpovědětVymazat

Jsem moc ráda za vaše komentáře. :)